Jul 16, 2012

#trend remaja sekarang? entry version blogger famous amous poyoness kataNya

nak letak pic sendiri mahal sgt,haha..

introduction by author
:- title yg agak poyo disitu.. (do i care!) ingat azwan ali je le pakai tagline tue.  tq  kepada member2 blog.. bagi support..ramai gak kata.. "poyoness buat come back dalam arena blogging!" insya allah. i will write by hati not nafsu.. fuhh.. mari kita mulakan.. gua nak bagi hujah2 gua... check it out! (sambil dgr lagu coldplay- every teardrop is waterfall)

trend2..sape x nak nampak uptodate kan.. yg gua perhatikan la..
post picture? 

dak2 sekarang posting gambar x nak kalah.. 3/10 gambar mesti dekat tutti fruiti,starbuck, kedai2 mewah.. (sekarang nak posting gambar kedai ke gambar ko?)

trend tudung/hijab dan sewaktu dengannya?
  
mulut2 member gua yg nakal berkata.. ok! berhijab mmg bagus.. tapi..meh aku bagi skrip sikit.
"kenapa awek tue pakai tudung kat atas kepala dia ada pokok krismas ke"
"kenapa awek tue pakai tudung macam sesumpah je kat depan muke dia..".

bergaya tutup aurat or trend? mane penting? its ur hand.. u choose the best answer rite?

mesej dalam ayat pelet? paham tak?

"caye tayam awk etat2.."
"idow impi aye oweyz yer"..
"leb me campe atii aw!"

aku pun berkata puiiiiiiiiiiii! (version zizan rajalawak) bajet kiut lak write macam tue..dulu gua main fb bersepah kat wall ayat macam tue.. kalau sangap sgt.send kat phone balak ko sudah..

p/s: jangan buat benda yg memperbodohkan diri kita sendiri..

 written by blogger poyoness! tulis bukan kejar komen..kejar kepuasan hati!



48 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

part bahasa tu aku sokong sebab kadang2 agak tekanan nak baca...hahaha

khairul akmal bin azman said...

bagi dia manje.. bg gua gedix!

NURUASHIA said...

haaa..sokong tang tulisan pelet tu.. bolonks ado ahh tulis gitu..hahahaha..
btw, tak wajib pakai tudung BUT wajib tutup aurat,,even seorang perempuan nak pakai pokok krismas dekat kepala pon, selagi menutup aurat die, tu xsalah..so jgn pelik if tgk tren nowadays, janji aurat terjaga n maruah terpelihara :)

putryteya said...

betul pun .. tak suka laa bahasa2 gesdik cam tu .. hadoii masallah , masalah ..

adam said...

Keh keh keh. Hang memang berubah betul. Aku baca entry2 awal hang, pesen hati lembut terkena duri mawar terluka gitu. haha.

Tapi bagus juga style baru hang nih. direct tak segan silu.

Yang tulis ngade2 tu kalau dalam sms ok lah. tapi kalau pakai computer, keyboard tu gunalah betul2.

khairul akmal bin azman said...

tapi cam keterlaluan pesyen pokok krismas atas pale.. xpe la..

khairul akmal bin azman said...

hoit! new blogger incoming!

khairul akmal bin azman said...

fulamak.. ko bace gak entry2 aku ek.. nti gua masuk lu dalam blog list gua..

adam said...

Haha. Nak tau jiwa femes blogger bace entry awal dia. Nanti paham lah sikit. Keh3

syakey said...

fuhh fuhh. buat comeback dah.

haa, trend la sgt. slamat aku kureng meng-trend-kan diri aku.

Ca Cik Duyung said...

wah..ni memang tulis untuk kepuasan hati ni..hehe..

Wanieys said...

tu la akak kdg2 smpai xfhm bhsa apa yg diorang guna hihihi

ieda said...

salam kenal dikkk
akk ingatkan apalah makdus poyones tuu ekek ;)

Qirah Isa said...

owey tu apa?
haha. sy pompuan ni pn rimas tgk pmpuan berlilit2 macam2. depa tak panaih ka?

sugar2 kapas strawberry said...

pakai tdung bawal je..takde pokok krismas..hehehe

[ Yuyu Atiqa ] said...

