Jul 30, 2012

ex bf/gf itu apa ek?

letak pic ni adil,karang letak pic ex. lain terasa lak.

pada zaman dahulu kala.. if saya tak salah masa zaman "merlin". pernah berkata yg ex..ialah sebenarnya hanya "x". maknanya tak,tidak..sewaktu dengannya.. (ayat permulaan yg agak mengarot) jap! (pasang lagu ayu by ve) baru semangat nak menulis..


bukan cerita pasal kumpulan xpdc ke..pasal nak x-tray badan ke.. puii.. ni ex la.. pendek citer (bekas)
bukan bekas besen,bekas mangkuk..bukan xy kuasa dua ke? tapi bekas pasangan kekasih upenye. grrr....


baca timeline.. "ex.. ko hanya ex"... kejamnye.. agaknya masa ko couple memang takde perasaan kot. ke xde nafsu ..ke nafsu songsang...kah2....


baca lagi."ex..kadang2 boleh jadi pasangan suami-isteri kita"....bagi gua ok ler..so so la.. ada gak a few dalam banyak2 couple dari zaman tadika ke pekerjaan..last2 salah satu ex menjadi suami/isteri dia.. coz da pernah kenal hati budi masing2..


baca lagi.."ex..aku still syg ko la.." ini bodow bagi gua.. sekarang ko couple ngn sape?..baik ko syg couple ko sekarang..yer dok.. ko syg dia..tentu2 dia ada pasangan lain.. ko bagai sayang benda hanya ilusi.. spoill...


baca lagi.." ex aku dulu...lagi hensem dari skrg".. ini pun bangang gak.. sebab ko nak hensem dapat player or mata duitan.. hehe.....


itu jelah..gua ade ayat power.. "biar hilang harta benda...jangan hilang dara"



written by khairul akmal


p/s: saya pun still contact ex2.. kat twitter. juz bestfriend.

Jul 28, 2012

#trending twitter lagi best! dari facebooo..haha


nampak! tajuk weekend hari ini.. twitter lagi best? best kew? meme la! gua pro twitter aw.. megikut kaji selidik professor kay-al radji..lulusan ekonomi rumah tangga katanya?.. pengikut twitter semakin berkembang jika dibandingkan dengan facebook yg semakin pudar dek tinggalan zaman.mehla aku nak tuliskan kelebihan2 tweet atau "burung biru" nie..


  • twitter boleh taip berkali-kali.. (kalau kat fb ..bajet retis la dia ni.. asyik muka dia je kat newfeed)

  • ikut kaji selidik poyoness dan member2 blog lain.. (kalau kat fb perempuan paling famous free hair lagi seksi..tapi? kat twitter alangkah terkejutnye aku.. tweetfamous perempuan bertudung menang dan lagi banyak followernya jika dengan perempuan free hair)

  • facebook aku mule bosan da.. ntah pape iklan la..jual perfume la..jual baju la.. nasib takde jual spender ..sign in ada pasal iklan..rasa facebook lebih mementingkan keuntungan.. dah macal laman pengiklanan da bukannya laman sesawang.

  • ini aku bagi 2 orang jela tweet diorang memang tip top.. kowang follow la dorang if rajin..yang perempuan ini memang popular dari blog lagi dan yg lelaki baru abis spm..tapi tweet best gila.. budak sabah..
kalau perempuan gua bagi kat budak ni..


@lyssafaizureen
kalau lelaki gua bagi kat budak ni.. berpengaruh beb tweet dia.. follower tweet bapak ramai..jeles aku.


@akbarazman





                           nie lak twitter poyoness..unfollow.. do i care..(ingat azwan ali je le guna)

@sayakayrule


written by kay..

