Jan 19, 2012

jangan nak bodek2 sesangat ler.

ehsan google
written by kay!

oit kowang sume..sorry! entry sebelum ni mmber baik gua tlg update kan.. gua nak taip cepat je ni.. ade hal ..
bodek?? kowang pandai x?aku x pandai la bai.. yg aku perhatikan la..
  • cantik la bos hari ni...! (kalau ikhlas cakap xpe..tapi just nak bodek podaaa..)
  • belanja makan...(niat nak naik pangkat)
  • cerita yang baik2 je kat org atasan...(yg realiti tak lah sebaik mana)
  • buat keje depan bos..konon2 dia paling hardworking..ahh fuck la..
kalau nak bodek..jgn terlampau la.. sikit2 da la.. kalau yer ada agenda tersendiri jangan menjengkelkan kawan2 dan persekitaran ko.. mesti ada org cakap "adat la bodek" ..baru cepat naik.. podaa..mane la nak maju.. gua if dpt kawan yg kaki bodek..gua tinggal je..org camni...bukan nye ikhlas..bagai
gunting dalam lipatan" lak di kemudian hari..dangerousss dow!.. 


cuba jadi diri sendiri.. paling tyco..aku terlepas cakap .."bos! make up tebal sgt".. pas2...,muke merah dia..
(aku wat slumber papa yaya je..) ...sok tgk bos dah kuwangkan make up dan dia berkata "tq! pengakuan paling terikhlas anda!..hahaha..ingat aku kene fired la..hahahahha... salam adios kengkawan! 


p/s: nanti aku jengok blog kowang lak..chow dlu.!

Jan 10, 2012

adakah blogger lawa/kacak senang mendapat follower?



salam semua.... mesti ada mulut2 nakal la.. "blogger itu kacak...blogger itu cantik..part time model lak"..
patutlah follower blog dia ramai...agak la..tapi tak la semua....

ada jugak gua perhatikan blogger itu memang lawa..gua tengok pun terpikat.. tapi muka cantik pun tak guna.. bila tengok entry yang hambar dan lebih syok sendiri..orang yang baca pun 2 atau 3 kali..malas la! nak bace lepas itu..ntah pape dia tulis la..

dan ada jugak berkata.. skrg ni banyak " i follow,u follow me back.."
kalau gua dia follow if tak komen entry gua..jangan harap gua nak follow balik..haha.kejam kan!..hehe.
kalau kowang lawa+entry tip top.. mmg aku salute la.. pakej bai!.. ingat buat blog tak le cari extra income ke?.hehe..


just saranan lah k.. kadang2 ada blog pic nya lebih menyerlah dari entry..so better dia fokus kat kat penulisan dia gak..tapi if blog dia nak bace sendiri tak pelah...tapi kalau nak share blog kat orang..jangan banyak pic dari entry.. konklusinya.. penting entry gak ek. tak la if ko lawa ke... hensem ke??...menjamin follower ramai..bagi gua mmg x..senang je nak taw dia famous ke tak..tengok entry nya..banyak tak dapat komen?ke dia yg banyak komen entry sendiri..ke komen dia ciput je..entry bapak panjang...so ini just entry santai.. bukan mengutuk yer.. as salam..

p/s: pasni jarang le update...busy dengan kehidupan yang mendatang.  amboi ayat!..hehe.

Jan 7, 2012

set fire to the rain by adele..



"Set Fire To The Rain"


I let it fall, my heart,
And as it fell you rose to claim it
It was dark and I was over
Until you kissed my lips and you saved me

My hands, they're strong
But my knees were far too weak
To stand in your arms
Without falling to your feet

But there's a side to you
That I never knew, never knew.
All the things you'd say
They were never true, never true,
And the games you play
You would always win, always win.

[Chorus:]
But I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name!

When I lay with you
I could stay there
Close my eyes
Feel you here forever
You and me together
Nothing is better

'Cause there's a side to you
That I never knew, never knew,
All the things you'd say,
They were never true, never true,
And the games you play
You would always win, always win.

[Chorus:]
But I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name!

I set fire to the rain
And I threw us into the flames
Where I felt something die
'Cause I knew that there was the last time, the last time!

Sometimes I wake up by the door,
That heart you caught must be waiting for you
Even now when we're already over
I can't help myself from looking for you.

[Chorus:]
I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name

I set fire to the rain,
And I threw us into the flames
Where I felt something die
'Cause I knew that there was the last time, the last time, oh, oh!

Let it burn
Oh oh ohhhh
Let it burn
Oh oh ohhhh
Let it burn
Oh oh ohhhh

 p/s: lagu favourite..."adele muka tak lawa xpe..janji bakat yg kita nampak"then moral of song..past is always past..just erase all ur memory..lets dissapear......

Jan 6, 2012

nowadays ramai culture shock? kenapa berlaku?

entry totally tak de mengena amalina pun ok

agak ramai la..bukan cakap sedap mulut.. coz gua ambil dari pengalaman lepas dari masa belajar. memang bila kita masuk dunia baru...kita berasa sedikit pelik..bukan senang nak menyesuaikan diri dengan cepat kan kenalah ambil masa..ada orang kata tengok keimanan diri seseorang ? yes..gua sangat agree.. another tips cari lah kawan yang mengajar kita ke jalan kebaikan..bukan jalan yg sonsang. kadang2 kita dari golongan yang beragama dan baik2..salah pilih kawan..rosak akhlak kita.

dan ada orang cakap nak kutuk org ke..ambil cermin besar2 dan nilai sendiri kan.. aah! betul jugak2 kadang2. tapi if entry kita untuk mengingat or jadi pedoman..kan dah berjasa sesama umat islam rite?.entry bukan kejar follower or komen yg banyak..just kepuasan hati..


