Jul 5, 2011

dont judge a book by its cover ..!



dont judge a book by its cover???...gua mmg suke bg ayat ni kat mmber2..takut dowang salah faham akan diriku yg kepoyoan yg x terlampau kan2..hehe..jum bace bawah ni..

  • jgn ingt org yang pakai selekeh cm gua..xde duit nak masuk kedai2 branded.."panas je gua bile masuk kdai2 cam padini,adidas.promoter layan nk x nak je..cisie...sohai itu amoi".ingt gua x bawak duit nak beli brg je..pe la...
  • biapun gua x berapa pandai nak fesyen2 or stylo2 ni..jgn ingt gua kekampungan sesgt..kdg2 org yang pakaian up to date..tp akhlak entah ke mane..
  • if jumpe sum 1 ..jgn tlg judge...bg dia mase...pelan2 kayuh....x bek beb kite prasangka kat owg..bia owang prasangka kat kite x pe..kite gak dapat pahala..kan3??
  • in addition,kalaw berkawan or berpasangan byk berfikiran positif beb.kalaw kowang amalkan "prasangka" insya allah byk la sahabat2 tgl kn ko 2 haa..
  • kalaw blh jg cm gua (bajet mamat ni)...low profile je..biala ape org nak kate.."mulut tempayan le tutup..mulut manusia mane le?.".tapi kalaw dowang tue lbh2 attack ko..kalaw aku sound je balik..sbg "tanda pengajaran",,jgn ingt gua goyang...
p/s: mood malas x masuk study balik..

46 comments:

HonEyBuNNy said...

itu la...

xsemua org yang kita lihat dr luaran dia jahat tau...sdgkn hati dia baik..huhu..

kenali org tu dulu...baru nilai dri dia..ngeh3..

Izzaty Ishak said...

Kadang yang nampak cool tuh poser je lebih. Padahal baju padini mak yang beli. Hahaha

Yang diam-diam/low profile tak semestinya dia ketinggalan. Padahal dia lagi banyak ilmu sebenarnya.

khairul akmal azman said...

@honey: ok2..yup tue yg kay nak sampaikan dlm entry..


@izzati: btl2..dak skunk2 bangga akn luaran je..adoi.

syrupmasin said...

macam aku lah..nmpak je jahat tapi baek..lagi berbudi bahase :D

khairul akmal azman said...

@sirap: angkat bakul sendiri nmpk.?

meaw said...

kacak luar,kacak dalam..uihhh ternyanyi pulok,haha...ekceli, jangan pandang orang dengan sebelah mata,tak semestinya orang yang selekeh n bukan jenih up to date dorang tak berduit ,dorang tak reti... manusia memang gitu,nampak orang selekeh je,mula lah layan tu nak tak nak ye dak.. manusia kay..

^_^

khairul akmal azman said...

@meaw: kdg2 org branded cume mak bapak dia je kaye..dia x kaye mane pun..hehe

syrupmasin said...

haha..ye la..sape lg nk tolong aku angkat bakul doe..haha

Aweyn said...

okay. point pertama tu mmg sllu kena. taw la pakai x cantik,masuk butik bjenama sket trus dipandang mcm lah tade duet.. ape seh -.-

khairul akmal azman said...

@sirap: taw pun..angkt sendiri ..lu badan pun tough je wa tgk..pikul sendiri deh..hehe

♥CIK IERA♥ said...

org skrg cepat sgt nak menilai...mcm da lme knal lak...padahal bwu je sesaat dua...kalau iera, malaz nk layan org mcm nie...babai je la...hehe :p

khairul akmal azman said...

@awen: ssh kalo de manusia cmni kan..


@iera: ignore n tgl trus je owg ni..heheheh..settle!

syrupmasin said...

haha..berbual doe kau..ta de maknenye :D

♥CIK IERA♥ said...

okeh..skrg sy nak tinggalkan kay...muahahaha *tibe2*

khairul akmal azman said...

@sirap : berbual la..name pun blog poyoness..hehe..


@ira: sila2..ehhee

YOUsoF said...

Aku tak kesah kalau amoi yang layan aku tu comel.. ;D

biasa aku beli kedai bundle brader tu buat donno je..

khairul akmal azman said...

@yusof: kalaw amoi xpe..
ini perempuan melayu bukan hot sgt pun

Aisyah Aina said...

ramai cakap aku nampak macam orang kaya walaupun tak kaya...hahaha

*perasan XD

Scya Lollita said...

