Aug 1, 2012

lain orang lain ragam... dalam blog?


tiba-tiba je ni!!!!!!! rasa nak menulis ni.. spontan datang. lalaa.. ramai la sekarang ada blog.. budak2 sekolah ramai ada blog.. lawa2 lak tue blog dowang.. widget kemain.. tapi isi blog.. bagi gua so-so jela.. banyak paparkan muka sendiri dari isi blog. tapi lu punya blog.. ada waa kisah kan..lu lagi la tak kisah meh..
gua tulis pendek2 jela ek.. puasa la.. kah2..ada orang hari rabu je "wordless wednesday".. lagi malas nak update. puii..!
  • ada orang berblog nak jadikan diari kehidupan
  • ada orang berblog nak cepat famous
  • ada orang berblog syok sendiri pun ada.. perasan popular di alam maya kataNya
  • ada orang berblog tempat luahan rasa,isi hati, tempat mengadu. (thats good for us)
  • ada orang berblog ikut trending.. (ko de blog ke peah?.. aku nak wat blog gak la)
  • ada orang berblog nak cari kenalan. (sama cam aku)

sebenarnya berblog best..sebenarnya blog tak payah perah otak taip entry hari2.. no need la.. sebenarnya berblog tak payah writer yg hensem dan lawa.. nampak tak?. kowang tak bangga ke..  bila kowang dah kahwin..anak2 nak taw kisah hidup kowang masa muda.. gi jela taip google search blog "poyoness".. (contoh je) .kisah "papa" masa muda.. hahahahha...
  • berblog bagi gua diari kehidupan/ luahan rasa dan perasaan/ tempat cari kawan2 /tempat cari jodoh ke mana taw kan?..
  • nak tips! (kowang gi blog orang lain dulu.).. take note.. jgn sombong dalam blog . blog ko famous bonus je.. 
  • nak entry best tak??? amik nota! "tulis ikut hati jangan nafsu semata-mata."
k la bye, banyak kerja nak buat



written by
khairul akmal bin azman



45 comments:

MiaJie said...

ok tulis ikot hati :p

nuruashia said...

agreed!

Asrul "iLham" Sany said...

asalkan ia boleh buatkan blogger tu gembira, apa salahnya... :D

SaddLone said...

k baiklah..*angguk2 kpale*
tulis ikut hati jangan nafsu semata-mata nanti bila nafsu mnguasai hati jadi buta, mata celik..kehkeh


ak bt blog, saje nk kacau2 orang, tngok orang dlm blog ni cner gelagat kepoyoness dorang jadi xlah jakun sngat kn ?

hikhik

Hanie Dew said...

mmg sesuai betul dgn tagline blog ko.hahaha..ganas semacam je entry.oh ya..puasa la katakan. =)..

blog juga bole menjadi fungsi penting utk penyampaian maklumat yg sahih.jgn sebar fitnah dan berita tak betul ya.

Edy Fee said...

haha aku tatau nape aku berblog...semua kot.hahaha

khairul akmal bin azman said...

bagus..

khairul akmal bin azman said...

tenkiu!

khairul akmal bin azman said...

xde salah pun beb..

khairul akmal bin azman said...

x jakun mane pun.. hehe.

khairul akmal bin azman said...

tq la hanie.
ko macam x knl aku..
ganoushhhh gilak!

khairul akmal bin azman said...

?

miss Fyqa said...

berblog sbb nak share sesuatu perkara / info.. bukan sbb nak famous amous :D

eyjalukman said...

btol2 . blog best sbb dpt cri kenalan bru . dpt baca cite org , kisah hidup org . depends on writer laa nk jdkan cmna blog dia ye dop?

putryteya said...

waahh .. terkena batang hidung !HAHAH . nice entry :)

Azham Vsvc said...

haha, kay rasa aku ni blogger yg macam mana? kategori apa?

sweet pearl said...

kalau tujuan berblog berubah mengikut usia, boleh? haha

dulu ad blog sbb nk bercerita, then jadi tempat syer2 info, skang dah jadi tmpat upload gambaq ja -__-'

bukankosong said...

kih kih

blog gua more 2 diari

btw pandai, time hari tua nnti bule ngenang kisah lepas, xyah bukak diari manual dah

Miss Yaty said...

Hehehe..btol la tu..

khairul akmal bin azman said...

sifat yg murni tue..

khairul akmal bin azman said...

yes.. better tgk writer. bukan design blog..

khairul akmal bin azman said...

:)!

khairul akmal bin azman said...

suka mengkaji gelagat manusia.. dan suka sharing benda2 meaningful..then u write down on ur blog.

khairul akmal bin azman said...

if tempat upload gambar better pakai instagram je.

khairul akmal bin azman said...

xyah nak manual..anak aku kan anak millenium nti.

khairul akmal bin azman said...

betol betol betol..

KiKiHanakO said...

salam singgah. heee manalah otai blog sarawak. heeee biasa jer awak.. itu pun kalu rajin nak update :) btw, slmat berpuasa

tirahzairi said...

i like this one kay...padat penuh makna...hihi...

#jom berkenalan....hihi

GincoMerahJambu said...

i iz terasa bab nanti2 anak baca blog tu. fine lah xjd tutup lah

khairul akmal bin azman said...

selamat berpuasa.

keep in touch ya!

khairul akmal bin azman said...

tq.. bukan da kenal ke?
hahaha.

khairul akmal bin azman said...

alhamdulilah...

Sarah Mohd Saleh said...

mcm kerenah mak jemah tgk manusia sekarang.penin pale mak jemah.blog syiok sndrey tu yg payah tu =.=

khairul akmal bin azman said...

tue pasan bagus yg payah.
gegege.

eVa said...

blog utk suka suki haha..

khairul akmal bin azman said...

ok lettew
isi masa lapang untuk perkara berfaedah

dhiashahida said...

diari kehidupan agaknya...suka2 merepek2 kan ;p
btw singgah sini follow awk..salam ramadhan al mubarak...

Semut Senyum said...

saya berblog sebab suka menaip! h eheh, boleh?
suka membaca juga... =)

iEdA said...

haha...berblog nak kongsi apa yg rs patut kongsi dan kdg2 bole jd tmpt luahan perasaan tp versi bertapis gk la..kang kalo mention nm2 terbabit, parah plak :p

Mia Meymi said...

ye btul tu! stuju sgtla..
bdak skolah rndah pn dh ade blog zman skrg..haha..

Hanih Borhan said...

Salam...1st time singgah blog ni...

Cool jugak design.style kot!

E'in said...

e'in berblog saje suke2..

psst awak kena tag.. wat taw..

Yousof said...

Lain orang lain ragam,
Lain orang lain perangainya(m) ;D


Bagi aku mudah. Benda yang kita sampaikan secara ikhlas insyaAllah boleh sampai ke hati pembaca. Famous tu dikira bonus, peluang diaorang nak share 'pahala' dalam entri lagi besar la kan. ;)

anamizu kaito said...

ha ah guwa pon menulis bkn nk femes.
mase memule dulu ye la sbb eksaited
dgr blogging bleh dpt duit????????
mase kemain lg punye la nk berblog..
nuffnang bagai lah apelah..
skg ni guwa x pedulik tu smue..
aslkan ape yg guwa share di blog bagi
manfaat utk guwa & kwn2 blogger itu
dah ckup :)

::BudakaCamaTa:: said...

setuju...tulis ikut hati not nafsu...:)