Aug 11, 2012

siapa pernah kecewa or rejected? dipermainkan?.


entry lepas banyak dapat komen yg best pasal tip laki ek..de suggest wat entry tip perempuan lak.nti free gua wat entry tue..by the way tq! .. #nowplaying you found me by the fray.. nak taip kan kene ade lagu sat..siapa sini pernah pernah dikecewakan.. di "choki2" kan ker?..

kenapa jadi macam ni?
  • may be ada lagi pasangan yg lebih baik kat luar yg menunggu kowang.. (bagi gua la best jugak kne dikecewakan then next time kite kan jadikan experience. nak true love.. try hard love dulu la.. baru adventure..)
  • apa perlu buat bila dikuciwakan .. (kowang relax je.. ckp kat ur ex.. "allah dah tentukan pasangan lebih baik utk aku".. kecewa putus cinta ape la sgt.. ku kan kecewa if putuskan hubungan silaturrahim.. so sila putus dgn segala hormatnye..#wat muke bangga)
  •  pernah di rejected??.. kowang rasa x kacak? kowang rasa tak mewah?..rasa tak lawa? rasa down? bodow la! relax la.. (ko apply awek/bf sowang je.. cuba apply awek/bf lebih ckit..macam mintak kerja..minta byk2 tempat kan..nampak tak?jgn nampak dia sowang je..)
ape2 pun.. set in mind "lelaki yg baik tuk perempuan yg baik"......entry juz nak bagi semangat sape yg rasa "down".. kepada player2 sila2 bersara #pesandirisendiri jugak..x bek main perasaan dowang.. hidup x lame mane pun.. mungkin esok,lusa,tahun depan ke.. masihkah kita hidup??????


salam poyoness...selamat hari raya kowang!

written by :

khairul akmal bin azman

53 comments:

nuruashia said...

sy penah kena reject! k,bye!

Nurrul said...

Yup ! betul tuh , pengalaman seikit sebanyak mendewasakan kita dan sahabat yg paling setia adalah pengalaman...

*cuma kena pandai ambil baik dan buruknya !
selamat hari raya untuk 8 hari dari sekarang ! :D

soul lover said...

thanx.. like :) read this entry

noraauliyya said...

haha.. ada pengalaman ke kay.

Lea Isnawi said...

cinta tak berbalas

sobs

anif abdullah| AA said...

boleh pakai tak istilah ni lagi? "setialah pada yang satu" tapi ramai dh tertipu. sebab? terlalu yakin dengan lover dia.. errr

tirahzairi said...

eh...kay player ke? ketuk kepala kang..hehe...
kalo teman tapi mesra bleh x kay?

Edy Fee said...

ehehehhe saope tak penah kecewa..normal la tu

MisS BubBLe said...

Be aware to player..haha..

anamizu kaito said...

alah mcm zmn skg ni xyah nk over love sgt lah kan..
kawan je setakat mana buleh.. xyah nk bg 100%..
blm tntu pon die tu jdoh kita.. mcm org dedulu
sllu pesan :

"jgn boh harapan tinggi menggunung,
kalo sekali jatuh, mmg ssh nk bangun"



errrr ade kene mngena x ni Kay?? =P

aDaNi isMaiL said...

btol tu,perempuan yg baik utk laki yg baik.

Mia Meymi said...

prempuan bkn skuntum. jntan bkn seekor. ehh ?
adehh..:p

eyjalukman said...

adoi , hrap2 tkdelah pengalaman dikecewakan . klu umo muda2 agi , baik belajo jelaa. hewhewhew

Azham Vsvc said...

saya selalu dikecewakan...mostly sebab saya tak kaya huhuu...sedihnya...percintaan sangat kejam....

mr.syazwan said...

lelaki yang kacka mcm ko dpt perempuan yg cantik la ye? hahaha

khairul akmal bin azman said...

nowadays.. nak bercinta kene selit satu guni duit.. diibaratkan.

khairul akmal bin azman said...

x.

khairul akmal bin azman said...

agak la.juz 4 sharing.

khairul akmal bin azman said...

RT komen plh best!

khairul akmal bin azman said...

RT.

khairul akmal bin azman said...

mane de kacak..

tirahzairi said...

ps: kay...jom la join segmen tue...hehehe...

khairul akmal bin azman said...

segan la segmen photoshoot.. den pemalu..

Awie Omar said...

Salam Ramadhan dari awieomar.blogspot. Dah lama follow sini. Dengan ikhlas hati nak menjemput anda untuk sertai game top "BLOGGER" musim 3. Segala yang berkaitan pasal game untuk musim 1 & 2 boleh tinjau kat blog. Senang je caranya nak sertai game ni. Follow blog "Awie Omar" (bagi yang belum, harap sudi follow ) dan komen di mana mana entri dengan menyatakan "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE". Ganjaran wang tunai akan diberikan kepada johan.

aswadz said...

lama2 ok la. lg2 bila dah jumpa org baru.

KorN said...

relax sudaa... skali di rejek, boleh aplly 40x lg.. an an an

E'in said...

erk, mcm penah kena je.. hahahaha

khairul akmal bin azman said...

macam best je..

Awie Omar said...

