Aug 29, 2011

dalam fb lawa/hensem kat luar belum tentu lagi..hehe..

bile la gua nak beli.boleh update "kehenseman" gua


 hi semua..wat entry pdk je..baru lepas siap kemas2 umah.bapak penat. kowang ada fb kan..pernah pikir x..just nak share citer ler..kowang kalau nak bercinta fb ni jgn mudah tertipu la..kadang2 muke cantik..bila jumpe live bru taw x secantik pic profile..yerla..zaman i.t kan..setelah di adobe photoshop,photoscape confirm jd cun beb..

aku suke ayat mmber gua..rilex dia cakap..
"laa..awek fb yg cantik2..boleh la..pakai kamera dslr/nikon mane x lawa ..len la kite plg busuk2 kamera hp 3.2 megapixel je"..sumpah ayat makan dalam..hahaha

hehe..sape yg kaki add pompuan yg cantik2 semata or laki2 kacak..becareful..salam poyoness dari gua!

p/s: salah silap mintak maaf kowang!



Aug 27, 2011

blogger lelaki vs blogger perempuan?siapa best?laki la!

http://www.benashaari.com/
as salam semua..gua mahu cerita sikit...entry yg agak kepoyoan hari ini..gua mood nak rest..x gi shopping la..over budget lak nti..pakai apa yg ada jela.jum bace2.
 
  • even blog laki simple..kite owang nye entry best aw.girl nye blog mmg la lawa .dengan widget2 mengancam tapi bila bace entry alamak ai..pasal cinta2,shopaholic la..
  • blogger laki byk yg cool..sedia terima kritikan,kutukan,caci maki,haha... tp kalaw blogger perempuan kene kutuk cikit blog dia. siap print screen dan wat entry..siap bg taw 1 blogger dunia..blog dia kene caci marba..keh3...
  • lagi 1 blog laki jarang aku jumpe letak pic ngn awek dia..even awek dia macam "rafidah ibrahim"..hehe..if blogger girl..letak pic ngn balak..nak bg taw kesetiaan nye kpd bf..even dia memliki blog..dia ttp setia ngn bf dia..
  • blog laki jarang suke letak pic dia bile wat entry..jika nak dibandingkan ngan blogger girl..entry xde kene mengena pun ngn pic dia pun kdg2..may b nak tarik visitor bace..hahahahah..(gelak bertanduk)
  • blog laki x kejar glamour dan follower..tp girl mementingkan follower yg ramai..nk bg taw kawan2 kat kolej2..dia byk follower blog dia la..sedangkan amalkan sistem "u..! i follow da..follow me back k..muaaaah2"..hehe
p/s: blogger laki back up aku..!jgn amek hati yer wahai blogger muslimah sume!

Aug 26, 2011

barang yang lama usah dikenang


nasihat kepada diri sendiri dan kawan2 blogger yg cun dan kacak hendaknya (ayat mukadimah) . kalau ada kisah-kisah lama yang menyentapkan,sadis,kecewa ker..lupekan je beb..life kan must go on..kalau kowang sayang n ingat kat dia pun ..dia ingat kowang x?(lu pikir la sendiri) . 

bagi gua la ..allah nak uji kite..supaya belajar "melupakan"..may be la..mane tahu kite dapat yg lebih baik di masa hadapan..tak yah la nak terjun bangunan pavilion ke..hantar-hantar ayat sedey kat wall fb n tweet..serabut aku nak bace..

kalau payah sangat gi jumpe pakar kaunseling..doktor cinta ke..haha..mane taw le solve kowang nye masalah "jiwa kacau"..haha.. gua pegang prinsip "ade jodoh x kemane"..kadang2 baru jumpe n selisih 5 saat dah jatuh cinta..hahaha..kalau gua xde istilah cinta pandang pertama..rase nak berpuluh-puluh kot..ahha..salam!


p/s: jemput dtg umah ..de open house raye ke 2..sudi dtg..xnak gi main jauh2..hehe








Aug 25, 2011

raye nak dekat..masing2 sibuk jaga badan?

http://inibelogsaya.blogspot.com/


hehe..oiiii..raye nak dekat ni..next week gua rese raye hari selasa kot..opah aku pun cakap camtue.. aku tweet n text member2 kamcing aku..bukan sibuk tempah baju 3,4 pasang..cam ada sessi fotografi lak.meme la..nak upload dalam fb,blog mase pagi raye nanti... sanggup jaga badan..asal badan x nampak gelombang2 yang x diingini di pewut..hehe..

lagi satu mase raye nanti la nak jumpe kawan-kawan lame..masing2 mesti nak kawan cakap ni..
  • "makin lawa la u sekarang?..
  • "makin slim u sekarang?
  • "makin kacak lak ko?ape kes?
  • "makin tough lak ko..
oh ....kembang kalo gua pun dengar.senyum sampai ke telinga..if badan cantik..de pakej muke cun lak 2..boleh la salu change profile pic on fb ke...gua x salu tukar profile pic..gua setia pic 2..(sebenarnye x kacak .tu malas nak change2 pic)..gua pun bulan pose ni..tibai je makanan yg ada..jnji hati senang..hahaha..


p/s: bagi gua "a beautiful face and great body will never subsitute an ugly atitude..yer dok?..