culture syok? gua paling tak setuju jika org cakap bapak borek anak rintik? who r you? allah?.. only God can judge. then,nak enjoy boleh..tapi ada batasan nye.. 
contoh: "Adakah semua orang ke kelab malam semua salah?.. (might be pasal kerja. tapi bila tempat tidak sesuai kita meet friend ke,client ke,jadi bualan mulut org)


so carilah tempat like starbuck,kopitiam,mamak stall? then jgn malu jika kita berasal golongan yang miskin or tak pandai bergaya.."adakah org bergaya confirm masuk syurga"?? tepuk dada tanya selera... As salam semua. tq 4 reading. :)

Jan 4, 2012

lelaki berbaju pink ?..jambu?



agak kot!..yerla kan baju colour "mantul" sangat.. confirm nampak perhatian?."jambu seyh mamat tu pakai baju pink.." tak de buah lain ke..guava ke..mangga ke.dragon fruit ke..nape mesti buah jambu jugak..ape special muka jambu.. ke cicah kuah kicap pun sedap dgn jambu?..


"member girl aku cakap..if laki tue muka hitam,baju pink..nampak macam baju terbang je?"..lancang betul mulut baby ni.. sekali aku lesing baru ko taw..hehe..ok la 2..muke x bape nak ensem pun.baju ensem pun ok gak..kena lak baju colour pink gituh...dapat tarik perhatian awek2 gak. 


"ada tue cakap.setakat baju je colour jambu..org tak tentu jambu lagi...ada orang cakap cantik dalaman lagi penting dari luaran.macam2 ragam kan..kadang2 ada org cakap pakai baju pink selalu laki lembut je... tapi member aku tough2 cm aku(pasan jap) ok je pakai baju colour pink.. mungkin ke pink just untuk perempuan je?tak kan! ada org cakap "dont judge a book by its cover.. hehe. depends masing2 kan.. hehe..entry santai je hari ini..tak sentap pun kan?


p/s: gua suka baju kaler hitam je..penuh dalam rak..hitamm je..ade ke mak gua panggil "ko ni join blackmetal ke"?

Jan 2, 2012

bergaya lebih dari rupa...?


gua ok je pun ye..tak ok pun ye..ada reason masing-masing kan.. gua nye entry banyak jadi pihak pembangkang je kan cam roket yang tak tercapai hajat je..(DAP)....... hi semua! hari ke 2 untuk tahun 2012 ni. so lets usahakan azam2 yg tak terselesai tue..

yes! siapa yg tak nak lawa?. siapa tak nak  perhatian orang ramai?.siapa tak nak org yg berpengaruh?. "member aku salu cakap nak berlagak baik la..dun ever hipocrite....then kita de hak bersuara kan.. selagi tak menganggu sentimen individu ke..xpela kan..sape yg tersentap entry gua.nak bawak gi court pun xde hal... saman la..(kalau dapat)

tajuk asal?. bergaya lebih pada rupa
  • might be bila bergaya cantik or elegen akan menaikkan confident diri..ok gak 2...
  • kadang2 ada gak mulut2 jahat..(harap baju je lawa, muka tak seberapa)..well...biasa la 2.. masuk telinga kiri keluar telinga kanan je
  • tapi kalau bergaya jgn sexy terdedah sane sini..(mmg org laki suke..free kan tgk??..tp ada gak yang akan mengutuk ko nnti.. (so pilih la gaya yg agak lembut di mata persekitaran umum)
  • ini gua tak suka..bergaya,baju seluar beg seluar berjenama.rupa lak salu gi spa,saloon..tapi perangai terok..spoil da..luar mantap der..dalam la kene transformasi ke baik sikit..hehe..
so,entry kali ini de pro kontra..cam dalam politik ada pembangkang..ada pro kerajaan.... hehe..tapi jangan jadi cam DAP( duduk atas pagar)..ibarat lalang...angin ke kiri..kirilah....angin kanan..kanan la dia...dan tak de pendirian.boooooo..........ASSALAM.......

Jan 1, 2012

pasang azam kemain.... kadang2 kelaka beb....


2012 semua!..semua tajuk 2012...semua tajuk depan ada "new" new life ,new hope, new ambition..nak new gf/bf pun le..selagi belum berkahwin..cari sebaik mungkin.. 2012 bagi gua tahun cari makan la.. ada sumber kewangan.baru hidup pun consistent...yang new of urself..jangan still ditakuk lama..mane nak maju nye.

so gegirl dan boboi diluar sana...kadang2 azam be realistik sikit..baru senang nak capai. tapi azam yang menggelikan ulu hati gua ...
  • azam i nak bf hensem..2012 ni! (kira bf 2011 tak hensem la)
  • azam i nak cantik dari neelofa.....2012 ni. (ni still ok....usaha sikit lagi k..)
  • azam i nak famous dari cik yuyu ke cik epal tue ..2012 ni. (blog kalau best tak xpe .tetttt....)
  • azam i nak prince charming or vvip ke..2012.. (are you pretty?)
azam tue!..eh geli gelaman aku baca..memang la hak masing2 nak pasang azam... tapi annoying kan..hehe.... azam yg senang dicapai dah la..demand sangat azam tue der..org baca pun cakap "eh,tak le belah azam minah/mamat ni.. " azam kemain ke bulan sane...

tapi if azam pasal kewangan,kerja or motivasi diri pun ok je. pasang niat tue pun dapat pahala..nak berubah ke lebih baik kan..tapi bila azam dibuat mainan atau joking ke.. sangat merugikan..... zaman sekarang niat je x penting..kena ada usaha nak mencapainya..lambat ke cepat kita yang tetapkan..depend on kita sendiri..

ASSALAM.