MANUSIA mudah berubah , tapi kita kena positif .

manusia ada baik buruknya

MyZone~theUn4given said...

bangga pe jadi diri sendiri..peduli ar kata org..mmg mulut manusia..yg baik pon x elok..yang x baik lagila betambah2 x elok..hihihii

khairul akmal azman said...

@aisyah: bkn mmg da kaye ke?


@Scya: btl2..tp jgn lmbt sgt nak berubah.takut owg meluat

khairul akmal azman said...

@myzone: ya btl!!!!!!!!!setuju sgt2

Adam Idris said...

memang sifat manusia cmtu kan
tapi kalau dah camtu pun,
jangan la heboh2 kat orang kan
buat sakit hati je...hehe

khairul akmal azman said...

@adam: tepat sekali.tp kalaw da faham gak org cm2 sound jew..

ChaCha said...

yg first tu slalu kne..yg x le blah..last hamik kau..terkejut sklai bile kiteorg beli..huhu

khairul akmal azman said...

@cha:br taw sape kite...!

Hans said...

perkara utama yang orang akan nilai ialah melalui pakaian...
xboleh juga nak salahkan orang sebab menilai kita
jadi, nak dinilai baik kita berpakaian kemas dan menarik

dan pada yang suka menilai orang janganlah percaya pada pandangan pertama kerana selalunya pandangan pertama itu hanya 5% sahaja benar

Ukur Baju Di Badan Sendiri

Miz Novexx said...

agaknya ini sifat semulajadi seorang manuusia kot...heheh

khairul akmal azman said...

@hans: ye tepat sekali..banyak org ..byk ragam kan..


@miz novex: jgn lu mcm tue da la..hehe

Lieyly ︱ Alia said...

plg alia xsuka bila alia senyum kt org tiba2 dia buat muka sinis ja , perghhhh berapi kalah gunung berapi oh...

tpi xpa , tahan ja , jnji kita dpt pahala kan ^^

alia azmi said...

like u said, dont judge a book by its cover ^^

Mish Apple said...

aku gi bundle pon orang tak layan . mentang2 aku bawah rm10 . . sohai itu abang kachak ! phuii .

khairul akmal azman said...

@alia: tq alia yg salu komen entry kay!

@alia: :)

@mish apple: usha abg kcak ek?

Adam Roslan said...

Jangan fikir selekeh tak ada ilmu. Tu lagi penting.

Innity Ambil Kisah Iklannya

khairul akmal azman said...

@adam: tq bro..sudi singgah blog gua!

Asrul "iLham" Sany said...

judge orang tu memang dh 'sifat' semulajadi manusia...

perasan atau tidak, kita semua judge orang, cuma yg bezanya ada yg berani cakap depan, ada yg berani cakap dalam ati je

;D

khairul akmal azman said...

@asrul: gua stuju ckap lu.

Lieyly ︱ Alia said...

sama2 kay , alia sokong selalu kata2 kay ^^

terbaikk lah ~

ain said...

nasihat sgt sgt best okay. tula kite ni (me la especially) kn suke sgt pk bukan2.. pdhl org xuat pape sala pon kt kite. bile taw hakikat, malu sendiri. huhu

Bella Bell said...

aku tak suka kalau tengok luaran semata2.. aku akan tengok dalaman dulu :)


sori lama tak datang.. busy dengan budak2.. hehhe~~


^^

puteri ain said...

yeahhh ! like . haha

alif haris said...

hahha .. bro memang tak poyo pn :D

aku suke ngn point fes tu .. menyirap je kan .. !

Diary oF Mine said...

org suka judge luaran org lain kan... x semestinya org tu x kai tudung org tu x baik... x semestinya org yang bertudung litup tu sure masuk syurga... tah2 org yg nampak lemah tu yg lagi banyak kelebihan dari kita.... :)

NuSaNa NoSa 91 said...

manusia skrg ni ske judge manusia berdasarkan luaran je.. bukn nk enal betul2 dulu.. huhu~ T_T

Alysha Nur syahirah said...

hohoho.. suke lah entry yg nieh !btul2. 'jgn ingt org yang pakai selekeh cm gua..xde duit nak masuk kedai2 branded..' <-- like this ! style kite kn tuh ? biak p aaa kn ?

khairul akmal azman said...

tq all compliment..

alysha: yes..kite simple2 sudah!