Jul 7, 2011

ape dendam-dendam ni.?perlu ker?


elow brother2 n sista2 sume ..ini hali wa kasi update sikit ..semua olang msti pnh dendam.gua pun pnh jugak..hadoiii termasuk habuk mata aku ni..dulu2.. wa pnh kene maki2 tapi wa dlu muke tembok meh..wat x taw je..wa kan epy go lucky..teringt balik kisah2 lame.wat wa tersenyum solang2.

  • "kay!..sampai hati ko putus ngn aku!!aku doa ko xkan bahagia!...
  • "pompuan! ko tgu aku da keye..aku nak gi salon n spa..kasi up lagi cun dr ko...lala.ko ktuk aku cam king kong.."
  • "dulu ko cuwik awek aku..nti aku rampas awek ko balik samdol..ada hari ade bas..ada hari aku balas..wachaa.."
  • "cikgu ni asik rotan aku..kate aku pelajar bodow ek?..ko siap! aku nak gi calar kete ko ..haha...heheheh..
  • mase form 4:"kay!ko tue la da le gem0k+hitam lg..ade hati nak kat lisa(penolong kelas aku)..cermin la weyh..pergh panas telinge aku dgr...mcm ko 2 cantik sgt...da besar nti aku dapat cantik+hot lg dr lisa br ko taw...
p/s:tapi pikir2 balik yg x yah dendam2 la..buang mase je layan owang camtue..secara x lansung menaikkan semangat wa..tuk maju setapak ke hadapan..windu zaman sekolah dulu.."no money, working hard, studying hard, living hard."

50 comments:

Dak Bayek said...

ta baek dendam2 nih..

hmm,btw,,zaman skola mmg bez.(sob3,laz year jd bdak ckola)

syrupmasin said...

errrr..pengalaman ke dialog 1st tuh?? :D

YOUsoF said...

Buat letih hati je dendam² ni.. Baik ko ajak manusia tu main dam haji ngan ko, tengok siapa lagi handal, siapa lagi bunguks.. ;D

SOALAN : Apakah fadiah paling bernilai untuk musuh?




JAWAPAN : KEMAAFAN!
;)

khairul akmal azman said...

dak baik: dendam kan amalan syaitan

sirap: dialog je wei!


yusof: btl2..life must go on kan

Diary oF Mine said...

aah... dialog 1 tu mcm pngalaman ja kay?? ehehe... gurau... :P betol.... lgpun kan, kalau bdendam, xsenang hati nye la.... ilek suda.... :)

khairul akmal azman said...

ufa:dialog 1 je..bukan real la..
hehe..
tul ilek2 sudeh

Syazwani Jalal said...

xmo dendam2 sgt, simpan lma2 padahh :DD

kn. skjap tuu

khairul akmal azman said...

wani: ok wani................

HonEyBuNNy said...

xsuka idop dalam dendam...

suka dok diam2 janji xkacau org...haha...

i xksh apa orang nak kata..jnji kita kenal dri kita ....

jaga hubungan dgn Allah n hubungan sesama manusia n yg lain2..;-)

syrupmasin said...

ecece..ye ke dialog?? :D

khairul akmal azman said...

@bunnygurl:amin..bgs btl kawan se"rabbit" gua ni


sirap: yerla..siyes!

Diary oF Mine said...

dialog2 yg kat blog kay ni smua cam real.... i mean, based on your experience la... correct me if im wrong... cheh2.. :P aah kay.. ilek2 suda.. xyah la dendam2 ni kan.. nnti cpt tua... :D

Cik Purple Pinkypuff said...

Hihi~~ sama la mcm gua masa skola rendah.. ada mamat tuh panggil gua si gajah! ade lg pgl c debab!! adeii.. tp bla msuk skola mnengah?? gua yg bule\i dorg.. siap tubuhkan geng "black rose" lagi.. ahakz! :D tp skg gua dah jd bdk baek..:P dorang ejek gua senyum jer.. tp klu lebih dr 3 kli dorang ejek, kompem gua maki teros! haha

Izzaty Ishak said...

Haaaaaa zaty dulu ada jugak dendam-dendam ni. Tapi pikir-pikir balik buat dosa je kan. Marilah kita berbaik-baik sesama manusia ;)

khairul akmal azman said...

ufa: mmg mostly real la..hehe..


cik purple: pengalaman2 lame kite mengajar kite kan2.


izzati:zati mmg da baik kan.

