Jul 2, 2011

jangan busybody la..panas gua!


nampak entry kat atas..mesti kowang pernah jumpe org cmni kan2...gua just nak share pe yg pernah gua alami..jum2 gua de skrip skit..meh layan-layan blogger2 yg kacak lg comel2 hendaknye yer..jum terjah! blog poyoness di cakerawala ni.haha...(gelak bongkak)

  • "ko bila nak beli kete??kete pesona ke nissan teana??ko beli kete "teana" lawa woh..bole aku tumpg ko gi keje..(ada udg di sebalik mee btl mamat ni)
  • "bila ko clash??b0dow la ko..awek cam ana raffali ko le putus??ko ke dia mintak putus"( dalam hati nak aku "langgar" mamat ni..
  • "weekend ni ko keluar ngan sape??gi mane??ko nak blanje aku kew"..(tunggu la aku ajak dulu sial)
  • "aku rase ko mmg down la..tu pasal awek sume mintak clash ngn ko!.." (kata2 x semangat lansung dr seorg kawan.
  • "u nak taw story tak i rase u kene ubah imej,kereta u..baru i lg sayang u! (f**k la..privacy aku lantak aku la)
  • "awak-awak ..duit ptptn awk da kua lum..cepat la skit kua ..awk kan nak blanje saya." (pasal ptptn nak kua baru ko tegur aku dlm class,gi mampos la ko!)
p/s:aku pegang ayat ni je dalam hidup aku .."jika kejahatan di balas kejahatan, maka itu adalah dendam. jika kebaikan di balas kebaikan itu adalah perkara biasa. Jika kebaikan dibalas kejahatan, itu adalah zalim. Tapi jika kejahatan dibalas kebaikan itu adalah mulia dan terpuji."

36 comments:

Diary oF Mine said...

nice..ayt last tu best..jika kjahatan d bls kbaikan..
busy body ckit2 blh ar kot..xyah smua pun nk tau..mcm xda life lak..haha

syrupmasin said...

aku suke ayat kau yg last tuh :)

Bella Bell said...

tak suka orang yang busy body sangat.. tu ok lagi.. kadang2 ada yang mengata belakang lagi haru.. hehehhe!!~



^^

puteri ain said...

ayat yg last superb !

Pinky Pixie said...

eh awak nampak ensem la, bile boleh blnje sy tngk transpormer.. ekeke. *lariksssss

khairul akmal azman said...

ufa: the first 1 komen..tq ufa!!!


sirap : ayat last je?ayat awl xske la!


bella: bella jgn cm 2 k.

ain: mmg taw da superb!


pinky: x hingin gua date ngn lu..not my taste..hehe..(gwau je)

hudaa.udey said...

sumpah.. gua pun nga panas ati je ngn minah busybody sebok jadi stalker gua.. huhhh

CiK PurpLePinkyPuff said...

hahaha~~woot woot~~jaat bah ayat dia!!ekekeke~~ siapa la tu yg mintak blnja tu ar.. panas!! panas!! *sambil mundar mandir..:D

kaseh suchi said...

ni bukan sakat bizibodi ni..bizibodi++

da le nak amik tau...nak membodek n mengepow lak tu...

syrupmasin said...

haha..ayat awal suke sikit la tapi :D

khairul akmal azman said...

huda: sabar k huda!
huda npe link blog da xde??


cik purple: mundar mandir?ke cik mcm kat atas ni ??


kasih: 2 r pasal panas jo telingo den ni ha


sirap: tapi ape dak kiut?

syrupmasin said...

tapii garang sgt laa :D

CiK PurpLePinkyPuff said...

Incik Poyoness: hukhukhuk.. kekadang kita tak tau jugak kan apa yg kta buat.. kekadang kte buat pkara yg org tak suka.. tp kte tak niat pon nak wat camtuh..kot dia tuh saje la nak bodek2 tuh..:)

khairul akmal azman said...

sirap: garang la bgs!


cik purple: bodek2..nda d layan ko..hahahahha

syrupmasin said...

ta bole garang2 doe..nnt org marah..haha :D

Nur said...

tuh materialistik namanya

Acik said...

nak jadi mulia dan terpuji .... tp kena sabar banyak tu!

ekin alias said...

so lakukan lah pekara yg mulia dan terpuji tu heee wink3

NuSaNa NoSa 91 said...

ni bukan busybody nih.. ni nk memaksa kita memenuhi keperluan diorg.. ngeee~ =.=

nawal addina said...

rimas weh !! grr ..

vampire's lovex said...

berdasar kan dialog2 di atas,memang kompem la kwan2 ko semua mintak terajang tepat di perut wehhh...

mata duitan sungguh..hahaha banyak2 la bersabar...

alif haris said...

hehe kejahtan dibalas kebaikan r terbaik bro :)

insyaAllah smpai mati hidup aman tanpa musuh

tp ade certain time nye kita perlu bertindak dgn cara kejahtan dibasl dgn kejahatan untuk mmberi dia pengajaran^^

ABU said...

hahahah soalan2 maut..malas nak jawab..grrr...

Bella Bell said...

baik la.. saya tak kan jadi macam tu.. hehhee!!~

aqmalazmi said...

ayat last tuuu..
hebattttt
haahaahha

Fyqa said...

dia prihatin sgt tuh.
tuh sbb over bsybody..
hekk

Nurnajwa said...

Yeye, ta elok bls dendam :]

&& Org busy body mmg tade life --'

*hope sgtla ta jd someone yg busy body, amin*

khairul akmal azman said...

@tq kowang komen entry aku!

tia @ Ini Kisah Tia said...

amboi , kemain nak tunggu duit PTPTN mintak belanja ..

Aisyah Aina said...

kadang2 aku pon busybody tapi sikit je la...tak banyak pon...rimas weyy orang macam tu...semak je :D

khansyaa' al khairiyah mohd ujang said...

woahhhh ! hahaha. sepak sikit org busybody melampau ni -.-"

Izzaty Ishak said...

Hahahaha. Busy body tak kena tempat betul.

Ok bagus prinsip tu XD

Asniza said...

hohohoho........ ptptn lun kuar beb!! hahaha... yg pasti tu.. sape ek yg baru nk tgur ko kat lam klas tu??????? ok,,aku wait n see next week yerr...

Miz Novexx said...

grrrr, serabut la orang yang busybody ni... ;(

izzad b* said...

ahahaa nice entry!!

Addin said...

nice prinsip ! :)