Nov 30, 2010

Cara Nak Lajukan Broadband?


1) Pastikan wktu nie dh connect ke internet. Tekan "start" & cari "run". Dalam tu tulis "cmd" dan tekan ok...


2) Akan kuar command prompt mcm kt bwh ni. Tulis "ipconfig/all" dan enter...


3) Bila dh enter akan kluar senarai connection, cari hardware wireless korang (nama Modem korang), tgk gambar kt bwh utk pilih yg mna betol...


4) Ok skarang tekan "ping [address korang] -t" Cth ping 10.175.53.131 -t   mcm gmbar kt bwh. Bila berjaya, korang akan trima balasan mcm kt bwh. Kalo x kuar mcm kt bwh mksudnya x berjaya la tu...


5) Biarkan bnda ni jalan selama mna korang online. Kalo dh xnk tekan pangkah tu ja.

Proses nie akan buat korang akan sntiasa ada connection dgn server, akan cepatkan proses hantar & terima packet (bdk2 network n IT tau la apa bnda nie) jadi website lbih cepat loading...


Tip nie utk semua jenis broadband xkira la CELCOM, MAXIS, DIGI asalkan broadband tapi Bdk Botak gna Windows XP, jadi utk yg gna lain tu mgkin ada beza sikit...


p/s:le try ek...

tq kat budakbotak

barang branded?perlu ker...


trend sekarang tidak lari daripada shopping...dalam leka window shoping,mesti ada jenama yang kowang terpikat di hati.tipulah kalau tak.tunggu jela J CARD DAY,MEGA SALE,DISKAUN MEMBERCARD..semua banyak golongan muda jer..
tapi bagi aku.tak salah kalau membeli berjenama asal kualiti yang penting.lumrah manusia sentiasa terpengaruh dengan benda bernilai.setuju?tak setuju xde hal la.hehe..
branded item aku suke?
-padini
-topman
-wild chanel
-sub dan sewaktu dengannya.

p/s:itu pun pergi beli bila de sale je..tak kaye beb..kne bajet2..
kowang nye jenama pilihan?.ape lak.?

Nov 29, 2010

drama indon vs drama korea

mane korang minat.if  aku suke lagi drama korea
-pelakon cantik dan ensem
-jalan cerita pendek dan episod tak banyak
-mesej story sampai


drama indon
-episod yang panjang
-jalan cerita yang membelit-belit..
-membosan kan tgu ending..
p/s:sila tinggal kritikan

berblog masyuk tapi...



mostly,ramai blogger taw cara buat duit kan dengan join nuffnang.add sense dan sewaktunya.tapi fikir balik blog sebenarnya tempat luahan rasa.tapi jika pentingkan buffering earning..may be memerlukan banyak masa untuk kegiatan harian sedikit terganggu.contohnya dating.study.chill with kawan2..nak top blog wajib ade entry yang tip top kan.... lagi bila difikir..perah otak la jawabnya...tidak mudah orang nak baca entry kite..boleh dikatakan ramai yang lebih suke mengejar traffic.tapi itu hak masing2 kan.kadang2 traffic ok..tapi check nuffnang RM0.50 sen jer..cabaran namenye tue..

p/s:tuntasnya,blogger semakin digemari dan dijadikan trend sekarang

Nov 18, 2010

6 laman yang saya selalu layari





http://www.tv3.com.my/(menonton my favourite drama melayu)
http://www.eharlequin.com/(membaca novel romantik)
http://www.4shared.com/(mendownload lagu)
http://www.tv-video.net/(menonton my favourite English drama)
http://www.myspace.com/darkangle88(membalas komen )
http://www.youtube.com(layan video muzik baru)

Nov 15, 2010

BAHASA ASING?


*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​

apa yang kamu agak ?!?!?!

*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​

saya kisah tentang kamu!!!!!!!!

*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​-​*​

[[ malaysian ]] saya sayang kamu
[[ english ]] i love you
[[ polish ]] ja kocham ciebie
[[ french ]] je t..aime
[[ hindi ]] hum tumhe pyar kasrte hae
[[ czech ]] miluji te
[[ slovakian ]] lu..bim ta
[[ italian ]] ti amo
[[ ukraiian ]] ya tebe kahayu
[[ german ]] ish libe dish
[[ chinese ]] wo ai ni"

P/S:IF KORANG TAW BAHASE LAIN LE SHARE KAT CNI YER..

DISABLE RIGHT CLICK

P/S:MESTI KORANG BENGANG KAN..BUAT LAYOUT LAWA2 THEN SUDDENLY OPEN ORG LEN NYER BLOG SAME LAK LAYOUT...PAS2 ARTIKEL PUN SAME ...WAH BENGANG CAMNI..AKU NAK SHARE TIP CKIT LA..XKAN NAK KEDEKUT ILMU..KORANG DOWLOAD FILE INI DULUhttp://www.4shared.com/document/UtHfDbjt/Code_For_Disable_Right_Click.html 


PAS2,KORANG
CLICK PADA LAYOUT>>ADD GADGET>>HTML/JAVASCRIPT

PASTE KAN,THEN KORANG VIEW BLOG..CONFIRM X LE RIGHT CLICK NAK COPY KE?
"APE JADAH KER?HARAP KORANG EPY LA EK.."

