Feb 1, 2012

tak semua benda kene show off kat public kan....



salam all.. masa untuk menaip .. straight to the point la..  just my opinion ye..kadang2 pemikiran orang berlainan dan sama dengan citarasa kita.. adat la tue..kadang2 benda personal tak minat sangat gua nak show off.. bukan nak bajet hensem ke..tapi on public kan..  zaman sekarang zaman i.t gambar dalam fb pun owang le rembat dan nak le wat dajal or aniaya kan2..

bab relationship : ada orang cakap kena letak relationship on fb or so on coz nak membuktikan kesetiaan...ye ke? might be?..

gua tak minat nak show off relation lebih kurang adik badik hide la.. tapi bagi gua.. bila dipikirkan balik.. ok! bila on relation bapak ramai like..tapi change to single pun ramai orang like..agaknye relation status juz nak kejar like je kot..bukan keikhlasan dalam relation.. kalau ada bf ke gf ke..tak payah syok sakan nak bagi satu dunia.."u sorang ada buah hati..org lain pun de gak.tapi chill in je..diam2 je..tup2. invite kahwin..baru surprise kan kawan2 kita ke..hehe"

picture yang mengghairahkan perlu ke diupload?

i dont think so.. no need to upload la.. kalau rasa nak jadi pornografi contact je owner magazine playboy..de income gak.. ni tunjuk free je..ape dapat?..dapat like and comment banyak je...berbaloi ker?..

p/s: jangan dikejar sangat publisiti murahan,tak kekal lame pun.. tak semua benda perlu dishare di public kan...ok..salam semua......!
 





75 comments:

Ckin Kembaq said...

pedas2.. tp memang betul pun.takyah nak gtau smua dlm hidup..maknanya biar betapis..yang tak ptut tunjuk, jangan tunjuk... ^_^

susulemakmanis said...

setuju kot!

khairul akmal bin azman said...

ckin: pedas2 campur sambal belacan kan..hehe..


susu: tq bebeh!

CekbOlat-bOlat said...

hooo.. aku xde fesbuk.. caye x?
kehkehkeh..

gmbr tu aku stju.. sttus pun aku stju.. aku bgi mrkah 4/5 kt ko.. hehe

khairul akmal bin azman said...

cekbolot: ala..ingat fullmark.!

shark said...

fb ni umpama tmpat unutk menunjuk jer..
dh jugak tmpat untk popular..

Lea Isnawi said...

sokong! xyah nak show off sgt la time kapel, bila clash baru malu nak bukak fb.

khairul akmal bin azman said...

shark: tu la pasal..gua banyak layan blog je..lagi freedom..


lea: taw xpe..begitula trend skrg on fb

cik CT said...

i sokong 200 percent...
tp kadang2 tu wat inrelationship sbb x nak org len kaco bf o gf kite...x jadi r sokong 200 percent..heheh..

**nice blog

khairul akmal bin azman said...

ct: might be..citarasa manusia kan berbeza beza.hehe..:)

Lea Isnawi said...

baru je buat entri sal fb ari tu

http://diarikehidupan-saya.blogspot.com/2012/01/tak-perlu-post-semuanya-kat-wall.html


:)

khairul akmal bin azman said...

lea: ok la lettew..tapi penulisan blogger berbeza beza kan..tajuk je same..hehe..

miss Fyqa said...

tau takpe..tak suke la.sume benda nak post, hal2 peribadi pun. tak elok la cam tu.

khairul akmal bin azman said...

fyqa: org yg nak publisiti je tue

laskar pelangi said...

kadang kadang tak berapa suka jgak org show off dekat fb.habis semua benda dia nak show off.hehe :)

khairul akmal bin azman said...

laskar: kadang2 pic menaikkan syahwat pun de..hahahaha.. adoyai..

sugar2 kapas strawberry said...

hehehe.good statement :)

aimi said...

saya sokong =)

niesa said...

walaupun pedas tapi setuju...ade yg baru couple dah status married cane tu...mungkin nak perhatian kot.

Daddylicious said...

bahaya open semua....hehe

si robot comel said...

betul tu,biasalah trend sekarang,haha.

Nurrul said...

Nurrul pun setuju.. dah lama gak nk post enrty sebegini.. hihi.. :P

anyway , sebnarnya rasulullah S.A.W juga tidak menyukai org yg suka menunjuk2... dan tidakkah kita terfikir kita menggalakkan maksiat ?
renungkan.. -my opinion.- :)

mira maisara said...

kalau tak bubuh relationship nt ramai laki yg kacau. mmber mira yg singgle pon wt status relationship elak kena kacau.

laki kan banyak gatal sekarang..opss

ABU said...

biasala budak baru nak naik..

khairul akmal bin azman said...

sugar: tq awak...

aimi: sy pun sokong aimi.. hehe..

niesa: tue c0uple yg x matang..


daddy: agak2 la open pun kn...

robot: robot x camtue kan?

nurrul: xpe2...nanti nurul wat entry power nye..nti kay komen ya.


mira: takut pompuan pun gatai..laki pun gatai la..hehe..fair n lovely tue.


abu: untung la dowang kan..!

Amna.Qadeeja said...

nak bukti kesetiaan sbb tu letak status relationship? hahah ade ke camtu cam kelakar je

bg mai sebab letak status relationship taknak bg org duk kaco hahah bkn sesaje nak menunjuk hehe (:

Saddila said...

err status relation dila kat pesbuk engaged. tapi tak mention nama orang tu. err dila buat ni sebab langkah berjaga2 supaya org tak kacau :))

LaLa mhdnor said...

Lala saje buat dgn kawan, hehehe
xde maksud lain taw :D

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

skarang ni semua bnda nk menunju2k.. klu leh siap nk tunjuk mkn pizza, kfc, etc..