Jul 27, 2012

ayat biasa2 bila nak clash ..#trending..

cinta itu indah kalau kena caranya
salam.. tanpa membuang masa.. saya?? professor madya kay rajagopal.. ingin menerangkan atau memerah idea seperti memerah batang tebu di bazar ramadhan..hahahaha.. kowang kat luar mesti bercouple-couple an kan.. biasa la pasang surut dalam percintaan.. couple,clash,couple,clash.. mak ai.. macam button suis on/off lak katanya.


entry ni bukan sentap/gumbira/kecewa.. hanya berkongsi dari penelitian dan penerimaan alam sekeliling kita dalam ape tindak-tanduk kita lakukan. (macam presiden jpp).. yg baik jadikan teruskan.. yg buruk jadikan teladan ya..


ayat biasa2 atau sinonim kowang akan perhatikan bila putusnya sesebuah ikatan.. haha.. bapak jiwang entry kali ni kan..meh gua bagi contoh2 nye ek


  • "oh baby baby baby.. walau apa pun terjadi i tetap sayangkan u aw.." (ang caya ang bodoh)
  • "kita lebih baik jadi kawan semula dari couple la hana tajima ku syg..kita tak de keserasian dah.." (sob sob..hana tajima tue.. sadis..)
  • "i nak fokus study dulu..my parent tak bagi couple da.. sorry to say k.."abg dejavu ayg".. (puii.. )
  • "sorry la saya dah tak nak kat awak..coz saya dah jumpa lagi better..kita stop it relation kita k.. kira 0-0.." (0-0 katanya.. macam kena sentap 5-0 kan)
rasanya kowang pun le tambah kan.. member baik gua suka buat ayat macam ni bila dia putus.. "allah nak menemukan dia dengan laki yang lebih baik".. memang terbaik la kata2 nya.. terpikat lak dengan kata2 tue.


parent gua lak selalu berpesan.. "berkawan beribu-ribu...isteri satu je aw..carilah selagi mampu..tengah ada masa ni".. dah kawen jgn nak jadi player ke.. kaki sosial..tinggal2 kan perangai lama.. takut nanti bapak borek anak rintik.. (sungguh pedas macam cili boo.. ayat tue di benak ku)..


salam poyoness..


your faihtfully,
khairul akmal azman.


"entryku banyak berbentuk pendek spt surat,tq."

Jul 25, 2012

wordless wednesday

ost dejavudikibalu


"orang kalau suka kita... kita boleh nampak dengan mata kita.... 
orang kalau jatuh cinta dengan kita..dia takkan berani tatap mata kita"

Jul 22, 2012

buat baik berpada-pada buat jahat jangan sekali..


salam ramadhan semua!.
nak nyanyi sat " buat berpada-pada....buat jahat sekali.. hidup di dunia..banyak pancaroba.. mujahadah segalanya..oohhh..." (ada macam ustaz don tak?)


jangan la ang pa buat jahat kat org lain.. ni aqu bg cth je..karang aqu karang pjg2 hang pa dok bosan pulaq..ini hanya contoh takdak kena mengena dengan sapa2 kat luaq sana noh.

-jangan main perasaan orang = "jangan hang dok canang janji2 manis..kalau diri sendiri tak boleh tunai. ingat masa kecik2.. jangan dok sumpah2. nti kena jadi sesumpah,masa aku kecik2 bergurau senda..


-dalam hubungan = jagalah sebaik mungkin. dunia sekarang kalau tengah bercinta mmg ashikkk menghangat.. darah manis la katakan.. bila pisah.. bagai dunia tanpa sepadan.. porak peranda dibuatnya.. 
apa pun tak boleh. prinsip gua life must go on. tengah belum berstatus suami.. hangpa cari calon betui2.. takut la. bukan nak buat mulut ke apa.. bg gua " biaq muka tak cun tapi jgn pakai nasi kang2".. bahaya kowang klw dah kena. haha.


-baik biaq bertempat = nak baik boleh.. zaman skrg buat baik pun kena pijak.. buat jahat lagi kena pijak. baik berpada-pada.. baik banyak2 karang. kita pulak yg merana. apa apa pun.. biaq org buat kita.. kutuk kita.. dok mengata blkg kita. biaq pi ja... itu dia dengan yg Esa.. 


pesanan ikhlas.: teruskan beramal.. sosial-sosial jugak.. jangan jadi so-SIAL! fb/twitter activated balik. rajin hangpa add la.




WRITTEN BY KAY.