Suka baca entri ni..
Pendapat yang sangat dipersetujui..
Ohh, by the way, terima kasih atas nasihat ( komen ) di blog.
Sangat menghargai. :)

miss Fyqa said...

tau takpe, tak suka bahasa tu,tulis biar molek sikit la. ntah ape2 je budak2 skrg ni. silap hari bulan terbawa2 masa exam..

khairul akmal bin azman said...

comeback..lama sgt menyepi.. x poyo dunia blogging

khairul akmal bin azman said...

meme la!

khairul akmal bin azman said...

akak x up to date lettew

khairul akmal bin azman said...

poyoness: lelaki ensem dan berpengaruh

khairul akmal bin azman said...

depa panas lagi kalau x nmpak depa lawa..

khairul akmal bin azman said...

xde bawal..tdung siakap pun wa le supply

khairul akmal bin azman said...

ye ke? tq dari poyoness

khairul akmal bin azman said...

adam: pandai ko..manusia le berubah-ubah kan.. tp bg aku..jadilah diri sendiri


fyqa: dak skrg bajet selena gomes n justin bibirak

lilypelangi said...

dlu ad kawan aku pernah gtaw kat aku , dia tulis msj ad ewww2 kat belakang macam "kewww" sebab dia nak penuhkan msj dia.. ye lah , buat rugi jaa hanta msj pndek2.. itu katanya lah~ hahaa

btw, nasihat yg baek! bgus2 .. keep it up :)

khairul akmal bin azman said...

lain org lain citarasanya

fatin hanani said...

haha amboi...semua kata kat pompuan hihi
ok x terasa pun hehe..sbb xbuat pun tu hehe..
ayat singkatan tu mmg fatin pun guna tapi x lah sampai tergeliat lidah nak sebut..sampai x faham satu patah pun hihi

khairul akmal bin azman said...

relax la datin..
haha.. terase kew?

Ain Najwa said...

huhuhuhu..wat ayat pelat zaman sekarang, serious makin terbelit lidah haku..!!.. :D

jaya jr said...

haha.ayat pelet memang poyo..dem..macam budak tak pandai eja..

Azham Vsvc said...

Hehehe....yg pasal post gambar kt Tutti Frutti tu aku setuju. Tp nak buek macamno, kadang2 gambo instagram yg diorang amek tu mmg cantik hehehehhehe

Atiqah Wadiah said...

wuwuwu~nape kater ittew gituh..terasewww tau ittewww..puihhhh..haha :D

Nurrul said...

YUPS ! sETUJU.. Lagi2 bab Tudung.. Nurrul makin tak paham.. sama ada mereka tutup aurat or pikirkan cantik bila kena kan tdg mcm tuh...tdung tak kisah sgt.. cube komen pasal fesyen baju.. itu yg bnyk sgt.. sakit mata pakai baju ketat dgn tudung.. nauzubillah minta2 Nurrul dijauhkan.. :')

*apa2 pun... semua atas diri sendiri.. pilih mana yg baik dan tidak :D

khairul akmal bin azman said...

comel mrk kate msg sebegitu rupe?
omg!!

khairul akmal bin azman said...

masuk tadika balik la kan.

khairul akmal bin azman said...

mmg cantik.. kedai dia la!hehe

khairul akmal bin azman said...

puihhh balik! do i care!

khairul akmal bin azman said...

comel baginye.. bg aku menyampah la !

tirahzairi said...

xpenah jejak kaki ke tutifruti...hahhaa

aiNa yaZiD said...

ayat pelet itu annoying tahuk~!! huhuu... serious nyampah. One more.. nak ber fesyen x salah... cuma jgn la sampai jadi mangsa fesyen. =)

khairul akmal bin azman said...

lu sembang la..

khairul akmal bin azman said...

mmg menyampah pun.

Adylia Qarissa said...

geli baca ayat pelat..eeeee..

nizatus syahida said...

suke bace semua entry..gudluck..=)

khairul akmal bin azman said...

geli macam lintah ek..

khairul akmal bin azman said...

tq sgt2.. rajin2 comment k!

Miss Eja said...

salam..da lme x komen kat entry u kan? ;) rindu lak nk open.. hhee.. btw entry u kali ni sgt menarik. but sometimes pde yg kuat agama,, agak susah cket nak ckp depn dorg.. ;) good entry,, good news..