Aug 24, 2011

aku nak bf kaye! dapat kew?




hehe..hai semua blogger ..dah tak lame kite nak raye dah ni..excited gua..sowie lame tak update..
busy giler sem ni..sentap pale gua sem ni..tak sabar end of study..gua nak update sikit hari ni..before nak berbuka ngan family jap lagi
  • "aku nak bf pakai bmw 5 series dan sewaktu dengannya"..(bukan main demand minah ni)
  • "aku nak cari la anak2 datok ker..v.i.p ker..kerabat di raja ker??" (jangan desperate sangat nak cepat senang)
  • "tak kisah bf aku nanti tak hensem ..janji poket kembung beb" (tak baik ambik kesempatan atas org lain)
  • "u...bile u nak belikan i emas poh kong??" (belum engaged da mintak macam2..mmg x le wat bini..hehe)
  • "da couple: bile nak tukar kereta baru  b?? i malu la naik kancil jer..bf mmber2 i sume taraf kereta vios ke atas. (try cari kereta sendiri la ..usaha sendiri la langau..haha)
p/s: kowang elakkan "demand"..demand boleh tapi berpada-pada..!



Aug 19, 2011

pakaian branded luaran tak tentu kaya lagi..keh3..


nampak tajuk kat atas..kalau setakat pakaian beb ala2 mewah..dalam poket tak tentu ada duit lagi..budak2 sekarang sanggup ikat perut makan maggi hari2 janji bile hang out..dress up tak nak kalah..nak perhatian orang ramai la katakan.salu org kaya tak tunjuk dia kaya..dia pakai pun biasa2 je..orang yang bajet kaye yer..suke citer2 nak up jer.sedangkan habuk pun tak ada..

kadang-kadang kesian gak. ape salah nye memilih baju yang tidak expensive..janji sedap mate memandang ..yer dok?.meme la!..selalunya gua rasa org tue kalau da lawa pakai barang pasar malam pun lawa kan..

yang lawak kalau lepaking ngan member ..org lain order mewah2..tapi dak ni order teh tarik..save bajet la katakan.nak beli brg branded sgt.sampai mkn pun nak control ke beb..kalau perempuan lak.bila ajak makan "eh..aku puasa la..sedangkan save duit gak..baju je british india..dalam poket ntah2 duit rupiah jer"..
haha..


p/s:  "no money, working hard, studying hard, living hard"

Aug 12, 2011

target 2 lu owang 2 tahun dari sekarang...??gua lak??

kete idaman gua..tgu gua keje ...im coming!hahaha

wake up!..terus on9..blog kepoyoan gua ni..hari ni entry pendek je..malas nak pjg2.. target 2 tahun dari sekarang..end of year.habis study!..keje la pasni..no need tgk buku da..gua da jemu...blaja lame2..pinjaman menunggu gak nak bayor plak..hadoii..
  • target kereta baru la hope2 la gua nyer kereta persona exchange to toyota vios kaler white..
  • cari duit seberapa byk simpan duit untuk kahwin kalau ada jodoh la..
  • nak cari rumah sendiri ..rumah biasa2 pun xpe
  • simpan duit dalam amanah saham bumiputera (asb)
  • beli emas untuk melabur masa depan der..
  • bagi monthly duit kat parent ..baru berkat duit yang kite cari beb.
  • paling gua suke ..gi melancong oversea ngn family dan teman tersyg.. 
p/s: kowang lak..target 2 tahun dr sekarang??
 

Aug 11, 2011

berfikiran positif..dont judge a book by its cover yer baby!

salam khamis semua!yeh.gua dapat add entry..suke2...before gua nk gi bazar jap lagi..
jum bace2!
  • "bolehlah la ko dapat awek lawa..ko kan de kete persona...aku ni naik motor jew."..(x semua pompuan pandang kete beb)
  • "ko selalu kua mlm2 gi beronggeng kew..ish ke situ lak mamat ni...kang mendapat polompang den ni ha..baru ekaw tahu (mane taw de hal2 lain..)
  • "budak ni asik dapat anugerah dekan jew..bawak toyol ke dalam exam...(mane taw dia mmg kaki "ulatbuku")
  • "aku tgk ko ni mewah semacam jer shopping..patut la awek2/bf2 usha ko jer bile hang out ngn kiteowang..(rezeki masing2 bai..)
  • di restoran mewah: si A-order nasi grg pattaya..gua order nasi grg ayam+tom yam campur+udang goreng tepung..si A berkata mmbazir la ko beli byk2 menu..(aku dalam hati cakap ..nak ckit cakap..aku le bagi dol)
  • ko pakai ayat pengasih kew..senang je pompuan sangkut ngan ko..ke ko ni mmg kaki kasanova..(pikir member2 jew..tidak lame gua "langgar" da..(setiap manusia de kelebihan masing2.)
p/s: ape2 pun gua suke gune ayat ni.. "dont judge a book by its cover"!

