Jul 4, 2012

perlu ada ketegasan dalam hidup.peace yo!


tegas itu indah a.k.a bebas!
dalam hidup if xde ketegasan memang hampeh!.. bagi gua la..cuba kowang imagine.. jika tiada ketegasan.. cakap memang susah ..gua bagi contoh2 jela..senang kowang nak paham.. 
  • tegas dalam perhubungan: "eh..aku nak balak A ke balak B ek..alamak dua2 baik..." (if ko laki xpela bleyh pilih both..coz laki le kahwin 4..haha...)
  • tegas dalam kehidupan: nak makan gaji ke? kerja sendiri ker?.. (ini semua perlu ada ketegasan, once kita da pilih..kita redah jew..)
  • tegas dalam membuat keputusan: "aku sayang dia.. tapi aku kadang2 aku benci lak dia... " (nak benci,benci je..nak sayang,alhamdulilah.. haha...do i care!)
nampak! mesti ada org komen "ala! cakap memang senang!..buat tengok!"... now gua pun wat.. kowang mesti le wat.. satu jela!... usah dikenang sesangat la.. benda yg lepas2.. bukak je buku baru. yg mana silap betul kita masa lampau kasi halal n taubat nasuha la der.. bagi gua no body perfect! k la.. tulis pjg2 k0wang la bosan nak baca.. lain la aku selit pic hensem2 ke.. baru sejuk mata nak layan.. *suara2 sumbang akan kata."hensem ke mamat blog ni*..


salam 1 poyoness semalaysia..


written by,
kay

25 comments:

GincoMerahJambu said...

ekekeke...sila move on ye abg poyoness..xpayah pk yang lepas2 tu..kene jadi kuat taw!

fatin hanani said...

kadang2 org macam ni blh buat org lain yg skit ati..cnth yg first 2..kat situ dah jadi dia permainkan org :)

miss Fyqa said...

otw bukak bku bru la ni. haha.

nini said...

hahahaha...nak benci ke nak sayang.....ala kalu pilih sayang pun, telan ajelah yang geram sikit2 tu nak wat lagu mana...sayang kan...=p

CekbOlat-bOlat said...

kdg2 ketegasan itu trlindung dgn klembutan.. awww

Azham Vosovic said...

kalau berblogging pun kena tegas hehehehehe

Edy Fee said...

kalau cmni aku nak jd cikgu yg tegas gak la

khairul akmal bin azman said...

haha..!

khairul akmal bin azman said...

so pilih the best 1..
semua org if nak kahwin sekali je seumur hidup dia

khairul akmal bin azman said...

tq all compliment guys!

Ain Najwa said...

yup..kena ade ketegasan..lembik jer watper kn??..hehe..

Bluewendy said...

Tegas pada diri sendiri..then org len akan ikut skali.. ƪ(°͡▿▿▿▿▿▿°")͡ƪ grrrrrrr

Asrul "iLham" Sany said...

tegas tp perlu juga ada keseimbangan ~

bagi aku ar... hahaha

Fantasy Zone said...

hidup poyoness

Eha Solehah said...

erhm? tegas ke x eak? lau tegas pon masih yang x respect cmner niey? erhm... buntuh kot... x kira dlm per skali pon....

khairul akmal bin azman said...

ex roomate.. dah berblog ko skrg ek

khairul akmal bin azman said...

lembek jadi "mat sotong" la der!

khairul akmal bin azman said...

gua pun rasa camtue la..
fair n lovely..
silap.. fair n square

E'in said...

'tegas dalam keputusan' i will.. :)

Nurrul said...

tegas memang perlu kott !
*barang yang lama tak usah dikenang.. tak ke gtuh ? ! :D

FarhanaLicious said...

tegas kan diri ni sama macam melawan nafsu. sebab nafsu yg buat kita nak benda mgarut tu. huhu

aish elisboutique said...

hehe sungguh berfalsafah kamu ye..

khairul akmal bin azman said...

ckp x gune. wat yer

khairul akmal bin azman said...

x berfalsafah sgt lar..

Hanie Dew said...

setiap pilihan ada pro n contra.kadang peluang hanya dtg sekali, kadang dtg berkali kali. choose wisely.