Jul 27, 2012

ayat biasa2 bila nak clash ..#trending..

cinta itu indah kalau kena caranya
salam.. tanpa membuang masa.. saya?? professor madya kay rajagopal.. ingin menerangkan atau memerah idea seperti memerah batang tebu di bazar ramadhan..hahahaha.. kowang kat luar mesti bercouple-couple an kan.. biasa la pasang surut dalam percintaan.. couple,clash,couple,clash.. mak ai.. macam button suis on/off lak katanya.


entry ni bukan sentap/gumbira/kecewa.. hanya berkongsi dari penelitian dan penerimaan alam sekeliling kita dalam ape tindak-tanduk kita lakukan. (macam presiden jpp).. yg baik jadikan teruskan.. yg buruk jadikan teladan ya..


ayat biasa2 atau sinonim kowang akan perhatikan bila putusnya sesebuah ikatan.. haha.. bapak jiwang entry kali ni kan..meh gua bagi contoh2 nye ek


  • "oh baby baby baby.. walau apa pun terjadi i tetap sayangkan u aw.." (ang caya ang bodoh)
  • "kita lebih baik jadi kawan semula dari couple la hana tajima ku syg..kita tak de keserasian dah.." (sob sob..hana tajima tue.. sadis..)
  • "i nak fokus study dulu..my parent tak bagi couple da.. sorry to say k.."abg dejavu ayg".. (puii.. )
  • "sorry la saya dah tak nak kat awak..coz saya dah jumpa lagi better..kita stop it relation kita k.. kira 0-0.." (0-0 katanya.. macam kena sentap 5-0 kan)
rasanya kowang pun le tambah kan.. member baik gua suka buat ayat macam ni bila dia putus.. "allah nak menemukan dia dengan laki yang lebih baik".. memang terbaik la kata2 nya.. terpikat lak dengan kata2 tue.


parent gua lak selalu berpesan.. "berkawan beribu-ribu...isteri satu je aw..carilah selagi mampu..tengah ada masa ni".. dah kawen jgn nak jadi player ke.. kaki sosial..tinggal2 kan perangai lama.. takut nanti bapak borek anak rintik.. (sungguh pedas macam cili boo.. ayat tue di benak ku)..


salam poyoness..


your faihtfully,
khairul akmal azman.


"entryku banyak berbentuk pendek spt surat,tq."

42 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

paling best..anggplah kita tak de jodoh..hahaha

putryteya said...

berbentuk pendek macam surat la senang nak baca . hehe .

teya nak pesan gak ni , lelaki yg baik utk pompuan yg baik . :)

miss Fyqa said...

siapa yg selalu wat cam tu erk? haha. sapa mkn oren terasa masamnya. kbai.

bukankosong said...

dunia cinta mcm ni lah, sehingga alam perkhwinn tu muncul

Lea Isnawi said...

takpenah kapel2 ni

hati suci

hehehe

nizatus syahida said...

fokus study?xde maknenye..mesti ade agenda lain..hehe

khairul akmal bin azman said...

RETWEET!

khairul akmal bin azman said...

noted!

khairul akmal bin azman said...

ntah.. guna google sat la..

khairul akmal bin azman said...

biase beb.. dugaaan dlm perhubungan

khairul akmal bin azman said...

o.. x couple suci la cmtue..

Asrul "iLham" Sany said...

masa nak dpt punyalah susah, dh dapat buang cam tu je kannn

GincoMerahJambu said...

haa..cari2 selagi muda ni. cari sampai dapat ^_^

dilladoodledat said...

budak skolah skang kapel clash seminggu dua kali .

nuruashia said...

ahhahah...semua alasan tu dah lapok..wak lu nk break bg ayt cmtu.. bdk tadika punye standard je tu eheheheh..
paling x ske kalo break bg alasan kite xdek jodoh.. pirahhhh.. hahaha

laskar pelangi said...

perghhh!
macam ada pengalaman je tuan blog ni haaa =D

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

ewwwwww

Mia Meymi said...

hahaha..alasan budak tadika..:p

khairul akmal bin azman said...

berpengalaman nampak..

SaddLone said...

lahaii...aku ulang 56 kali pun kalau ayt cmni tetap tanak clashh..hahahaa

err..ko mcm biasa je *sambil menggaru hidung*

eyjalukman said...

haha ayat2 cliche sngt bila nk clash . biase lau nga bljr ni parents suh hbeskan study dlu . tkpun baca blog org cinta lpas khwen , ikut cmtu jgk . tp baguslah . berkurg sikit dosa.

si gadis ayu said...

check in...da lama giler x bkk blog...hahah

si gadis ayu said...

check in...da lama gilerr x bkk blog nie....huhuhu

E'in said...

mcm penah bace laa ayat2 nie sume.. tp kat mane ek.. hahaha

Juliet_iRa~" said...

hihihihi

org dah tak mau nak kata apa??

redha je la..:p

┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ said...

baik pgil mak carikan jodoh kita terhindar dr dunia kapel2 :D

Edy Fee said...

kan senang ckap ' aku tamau kat ko dah' hahahaha kejam

Azham Vsvc said...

Sedihnya bila putus cinta hehee....sbb tu malas nak bercinta sekrang huhuhuhuhuhu

onie said...

ku telah kecewa dengan cinta.... lamanya tak datang siniiiiiiiiiiiiiiiiiii ! salam ramadhan :)

Nurrul said...

lalala , memang ayat ginih yg selalu dipakai..
sob2.. dah hafal ddah.. huk3

khairul akmal bin azman said...

tq dik.!

khairul akmal bin azman said...

tq dik.. study molep deh kat nogori tue.

khairul akmal bin azman said...

pengalaman mengajar kita be matured

khairul akmal bin azman said...

cik kita ni mcm byk experience je..
ashia---- antara pengomen yg bagus. tq!

khairul akmal bin azman said...

kt pavilion kot.?

khairul akmal bin azman said...

agakla.. dlu je kaki ngayat.
skrg maleh da.

tirahzairi said...

erk...nk clash sng je...kasi alasan berguni2...xpon, buat taktaw...nk couple bnyk bnda kna buat...sgt bgs nasihat tue, jgn jd player..hihi

iEdA said...

kurang2 bagi alasan walopn mcm x logik dr yg blah cm 2 jer...lagi hampagas..huuuu

Hanie Dew said...

Vote!

Hanie Dew said...

sgt heran bg individu yg sanggup merayu supaya tidak siputuskan.dah org xnak tak payah nka muka tebal nak berjiwang segala. aisshh..

Sarah Mohd Saleh said...

sadiss kot kalau bg alasan cemtuu.gua tkeduu sketikaaa gamaknyaa =.=

aswadz said...

bila nak clash, ayat kena elok sket. kang kalo sentap, x psl2 pinggan mangkuk melayang.