Dec 27, 2011

choosen the best one from the best!



nampak tajuk kat atas? nampak? tak nampak pendek umur dah tue haa.. buat pilihan biarlah sesuai dan masak-masak..jangan cam telur setengah masak ke,suku masak ke pemilihan kowang.. orang selalu kata la macam ni..bukan aku kata..
  • pemilihan biarlah mencapai kepuasan hati maximum.. 
  • pikir pro n kontra nye..
  • selidik or ramalkan pe 5,10,20 tahun akan datang akan pemilihan sekarang dibuat
biarlah org kata ko ni demand la.. memilih sangat contah k..dalam aspek pemilihan awek ke, rumah ke,kereta ke, ni kan hak individu.jika itu yg terbaik bg ko..ko redah je. masa depan ko..ko yg tentukan sendiri ke..

ingat!.. jangan sesekali membuat pilihan ikut nafsu semata-mata.. kelak perasaan dan badan yg binasa..ape yg penting tanye ibu-bapa dulu ke..kawan2 ke..need some advice ke.. sesal dahulu pendapatan,sesal kemudian tiada guna. pilihan terbaik dibuat sekali..ianya tidak dtg banyak kali. once u fail choosen the best thing, in fact u will regret.tak regret sangat pun..still ada peluang ke 2..tapi sebaik yg pertama....assalamualaikum.


32 comments:

CekbOlat-bOlat said...

baik tuan ! sye ingt.. kehkeh..

Nurul Iman Rosman said...

kadang2 terlalu buat pilihan ni sampai buat diri sendiri rase macam banyak songeh pulak.

alaa, kate nak dpt kan yg terbaik kan. hehehee ;)

Aweyn said...

but sometimes what we want the most isn't the bestest after all ;)

Saddila said...

tak nak pilih ikut nafsu , nanti lesu . ehh ? -_-'

Rtp Farra Arisha said...

and the first thought is very needed to decide any decisions!

IMANSHAH said...

org cakap aku ni memilih sangat sebab tu xkawen2 lagi

~SaL IjOu~ said...

bila tiba saatnya perlu buat pilihan..senaraikan baik buruk..tanya & nilai pendapat ramai org..& akhirnya minta petunjuk dari Tuhan..InsyaAllah dipermudahkan..~ =)

*avatar yg kite taruk tu awek cina.. hehe~ ^^

TiraPengemis said...

sy setuju...kne bijak memilih...

miss Fyqa said...

berhati2lah dlm membuat pilihan..ye dak?. :)

Teenager Housemaid said...

betul..betul..betul...

Jue said...

Tlalu memilih = teguh pendirian *kononnya*
Kurang memilih = x tguh pendirian *kononnya*
Pdgn pihak kdua atau ktiga kekdg dperlukan, kkdg tidak

ShahzCudin said...

btol..pilihan kena buat dgn cara yg bijak..

A Crack Mirror said...

perh..nasihat mu...padat tp lom tentu berkesan ak2 part "once u fail choosen the best thing, in fact u will regret." tq kay...

atiqa aris said...

tah ag2 bab lelaki nih,org nk pilh yg bagos2,die kata kite sombong la ape la.wekkk.haha tibe2.

Nurrul said...

ya.. yaa... yaa... pilih-pilih pilih.. jangan tak pilih...

*pastu tak pilih pape.. boleh tak.. hehheeh :)

Nurrul said...

ringan jer blog nie.. tu yg lagi senang nurrul nk main tembak-tembak.. hheheh :P

♥AienNajwa♥ said...

Jadi Demand Memang Diperlukan..Tapi Kadang2 terlalu Demand tak boley juger, kang sampai ke tue xdapat ape yang dihajati..Yeaaahhh ! ~ my family adelah salah satu Fasi terbaik..=)

cik Kartun said...

CK dalam delima.
bace tajuk nie brtambh rungsing hati nie :(

emy zulaiha said...

adoi..nak buat pilihan mmg susah kan.haha emy tak suke untuk buat sebarang pemilihan!takut nyesal.

aiNa yaZiD said...

bila perlu buat pilihan kita kene fikir 3 or 4 step ahead. think out of the box.(^_^) yang penting buat keputusan ikut akal bukan nafsu mahupun hati.

Ratu Lissa said...

kalau kepuasan hanya 75% ??

Miss Volvo said...

buat pilihan? buat pilihan utk bakal suami ke heh

Juliet_iRa~" said...

baik!hee

y pnting rasional..heee

Finaz Jaafar said...

mmbuat pilihan itu adalah susah !

biha yahya said...

terbayekkk! haha, nak buat pemilihan yg betol untuk bakal pakwe :P kahkahkah!

ciK LyndaWawa said...

sesungguhnya pilihan kita adalah yang terbaik...=]

azila said...

yeah. demand tu penting

ILA HonEyBuNNy said...

saya memang memilih dalam membuat pilihan..heheheh

ABU said...

betul.. terutamnya bab bab masa depan.. hidup dan mati :D

Hanie_Dew said...

kay, kay, tiap entry ko mesti tak tinggal pasal awek. hahahaha..

tu la keptusan kita akan mempengaruhi kesn yang akan datang. mcm contoh yg ko bagi. pemilihan rumah. kita nak beli skrg time single or xde anak lagi. tp kene pikir akan dtg kalau family bertambah, kalau kenduri sedara mara dtg??

Miss Eja said...

kdg2 je kan muke kedut ni.. if sllu mrah memg da CEPAT tua r..hehhe.. :)

Nurnajwa KZ said...

Ohhh wokehhhh. Sometimes kena jd cerewet gak kan :)