Oct 26, 2011

jual mahal lagi vs jenis melayan.apa beza?

sape nak banner gua copy je k.
 
status updated: happy deepavali semua yang warga hindu..as salam semua beb! now gua home sweet home..so le update.."hari ini hari rabu, hari2 i love you"..(pantun syok sendiri)

sketsa/dialog awek/bf jual mahal:

awek tudung: "feewit..awek tudung hana tajima tuuu..nak no fon ley?..  balas awek tue..."ko ingat aku burung ke! nak fewwit2"

lelaki senior: "abang! ade no fon tak? ala...nak wat abg angkat je le..? jawab mamat tue.." aku boleh je jadi abg angkat..takut ko je "terangkat"...haha...(style botak juvana)

member girl gua: "wey lisa...de orang nak kenal ko..dia minat gila kat ko..dia tak kisah ko de bf kew?..dia spoting ...jawab member gua tue.."mmg la x kisah..tapi lama2 cintan cintun aku gak yg susah..ahhh..! cakap dia cari je girl lain..aku setia kat bf aku je".



*bagi gua ..gua lagi suka girl yg jual mahal..biarla orang kata sombong gile awek ni... tapi niat kita jual mahal demi kebaikan right?..bukan sebab nak riak or bongkak? ye kan?...hehe.. kalau jenis melayan tinggal je wahai laki2 kat luar sane awek kowang tue..memang potential  nak buat bini ..agak malap..haha.. mane taw if awek ko  layan2 dapat laki lagi stabil dari lu...kena tinggal la lu der.." haha..*




p/s: "We come to love not by finding the perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly"

56 comments:

laskar pelangi said...

yeahhh! mmg jadi jual mahal pun..kenkadang ada jer cakap sombong..nk buat cam mana kan.mulut org takleh nak tutup=.=

Nalisa Syahira said...

e'eh , lisa . ahha .

cik sakdi said...

hahahaha dua2 ada baik buruknya. kalu jual mahal sangat,, alamat sampai ke tua la x berlaki atau berbini. haha mungkin xsalah nak kenal2 dulu kan.. hoho

Diary oF Mine said...

hehe... nice nice.. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

yesss akak setuju.bkn jual mahal tau kay, tp jenis menjaga maruah.bkn mudah nak di adjust2...hehe

Fara E's said...

agree , sekali sekala jual mahal , pe salahnye , muahaha

Nurnajwa KZ said...

Haha, skrg ni mcm laki jual mahal yg rmai :D

noraauliyya said...

yang jenis melayan, tak mustahil bla da couple.. dy layan org lain gak an.. so fikir dulu le ...huhu .

YOUsoF said...

LIKE²!


Benda bagus memang payah untuk dimiliki. Sekali dah dapat, hargai sebaiknya. ;)

Nur said...

kalo laki yg fewwit2 tuh mmg takyah layan. Cara tak proper tuh..

khairul akmal bin azman said...

laskar: btul..mulut owang bukan cam tempayan le tutup.


lisa: pinjam name jap..



cik: ape2 pun tgk niat kite kan.


ufa: tq.



kak lydia: tq kak...bile nak balik malaysia.?



fara: yes! dari jual murah nak?


najwa: ye ke? kay x kan?



liya: tgh mude ni.pilih2 couple bek2.



usop: yes! bnde baik kan2.

khairul akmal bin azman said...

nur: gaya2 laki x gentle gitu la

Cik Tetra said...

lelaki pon ade yg jual mhl skang..hehe.. :D

Anif Abdullah| AA said...

bukan pompuan je,laki skunk ade gak jual mahal sebab nak dapat awek yg terbaik.. kan?

Aweyn said...

kami sebagai kaum hawa seringkali ditafsir sbgai jual mahal..but sometimes we did that just to protect ourselves..xnk nmpk 'murah' sgt kt mata lelaki if senang je nak melayan :)

noraauliyya said...

yew, pilih la yang bek2 .. insyaALLAH.

khairul akmal bin azman said...

tetra: aah..kay jual mahal gak..bru syok.


aweyn: alolo..kay suke girl jual2 mahal..bru sush nk dpt


liya: amin..

ABU said...

yg jual mahal susah nak dapat..:P

♥Aien Najwa♥ said...

huhu..bg sstgh laki, pompuan jual mahal dikatekan sombong..sometimes lantak ler org nak kate ape..janji diri selamat kan..kalau melayan tak kene tempat tu yang parah..gedik kowt..setia pade yang 1, paling penting..

p/s : semoge kay mendapat wanita yang baik..amin..=)

khairul akmal bin azman said...

abu: yg jual mahal tue.2 brg baik ..ye dok?

khairul akmal bin azman said...

ain: tgk laki gak..kay suke girl yg jual mahal..klw murah lak..kate gedik lak..


ain pun moge dapat jodoh yg baik2

si robot comel said...

saya jual mahal :D

khairul akmal bin azman said...

robot: jual mahal la bgus..

Blueice Butterfly said...