Adam Idris said...

nak buat cmne, sifat tu memang ade dalam sesetengah manusia kan...
hehe

khairul akmal azman said...

@adam:tq bro adam

i am S!L4H.. said...

x ke mane pon perasaan mcm ni. lg buruk jadi nye kalo dibiarkan.

cik panadol said...

org akan cakap cmtu time marah je...cm sy pon kdg2 terlepas gak kata2 ugutan dendam berahi semua tu...tp tak sampai pon dalam hati, malah xde niat pon nk dendam2.... :)

khairul akmal azman said...

silah: baik jgn dendam wat dapat penyakit jew..


panadol: alhamdulilah..hehe

aqmalazmi said...

TIME KAU form4 dah ade lisa keee???
aahhahaha.....

lisa mane ni..lisa surihani?
hahah

khairul akmal azman said...

aqma: bukan lisa tue..
elleysa sazly..penolong kls aku dlu

Miz Novexx said...

kadang kadang perasaan dendam wujud tapi bila dah dengar lagu feveret hilang semua perasaan tu... (^_^)V

khairul akmal azman said...

@miz: lagu feveret pe 2 ek?

Acik said...

penyakit paling sukar diubati ialah penyakit hati! berhati-hatilah!

Lieyly ︱ Alia said...

woo ada hari ada bas , ada masa alia kebas...
hahaha !

xbest dendam2...xtenang hidop neyh . hahaa !
kan2 kay ?

khairul akmal azman said...

@acik: acik yg pndai berfalsafah

khairul akmal azman said...

@lily: wa sokong lu lili.

Lieyly ︱ Alia said...

haha , alia lg sokong kay ^^

Asrul "iLham" Sany said...

buang masa dan tenaga dendam kat orang...

lebey baek fokus untuk jadi lebey 'bahagia'

;D

zarulfarhana said...

sabar ja la...xkena pon dgn dendam tue...

khairul akmal azman said...

@asrul: tq beb bg pandangan

@zarul:ok2..smile sikit!

Shamsuddin Amin said...

ni kire dendam kesumat ni...
LoL

Aisyah Aina said...

takut gila dengan orang yg berdendam ni...kang macam2 dia buat kat kita :D

NuSaNa NoSa 91 said...

emmm.. klu kita ingt kesalahan dia bukan sbb utk bls blek, tp sbg lgkh berjaga2 agar xterluka lg, tu dendam gak ke?? huhu~ T_T

alif haris said...

dendam dlm hati ni lama2 jadi busuk taw .. bila hati dah busuk orag pn tak suke nk kwn .. haha pdn muke~

so kemaafan itu penting :)

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

dendam kesumat hnya mmbw kmusnahan ..

Bella Bell said...

betul tu.. tak elok berdendam... aku pon tak suka berdendam.. huhuu!!~


errrr... comel gambar tu :D



^^

izzad b* said...

nanti skit jantung, xpon jantung belubang

vampire's lovex said...

org yg cool x berdendam..kan? hahah

Aweyn said...

dendam cuma merosakkn hati. selalu maafkan org before kita tidooo :)

qamarguyz said...

salam ziarah..
ak pelik ngan orang yang suka berdendam ni..kenapa ek?
penyakit hati dengki maybe selalu menjangkiti, tapi dendam tak pernah sekali

Fyqa said...

kaso2.. hikkk


*takmo dndam ;)

aleen aiden said...

hee,alin nak dendam sgt 2 xdela kot..cume dlm hati punye panas ade juga ckp xnak maafkan sampai bile2.ckp dlm ati je la..tp tu dlu ye.hi3 :P

puteri ain said...

betul2 . xyah la nk dendam2 ni . wat sakit hati je .

mrs.asrafovic said...

AYT NIH BEST....

mase form 4:"kay!ko tue la da le gem0k+hitam lg..ade hati nak kat lisa(penolong kelas aku)..

:D hahaha..gler dendam btul nih bro..
still ingt tuh...huhu

Anonymous said...

Haha macam apa g..nak tegelak baca entry ni..biasa la 2..budk2 g dulu..msih x mtg 2 ada dndm2 ni hehe

Emmm mcm baca entry org cina tulis laa hehehe

AbibO said...

boleh tapi kena besifat adil. misalnya tumbuk balas tumbuk huwaaa...tapi yang sekarang bukan dendam tapi DENGKI huwaaaa XD

AbibO said...

asd

alif haris said...

tak update entri bro ??
ngh bz eh ^^