Jul 19, 2012

manje itu apa ek? gedik ke romantik.. check it out.


yeyeh.. jap before nak tulis.. gua kena pasang lagu dulu.. lagu ape ek.. #nowplaying mp3 adinda by lah ahmad kasi feel sikit gua nak perah idea kat benak otak ni.. gua bagi entry santai je.. so kowang le chill2 bace..
( sambil menyanyi lagu lah ahmad dan menulis)


aku suke tajuk ni!. hehe. setiap manusia ingin di manjakan.. bagi gua manja paling romantik adalah bersama "keluarga dan adik-beradik".. without dowang.. memang tak sempurna kehidupan ni. awek boleh cari... mak ayah mane nak cari kan? boleh beli mak ayah kat jusco ke? pavilion ke? sape kate boleh.mmg bodow la!

manje oh manje?..manje lebih2 orang kata gedik..manje kurang2.. org kata takder perasaan lak.. bagi gua dalam perhubungan perlu juga manje tapi versi tak berlebihan la.. takde la manje sampai check in hotel ke.. haha.. 

gf yang manje le wat laki cair beb. manje tak semestinya dalam perbuatan.. kadang2 tgk gelagat kita pun ..nampak manje kan.. gua dalam blog je ganaz..kat luar manje dgn org tersyg. dalam hati ada taman der.. 


"tapi if tempat awam jgn lak kiss ke seangkatan dgnnye.. aku taw ko manje..tapi respect org sekeliling. nanti org kata eh.."Sangap gila dowang bermnjeaan..asal tak check in motel ke?".. see! dah de kutuk..

manje boleh bertukar gedik..apabila depan2 kawan buat publisiti murahan spt:

"b!.. cepatlah kiss baby if cyg depan kawan2...(wekkk...muntah aku klw jmpe org camni)
"b!.. anje akut tikus...... cepat halau tikus tue.. (ingat laki keje vegeterinar ke)


so! korang jenis yg manje macam mane?.. cube describe sikit?.. benda yg baik di share xpe kan?..



writen by kay... "selamat berpuasa semua".











Jul 18, 2012

sebenarnye?? korang kena terima fakta bukan auta.

calon mak mertua di malaysia sekarang!

entry santai dan pendek tapi padat.. sila bace..nak tambah isi pun boleh kat ruangan komen.. segala komen akan diapprove..takde hal..  (ucapan dari ustaz kayrule..bakal imam tua musim ke 2)

sebenarnya..... bukan tudung hana tajima lawa... hana tajima yg lawa mak cik,akak akak kat luar sane.. #fakta

sebenarnya...bukan gila duit.... duit sebahagian kehidupan.anything kena bayar dalam kehidupan mendatang ni. so carilah duit semampu katanya. #fakta.

sebenarnya .. ko memang tak cantik!.. memang la..! aku sokong..ko tak de usaha nak melawan kan diri.. #fakta

sebenarnya.. ko memang gedik... ko kena terima!.. ko dok jaja bbm ko sana sini.. sampai kat dalam tandas pun de.. pe cer.. haha.. #fakta

sebenarnya .. ko memilih awek?.. ofcouse! ko ingat kawen murah?... paling2 koman 20k aw .ko ingat cari awek macam beli kete tutup mata then pilih je....mane mahu kak piah, senah , mak jemmah oi.. #fakta 


sebenarnya.. bukan produk nutox yg bagus.. tapi! fazura yg bagus. dia mmg sejak azali lawa.. pakai ape pun lawa..  #fakta

sebenarnya..anzalna ke neelofa ke.. bukan lawa mane pun... harap seksi je.. baik ambik icon heliza helmi je.sejuk mata gua memandang.. #fakta


----------------------> anything happen de pro dan kontra je.de reason dan hikmah tersendiri.. ada bulan ada la bintang..ada adam ada la hawa.. ada kay ada hana tajima pun xpe.. puiii..! (pembaca berkata).. belajarlah terima kenyataan...jangan ada rasa iri hati ke ape.. tak baik.. ustaz don pun marah..ustaz kayrule lg tak suke.. jangan jangan jangan....... allah kat atas nampak ape kite buat yer..choW!

 written by me..................................................!