~yg susah nak dapat tue la yang selalunya kekal..hehe betul ke??:)

ILA HonEyBuNNy said...

aahhh mmg suka mahai...

gurl neh jangan jual murah sangat....nanti laki ambil kesempatan..huuhuhu

khairul akmal bin azman said...

blue: btul gak..coz susah sgt nak dpt kan2.


ila: btul2..nasib gua bukan jnis amik kesempatan

cik Kartun said...

thnk la kay sebb perihatin..^^,
ape jual2 nie??? kalau nak berkawan xde istilah jual beli huhuhu

Norlida Ramli said...

kalau nk kwn2 tu ok je tp bila dh smpai tahap melebih2 sket tu mmg x mau layan dh! hak hak

miss Fyqa said...

ye ye, jual mahal je. ok kan?. hehe.

Paris Lipton said...

hahah btollah, kite ni hade maruah...lyn2 kang sampai ke mane tah...ngehhh

Miss Eja said...

nice entry.. hehe.. melayan ni alah2 gedik je.. :D ntah tol ke x nyer statemnet ni..hehe...jual mahal plak,, ag better.. tapi x payh r jual mhal sgt,, kang org mympah plak.. bt mcam cikgu SYUHADA dalm cerita SYURGA cinta.. hehe.. x mlayan x juga jual mhal.. tol x? cara muslimah cket beb.. hehe..

ch000tz axoera said...

jual mahal tu boleh tapi jangan lah sampai melampau, melayan pon okay tapi jangan sampai nampak macam cheapsale heheh

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

ca lebih rela dianggap sombong drpd gedik..sbb kalau org ckp ca sombong, ca akan suruh dia tnya kawan2 yg kenal ca, ca ni cmne..da kenal baru ok..hehe

adwafarahin said...

err jual mahal itu bagus yer..xdela nmpk pompuan itu murah di mata lelaki :)

Cik tikah said...

perempuan yg jual mahal, tinggi maruahnya :)

Bluewendy said...

hihi..saya ade RM1.00 jek, tapi die jual RM1.20.. jual mahal tol la..:P

khairul akmal bin azman said...

cik kartun: hehe..xde hal la geng..
kite kan geng blogger.



norlida: if gatai lbh2 tgl je lida..hehe


fyqa: ok gak.



paris: yes! layan2..bf u pun tgl u pulak.



eja: cikgu syuhadah? heliza tue..bini idaman malaya gitu.



choot: layan berpada pada ek.



cik duyung: yes! agree ur opinion.




adwa: :)..ok2.



tikah: gitu ek..


wendy: loya buruk lak dia ni.
hehe.

amna said...

setuju.
tapi jual xleh nak mahal sagt kot, karang feedup~ :)

khairul akmal bin azman said...

amna: yes! mahal2 karang..jadi anak dara tua lak.hehe

Fathiah Hamim said...

jual mahal baru best. hehe
tapi ada juga jenis yang melayan, tapi bila tengok cara dia melayan tuh macam gediks pulak. heh

khairul akmal bin azman said...

fathiah: gedix2 mmg kay x layan der.
geli!

El-Janna said...

aku pun suka lelaki jual mahal^^
ngahaha

Amir Baker said...

wohoho, yg jual mahal tu memang terbaik, tapi kekadang tu sombong bongkak la pulok dah. Yang melayan tu maybe gedik, jenis suka cakap, desperate nak laki, atau memang dh menjadi tabiat. #pandangan aku je la

Azham Vosovic said...

hehe, kau ni suka update psl awek je..sunyi eyh? heheheheh

ekin.. said...

yup absolutely rght..biar mahal asalkan selamat..:D

aiNa yaZiD said...

selalu kene mcm ni :

"assalammualaikum....tak jawab dosa.. jawab gatal"


Ada rasa2 nak hempuk tak kalau kene situasi macm ni..? huh...

baik sombong dri kene cop gatal. =P yewdak..? nak berkawan blh, tapi berpada-pada. asalkan tahu jaga batas n pergaulan. (^^,)

Madd said...

hahahhahhah...
kalo laki n popuan sama2 melayan..camne 2? uhhuuhuhhuuh

Lieyly ︱ Alia said...

cm neyh cari laki juai mahai ah...ahahahahhaa !

~Nana 귀여운~ said...

nana lagi jual mahal kalau ade laki ngayat yang berbunyi miang..hahahaa!

Umie Artoqiemie said...

aku pun suka boys yang jual mahal.. :) btw botak juvana sekarang dengan pasa sandar. tak suke.. haha.

khairul akmal bin azman said...

janna: jual mahal la best..value tinggi der.



amir: gua hargai pandangan lu beb.


azham: kan blogger ramai awek.kne update pasai dowang.hehe



ekin: huhu..mahal2..!



aina: tue dialog miang ainaa..jgn d layan org camtue..hehe..



madd: dua2 menggatai la 2.



lily: ley je.kite ade hak mencari/memilih kan.



nana: sokong!



umie: dowang couple btul kew?
pasha sendat mmg x sesuai ngn dia la.

Hanie_Dew said...

aku jual mahal. pakai kad kredit pun tak layan. hahahahaha. suke statement last.

khairul akmal bin azman said...

hanie: x yah la kai kad kredit..
bukan hanie mmg sombong ke..hehe..

YOUsoF said...

Benar bro! ;D

anamizu said...

yehhhhh! i setuju dgn akak Lydia Miza(Aidyl Azim)!! hehe



luv,
cik ana

ayuni rosli said...

perempuan jual mahal bererti die bsyukur seadaanya bf die tu. bukan lg proses nk mencari or mengenali org lain. setia itu penting =)