Jun 9, 2011

melayu boleh???hehe..


ye?..ikutkan melayu semua ade je kat pelusuk dunia..
cume..............yg hilang hanya?..
dulu melayu semangat setia kawan
now kwn mkn kwn
dulu melayu tiada perbalahan
now melayu pantang nak berlawan
melayu dulu duduk semeja
melayu sekarang lu lu gua gua..
melayu dulu mahkota dara dijaga
melayu sekarang dara tak ada harga
fikir2 balik yg hilang hanya sifat2 melayu yg dulu
dr mahathir pun dulu kata melayu mudah lupa
kaya sikit jalan dah mendada
"bila lah melayu nak pegang ekonomi negara ini..??"

p/s:pesanan kepada diri sendiri dan umum

16 comments:

Tomato Gurl's Life said...

betul sekarang banyak kawan suka makan kawan..
semua penting diri..

tenkiu sudi follow cik tom no 600..nati ciktom akan buat review special utk blog ni...hehe ;)

kay said...

600?.
yeh teharunye!bley2..
promote blog ni aw

NuSaNa NoSa 91 said...

skodeng blog ni jap~ ^_^
ohhh~ adakah ini sbb hegemoni brt..?? tu blom masuk sikap tuding jari ke arah org lain lg tuh.. =.="

kay said...

nusana:taw xpe..byk nak senaraikan..
2 just a few..

Miza Yusof said...

suka ayat-ayat awak ni. best!
ringkas tapi membawa seribu makna.
teruskan berkarya :)


http://hayworlds.blogspot.com/

kay said...

miza yusof:cakap ape yg terbuku di hati jer...thanx atas sokongan

liyana aziz said...

melayu mudah layu.. betul, jangan hampakan kata2 hang tuah.. =)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam
LM melayu tulen..tp tak mudah lupa
LM kenal Kay dari blog cik tom la dulu..hehe

Encik Bell (beLalaNG) said...

heh.. tau xpe... backstabber!!! hate that!!! n melayu byk mcm tu!!!

youandme said...

stuju sangat, anak dara skrg ramai dah rosak nauzubillah

+dieabella+ said...

kite da xdpt bezakn adat n agame..

kay said...

thanx all komen.sgt bagus!

Aisyah AR said...

wise said kay!!!!
dapat award....amik tau!!

p/s: Kicking ur nuff

I*K*T*I*R*A*F said...

setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! setuju! pheww~





























eyh! nak setuju lagi lah!

SETUJUUUUUUUUUUUUUUU!! hoho

hannafauzann said...

setuju dengan kamu :D

syrupmasin said...

melayu boleh..betol..ade lagi ke web tuh..haha :D