Jul 16, 2012

#trend remaja sekarang? entry version blogger famous amous poyoness kataNya

nak letak pic sendiri mahal sgt,haha..

introduction by author
:- title yg agak poyo disitu.. (do i care!) ingat azwan ali je le pakai tagline tue.  tq  kepada member2 blog.. bagi support..ramai gak kata.. "poyoness buat come back dalam arena blogging!" insya allah. i will write by hati not nafsu.. fuhh.. mari kita mulakan.. gua nak bagi hujah2 gua... check it out! (sambil dgr lagu coldplay- every teardrop is waterfall)

trend2..sape x nak nampak uptodate kan.. yg gua perhatikan la..
post picture? 

dak2 sekarang posting gambar x nak kalah.. 3/10 gambar mesti dekat tutti fruiti,starbuck, kedai2 mewah.. (sekarang nak posting gambar kedai ke gambar ko?)

trend tudung/hijab dan sewaktu dengannya?
  
mulut2 member gua yg nakal berkata.. ok! berhijab mmg bagus.. tapi..meh aku bagi skrip sikit.
"kenapa awek tue pakai tudung kat atas kepala dia ada pokok krismas ke"
"kenapa awek tue pakai tudung macam sesumpah je kat depan muke dia..".

bergaya tutup aurat or trend? mane penting? its ur hand.. u choose the best answer rite?

mesej dalam ayat pelet? paham tak?

"caye tayam awk etat2.."
"idow impi aye oweyz yer"..
"leb me campe atii aw!"

aku pun berkata puiiiiiiiiiiii! (version zizan rajalawak) bajet kiut lak write macam tue..dulu gua main fb bersepah kat wall ayat macam tue.. kalau sangap sgt.send kat phone balak ko sudah..

p/s: jangan buat benda yg memperbodohkan diri kita sendiri..

 written by blogger poyoness! tulis bukan kejar komen..kejar kepuasan hati!



Jul 13, 2012

bbm? whatapp? ym? hok aloh budak zaman kini!

remaja2 sekarang.. semua hp canggih.. gua taw zaman metropolitan kataNya.. kowang confirm tahu tajuk entri gua pasal pe..bukan pasal masakan.bukan pasal cari gadoh, bukan pasal menang loteri ke.. bukan2!..

tadaaa! mempersembahkan tajuk kita minggu ni  "bbm? whatapp? ym? hok aloh budak zaman kini!" bersama ustaz don like kayrule..apa ke jadah semua ni! haha.. bbm tue pe? bahasa melayu ke?.. ustaz don like kayrule berkata "tak salah remaja menerima kecanggihan teknologi".. tapi!
ada batas-batasnya ..meh ustaz "d.l.k" bagi contoh2 anak remaja diluar mungkin lakukan..mungkin manusia    mudah alpa.. 


ketika di dalam kuliah.. chit-chat sana sini..nampak! tak menghormati guru di hadapan.. "kuwang ajar kata kasaqnya"


bbm/whatapp kalau salah guna mmg bahaya.. bayangkan jika kawan kita menjaja link nama kita kpd pihak tak bertanggungjawab.. prinsip ustaz d.l.k.. sombongla sikit nak bagi bbm /whatapp bagai pun.. ni tulis kat fb la..kat twitter la..kat blog la..


eeeeeehhh! nape tak tulis kat tandas je? bus stop ke? haa,! ingat ang artis ka..tudiaaa...bantainye perogol dapat bbm ang.. tak ke anaiya..mula2 dok bbm..lama2 mintak jumpa..pas2...three!.. (hangpa suma mesti otak dah kuning kan)..ustaz benci benci benci ........masyarakat asing dok wat onar kat budak2 melayu skrg..dengan teknologi masa kini..


ok la..as salam.


writen by
kay..


p/s: ustaz (don like kayrule)..d.l.k hanya rekaan nama semata-mata.. tak ada kena mengena sama ada hidup atau pun sudah meninggal dunia noh.. minta maaf ustaz don..jika ang terbaca entry aku ni!