A Crack Mirror said...

perh...direct habis bro...dah la lama xdengar citer..sekali timbul...huhu~ PANAS2!!! ;p

Mia Adriana said...

tak perlu pun nak show off !
niat tu penting.

~SaL IjOu~ said...

setuju2..x perlu sume tu..tp tu la, ramai yg mcm tu..hmm~ (--")

cha zainol said...

teeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrBAIK!

HeNRieTTa JoSe said...

yeap....sangat setuju....sebab kdg2 malu gak tgk pic bdk2 bawah umo yang rate dia 18++....huhuhu....

Aliff Haikal said...

like

ILA HonEyBuNNy said...

taksemua benda kita leh tunjuk...macam xdak privacy nak heboh satu dunia..huuhuhu

Hanie Dew said...

suke entry ni. tak semua perlu tunjuk. ada certain yang perlu tunjuk bagi org kenal. macm kes nenek jue ari tu. =)

Asrul "iLham" Sany said...

asalkan diorang hepi...

cik Kartun said...

bercinta bagai nk rak, bila ptus satu dunia tahu huhuhu.
mintak di jauhkan :D

syakey said...

status status ni mmg tak payah show off la kan.

n yang ada boipreng tu, slalunya pompuan la takpayah nak tayang lovingg lovingg sangat la kt wall tu kan. dalam mesejj sudahh. huhu

say to easy=) said...

betul tu.tak semua yang org suka apa yg kita wat.paling menyampah bab like2 status.motif kalo like banyak2 tu means ohsem ye?wakluu..haha

♥AienNajwa♥ said...

Xpyh nk show off sgtla kn..org menyampah lg adela..be profesional..niy x,umo da tue ker mude ker,2x5..s0 brubhlah..

Miss Eja said...

yeass!! btul tu.. tak perlu tunjk n heboh kat org pasal status kte ape.. jnji PANDAI JAGE diri da r. misal nyer da berpunyer tu,, jan ckp single lak.. tol x?

YOUsoF said...

Like yang dikejar, 'saham' dari gambar2 tu tak difikir pulak..

Benda kalau dah terlebih expose kadang2 orang jadi mual..

sha my heart said...

publisiti murahan utk diorang tu penting agaknya..

♥e'in♥ said...

oke agree..

ekin alias said...

dak2 sekarang gambar tayang DSLR, iPad, BB, lg apa?? errrkk

apa pon tak boleh HAHA urrkkkk =.="

teha said...

agree ! buat ape nak show off ? bkn dpt pahale pon.. kekeke ~

GincoMerahJambu said...

kay!!! syie x sehat lg..tp dtg jgk bace entry kay!

noraauliyya said...

org yg suka show off niw...x ikhlas n belagak.

eRza farEeha said...

betoi2..org buat inrelationship..nk tunjuk die ad bf/gf kot..xnk bg org kacau kot..eh ad ke?haha

len la klu engage..kn..adoii.xphm betoi mereka2 ni..

azra said...

Show off mungkin dapat membahgiakan dirinya .Mana tahu :D

emy zulaiha said...

agreed! :) wasalam en poyoness! haha :)

justin lover said...

agreed

Maii said...

betul betul betul. picture satu je cukup utk dp hehe

cik pinaz said...

biarlah rahsia , ye tak ?

Natasya Naslin said...

beauty = less is more =)

tutup2 yg terbuka..hehe
nice entry bro..

chemay said...

setuju2.
kadang2 ada benda yang perlu keep untuk diri sniirik.
tak perlu nak menunjuk sangat.
:)

najihah sahami said...

yeye..setuju tu. setakat kapel nak heboh satu dunia. putus kangg baru tau. hahaha

TiraPengemis said...

urmmm...kdg2 bnda2 cmtu xkekal lama...huhu

Fara E's said...

agree sangat2 ! penat aihh duq tengok benda2 lagu ni

lynda salim said...

ehhh ? totally different view :)

emm kalau dah married boleh la letak untuk mengelakkan fitnah dan salah faham :D

Norlida Ramli said...

hehe..btl tu..
kdg2 sume nk share mcm la bgs sgt kn..kalo bnda baik tu ok la dishare..dialu2kan..

tp kalo bnda2 x baik ni x yah la nk tunjuk2..just dpt dosa free je...(bab pic porno)

anif abdullah| AA said...

betuilah.. suka memang lah suka sekarang,akan datang??=.='

RATU L!SSA said...

lama x singgah sini ! :D

bidadarihijau said...

kadang2 mmg xperlu pon nk letak sume tu sgt kann~~~

sha my heart said...

bila nak update blog?

budakijaupendek said...

bile titew tegur, orang tu marah titew balik.
kahkah!

Cik Jannah said...

stujuuuu ~ baguss jugak. entri menarik. hehe

asfira aminuddin said...

itu mmg lumrah manusia. maybe mereka happy dgn kebahagiaan yg dikecapi and minat org lain lain. kalo rasa nak show off, pedulikan. kalo tamau pon takpe kan. :)

Nurrul said...

abg Kay , Nurrul tunggu new update entry abg Kay... dekat sebulan dah nieh rindu nak baca... :(

come back ,please...

mr.syazwan said...

itu dia pesanan dr rentis yg berpengalaman..

hehehe

sha my heart said...

diorang kadang kala tak fikir panjang, nak seronok je. tak sedar saham dosa duk masuk je. Nauzubillah

Ini Kisah Tia said...

simple , nice , and smooth .. hehe .. btw . like ur entry ..

Hanie Dew said...

ada betulnya jugak.kan.sume ada positif dan negatif.

tapi kalau menang contest up kat wall xpe kan. kan. hihihihihi