Aug 27, 2012

entry sesantai saja after cuti panjang.

sekadar gambar hiasan
ohh. kay is back.. poyoness mai da..! tudiaa.. amacam raya kowang ada #ohsem x? ke #bolehlah.....

  • hari ni adik2 yg still bersekolah..(mesti bangun pagi buat muka ketat... kena lak.. satu assigment or latihan x wat.. jgn terpakai baju raya sudeh gi sekolah sudeh.. kalaw nak protes x nak gi sekolah yer pun..nak cuti ek.. hahaha......

  • gi sekolah..soalan biasa2 bro  (bape banyak ko dapat duit raya?.. raya ni ko pakai baju kaler pe?. oh!.. crush aku hensem dow?crush ko?..awek2 aku cun dow.. ?..awek ko?. start dari cuti.. amik mood dulu dengan bergossip.. kt sekolah je dah macam propaganza dan melodi..

  • fb/twitter --------> confirm bersepah tweeticon or default pic raya. tapi x berkenan.. ada pic atas lawa.. tgh2 lak cam sendat. cuci mata sat.. haha..ada pic lawa pun de.. ada pic cam nak nikah pun de, macam2 pic kowang. by the way semua #ohsem. :)

  • hari isnin di tempat kerja.... (kerja dah menunggu..bertimbun.. de yg pakai baju raya pun mesti ada.. protes nak cuti lagi la tuh. ada yg bawak kueh mueh..ini confirm lah.. kalau kat meja .. tepi mesti ada kerepek2..tempeyek..asam jeruk.. cam aku xtaw je.. bosan2 keje .. suap je makanan kat mulut kowang.
  • check atm  (bape balance. ke over.. raya nak grand.. dalam bank tak grand pun masalah jugak... check bila gaji kua...bg yg berjimat.. senyum je ler.. yg boros.. garu pale.. mula lah nak meminjam duit kengkawan tue..)


written by :
khairul akmal bin azman

Aug 11, 2012

siapa pernah kecewa or rejected? dipermainkan?.


entry lepas banyak dapat komen yg best pasal tip laki ek..de suggest wat entry tip perempuan lak.nti free gua wat entry tue..by the way tq! .. #nowplaying you found me by the fray.. nak taip kan kene ade lagu sat..siapa sini pernah pernah dikecewakan.. di "choki2" kan ker?..

kenapa jadi macam ni?
  • may be ada lagi pasangan yg lebih baik kat luar yg menunggu kowang.. (bagi gua la best jugak kne dikecewakan then next time kite kan jadikan experience. nak true love.. try hard love dulu la.. baru adventure..)
  • apa perlu buat bila dikuciwakan .. (kowang relax je.. ckp kat ur ex.. "allah dah tentukan pasangan lebih baik utk aku".. kecewa putus cinta ape la sgt.. ku kan kecewa if putuskan hubungan silaturrahim.. so sila putus dgn segala hormatnye..#wat muke bangga)
  •  pernah di rejected??.. kowang rasa x kacak? kowang rasa tak mewah?..rasa tak lawa? rasa down? bodow la! relax la.. (ko apply awek/bf sowang je.. cuba apply awek/bf lebih ckit..macam mintak kerja..minta byk2 tempat kan..nampak tak?jgn nampak dia sowang je..)
ape2 pun.. set in mind "lelaki yg baik tuk perempuan yg baik"......entry juz nak bagi semangat sape yg rasa "down".. kepada player2 sila2 bersara #pesandirisendiri jugak..x bek main perasaan dowang.. hidup x lame mane pun.. mungkin esok,lusa,tahun depan ke.. masihkah kita hidup??????


salam poyoness...selamat hari raya kowang!

written by :

khairul akmal bin azman

Aug 1, 2012

lain orang lain ragam... dalam blog?


tiba-tiba je ni!!!!!!! rasa nak menulis ni.. spontan datang. lalaa.. ramai la sekarang ada blog.. budak2 sekolah ramai ada blog.. lawa2 lak tue blog dowang.. widget kemain.. tapi isi blog.. bagi gua so-so jela.. banyak paparkan muka sendiri dari isi blog. tapi lu punya blog.. ada waa kisah kan..lu lagi la tak kisah meh..
gua tulis pendek2 jela ek.. puasa la.. kah2..ada orang hari rabu je "wordless wednesday".. lagi malas nak update. puii..!
  • ada orang berblog nak jadikan diari kehidupan
  • ada orang berblog nak cepat famous
  • ada orang berblog syok sendiri pun ada.. perasan popular di alam maya kataNya
  • ada orang berblog tempat luahan rasa,isi hati, tempat mengadu. (thats good for us)
  • ada orang berblog ikut trending.. (ko de blog ke peah?.. aku nak wat blog gak la)
  • ada orang berblog nak cari kenalan. (sama cam aku)

sebenarnya berblog best..sebenarnya blog tak payah perah otak taip entry hari2.. no need la.. sebenarnya berblog tak payah writer yg hensem dan lawa.. nampak tak?. kowang tak bangga ke..  bila kowang dah kahwin..anak2 nak taw kisah hidup kowang masa muda.. gi jela taip google search blog "poyoness".. (contoh je) .kisah "papa" masa muda.. hahahahha...
  • berblog bagi gua diari kehidupan/ luahan rasa dan perasaan/ tempat cari kawan2 /tempat cari jodoh ke mana taw kan?..
  • nak tips! (kowang gi blog orang lain dulu.).. take note.. jgn sombong dalam blog . blog ko famous bonus je.. 
  • nak entry best tak??? amik nota! "tulis ikut hati jangan nafsu semata-mata."
k la bye, banyak kerja nak buat



written by
khairul akmal bin azman