INFO TERKINI – BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE
Terima kasih sebab sudi sertai game B3:BR. Game ni kena ada 16 peserta. Anda adalah peserta ke 8 yang menyertainya. Kena tunggu 8 peserta lagi sebelum game ini bermula. Aku akan selalu mengunjungi blog ini untuk umumkan perkara selanjutnya.

Awie Omar said...

INFO TERKINI – BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE
“Khairul Akmal” – Nickname anda untuk game ini.

Awie Omar said...

INFO TERKINI – BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE
Tema Blogger Musim 3 kali ini diilhamkan dari Komik & Filem Thriller dari Jepun “Battle Royale”. Namun jangan risau, game ini tidaklah sekejam dan seserius “Battle Royale” Jepun tu. Tolak yang negative, kita ambil yang positif sahaja. Semuanya baik baik sahaja. Apa yang pasti setiap peserta akan dibekalkan dengan 1 Senjata Khas, sama seperti “Battle Royale” yang asli. Tapi secara illusion sahaja okay.
Anda peserta ke 8 yang menyertai game ini, maka ada 9 Senjata Khas disenaraikan untuk anda pilih 1 sahaja di antaranya. Senjata Khas menggunakan nama kod – Fungsinya akan diketahui bila anda mahu menggunakannya nanti. Umumkan keputusan anda di mana mana entri blog AWIE OMAR secepat yang mungkin (dalam masa 48jam, bermula pada masa mesej ini diberikan pada anda) kerana mesej ini akan disampaikan kepada peserta yang seterusnya pula :)

1. BDTI x2
2. BIKKPL x2
3. HSKPL x2
4. KDSSPL x2
5. KVKPL x2
6. MSKPL x2
7. RSKPL x1
8. TPDCDPL x2
9. TSKPL x2

fatin hanani said...

yeay !! sokong ini entry
kepada player kat luar sana..lelaki & perempuan
bersara cepat yer..meluat dah org tengok -,-'

::BudakaCamaTa:: said...

rilek la...kene tinggal arinie esok cari lain...yg lagi baik dari before ni...
erk...cakap mmg sng nak buat ssh...huahua...;(
pepon yang penting semua ni ade hikamh...Allah tak kan uji hambanya tanpa sebarang sebab...:)

khairul akmal bin azman said...

sokonggg fatin!

khairul akmal bin azman said...

komen yg baik.. !

Yousof said...

You found me!! layan..


Aku pernah kena reject dua tiga kali dan mula² tu memang rasa loser. Bila fikir balik, semua tu ada hikmah yang Allah nak bagi. Tak semua yang kita suka akan jadi milik kita kan bro.

Awie Omar said...

INFO TERKINI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE
Khairul Akmal diberikan Senjata Khas “TPDCDPL x2”

adam said...

Choki-choki aku yang punya. haha. takde kaitan. takpe.

Aelin Kent said...

kenapa anda muka tak hensem? sebab tuhan nak uji anda dapat pasangan dalam mode yang susah.. baru ade advanture.. haha

Cikgu Ma said...

penah frust tp bukan rejected...

selamat hari raya...

http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/08/di-kesempatan-ini.html

::BudakaCamaTa:: said...

hehe..thank u...:)

teha said...

xprnh keciwa or diriject sbb xprnh kapel.. hahaha !

khairul akmal bin azman said...

link blog kamu xde kt ur profile.

♥ Cik Zack ♥ said...

chill la doe. kan kan kan ? kehkeh aku prnh gk kuciwa. tp ku sgkakakan pns selalu, rupanya hujan jua. now, ade org yg jauh lbey best dri ex. so syukur2 :)))

Edy Fee said...

normal la tu

kunjungan sempena raya

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

Awie Omar said...

INFO TERKINI – BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE

Buat pertama kali, game BLOGGER akan membahagikan para peserta kepada 2 kumpulan. Kumpulan 1 dan Kumpulan 2. Setiap kumpulan mempunyai 8 peserta lelaki dan 8 peserta wanita. Pemilihan peserta dalam kumpulan akan ditentukan mengikut giliran peserta yang menyertai game BLOGGER ini.
Anda adalah peserta lelaki ketiga yang menyertai, maka anda dimasukkan ke Kumpulan 1.

Miss Volvo said...

owh setakat ni xpena d reject or d kecewa kan :D

Nelly The Strange said...

betul2 .. frustlah masa tu . :p

tapi , kalau dah biasa , perkara biasa je semua ni . :)

Atiqah Wadiah said...

perasaan manusia bkn mcm barbie doll yg blh dimain2 kan..what u give,u'll get back..but baik dibalas baik,buat jahat,terima padahnya dr ALLAH..

My style,my life and my soul said...

Saya sering merasakan dikecewakan, at least itu bikin kita belajar dan mengambil hikmah dari Allah...

Salam,

http://meiszaecha.blogspot.com/

biela bell said...

klu 2-2 ada hati antara satu sama lain.. tapi 2-2 takot kena reject.. tapi 2-2 main tarik tali.. acane tu ? ;P

dya bunga said...

btl tu.. xbaik mainkan perasaan org..nnti terkena btg hidung sendiri..pdn muka

KukuLulu said...

yup! betul 2.. bg i klo kita mainkan persaan org, nti kita plak yang akn dipermainkan.. sb 2 i xksa msg dgn laki org sb i tkot nti dah kahwin, my hubby buat cmni jga.. xmau2!