Oct 31, 2011

siapa kaki shopping..?how much kowang spent?

 
siapa kaki shopping sini...angkat kaki..?hehe..gua pun kaki shopping..dulu gua ada keje before masuk study..
300 per month..pandai la jimat nak gi cinema ke,shopping ke, karaoke ke,..

if shopping pun..kat jusco je beb..tue pun tunggu de sale baru gi..klw j-card day wajib gi..serang kedai padini..suke baju/seluar kat situ..hehe..kalaw sengkek.."pau" mak/abah gua duit la..nanti gua senang..jaguar gua belikan kat abah ek..tunggu2..!


betul ke? perempuan nye maintain tinggi?? lihat saja beg perhiasan dowang..bende2 kat muke je  nak cecah beratus2..tak lawa kang..pakwe pun lari..org pun x nak usha.yer dok..  sape x nk nmpk cantik..ade ke x nmpk hodoh,,i dont think so..gua amik ayat dari member baik gua..just pendapat dia jew.


"ko sebelum couple ..ko tgk baju/seluar/make up dia! then ko total semua..kalaw agak2 mahal.."
= if mahal..maintainance tinggi beb..sakit tu nak wat awek..hehe..payah ko nak tanggung.
= if tak mahal sgt.maintainance ok..duit ko pun x banyak nak kua spent with her..hehe.

gua pun tak suke awek branded sgt..rase down bila hang out..aku pun kadang2 shopping  bundle je..
janji nampak kemas..gua bukan anak tan sri nak shopping branded..kalaw kaye pun jadi low profile sudah..baru la ramai nak berkawan kan2..then,  kalaw boleh nak awek yg biasa2 je..
dapat cam iras2 hana tajima pun ok.. haha..



p/s: kowang jenis cam mana?









41 comments:

Paris Lipton said...

huhu, kalau dh kaya nnti pi shoping branded jgk kan...kan2

aqmalazmi said...

aku just window shopping :P
HAHAHAHA

Asrul "iLham" Sany said...

aku kalau suping suka carik barang2 vintage.

baju + suar + benda2 lain tak sgt.

tapi kalau menan + kasut... agak addicted haha

;D

Norlida Ramli said...

hehe..
kerek tol..nk iras2 hana tajima.hehe
yg biasa2 dahla..org kata yg sedang2 saja..^_^

nazira said...

bukan kaki shopping la.. tapi saya kaki window shopping.. hu3..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

♥Aien Najwa♥ said...

aiN shopping time bonuslink day jer..dpat point..harge pown kurang..tapi xdek la sampai beratus kowt..hehehe..sejujurnyer, shopping just hobi tak berape hobby..if rase nak beli, baru beli..hehe..bdw, spent lebih penting...=)

Lea Isnawi said...

aku ikut musim
kalo byk duit, buleh la shopping
skrg bankrup, duk umah diam2
sobs

cik kartun said...

CK gler sh0pping baju..smpai penuh 2 almari..cik mama dah mmbebel keh3x. tu mase zmn k0lej..pnjang langkah. skung d0k trperuk kt umah..^^,

Munna said...

biasa2 je...xde la branded mane pun. cuma kekadang tu frust jgk kalau bli bju kt tmpt murah2 bru pkai sekali dh koyak lps bsuh mesin...xleh nak kata ape la..murah nama pun kan...

ShahzCudin said...

nak yg simple jgk..xbyk berabis duit..

aleen aiden said...

aku xsuke shopping sangat.tapi aku jenis pantang nampak yg berkenan.semua nak rembat.hu3

khairul akmal bin azman said...

*tq semua*

SYAHIDAH PAMIDI said...

eh , same lha kite. kalo ade jay-card, mmg ta lepaskan. cida mmg kaki shoppink. tapi bile nk beli pk 2 3 10 kali. HAHA. last2 beli kain 3ringgit semeter, jahit sendiri je.

HEHE

khairul akmal bin azman said...


shidah: pndai menjahit tue,,
bagus2.

si robot comel said...

aku kalau shopping bila tengah sale menggila,tak pun pi bundle sudah,settel,kehkeh.

khairul akmal bin azman said...

robot: lu le geng ngan gua..
mne nmpk kemas wa sebat je

Rtp Farra Arisha said...

everything relates to myself surely ditanggung oleh my parents and so with this..hehehe. well, shopping sudah menjadi habit utama bagi kaum perempuan. this is so normal..sebahagian lelaki pun punya minat yg sama seperti perempuan, iaitu shopping or window shopping :D
shoppping is fun sometime, but not always!

cik sakdi said...

