Sep 21, 2011

kecik-kecik dulu gua?..lu owang pulak?


  • kecik-kecik dulu "Da besar nak kawen puteri raja"
  • kecik-kecik dulu "nak jadi org berguna"
  • kecik-kecik dulu "main police entry selalu jadi pencuri"
  • kecik-kecik dulu "best dapat duit raye lor"
  • kecik-kecik dulu " mama! duit..nak belik kopok jajan"
  • kecik-kecik dulu kim surat mase tadika cakap cintan2 "miss,luv u bagai"
  • kecik-kecik dulu mak hantar sekolah dan cakap "belajar rajin2 along"
  • kecik-kecik dulu "salu kene buli"..haha..
  • kecik-kecik dulu "makan kfc,mc d je,badan pun cam ayam da" 
pengalaman  x blh di beli..kadang2 banyak org nak putar masa silam dia..alangkah kalaw boleh kan..
first sekali gua nak amik spm balik..kasi straight A ..baru parent gua bangga..pikir2 balik pengalaman mengajar kite ke lebih matang dan paham situasi hidup yang mendatang.

67 comments:

aqmalazmi said...

betul tuw..pengalam guru terbaik kita =)

ezzu said...

btol tu..kalu masa boleh berputar semula ada je hajat yg nk diperbtol kn...masa kecik2 dulu xnk pun pikir utk belajar bersungguh2 utk banggakn kedua org tua..hehehe..:)

adwafarahin said...

yep seyes nk balik zaman dlu :(

lynda salim said...

well . paling syok time dapat duit raya . tapi paling sadis bila makin besar duit makin kurang. padehal makin besar makin banyak nak pakai duit .

*tetibe emo cakap pasal duit . haha. peace :)

Hanie_Dew said...

kecik-kecik dulu "nak jadi cam snowhite, nanti kene kiss ngan prince charming"

kecik-kecik dulu "nak jadi doktor la, jubah doktor tu cool je"

kecik-kecik dulu "nak jadi penyanyi can Anggun.tak bole blah"

khairul akmal bin azman said...

aqma: yes it is!


ezzu: duit bli da besar cepat la abis yer..so kene pndai cari duit ek..
kene kerja keras cikit..




adwa: kay pun.klw boleh kan.




lynda: duit kay pun xdapat da..
tgl keje cri nak kasi duit raye kat bdk lak..hehe

Hanie_Dew said...

lupe plak. mana ada retis. kami hanya la orang biasa saja. k lagi retis tau.

Asrul "iLham" Sany said...

"Syrena nak jadi macam mummy," kata Syrena bangga, "P.S. Uncle Asrul cakap nanti jgn lupa baca entri 'Fashionista' dia. Ada 'suprise'."

mr.syazwan said...

kecik-kecik dulu kena sunat~..

=_=

Asrul "iLham" Sany said...

cameo ko dalam short baru aku...

;D

♥Aien Najwa♥ said...

betul tu..kalau boley sy nk putarkan kembali mase..betulkan keadaan yg mane tak betul..tak hampekan org sekeliling..n mcm2 g..=(

khairul akmal bin azman said...

hanie: bnyk2 angan hanie ek..
da tercapai x??



asrul: aku dpat job baru la ni..extra pun xpe..tq bro.




wan: meme la! da start baru le kawen2




najwa: erm..now just do the best ya...

Hanie_Dew said...

hehehe..mintak kat jue. dia suke buat header. header ko boring ke. tak la. cuma memori zaman kanak kanak je. (^.^)v

khairul akmal bin azman said...

hanie: ok2..mintak2 la jue nak watkan

YOUsoF said...