Jul 11, 2012

ramai betul nak jadi popular kan..?

siapa tak nak publisiti kan. buka blog..ramai update pasal v-log.. buka youtube.. bersepah-sepah girl mengpload video lagu. penangan "cinta muku buku"..sampai sekarang menjadi-jadi..

ini entry bukan jealous ke pe, saje mengkaji dan mengadaptasi..(ayat multimedia).. so trend skrg tak payah gi audition pe ke..mentor ke..af ke.. better upload je kat youtube video korang yg berbakat tue..tak pun buat v-log masukkan dalam blog.. nasib tak go- blog je..(bahasa seberang nya bodow)..kalau upload video ke ape jgn la nak seksi sgt..takut org kata..video lagu ke video porno ni..hehe

memang banyak cara nak fofularkan diri.. tapi jgn sampai "Syok sendiri udahler".. tgh ada teknologi gunakan sebaik mungkin... gua mmg support artis2 remaja yg independent..dapat isteri independent lg bagus.. tapi?
jgn kejar sgt populariti tue.. selalunye populariti akan datang dari fan or sendirinya. jika hasil yg kita berikan adalah terbaik. no doubt kita kan popular.. popular just bonus je..


macam dalam arena blogging. ada org tulis untuk luahan hati.. ada org tulis nak famous dengan cepat.. lain org lain citarasanya.. gua tulis ikut hati.. nak kutuk..kutuk je.. nak puji.puji je.. hehe...anything apa yg kita lakukan biarlah ikhlas bukan hanya sebagai "propaganza"..




written by
gua la!
 

Jul 6, 2012

Explaining why you love someone is like explaining what water tastes like.


salam poyoness semua.. sorry la title entry omputih.. saje nak wat pembaharuan kat blog poyoness ke more "world" gituh.. ek?..tengok dari drama ke.. hindustan ke.. korea drama ke..

"benda kalau dah syg.. baik buruk org len komen pasal pasangan kita"..
kita akan tetap back up kan.. tue la "rasa" if da syg psgn kita.. cacat cela dia.. buruk hensem dia.. kaya miskin dia.. kita redah je rite..

entry agak jiwang today.. poyo2 gak..jiwang kene ade sikit.. hargai kowang nye pasangan sepenuhnya,
jgn kita menyesal kemudian hari.. happiness tak semestinya di kira dari faktor rupa/harta/aset ke?.
x jamin bahagia sampai mati pun.. gua pun if dah jatuh cinta.. gua jage awek gua at all.. cari awek bukan tuk teman tgk wayang, teman shopping, lepas nafsu.. biarlah cari awek untuk di "convert" sebagai seorang bernama "isteri"!.

p/s: malam sikit gua singgah blog kowang.


written by
kay.

Jul 4, 2012

perlu ada ketegasan dalam hidup.peace yo!


tegas itu indah a.k.a bebas!
dalam hidup if xde ketegasan memang hampeh!.. bagi gua la..cuba kowang imagine.. jika tiada ketegasan.. cakap memang susah ..gua bagi contoh2 jela..senang kowang nak paham.. 
  • tegas dalam perhubungan: "eh..aku nak balak A ke balak B ek..alamak dua2 baik..." (if ko laki xpela bleyh pilih both..coz laki le kahwin 4..haha...)
  • tegas dalam kehidupan: nak makan gaji ke? kerja sendiri ker?.. (ini semua perlu ada ketegasan, once kita da pilih..kita redah jew..)
  • tegas dalam membuat keputusan: "aku sayang dia.. tapi aku kadang2 aku benci lak dia... " (nak benci,benci je..nak sayang,alhamdulilah.. haha...do i care!)
nampak! mesti ada org komen "ala! cakap memang senang!..buat tengok!"... now gua pun wat.. kowang mesti le wat.. satu jela!... usah dikenang sesangat la.. benda yg lepas2.. bukak je buku baru. yg mana silap betul kita masa lampau kasi halal n taubat nasuha la der.. bagi gua no body perfect! k la.. tulis pjg2 k0wang la bosan nak baca.. lain la aku selit pic hensem2 ke.. baru sejuk mata nak layan.. *suara2 sumbang akan kata."hensem ke mamat blog ni*..


salam 1 poyoness semalaysia..


written by,
kay