Jul 19, 2012

manje itu apa ek? gedik ke romantik.. check it out.


yeyeh.. jap before nak tulis.. gua kena pasang lagu dulu.. lagu ape ek.. #nowplaying mp3 adinda by lah ahmad kasi feel sikit gua nak perah idea kat benak otak ni.. gua bagi entry santai je.. so kowang le chill2 bace..
( sambil menyanyi lagu lah ahmad dan menulis)


aku suke tajuk ni!. hehe. setiap manusia ingin di manjakan.. bagi gua manja paling romantik adalah bersama "keluarga dan adik-beradik".. without dowang.. memang tak sempurna kehidupan ni. awek boleh cari... mak ayah mane nak cari kan? boleh beli mak ayah kat jusco ke? pavilion ke? sape kate boleh.mmg bodow la!

manje oh manje?..manje lebih2 orang kata gedik..manje kurang2.. org kata takder perasaan lak.. bagi gua dalam perhubungan perlu juga manje tapi versi tak berlebihan la.. takde la manje sampai check in hotel ke.. haha.. 

gf yang manje le wat laki cair beb. manje tak semestinya dalam perbuatan.. kadang2 tgk gelagat kita pun ..nampak manje kan.. gua dalam blog je ganaz..kat luar manje dgn org tersyg. dalam hati ada taman der.. 


"tapi if tempat awam jgn lak kiss ke seangkatan dgnnye.. aku taw ko manje..tapi respect org sekeliling. nanti org kata eh.."Sangap gila dowang bermnjeaan..asal tak check in motel ke?".. see! dah de kutuk..

manje boleh bertukar gedik..apabila depan2 kawan buat publisiti murahan spt:

"b!.. cepatlah kiss baby if cyg depan kawan2...(wekkk...muntah aku klw jmpe org camni)
"b!.. anje akut tikus...... cepat halau tikus tue.. (ingat laki keje vegeterinar ke)


so! korang jenis yg manje macam mane?.. cube describe sikit?.. benda yg baik di share xpe kan?..



writen by kay... "selamat berpuasa semua".











38 comments:

Azham Vsvc said...

Okay....aku plak anak sulung yg manja...tp bukan manja dgn mak ayah sendiri..manja dgn arwah nenek aku...tp skrg da xda tempat bermanja sedihnya...

Wanie said...

hahaha, nice entry btw ~~
semua org dlm dunia prlukan kasih syg, x salah nak brmnja2, wani lagi suka mnja ngan family, adik2 sbb dyorg cool ^^ kalau nak mnja2 ngan gf/bf tu pada2 lah, as u said, mmg mnyampah, mluat tngk the couple nak trgedik2, trkinja2 kt mrata2 tmpat ~~ euwwww (opsss, dh mngata)hahaha, btw, slamat berpuasa juga =)

khairul akmal bin azman said...

komen yg baik!

khairul akmal bin azman said...

relax..kawan2 de lg beb.

[ Yuyu Atiqa ] said...

Pendapat yang quite awesome ! haha

Tak salah pun kalau nak bermanja dengan darah daging kita (family) plus suami/isteri/anak.

Tapi kalau dengan ajnabi tu, tak kot... hehe

kan?? :D

dilladoodledat said...

untungla dpt bmnja dgn family :)

khairul akmal bin azman said...

family 1st.. awek dikemudiankan..

khairul akmal bin azman said...

:) alhamdulilah.

┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ said...

mintak dijauhkan sifat gedik tuh dlm diri kita kan kan. takut
"ter"gedik ngn bf sikit jer tpi kita tak sedar ke kan...hihi Selamat berpuasa :)

biela bell said...

seronok giler kot kalau dapat manja2 dengan family..
gedik-gedik pun dengan family sendiri.. boleh erat silaturahim..
kadang2 dengan kawan pun ada gak manja2 tapi dgn yg rapat je lah.. so..sila gunakan kemanjaan dengan cara dan jalan yg betul..penyalahgunaan sifat manja kepada bukan yg sepatutnya menyebabkan kebinasaan..keh3x

shasa_fiez said...

setuju ! ! manja banyak kategori. ada manja yang dibuat-buat, and ada yang da sejak azali manja yang susah nak ubah. btw, sy manja dgn famili jgk

E'in said...

manje tu semulajadi.. gedik tu dibuat2.. eh? selamat berpuasa.. :)

eyjalukman said...

manja dgn family laa terbaik . Alhamdulillah stakat ni klu bermanja pun dgn family and kawan2 baik pompuan laa . tp bknlah mnja sntiasa . tgk time jugak . haha

khairul akmal bin azman said...

ok

khairul akmal bin azman said...

komen yg mbina!

khairul akmal bin azman said...

tq

khairul akmal bin azman said...

:)

khairul akmal bin azman said...

taw xpe!

Nurrul said...

Omg , err... simpan2 lah kalau dkt public tuh.. ;)

miss Fyqa said...

ohh, please la jgn menggedik. tak sesuai dpn public. Hehe

Juliet_iRa~" said...

manja y bertempat..btol xsmstinya dr segi perbuatan je..kata2, gaya bercakap pn leh nmpk manja :)

salam ramadhan kay..:D

SaddLone said...

aaa..kalau manka in public mau aku sekeh2 je dorang..tapi aku manja tahap semua orang takut nk brmanja sbb kaki boleh naik sampai muka doe bila aku brmanja..mau tak takutt?? :P

Adylia Qarissa said...

nak main teka teki boleh? cer teka dkna gedik ke manja?? hikhik :)

NURUASHIA said...

manja bertempat tu terbaik..mnje ngn org yg btol2 n sepatotnya boleh bermanja tu adalah yg terbaik..but not dkt public..tu gedik namanya..bila dah gedik org tgk pon rasa nyampah amat..so, kalo xnk kena leku dkt kpla or di pndg slack dkt org lain,,beware laa..mnje ada batasnya..

khairul akmal bin azman said...

salam ramadhan.. alhamdulilah.

khairul akmal bin azman said...

waa pun goyang macam tue

khairul akmal bin azman said...

gedik! (kejam tak)

khairul akmal bin azman said...

komen yg detail dan sgt baik

Edy Fee said...

bajet diorang je ade kekasih.ehehe
blogger famous
mintak tolong
promote my 1st give away

http://edyfee.blogspot.com/2012/07/my-first-give-away.html

ishiko said...

manja manjaa

fatin hanani said...

hahaha nasib ceq bukan lagu tu hihihi
dengan suami blh lah kadg2 nak gedik2 lagu tu..dgn bf hoii sorry la..yang tu bukan manja dh..gedik haa..

Diary oF Mine said...

manja ngn family xpa..sy bkn anak bungsu pun still manja ngn family... xgedik k.. :P
salam ramadhan kay :)

khairul akmal bin azman said...

mane de famous edy oi..

khairul akmal bin azman said...

da nak bersuami ke cik fatin?

khairul akmal bin azman said...

my old friend from sabahan!
ramadhan yg mulia

Edy Fee said...

nak try wat gelagat manje gak la.hehe mcm mana la gayenye.hahaha kompom org kate gedik

Yousof said...

Aku minat lagu Lah yang ni! Berangan nak petik gitar sendiri sambil nyanyi lagu ni, macam payah pulak haha.


Manja yang bertempat = romantik
Manja tak kena temapt = gedik

;D

Edy Fee said...

manje tu ok..but kalau too much jd gedik la