Jul 13, 2012

bbm? whatapp? ym? hok aloh budak zaman kini!

remaja2 sekarang.. semua hp canggih.. gua taw zaman metropolitan kataNya.. kowang confirm tahu tajuk entri gua pasal pe..bukan pasal masakan.bukan pasal cari gadoh, bukan pasal menang loteri ke.. bukan2!..

tadaaa! mempersembahkan tajuk kita minggu ni  "bbm? whatapp? ym? hok aloh budak zaman kini!" bersama ustaz don like kayrule..apa ke jadah semua ni! haha.. bbm tue pe? bahasa melayu ke?.. ustaz don like kayrule berkata "tak salah remaja menerima kecanggihan teknologi".. tapi!
ada batas-batasnya ..meh ustaz "d.l.k" bagi contoh2 anak remaja diluar mungkin lakukan..mungkin manusia    mudah alpa.. 


ketika di dalam kuliah.. chit-chat sana sini..nampak! tak menghormati guru di hadapan.. "kuwang ajar kata kasaqnya"


bbm/whatapp kalau salah guna mmg bahaya.. bayangkan jika kawan kita menjaja link nama kita kpd pihak tak bertanggungjawab.. prinsip ustaz d.l.k.. sombongla sikit nak bagi bbm /whatapp bagai pun.. ni tulis kat fb la..kat twitter la..kat blog la..


eeeeeehhh! nape tak tulis kat tandas je? bus stop ke? haa,! ingat ang artis ka..tudiaaa...bantainye perogol dapat bbm ang.. tak ke anaiya..mula2 dok bbm..lama2 mintak jumpa..pas2...three!.. (hangpa suma mesti otak dah kuning kan)..ustaz benci benci benci ........masyarakat asing dok wat onar kat budak2 melayu skrg..dengan teknologi masa kini..


ok la..as salam.


writen by
kay..


p/s: ustaz (don like kayrule)..d.l.k hanya rekaan nama semata-mata.. tak ada kena mengena sama ada hidup atau pun sudah meninggal dunia noh.. minta maaf ustaz don..jika ang terbaca entry aku ni!

54 comments:

xila riston said...

haha sempoi habaq kat hangggg. bdk skrg manja! bencik2

khairul akmal bin azman said...

sempoi kan entry aku..macam adik ustaz don x? hahahahha

eVa said...

hahahaa klakar tp mmg betul lah.. hmm suma jd antisosial lps tu kurang sopan bila asyik2 tgk hp.. xsronok mcm dulu2 pakai hp katak 3310 haha

adam said...

Memang betul2 poyoness blog nih. Bagus. Setepet di dahi kena depa sume tuh. Keh3.

khairul akmal bin azman said...

mmg pun.. bajet dialah plg teknologi kataNya

khairul akmal bin azman said...

cakap sopan2 depa bukan nak dengaq pun..

miss Fyqa said...

apa nak jadik la zmn skg ni.. hehe

Ca Cik Duyung said...

naseb zaman study guna enpon cikai..xkenal blog..x bape kenal fb bagai..so jd student yg baik dlm klas.. :p

khairul akmal bin azman said...

terupdate sgt katanya

khairul akmal bin azman said...

hp mahai pun ok..
ada time2 le gune n tidak

Aweyn said...

ha taw xpe..aweyn dlu pnh view profile sape ntah..ppuan tu siap letak bb pin lagi kt info profile dia. motif xtaw. huhu

khairul akmal bin azman said...

motif: gila jantan kot.

bukankosong said...

kalau salah guna ni lah jdnya

tp both utk smartphone yg pakai line la

tirahzairi said...

sbb mengantuk tue yg chit chat...hehe

dilladoodledat said...

hahaha things used to be much simpler kan . mase 3310 dulu function cume sms n kol . basic stuff , skarang mcm2 n money consuming pastu org lebih suke brckp gune gadget dr gune mulut . :)

khairul akmal bin azman said...

ngantok tdo kt bilik la.

khairul akmal bin azman said...

xla.. prepaid pun..cam bis..

khairul akmal bin azman said...