Aug 5, 2011

bulan mulia..kurangkan fitnah/gossip yer..meme la..!

nampak titile di atas..bulan ini tiup angin keinsafan pada gua..azam nak kurangkan benda2 mazmumah(perkara-perkara keji)..
  • before bulan puasa banyak bergossip-gossip la..berubahlah kepada berkata benda yg positif
  • before bulan puasa banyak permusuhan antara sahabat handai berubahlah kepada menjadi pemaaf..
  • before bulan puasa seorang yang angkuh berubahlah menjadi hamba yang merendah diri
  • before bulan puasa perasan diri terbaik ingatlah di luar masih ramai yang terbaik dari kita
  • before bulan puasa seorang yang bangga kecantikan/kekacakkan diri ingatlah allah le tarik kelebihan apa yang kita ada
  • before bulan puasa seorang pelahab makan berubah makan kepada berpada-pada..org kat palestin sampai mati kebulur..
"They say ur to young to fall in love, but truth is ur never too young to die.. think about that! Live each day as if it were to be ur last!"

Aug 4, 2011

raya ni konsep pe kowang pakai??

gambar kiasan
as salam semua..penat gile..gua semalam baru sampai umah from poli..today dapat la berbuka makanan yg sedap2 hendaknye..keh3..kowang jgn ponteng2 puasa lak yer..ni nak wat entry santai jerla..asik entry sentap je..kuwang lak pahale gua..yer dok?raye tahun ni konsep pe kowang kai?ni gua nak suggest je.x nak dgr pun xper..

  • perempuan kalau yang berisi better pakai baju kurung la..if pakai kebaya tak molek lak..nampak (gelombang2 yang x kehendaki)
  • perempuan yg ada cutting badan ala2 pasu bunga..ley la kai kebaye ke?..baju kurung pahang ker? tapi jangan la sendat sgt kainnye...malu lak kat sedare2 nanti ..keh2.
  • perempuan ..if berhijab mmg taste gua ..suke tgk ala-ala arab gitu..kalau tudung biasa pun ok..janji kemas dipakai..dan tidak serabut.
  • kalau lelaki memang ada dua yg sesuai baju melayu cekak musang dan tengkuk belanga ala2 johor gitu..gua le sesuai pakai cekak musang nampak kemas lagi elegen.
  • kalau songkok lak yg biasa2 jew..x berapa minat songkok ala2 zaman dulu yg tinggi2..coz gua pun da tinggi..tapi kepada laki yang agak rendah..le try songkok yang tinggi..so senang  kawan2 nak cari bile dah ramai2 kenalan tue..hehehe...
  • fabrik warna pulak memang if nak nampak santai cari warna2 yang sejuk ...kalo jenis nak nampak eksklusif colour hitam,putih la...gua mmg suke colour hitam..tapi simple n misteri gitu..kah2..
  • bagi perempuan gua suke tgk dowang wearing colour2 berani merah,oren,purple,kuning ..dari jauh senang nak nampak..hehe...
p/s: tema baju kowang tahun ape ek??ce cter..ce cter...:)

Aug 3, 2011

WORDLESS WEDNESDAY..







 letak pic profile ni on fb sampai hari raye...malas wa nak tukar..wa bukan encem sgt pun...sempena bulan yg mulia ni!
mak! wa nak balik umah ni..jgn lupo sodiakan lomang n ketopat..
agak2 wa dapat duit raye lagi x?

Aug 2, 2011

gadis bertudung sekarang?ok tak?


hi kawan semua..selamat berpuasa..maaf zahir batin..adoi cam da raye lak..hehe...
nak update la today...zaman poli kat cni..x best la...rindu lak kat umah masakan mak gua...
gua study at politeknik kota bharu..tajuk hari ni pasal shawl ..jum2 nak share cikit my opinion..


  • dak poli gua meme comel-comel hendaknya..yerla..awek kelantan kan putih2.bab bertudung jgn ckp macam2 style ade.tapi if kalaw pakai tudung bia ler menutup keseluruhan bahagian 18sx yer..
  • kadang2 kuwang puasa gua..yerla mate gua ni mane le tgk benda2 yg indah camtue..tgk byk kali dowang ni kai tudung cam (sesumpah) *yang tdung ala2 hana tajima yer dok..hehehehe..
  • kalau gi kelas jgn cakap la..macam nak gi shopping compleks.tak salah kalo kiter bertdung tutup semua xpe..tp part2 bahagian xxx xnak lak tutup..baik free hair je la..xyah nak hipokrit sangat ..
  • bagi gua bertudung ala kadar sudah memadai..tengok lecturer ber"shawl" pun simple je..tp nice gak...
  • kecantikan dalaman lagi penting daripada luaran...mmg la trend nak up to date..tapi jgn la terlampau-lampau ..pemakaian salah satu aurat plg penting dijagakan..hehe..
p/s: "next time slow it down and do rush" .."u will be fine"..ingat pesan gua