Sep 6, 2011

berlakon everything is okay?



Sometimes you have to smile and pretend everything is okay??

kadang2 buatlah baik kepada sesama kite kan.. cube tgk matahari? disinari pada pagi hari..jgn gelapkan dgn dosa2..bila malam lak?.cerahkan dgn amalan2..(blog gua cam ilmiah lak..xpe2..)


bagi gua even kite dalam suke dan duke..layan je la hidup ni..kalau whole life happy je ..tak best lak.. hidup kene ade cabaran der.. bende tue pahit ke manis ke telan je.. dalam hidup tak yah nak bajet alim sgt la..or sosial sgt la..berbuat baik kat bende dunia pun da ok da... "lu wat baik kat org..org wat baik kat lu..lu wat taik kat org,lu dapat dapat taik balik"..


"buat manusia bergantung pd ilmu..setakat tunjuk otai xde org nak respect kat lu" hehe... so hidup la dlm kesederhanaan..kite x le baik 100%..kite bukan nabi..


p/s: 

"Having a place to go is home, having someone to love is family, and having both is a blessing"

38 comments:

..cik gugu.. said...

ada ciri2 blog ilmiah~~ muahaha!

ishiko said...

^^

syrupmasin said...

err..ade org buat taik dekat kau ke doe??

Jue said...

agreed. Yg ptg think positif..jgn senyum tp hati myumpah x hingat =)

mesti mau ikhlas ^^ hidup mmg la pnuh cabaran ya dop else xkan sonang je memanjang hihi

Izzaty Ishak said...

Setuju-setuju. Banyak mesej berguna dalam entry kay ni. Yang penting, buatlah baik sesama manusia dan bersederhana lah dalam setiap perkara kan ;)

khairul akmal azman said...

cik gugu: amin..kdg2 kene mesej2 yg bagus gak..



ishiko: :P




jue: think positive always ya!



izzaty: sampai gak mesej pe kay nak sampaikan..amin..

khairul akmal azman said...

sirap : mane de .ni entry ilmiah aw!

Aweyn said...

there's always a rainbow after the rain :)

Amna.Qadeeja said...

pehh ilmiah sekali sekala ape salahnye kan hehe

tetap tersenyum even hati mendung hehe :)

khairul akmal azman said...

amna: aah..entry baik kan..hehe.

nurain said...

kan besh klo sume org hdup dlm bersederhane je.. xd org poyo,bajet dlm dunie ni kan :)

xsuke la org yg poyo. hehe.

khairul akmal azman said...

ain : btl2..tp kalau name blog poyoness tp owner dia x poyo..xpe kan?

Hanie_Dew said...

betul tu. klau sonang je memanjang maknanya kita tak diuji Allah. bial tak diuji maknanya Allah tak saygn kita.

sedangkan nabi bertaubat lebih 70 kali sehari. tu nabi yang maksum. kita?

Hanie_Dew said...

aku dapat kad raya 2 je ko kata tebaek. due je pun tapi dua dua canggih. jeles kan.

syakey said...

hidup rileks2 sudah. takyah kacau org,org tak kacau kta..

Asrul "iLham" Sany said...

gua sgt2 susah nak berlakon kat luar, walaupun ketika gua berlakon short2 member2, gua cam pelakon pro hahaha

Edy Fee said...

yeah at least senyum lau ade poblem

khairul akmal azman said...

hanie: pergh ..suke komen ko..ala2 ustazah pilihan..hehe..


syakey: yer btul...kite wat hal sendiri jee..


asrul: mak ai..loya bruk lak..hehe..


edy: senyum kan sedekah

mr.syazwan said...

baik!

nasihat tuk hamba gak tu

hehehe

khairul akmal azman said...

syazwan: ok wan vios...
haha

chemay said...

niceee :)

Cik Purple Pinkypuff said...

stuju2.. jadik manusia bkn sempurna..:) tp tang buat taik tuh mmg tak bley bla oo.. haha~~ :P

Hanie_Dew said...

tak follow ustazah pilihan.

aku bukan la ustazah. kongsi ape yang aku tau je. sume tu dari tazkirah masa terawih. hahaha

Hanie_Dew said...

eh eh kad raya tuk ko tahun depan la.

cik bulan said...

tunjuk otai..ahaha..pasal blog le ni ye dop??..:D

MiszCoMoT said...

haaa sungguh aihhh..betoi3...hehee org kata bertindak secara rasional..jgn sedih pasal satu menda tayang muka masam kat suma org...grrr rasa nak tampo ja haihhh...huhu kita bukanla yg terbaik tapi xsalah jika kita mncuba untuk jd yg lebih baik..kan kay kan3? bek setuju! keh3 err...ok bye... :P

asfira aminuddin said...

eh nak like lahh! agree agree. ada bnyak point yg bagus dlm entry u ni. ;)

Nur Salsabilla said...

Betul2. live your life to the fullest! wahh. skeaping pulak oii. hehe

Salam kenal ;)

Lieyly ︱ Alia said...

ada ciri2 blog ilmiah tuh..ngehh3..

skong kay , xpyh nak belagak baik sngt..xpyh nak belagak sosial sngt..sederhana sudah..dh cukup kan..

adwafarahin said...

alhamdulillah adwa dikelilingi oleh org2 yg suke besederhana x kire dwet atau ilmu :)

Run Away♥ said...

betul....and nice...;d

Run Away♥ said...

betul....and nice...;d

Run Away♥ said...

betul and nice...;d

Jue said...

wah pix profile dah bertukar =)

Asrul "iLham" Sany said...

a little sneak peek at ur character @ my latest entry

:D

YOUsoF said...

Aku rasa buat baik lebih senang daripada buat jahat.. Tu pasal aku lebih suka buat baik..



Syukur aku ada ke-2² nya..

Eina Azlina said...

btl3...hahaha...t'baik...=)

khairul akmal bin azman said...

eina: terbaik?..wah glad to hear..