Tu pasal la AX'L buat lagu "Andai dapat kuundur masa".. ;D


Kau selalu jadi polis tapi kau jugak selalu dibuli? heheh


Kecik² dulu akak aku selalu bawak pergi makan KFC bila dia dapat gaji, terbaik!

azalia hjsalleh said...

haha chumel ;)

khairul akmal bin azman said...

yusof: aku suke jd pencuri la..
yerla aku dlu bdk nerd..mane kacaw2 org..




azalia: i ke? time acihhh...

aziekz said...

kcik2 dku,,,zaman indah,,,xder mslh perlu difikirkan,,,
hidup hepi je.. :)
ttpi segala kesukaran dahulu,,mengajar erti kehidupan itu amatlah berharga,,,:)

misz zama kanak2.,,

~ WafleCoKLAt ~ said...

kecik2 dulu sy nk jadi doktor,.ahahaha..tp sy bsyukur dgn apa yang sy ada skg

khairul akmal bin azman said...

azie: erm..
btul2..zaman kanak2 skali je seumur hidup.
mmg x dapat pengalaman manis cm2 da

Miz Novexx said...

kecik kecik dulu nak masuk dalam rancangan "Barney & friends"... hahah

khairul akmal bin azman said...

wafle: xpe2..satisfy ape yg u have right now




miz novec: kay nak masuk rancangan kelab disney msia..tp x dpt2 pun..

Cik Purple Pinkypuff said...

kecik2 dulu salu maen kawen2.. cp msti jadi pengantin lelaki dan jadi rebutan kazen2 perempuan.. =_='

cha zainol said...

aku main tuju selipar. mmg best sangat lah.

chemay said...

kecik2 dulu. "saya kaki buli"
:)

Nur Amira Radhiah said...

rindu nak jadi budak2...haha

khairul akmal bin azman said...

cp: bia btul nak jadi pengantin laki?..bukan pompuan?



cha zainol: best tue game ..konda konde best gak.




chemay: mak ai..besr2 kaki buli gak x?




nuramira: jum2..back to childish.

Cik Purple Pinkypuff said...

antara semua cp je paling tinggi n tegap.. ehmmm.. tu la tpksa jd pgntin lelaki.. hahaha.. pastu kalau dah kawin jadik bapak la pulak.. =_='

♥Aien Najwa♥ said...

okei TQ..=))..

khairul akmal bin azman said...

cp: teringin jd bapak la ni yer. hehe



aien: same2 ..!

Izzaty Ishak said...

Kecik-kecik dulu selalu angan-angan nak cepat jadi dewasa. Tapi sekarang bila dah tua (tak la tua mana kan, hehe), rasa macam nak patah balik jadi kanak-kanak.

How I much those times! :(

khairul akmal bin azman said...

zati ishak: mane tua lg..kite baru remaja kan2.

Izzaty Ishak said...

Nak kata 'miss' jadi 'much' pulak dalam previous komen.

T________________________T Adoih

khairul akmal bin azman said...

zati: hehe..study ok?

syakey said...

xdak pengalaman pun tak syokk jugak kan. yg lepas jgn di kenang. huhuh

Finaz Jaafar said...

hikhik kecik2 dulu mcm2 kite berangan..skrg bila dah tak bape nak kecik ni bkn dpt pn semua yg kte berangan tu kan..
nme pun bdk kecik..n semua tu mematangkan kte..just like you said =)

khairul akmal bin azman said...

syakey: aah..tp kenang2 yg best2 xpe kan..if yg pahit tinggal jauh2..




finaz: haha..bdk kecik main sebut je..x matang lg kan..hehehe

Jue said...

kecik2 dulu slalu beli kopok lekor harga dua posen kat skolah askar bt.10 kuantan

kecik2 dulu suka main pendekar2

kecik2 dulu suka buli budak lelaki hahaha

khairul akmal bin azman said...

jue: makan kpok leko 2 org..sedapnye..
kay suke makan jambu 50 sen..n kueh2..kaki buli gak upenye

Jue said...

jambu 50sen?haha ok ok2..enuf gelak. sdap gak tu. nak header? ala aku bkn pro pun beb. kang x smpi seminggu *kononnya* ko bosan ko tukar lak. penat2 aku design nanti

khairul akmal bin azman said...

jue: ok la 2 jmbu batu..sedap woh..ala wat je..nti le tukar2 header2..hehe

Jue said...