INI! org lebih suke brckp gune gadget dr gune mulut . :)

Asrul "iLham" Sany said...

aku whassup ngan family n kesayangan aku je hahaha

khairul akmal bin azman said...

terbaik la ko..mmg anak omak

eRza farEeha said...

bukan remaje je..budak2 pon da pndi..ahaha

GincoMerahJambu said...

i guna whatapp je..no bbm bmm ni, haah..memang kena sombong sikit dalam whatapp.

fatin hanani said...

menarik enrty ni hehe
betoi la tu..la ni org x segan aih nk bg bb pin ka apa ka..seng ja tulis kat status fb 2..bb pin tu mcam no fon juga la..org add kita blh msj mcm sms ..so mcm kita bg no fon juga la..fatin pun ada bbm..tapi utk kawan terdkt sja :)

Bella said...

hehehe..good entry xpoyo..i like..:)

Azham Vsvc said...

Hai Ustaz...eh Assalamualaikum ustaz hehehe.....ustaz pun selalu online whatsapp hehehehehehe

khairul akmal bin azman said...

tq beb.

khairul akmal bin azman said...

kdg2. sombong kene ade.

khairul akmal bin azman said...

bgsla if cmtue
alhamdulilah..

khairul akmal bin azman said...

hahaha.. ko lak adik jason miraz kataNya

biela bell said...

tak perlu semua itu. bbm ka, myapps ka, ym ka. tak perlu. tak perlu.. tak private hidup.. keh3x

sugar2 kapas strawberry said...

takde bb takde android..hehehe..

khairul akmal bin azman said...

x gune de masa masenye

khairul akmal bin azman said...

android?
puiii.

tiefazatie said...

tau xpe..utk kwn2 ok la..nie duk canang2 susah gak tau..

Atiqah Wadiah said...

assalamualaikum ustaz :P

Wanieys said...

dunia makin moden org pun terlebih moden la huhu...kita pakai public phone jer hahhaa

NURUASHIA said...

hhaahahah...bbm tu ape :P

khairul akmal bin azman said...

canang pi pantai cenang ler

khairul akmal bin azman said...

w salam..
mane de ustaz nye

khairul akmal bin azman said...

sembang pakai public.
ape pun x blh

khairul akmal bin azman said...

bbm= belajar bahasa melayu!

lilypelangi said...

zaman makin canggih kan..macam2 ad.. aku pon antara yg jakun ad whatapp , tp aku jarang guna . tak best. lagi best guna LINE . kire hebad tak? hak3

┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ said...

Uataz terima kasih atas teguran yang pedass ni. " i mkan cili da terasa pedasnye ni" haha :p setuju demgam ustaz. jup2 nak tanya ustaz pakai hp apa ? :)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

tu lah kan mcm2 sangat skrg ni.. yg tervaru VIBER pulak ..

khairul akmal bin azman said...

line wa x mampu la.
over bajet

khairul akmal bin azman said...

wa pakai nokia butterflies je...
hahaha

khairul akmal bin azman said...

blogger famous mak dara?.. untung la salu masuk majalah..

syakey said...

aku guna tu ponn sebab free. whatsapp dia tak jaja jaja sgt mcm bbm dgn num pin bagai. whatsapp ada number fon je jalannnn keje.

tp overall. buruknya, aku dalam kelas kureng konsentret ah. dok tertahan tahan tergelak gelak ngadap whatsapp. chatting la katakan. last-last blaja pun lingkup. huhu

aiNa yaZiD said...

Dpt bb pin umpama dpt no phone. =) nak2 lagi benda free kan. Unlimited kecuali BIS abis. =P hanya org2 tertentu sja yg akan berada dlm my bbm list. (^_____^) Yang tak berapa nk ada fungsi akan di remove. huhuhu....

khairul akmal bin azman said...

blaja lingkup tue harus la

khairul akmal bin azman said...

strange people never "layan"
gi mampuihh

anamizu kaito said...

untungla yg ade android / smartphone blh bbm whatapps slalu.. huh mencikkkkk ~







slm ramadhan ustaz dlk =P

khairul akmal bin azman said...

hahahha...ustaz la sgt!
amin..

Aliff Haikal said...

maka berlambaklah status di Pesbuk , tweet di twitter menayang BB pin untuk ber-bbm . tudiaaa :D