Jun 28, 2012

perlu ke ayat manis ketika bercinta?.ce cter?

ayat mukadimah sikit: amacam ok x design blog gua?tak payah code bagai..pilih template dan apply..(semudah chipsmore jew) bapak simple kan..s0nang k0wang nak baca..(bajet bl0g retis)

berbalik tajuk entri di atas.. bagi gua.. nak ayat manis boleh.. tapi jgn dijanjikan benda yg mustahil.. janji2 ke langit band ke.. ke bulan band ke.. ayat2 jugak.. apa kata selitkan dengan "bukti" sekali..

  • betul ke?..pandai ayat2 manis senang dapat awek ke balak ke?..
-zaman sekarang ayat je tak jadi bro.. duit dan kerja kena ada. baru lah bakal mak mertua pandang.. lagi besar kereta, tinggi pangkat kerja.. lagi terbeliakkk mata bakal mertua..(contoh je,hehe...) 


-ingat ayat manis je le support kebahagian dunia akhirat ke?.. ayat manis boleh bayar duit kereta bulan2 ke? boleh beli susu anak ke? pampers anak ke?..ahahahhaha.. 


-tapi kan?.. if dalam hubungan tak ada ayat manis pun b0san gak.. suram je relation tue, mane romantikkknye!!.. so ayat2 gak!.. tapi buktikan ye!.. kalau gua pandai mengayat je tak jadi.. tapi tak dapat buktikan.. last2.. awek/balak pun tinggal kowang... dan dia berkata " sembang je kencang balak.awek aku ni..hasil tak de..puiii..." (contoh sahaja yer.. hehhe..)


p/s: siapa yg bercinta teruskan bercinta.. siapa tak bercinta.. carilah cinta.. cinta ada je.. kat pasar malam pun le jadi,tesco ke, kat tgv ke, kat taman klcc ke ...haha.. (ting tong da gua ni). so jum layan lagu jiwang bawah ni!






 

22 comments:

Belladeone said...

that's rite.tambah lagi sikit..berpengetahuan agama dan mengamalkannya...sejuk hati bakal mertua ... =)

khairul akmal bin azman said...

bella: hahah..

miss Fyqa said...

berbudi bahasa dgn berilmu pun kena ada.. baru stabil..hehehe :)

Asrul "iLham" Sany said...

tak salah nak berayat manis, asalkan yg di dalam tu sama-sama manis dengan yang di luar :D

khairul akmal bin azman said...

fyqa: ala2 fair n square gitu.

khairul akmal bin azman said...

asrul: manis masam ke ape dehal.. jnji ikhlas.hahahha

Cik Aish said...

suka lelaki yg romantik...tp tak suka lelaki yg mulut manis...lelaki romantik tak semestinya kene bermulut manis.. hehehe i loikee!

khairul akmal bin azman said...

cik aish: :).

fatin hanani said...

yew saya stuju hihi...setuju kalau xdk ayt manis dlm relation suram juga ngee..
dan kalau ayat manis smpai depa sndri x boleh nk buat..xpayah la kan.. janji dah tpi x leh wat..huh xbest HAHA

QasehCinta EkmalYana said...

saya suka dengar ayat manis time merajuk jew...hahaha...kalau 24jam ayat manis jew... mmg meluat jugak la...

tiefazatie said...

kena seimbang la bro..btol la apa yg kamu ckp n ie..hee..

tiefazatie said...

hehe..mmg le guling2 terus kalu mkn subway hari2!haha

azalia hjsalleh said...

carilah cinta kerana agamanya..
jgn bergantung pd rupa paras kerana ianya akan pudar dek masa
begitu juga dgn kata2 manis sbb keindahan itu mungkin berbentuk sementara je..
lepas kahwin.. semua tu hilang

Edy Fee said...

aku sokong giler...ade duit, takyah cakap pon awek dah mai

cikwahidaidris said...

i suke lelaki romantik kahkahkah. eh eh. saya mmg tgh dgar lagu tu. best !! :)

khairul akmal bin azman said...

tq all compliment!
really appreciate that!

GincoMerahJambu said...

okay rindu sebenarnya nak tgk poyoness ni ber update! yg lain tak nak komen boleh? ..p

Yousof said...

Lumrah manusia, suka pada yang manis.. Tapi kalau ayat manis tu biarlah kena cara, kena tempat dan kena orangnya.. ;D


*Blog kau nampak lagi kemas dan kacak serta poyoness haha

Nurrul said...

errkk , ayat manis tuh lelaki semua dah pandai bersajak.. nak cari yg berduit , cukup solat dll itu yg payah..

*awek sekarang pandang dah tak pandang sgt ayat manis.. huhu :P

Wanieys said...

lelaki klu nk mengayat kasi ayat manis kaw2 punya huhu

Encik Zaharin said...

time bercinta la nak asah ayat jiwang2 ayat2 cinta..dah kawen nanhadoo wakakaka

Hanie Dew said...

kalau ayat manis tu lepas kawin lagi sweet..siyes.