ye la ye la nanti aku buatkan
thx dpn siap!haha bg email ko skrg! msg fb aku tau tau tau

khairul akmal bin azman said...

jue: ok ..kerulakmal@yahoo.com

Jue said...

wokeh..nanti aku buat. kalau x lawo, ko jgn sekeh aku lak =)

Hanie_Dew said...

ko kene banje aku & jue mekdi.

khairul akmal bin azman said...

jue: xde nye sekeh. aku x kejam lor

niesasukasuki said...

kecik2 dulu slalu kena tarik rambut dgn member laki haha.

khairul akmal bin azman said...

hanie: small the pieces....
jnji wat header gempak2. aw..
hehe..





niesa: nakal giler dak laki tue..meh aku duku pale dia.

Hanie_Dew said...

ok. aku ingat tu.

Amna.Qadeeja said...

haha bkn kecik2 je bsr2 pn dpt duit raya taw ahahaha

Amna.Qadeeja said...

haha bkn kecik2 je bsr2 pn dpt duit raya taw ahahaha

Fara E's said...

mase kecik dulu , aku tak nak kawen . skrg nak . haha

khairul akmal bin azman said...

hanie : bagus2..ni syg mmber gua ketat2 ni..hahah..



amna: besar2 parent je bg..hehe..





fara: ofcoz nak kan..nti jd anak dara tua lak..hehehe

Anif Abdullah| AA said...

hope dah besar nih dapat ah kawin dnegan anak puteri raja tuh..hehe..

best kan pengalaman dulu kala :P

Umie Artoqiemie said...

badan cam ayam? besar plak, badan cam??

MN said...

pengalaman tu sesuatu yang sangat berharga kannn :)

sugar2 kapas strawberry said...

kecik2 dulu nak tukar nama sbb nak nama macam yg dalam watak2 filem dgn drama

adrinaqamarina said...

mamaa aku selalu pesan, selagi muda dan kuat ni, carilah pengalaman banyak3. nanti akan berguna juga untuk kita bila dah tua ni.


tambah tambah kalau perempuan, selagi belum ada komitmen dalam rumah tangga, merantau je jauh jauh mana pun cari pengalaman hidup. sebab tu juga buat kita jadi lebih matang :)

Hanie_Dew said...

kalau sayang member janji jangan lupa. mekdi mekdi. walaupun jue yan gbuat header ko, aku sbg BFF akan membackup. hahahaha *gurau je*

Miss Eja said...

btul tu.. pgjran lah yg mebt kan kta lebih dewasa and another PESAN mak ayah dri kecik2 smpai besr ni jan pernh sekali2 lupa.. :)

YOUsoF said...

Kalau aku jadi dua² oun ok.. Polis naik basikal BMX, cool habis hahah.



Aku dulu pun lebih kurang nerd + pemalu jugak lah, nasib baik makin besar makin ok.. ;D

qlah said...

qlah dulu suka main kejar-kejar .

sekarang ni pun masih sama . paling best main kejar2 dengan abang qlah .. yeah !!

*for sure qlah menang !

Run Away said...

teringat zaman dulu2..yang pasti..sangat terindah...;d

khairul akmal bin azman said...

p/s: tq kowang semua!
antara entry gua paling ramai visit. terharu!

Nalisa Syahira said...

kecik kecik dulu , dpt duit belanja rm 2 ringgit , rasa heaven gila , HAHA ,

~SaL IjOu~ said...

kecik2 dulu men lam pokok sagu lepas ngaji~

kecik2 dulu panjat2 pokok ngalahkan bebudak laki~

kecik2 dulu men kejar2 bawah pokok celagi~

& mcm2lah lagi .. ;p

pengalaman zmn kanak2 yg xkan dilupakan yg mana kanak2 zmn skrg dah x lagi harungi~ too bad for them..

khairul akmal bin azman said...

nalisa : 2 ringgit nilai dia besar dulu kan2..skrg..alahai..kecik matawang kite da..





sal: dak kecik2 skunk gi cybercafe main game.xde da permainan tradisional.