Nov 28, 2011

ade nikon/dslr canon senanglah dapat awek..hehe.

 
mesti org cakap..blog ni sikit2 pasal awek je.nak taw sebab pe..coz ikut statistik blog ni mostly female around 70% antara 18-25 tahun..hehe..then blog gua x belah sape-sape..laki ke pompuan..gua langgar je tulis entry..ape de hal..


padini nye sale sampai hari ini..bapak ramai gler nak beratur..gua sempat sebat 1 baju n selipar padini.. hehe..gi la..de sampai 70% less..berbalik story..member gua nye opinion n gua la..
  • step 1: beli nikon /dslr dulu la..belajar expertkan functionnye.
  • step 2: wat page like or blog.
  • step 3: hantar link random  jadi cover shoot..mase2 nak cari model..chances nak "mengayat" awek kan tinggi
  • step 4: panggil sessi fotoshoot sambil "menyelam minum air" or "ulut bulu naik daunn.." hehe.
  • step 5: done mission..(girl kan suke di layan seperti model)
gua ngn mmber gua lame da perhatikan tektik ni..coz mmber gua pengasas nye.. haha.. lagi 1...tak semua gi photoshoot lawa weyh.. member gua cakap before photoshoot..bedak kat muke je 5inci..cube tgk muke dia real..semua kawah2 dapat tgk..haha..  


p/s: entry just remind jew..x nak dgr pun xpe..its up 2u..hehe..



46 comments:

Mohd Khairi Khadzir said...

wahahaha .. aku dok gantung jgk kt leher tp xde pun awek! HAHA ...

♥AienNajwa♥ said...

haish..semoge kay dapat gurlz yang muke licin dan putih sepuk key..tak dek sape kang nak komplen..huhu..=)

aqmalazmi said...

hahah..bro penah buat kew?

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

ceh3..cara xleh menahan..haha...

*kaki dslr tengok ca pon xde selera nak buat model kot.. :P setakat model stokin boleh la..haha *

Bluewendy said...

hik3.. mantop! memang btol pon.. hik3.. Cikgu photography wendy pon prnh ckp, klu kita ni anak tiri, tapi ade DSLR, kompom tak dianak tirikan.. p mana2 pon, mesti ajak kita.. hahahaa..!! btw, wendy lupa nak gtau kay, wendy pake Nikon D40..=)

miss Fyqa said...

spe suke leh la ikut tips tue.. tol x..?. hehe

ShahzCudin said...

nak beli dslr la cmni..haha

TiraPengemis said...

hahaha....bak kata boypren saya...alaaaaa....matluthfi tue...hahaha..*perasan*....

"xsemua cantik...cantik diluar boleh dibuat, cantik di dalam susah nak buat"....agak2, faham x?

hehe...

ekin alias said...

haha model tak lawa? owh OK!~ hahaha

khairul akmal bin azman said...

khairi: x abis skill ngorat pompuan lg tu


aien: perli ke ape ni..hehe..


aqma: buat pun kamera xde lagi bro.


cik dyung: cara masa kini kan..?


blue: nikon d40 ek..kay pun ingt nak beli 1 la..


miss: definately..


cudin : sila2


tira: paham2..math lutfi bf lu.. cam nak terjun pavilion jap..hehe..

ZYASH said...

Ade kamera cikai pun dah rase bersyukur..

say to easy=) said...

haha..tips tu mmg sengal ok.pompuan mudah perasan even aku pompuan x penah nak perasan.hahaha

sha my heart said...

ooo, begitu ya.

tapi org yg ada DSLR ni memang ramai nak rapat dan rapat dengan ramai. Er, faham tak?

ramai nak rapat sebab nak gambar. rapat dengan ramai sebab fotographer kan kena duk depan dan cari angel yg baik =)

Teringin jugak nak grab DSLR satu. Jadi, bolehkan dapat bf? Kahkah~

Bluewendy said...

beli2..nnti leh lah sambil menyelam minum air..kih3..=)

biha yahya said...

huaaa, cayalah entri nihh. best !

khairul akmal bin azman said...

zyash: ye btul
if nk lbh sharp bli mhl cikit


say: sape xnk jd model kan??


sha: bf cari dalam blogger la..kan ramai kacak2..


blue: hee..kay jadi diri sendiri jew.