Nov 13, 2010

buffering earning

  • "mesti ramai da taw tip ni kan..so ni bg yg tak tahu la..drpd pihak pengurusan nuffnang yg bg tip,kadang2 traffik kite ok..tapi b.e x seberapa..so ikut la tip ni insya allah..."



1- Blog tidak mengandungi semua video dari Youtube
2- Blog tidak ada bahan Pornografi
3- Kandungan blog tidak berunsur cetak rompak (mp3, video dan download filem)
4- Kandungan blog tidak berunsur politik (parti kerajaan & pembangkang)
5-Tidak Mengandungi isu-isu sensetif seperti perkauman dan unsur-unsur benci membenci



Nuffnang Ads

malaysia mlm ni!caiyok...


malam pertemuan malaysia vs china ..wa harap malysia menang weyh..
si kembaq 2 kasi score...biapun malaysia salu kne kutuk2 ngn media..wa tetap support..so rakyat malaysia doakan kejayaan negara tercinta


amin...





Nov 12, 2010

colour saya yg sesuai?..

putih - pendiam
biru - jujur
merah - panas baran
hijau - peramah
ungu - comel
pink - nakal
hitam - perangai pelik
coklat - klakar
kuning - manja
oren - personaliti yg menarik
kelabu - pandai jge ati kwn
jingge - brutal

yg mne 1 sesuai tok sy?

Nov 11, 2010

A|X Armani Exchange sales!



so awesome.can get discount u when you all go there..come on guyz..

A|X Armani Exchange will be offering 30% off any latest T-shirt collection upon flashing the RT tweet with “A|X T@30” at any of its' Klang Valley stores from 12th to 14th Nov 2010 (Only this Friday – Sunday)!.





p/s:so kowang gi la weyh la..sape yg addicted this brand...hurry up!

1st time banner nuffnang.arigato..




1st time..dapat banner iklan from nuffnang even for while..iklan nesvita ..i like...rase teruja..lg bersemangat nak berblog pasni..
hope next time de iklan "parking" terus kat blog..

tudung ekspres at astro ria



best story ni..watak utama lisa surihani..nampak lagi ayu la.kai tdung kan2...sejuk mata memandang..boring2 ptg layan story ni kat umah best gak..tgh2 pale serabut..hehe...nanti korang preview citer ni..santai la...semangat kawan sama kawan...yg menarik da jd trend tudung sekarang..so ade perubahan dalam si pemakai.ade tudung sama je cam "background myspace" tp lawa..hehe...

Nov 8, 2010

i phone vs blackberry?

mane ok ek..saja nak survey pendapat korang..if i phone "touch screen"..if blackberry keypad lak x layan nak compose msg..tapi cam businessmen lak..(perasan2)..ke both ok hp 2..fenin2..nak beli both tamak gler..mak ai..(kawal nafsu).........

girl tudung vs girl freehair

p/s:sapo2 yg baco artikel harap jgn la mengamok ..suko2 jo..jgn marah den pulak...

mestila..pilih girl tudung..tutup aurat perintah allah.girl free hair kureng la.selalu gi saloon wat treatment dan sewaktunya.bukan nak kutuk tapi itulah hakikatnya..kalo laki nak wat bini confirm cari ala2 muslimah.even laki 2 bekas playboy,bojan ke,sosial ke ..mesti dia nak isteri yang solehah..if free hair ..kesian la kat bakal suami..belum kawen dah show rambut kat org sekeliling.
taw la rambut cantik..padahal duit gaji dikeluarkan habis ke situ je..kesimpulannya,harapan pengarang mengerti korang2 di luar sana.bukan nak ceramah.tapi kritikan membina..xnak dongar xpe..den x kisah..tp semolek moleknya bacolah artikel ini...

Nov 5, 2010

Alif Satar k,bukan alif aziz ok..harap maklum

 
layan lagu ni..sorry youtube..pinjam lagu ni..x curik kan2..da mintak izin..memang terbaik suara bro ni..bek dia gi auditon confirm de chanches.lagu ditujukan kepada semua yang membuat diriku cukup indah."alamak terjiwang sudah"..tett.............hope korang layan lagu ni..kalo tak suke tekan button "close" kat penjuru kanan korang.hehe..salam

Syungkwan Scandal



very like this drama..awesome!perempuan jadi watak lelaki demi nak suvive diri.sangat kelaka dan bermacam gelagat.ada percintaan yg romantis,siapa yg kaki layan citer korea..wajib tgk..mmg 5 star..sinopsis skit la story..
2 hero n 1 laki..both laki 2 sgt baik dan mempuyai kelebihan masing-masing,so siapa yg akan si heroin pilih?mesti fenin kan.so better see the movie sendiri..so click je kat cni http://youtu.be/9uhO8c8aZp8?hd=1


Nov 4, 2010

ada apa dengan cinta?




btl..ckp org tua2..bila cinta kentut pun jadi wangi.tak makan jadi kenyang.tidak lena terbayang-bayang pikir si dia.hebat cinta agung kan.tapi!!..bile gaduh or salah faham cinta di tolak tepikan.marah bercampur ngan ego yang berbuak buak kan.biasa la asam garam dlm percintaan.itu,org dulu suke rasa garam dlu..jgn pula gi bedal gula.ade mksud tersirat di situ."rasa dugaan,hinaan,cacian sebelum mengecapi manisnya cinta"

p/s:so aku harus bersabar n terus mencintai ....