Jan 10, 2012

adakah blogger lawa/kacak senang mendapat follower?



salam semua.... mesti ada mulut2 nakal la.. "blogger itu kacak...blogger itu cantik..part time model lak"..
patutlah follower blog dia ramai...agak la..tapi tak la semua....

ada jugak gua perhatikan blogger itu memang lawa..gua tengok pun terpikat.. tapi muka cantik pun tak guna.. bila tengok entry yang hambar dan lebih syok sendiri..orang yang baca pun 2 atau 3 kali..malas la! nak bace lepas itu..ntah pape dia tulis la..

dan ada jugak berkata.. skrg ni banyak " i follow,u follow me back.."
kalau gua dia follow if tak komen entry gua..jangan harap gua nak follow balik..haha.kejam kan!..hehe.
kalau kowang lawa+entry tip top.. mmg aku salute la.. pakej bai!.. ingat buat blog tak le cari extra income ke?.hehe..


just saranan lah k.. kadang2 ada blog pic nya lebih menyerlah dari entry..so better dia fokus kat kat penulisan dia gak..tapi if blog dia nak bace sendiri tak pelah...tapi kalau nak share blog kat orang..jangan banyak pic dari entry.. konklusinya.. penting entry gak ek. tak la if ko lawa ke... hensem ke??...menjamin follower ramai..bagi gua mmg x..senang je nak taw dia famous ke tak..tengok entry nya..banyak tak dapat komen?ke dia yg banyak komen entry sendiri..ke komen dia ciput je..entry bapak panjang...so ini just entry santai.. bukan mengutuk yer.. as salam..

p/s: pasni jarang le update...busy dengan kehidupan yang mendatang.  amboi ayat!..hehe.

58 comments:

puteri.dyne94 said...

hahaa..
eyh..ade ape...blogger lawa /kacak sng dpt followers..
hoho..pu3 x suke org yg suke ckp "i follow u,follow me back ea"..
aish..nyampah seyh g2..hoho
btw dude...nice entry.. =)

khairul akmal bin azman said...


puteri: biarlah blog kita ada identiti tersendiri kan? hehe

puteri.dyne94 said...

hoho..yup2..btol 2.. =)
sokong 1000%..hak2..

Rtp Farra Arisha said...

if all of us could be the greatest writer of our blogs, we could be as what we've wished...tapi itu tidak mungkin terjadi kerna masing2 mempunyai niat dan tujuan yang sangat berbeda dalam dunia blogging. everyone has their own ways of bagaimana untuk menarik perhatian pembaca...most importantly, kualiti dan perkongsian kisah dunia (writing) menjadi yang utama...not the followers..

CikAnyss' :O said...

kacak/cantik hanyalah satu bonus :) hehe
tapi khairul akmal azman pon kacak . hehe ^_^ jgn sengih sorang2 ..

Cik tikah said...

tapi mostly yang cantik dan handsome mmg ramai follower dia. mcm hapeh je! hahaha... dah x suka istilah i follow, u follow. geram je!

cik Kartun said...

kay.. ang perli CK kew..?
tapi follower CK x ramai @_@

TiraPengemis said...

saya lawa...(muntah)
blog saya pon bagus...(muntah lagi)...

hahhaa...

ps : dtg blog poyoness msti la kne poyo cket kan...ngeee~

~SaL IjOu~ said...

busy ye Kay..patutla da lama x nampak..kite pun sama, kalo org tu follow tp x komen, jgn harap kite nak folo balik..hehe..~ ;p

Nalisa Syahira said...

kehidupan yg mendatang ? apa ? berumah tangga ? haha

Paris Lipton said...

tp ade sorg dh fofular gile, entry cm hape2 ttp byk komennnnn
apekah???

CekbOlat-bOlat said...

blog ko ni scarstic betol.. haha..

anyway .. sme la pndpat ko ngn aku =D

Ca Cik Duyung said...

entry ca mesti masih hambar kan,kan? :(

~Nana BamBam~ said...

yee..selalu cenggitu..macam Ben ashaari, nisa kay, lyssa , dorang kan emsem2..sebab tuh ramai follower..enty pon best...

Norlida Ramli said...

x de pun cm tu...
tgk entry la..kalo ok kita just follow up..
kalo x, mmg skali tu je singgah..huhu..

tp kalo dia cntik/hensem + entry menarik mmg pakej!alhamdulillah..haha

ABU said...

tak jugak.. aku kacak tapi tak ramai follower pung...hahahhaaha persan betol aku ni..

yang paling penting blog mantop.. isi tiptop baru la best.. kalau so so macam blog aku, mmg tak ramai follower la..

tapi aku perasan.. orng lebih suka follow blog yang lifestyle ke keretis retisan/ popular/ kaya dan cara hidup yg awesome dan moden..

aku? jauh panggang la..hahahaha

::♥~naiemah_ramli~♥:: said...

kita tak kisah mana2,janji entri dia penulisan baik n sengal bila dibaca*ada ke?*..haha =.="

Nurrul said...

actually blog Nurrul for my journal everyday.. nama pun DIary of the day kan ? ? cuma thun ini dah tukar sbb tak selalu buka.. huhu :P
tapi tak tahu lah mcm mana follower jadi sebanyak gtuh..
Nurrul tak expect pun.. itu semua terpulang kepada blogger nak share ngn blogger lain or not :)

ekin alias said...

betol la tu HAHA :D setuju kacak/lawa ramai follower~

♥AienNajwa♥ said...

ngehehehe ! tingkatkan prestasi penulisan anda..betol jugak kate u niy erk..(^_____^)..errrrr..=P

FarhanaLicious said...