benda yg aku beli mahal2 adalah kasut shj sbb kaki aku ni gedik.. so aku beli converse ke,, scholl ke,, asadi pon aku layan. tu pon beli staun skali. pakai smpai lunyai. baju aku beli murah2 je. ahaha

khairul akmal bin azman said...


farra: kay pun suka window shopping..

sakdi: mahal2..kene ada kualiti gak kan2.


noraauliyya said...

tak pernah guna duit pakwe beli barang sendiri!

n jarang shopping.law beli pun murah n berkualiti.pk bnyak kali ma.. bru beli.

ayuni rosli said...

saya jarang shopping. tp kalau shopping terus abis atleast rm1000++. takpe la kan =)

iKhRam said...

tp aku still percaya..
lelaki lebih boros dari perempuan..

lbih2 yg terlalu metrosx..

aimi said...

aku xsuke shoping aku suke g mkn2.....ahahha... tp aku jarang gune duit pkwe.... paling2 pon air botol je aku mtk dy blnje hahaha. sb duit dh hbs mkn bnde2 yg best2 ahahahahah

princess said...

same with me . ain pom suka life yang biasa2 saja . tak perlu keterlaluan kann : )

jimat cermat amalan mulia . heee

aiNa yaZiD said...

i kaki shopping! woot~woot..
tapi di jusco. bila j-card day memang wajib serbu. murah n terbaikk!! hahaha.. (^^,)

tak pyh nak branded sgt laa.. bersederhana lbh baik.

ayuna ayuni.. said...

aku kan, kalau time xdek duet tuh..time tu la nafsu shopping membuak-buak datang....

bila duet ada sikit, dah sudah..aku tak reti nak beli apa.

macam sakai jugak perangai cem gini ek

Amna.Qadeeja said...

hehe kalo duit lebih shopingla. tp biase window shoping je ahaha

hamboii nak awek cam hana tajima pulak heh

Lieyly ︱ Alia said...

alia xkisah..janji lawa ja..mahal mmg xmau dah..bukan ada duit sngt..
yg murah2 pon oke ja..

jnji sesuai..

Azham Vosovic said...

sy suka shopping...

so nak cari awek kaya...

dia boleh biayai perbelanjaan sendiri...

dan saya fokus kat diri sendiri dulu...

bila da kwen baru boleh heheheh

syahirooAhmad said...

gua lak suke awek banded.. yang penting dia pandai jaga kewangan dia sendiri.. semua barang2 yang dia nak , dia beli sendiri.. kecuali aku yang rela nak belikan.. kan best saling memahami.. tak de la asyik laki je. give n take . .. :)

Ratu Lissa said...

sama! saya pun suka shopping kat jusco. tak payah tunggu sale bagai, brorong je, huhu~

Cik Jannah said...

haha. botak lama2 wehh

onie said...

aku tak ley shopping,aku shopping senyap-senyap...thru online ja wei, tak hingaq sikit parents aku..tapi onie bukan la hok layan barang branded je,mampuih la gitu,haha

Hanie_Dew said...

aku kalau nak sumthin yg mahal. kumpul duit beberapa bulan.dah cukup bole beli tanpa rasa besalah.

amboi.nak awek biasa2 tp nak ala2 hana tajima.tu maintenance shawl tinggi tu. hahahaha.

ko lg retiss weh. tgk la visitors berapa byk.

Adylia Qarissa said...

dapat yang cukup sifat alhamdulilah...

dulu pakai duit mak ayah nak sopim...sekarang dah kerja pandai berjimat, rasa sayang sangat nak pakai duit sendiri...

rasa susah sangat nak dapat 1 sen duit tu ha..patutla dulu mak ayah pesan, berjimat...berjimat...berjimat...

bila dah besar dan tua nie baru terasa duit itu bernilai :)

ILA HonEyBuNNy said...

kalau benda suka habis beratus pun sanggup..ehhehe...pastu sengkek...ngeh3..

khairul akmal bin azman said...

tq semua pengomen2!
ila: sengkek jgn pau pakwe lak ek

Miss Eja said...

eja x suka hbis kan dwet tuk beli belah..suka jaln g tempt mnyeronokan ,, and mkn2 sedp.. huhuhu.. dwet lau kuar tu dlm rm200 je..huhuh...susah nk kuar bnyk2.. kad kena sekat ole mk ayah..hahhaha..

Nurnajwa KZ said...

Kte biasa2 je :D Hahaha, baju mahal pkai dua tiga kali baik tak pyah. Yg pnting selesa, sale tu harus pergi :)

ekin.. said...

haha,,em sengkek xthn tuh,,duit sndri xpe..ni kalau dh pakai duit org lain xmalu ke??haha

aDaNi isMaiL said...

kalau ade duit beli la yg branded tapi kalau pokai baju murah je beli.