Jan 2, 2012

bergaya lebih dari rupa...?


gua ok je pun ye..tak ok pun ye..ada reason masing-masing kan.. gua nye entry banyak jadi pihak pembangkang je kan cam roket yang tak tercapai hajat je..(DAP)....... hi semua! hari ke 2 untuk tahun 2012 ni. so lets usahakan azam2 yg tak terselesai tue..

yes! siapa yg tak nak lawa?. siapa tak nak  perhatian orang ramai?.siapa tak nak org yg berpengaruh?. "member aku salu cakap nak berlagak baik la..dun ever hipocrite....then kita de hak bersuara kan.. selagi tak menganggu sentimen individu ke..xpela kan..sape yg tersentap entry gua.nak bawak gi court pun xde hal... saman la..(kalau dapat)

tajuk asal?. bergaya lebih pada rupa
  • might be bila bergaya cantik or elegen akan menaikkan confident diri..ok gak 2...
  • kadang2 ada gak mulut2 jahat..(harap baju je lawa, muka tak seberapa)..well...biasa la 2.. masuk telinga kiri keluar telinga kanan je
  • tapi kalau bergaya jgn sexy terdedah sane sini..(mmg org laki suke..free kan tgk??..tp ada gak yang akan mengutuk ko nnti.. (so pilih la gaya yg agak lembut di mata persekitaran umum)
  • ini gua tak suka..bergaya,baju seluar beg seluar berjenama.rupa lak salu gi spa,saloon..tapi perangai terok..spoil da..luar mantap der..dalam la kene transformasi ke baik sikit..hehe..
so,entry kali ini de pro kontra..cam dalam politik ada pembangkang..ada pro kerajaan.... hehe..tapi jangan jadi cam DAP( duduk atas pagar)..ibarat lalang...angin ke kiri..kirilah....angin kanan..kanan la dia...dan tak de pendirian.boooooo..........ASSALAM.......

35 comments:

blog-tips-kurus said...

wasatiyyah..

CikAnyss' :O said...

kalau dalam cantik , luar xcantik . hehehe .. ?

cha zainol said...

cantik dalam, luar pon akan cantik, setujukah?

khairul akmal bin azman said...



wasatiyyah too! naam!


cik anis: nti kay tanye mak kay yer..hehe


cha:setuju sesangat!

CekbOlat-bOlat said...

aku tak style -_-"
kehkehkeh..

biar cntik luar dlm..

ciK LyndaWawa said...

menutup aurat lagi ok pe..=]

cik Kartun said...

ala2 lady gagap.. cantik tak kay??? hahaha

MiaJie said...

Bukan nak bergaya lebeh dr rupe sbenarnye, tp utk keyakinan diri sndiri..
Kite perlu bergaya utk diri sndiri, bkn utk tunjuk kat orang lain ponn..
Barulah senang hati..^^

GincoMerahJambu said...

nak gaye sakan2 poket pon haruslah penuh walaupun..budi x sebaik mane tp mate orang ni selalu nilai rupa

Fara E's said...

no komen , haha ;p

Edy Fee said...

sekurang-kurangnya..ade jugak part yang mnarik pada dia

Miss Star said...

cantik luar,cantik dalam,cantik dengar sini,kalau saya senyum,awak pasti senyum sekali.. :)

Bluewendy said...

chantek dari dalam terus ke luar..peace!=)

Ratu Lissa said...

mak saya kata, kita perlu perasan cntk . bila kita sedar kita tak cntk, nnt kita tak confident . tp jgn terlalu expose diri . so, tk salah pkai cntk2, kan ??

Nurrul said...

kadang2 ada yang sanggup guna tredmark nie..

"biar pape asal bergaya.."

I REALLY HATE THEM !

miss Fyqa said...

bersederhana adalah yg terbaik :)

Juliet_iRa~" said...

bergaya ikut kemampuan la kay..

jgn over sgt dah la..:)

budakijaupendek said...

bergaya ikut tempat dan masa ^^

Nurnajwa KZ said...

Haha, kte ade pendirian :)

Teenager Housemaid said...

bergaya tengok tempatlah..
kalau tempat biasa2 pakai simple sudah..
nanti juling biji mata org tgk minah terlebih gaya.. pakai heel mekap tebal tapi lepak kedai mamak..hehehe..

yang penting cantik dalam...luar tu datang dengan sendirinya... :)
yg penting kita kemas..

rozeeta rashid said...

apa yang kita pakai pun boleh melambangkan personaliti kita. jangan over sangat sudah. biar ikut keadaan.

Lady Shana Sweet said...

paling takleyh blah.. melawa.. brg nak branded.. poket belobang! haktuih.. hahah

Miss Volvo said...

wa gaya takde rupa pun takde haha!

A Crack Mirror said...

heip2... awal2 da buat notice akan jarang update..huhu..xpa..asal tak menghilang terus sudey...

hrm..entahlah..bila baca post2 kay akhir2 ni..asya pun jadi takot nak komen org..takut ada buruk diri sendiri yg tak nampak... bahaya gak tu! hmm~

A Crack Mirror said...

heip2... awal2 da buat notice akan jarang update..huhu..xpa..asal tak menghilang terus sudey...

hrm..entahlah..bila baca post2 kay akhir2 ni..asya pun jadi takot nak komen org..takut ada buruk diri sendiri yg tak nampak... bahaya gak tu! hmm~

YOUsoF said...

Salam 2012 kawan..

Pucuk pangkalnya, bergaya biar bersederhana dan tak melanggar batas. Itu yang DIA suka. ;)


Aku pun berharap pendirian terus tetap!

eva said...

"might be bila bergaya cantik or elegen akan menaikkan confident diri..ok gak 2..."

yang ni mmg betul.. sy salah satu.. ahhahah

♥AienNajwa♥ said...

hurm ! semoge mereka berubah lah yerk ~ (~____^) tidak akan kesal sesorang itu suatu hari nanti jike perangai dimantapkan menjadi sesuatu yang lebih baik !
SEKIAN !!! ~ =)

Finaz Jaafar said...

hahah apa politik2 ni?**tetibe =P

oh ye cantik itu perlu dari dalaman then baru nampak dari luaran..
tapi kadang2 nampak luaran je cun dalaman nya???????????????errrrrrr

Asrul "iLham" Sany said...

gua selekeh hahaha

mr.syazwan said...

seksi dlm bilik ngan suami isteri boleh la kan?

hahahaha

aleen aiden said...

saya masih lagi dalam usaha memperbaiki pemaikaian dari semasa ke semasa.harap bertahan dengan saya.hu3

Hanie_Dew said...

nak bagaya kalau purse tebal bole la nak jenama mahal mahal.tapi kalau taste jenama mahal mahal tak pandai begaya pun tak guna jugak. kang tak pasal pasal nampak murah.

tips : kalau nak beli barang murah, pilih design yg nampak mahal.

klau nak beli barang mahal, biar nampak ke-mahal-an nya

tips tips tu aku blajar pun dari jue. XD

Miss Eja said...

hehe.. ayat mantap tuuuu.. tapi wanita yg simple sllu nya tak di pndg krana MUKA.. walhal dalaman die yg cntik tol x?hehe.. peace!!

Jue said...

as long cash kepuk2 pastu dtg dr punca pendapatan yg sepatutnya..x slh bgaya. bg aku as long org tu tau gayakan xpe..ade org pkai mahal tp nmpk mcm x
ade yg pakai besa2 je..tp nmpk mahal..cara pengayaan tu penting hihi

tp plg penting..dalaman beb! haha