Tapi rasanya kena back to basic. kenapa org tu nak buat blog. kalau memang nak jadi femes, susah lah.

iKhRam said...

tp aku suka jugak entry ada byk gambar.. baru lebih faham apa yg dia ceritakan..

tp tgok la gambar tue..
kalau gamabr yg menerangkan cerita .. ok la..
kalau gambar yg syok sendiri.. huhu
tepuk dada tnya selera..

c'axoera said...

duniawi gitu lah hehehe :p


http://ch000tz.blogspot.com/2012/01/www-14-wednesday-wild-cute-guest.html

ZURAINI said...

physical thingy is additional. mcm dpt extra mark la lam paper ble jadi cntek ni. haha. btw, it depends on person yg nk follow tu jugak.

Teenager Housemaid said...

waaa...saya sedih..
saya dahla tak lawa, entry pulak panjang and bosan...T.T
tak ada kepala pulak tu... T.T

hehe..
nice entry...:)

saya suka baca entry2 kat sini.. janganlah jarang update ea..:) *buat muka kesian*

cik wanie Lovela (CWL) said...

bloger suam2 kuku

cha zainol said...

wah. kehidupan mendatang. rindu lah aku kat kau pasni.

Juliet_iRa~" said...

heee..suka entry ni..:)

ira pon akn follow org y sll komen..

thankss kay!

kay dah kerja ke?

Lea Isnawi said...

haha.sama sama

org yg selalu komen blog aku, akan aku folow balik

tapi tgk entri die jugak la

miss Fyqa said...

fyqa lak masih memperbaiki mutu karya belog. ahaa. xtau la..

eh ! kay nak pi mana plak ni?. keje eh?..

GincoMerahJambu said...

kay nak g mne? holiday erkk

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Miss Eja said...

blog saya x rmai FOLOWER x cntik mne pown.. sebb tu r suke usha blog kay ni.. hehe.. gmbr semau kat dlm blog sy cme sy je yg ley tgok..huhuh.. x ske sgt ade org ckp I FOLOW U U FOLOW I..heheh... nice entry.. :)

Asrul "iLham" Sany said...

gua jambu tp tak femes...muahahhaa

budakijaupendek said...

ai tak cute. muahahaha!
santai ~

Alia Nur Jazlia said...

abg kay , follow alia jom..ahaha !!


geli !!

suzie rahman said...

agaga..muka xpntg.entry tu perlu mntap.tp sy blogging suke2.ok kot.. tp blog ni kira femes r sbb byk org komen.kn3

Hanie Dew said...

blog ko kira femes la kan banyak orang komen. entry tip top. follower ramai kalau nak banding blog picisan kitorang. =.='

btw kitorg bukan pengamal folo u folo me. never.

A retarded kitty said...

aku setuju je *sengih

aleen aiden said...

aku kategori yg mane?kah3

HeNRieTTa JoSe said...

100% Setuju.....hehehe....Coz sy xlawa....huhuhu....

Finaz Jaafar said...

ehemmm..ye baiklah saya akan improve blog saya lepas ni =P

si robot comel said...

saya comel,tapi....hahah

A Crack Mirror said...

eh..asal rasa cam dah bnyak jer tinggal entry kay ek??nmpak sgt dah lama tak jengguk..sorry ah.. (see,ni ayat follower yg baik kan??ahaha)

sama ah..akan jarang update..tp sepanjng cuti semester ni nnt akan selalu update lah..cz bnyk masa lapang..

rozeeta rashid said...

ikut content blog jugak rasanya. kalau kena dengan citarasa orang tu dia follow la. =)

chemay said...

untunglah jadi hensem/cantik
-.-

Nurrul said...

hmm , tak mahu kejar famous.. tapi nak baca karya yg menarik...
*amaklumlah karya sendiri merapu :P

cik pinaz said...

sedang berusaha tapi mcm x mampu je . huhu btw pnaz x famous pn kan ? hehe :P

♥ p a a n i ♥ said...

haha tp selalunye yg fofuler mesti yg cantik2 kn? :)

bibi bibo said...

i follow you , you follow me back .

kahkahkahkahkahk

Ratu Lissa said...

TAK TAU NK CKP MCM MANA, HUHU .. CUZ KALAU NK DIJADIKAN CONTOH, KAK LYSSA FAIZUREEN TU LAWA APA, DAN FOLLOWERNYA RAMAI .

HUHU.. SAYA BIARKAN JE ORG SURUH FOLLOW BALEK, TP MASA TU TAK ADE NK FOLLOW DIORANG BALEK, HAHA..

P/S:LAMA X SINGGAH SINI

Fara E's said...

kay da follow fara blom ?


#sila tampar , haha

YOUsoF said...

Lawa/ kacak tu dikira bonus kan bro.. Pucuk pangkal bebalik pada pengisian blog jugak..

Aku pun sekarang jarang bw..

say to easy=) said...

mostly yg lawa or ensem memang ramai la follower..kkdg tu isi blog org yg xlawa or ensem lagi best dr yg lawa or ensem yang interframe pic besar gedebak tp isi hampagas

syuesyada said...

blogger yg kacak n lawa memang senang dpt follower.
tp benda tu salu x thn lama kalo isi da kurang.silap2 org unfollow blik.

huhuhu

syakey said...

yg comel hensem cantik mmg sng lerr org suka blog diorg kann.

Azham Vosovic said...

blogger kacak mcm kau....mmg popular hehee....tgk la jumlah follower kau...meningkat banyak hehehe!

♥ Cik Zack ♥ said...

hohohoho yg ngah tulis ni blogger retisss laa. entry smpoi buat gua gelak trkekek2 gk. salute u bhai. truskan menulis. apesal guwa bru jumpe blog lu ? adekah gua ktinggalan zmn ? sobs ! hehe :D