♥AienNajwa♥ said...

hehehe..(^____^)..bukan perli lerr..hish..!!!..betul per???..mesti kay niy high maintenance kan..(~___^)..

kotak bulat said...

kalau pompuan nak cri bf leh gune cara ni tak? hahahah.. hu,xde duit nk beli .. :(

khairul akmal bin azman said...

biha: tq! suke entry ni..rase di hargai..


aien: mane tinggi..kay jnis sempoi aw..jnji baik girl tue..msti kay layan baiknye.


kotak: cari bf?? x disarankan..coz laki x suke di tangkap pic..

♥AienNajwa♥ said...

yes !! ~~ aiN setuju with u....

IzyanKaher said...

bro .. style cakap macam pernah ada experience jeeee . lol =D

new entry : http://supersapienstory.blogspot.com/2011/11/wawasan-2020-tokdet-8-years-2-months.html

khairul akmal bin azman said...

ain: setuju jew..flying kiss? hehe

khairul akmal bin azman said...

izyan: agak la..hehe..

khairul akmal bin azman said...

izyan: agak la..hehe..

Juliet_iRa~" said...

hampeh kay..kutuk ppuan..kekke.;p

tp sokong la..gambar dan edit blh buat org jd lawa..tak hensem jd hensem..ahaha

psss : harga kat red wok tu blh tahan gak la mahal..tp sedapp..:D....ada la price y ira mkn tu kat pic last kalo nk tgk harga dia..

susulemakmanis said...

waaaa..cayalah!hehe

khairul akmal bin azman said...

julie: x kutuk..bg opinion jew..hehe..


susu: tq bebeh.

adwafarahin said...

hahaha trick baru nk pikat awek eh? :P

TiraPengemis said...

alaaa...terjun pavi? before tue, banjew tira shopping kt pavi dulu..pastu terjun la....hahaha =P

sugar2 kapas strawberry said...

hahaha.cool lah idea nih !..hehehe.mmg betul pon.make up semata-mata

cha zainol said...

sama jugak kah kalau mahu cari yang kacak ;)

~Nana BamBam~ said...

x semua yang ada camera dslr ramai yg dapat awek..hahaha

tapi kan..pelik sebab pompuan yang ada camera dslr, ada gak laki nak ngorat.,ecececehh..er x semua

khairul akmal bin azman said...

adwa: taktik moden tue..


tira: kejam nye..ish2 dak ni..:)


sugar" yup2.dari past2 experience.


cha: org kck x cari nikon la..cari kereta mewah


nana: ye ke..hehe..sape laki malang tue?

Lieyly ︱ Alia said...

hahaha , wajib ada dslr ka ?
kahhh3 !

mcm2 kay..

khairul akmal bin azman said...

lily: terpulang kpd kaum2 adam..
klw de bonus..

Rtp Farra Arisha said...

i'm gonna own the best DSLR too :D hehe.

Lea Isnawi said...

saya bukan mata dslr.

tapi kan best jugak bopren ade dslr neh

hihihi

cik Kartun said...

pulak daa..tak mampu beli kreta, beli kamera p0n jadi erk nak ayat awekk..hehehe guwau jep ;)

mr.syazwan said...

ermm iye ke??

ermm x mcm tu pun


;p

Juliet_iRa~" said...

jauh ke kay?hee..

btw, kay dok mn?

khairul akmal bin azman said...

farra: sounds good..im jealous of u.

lea: klw la kan..untung la

ck: dak2 skrg..mcm2 kerenah.


syazwan: wan kan dak baik..x wat gitu.kan2..haha


juliet: dok manchester lor..

Lorlipop Properties said...

title tu dsrl ke? hahakhakhak!

adoiiii~

YOUsoF said...

Normal la, siapa tak suka dipuji.. tapi yang parah kalau jenis suka mengharapkan pujian orang..


Aku masih berangan-angan nak ada dslr sebijik.. ;D

ILA HonEyBuNNy said...

insyaAllah taun dpn nak beli..

agak2 ada bf nak x?hahahhahah

ciK LyndaWawa said...

wahahahaha..sangat betul...=]
;ebih2 lagi protog yang hansem ..aw..=]

~SaL IjOu~ said...

alamak..kene betulkan sket la,
"mostly female around 70% antara 18-27 tahun" =p