Aug 27, 2012

entry sesantai saja after cuti panjang.

sekadar gambar hiasan
ohh. kay is back.. poyoness mai da..! tudiaa.. amacam raya kowang ada #ohsem x? ke #bolehlah.....

  • hari ni adik2 yg still bersekolah..(mesti bangun pagi buat muka ketat... kena lak.. satu assigment or latihan x wat.. jgn terpakai baju raya sudeh gi sekolah sudeh.. kalaw nak protes x nak gi sekolah yer pun..nak cuti ek.. hahaha......

  • gi sekolah..soalan biasa2 bro  (bape banyak ko dapat duit raya?.. raya ni ko pakai baju kaler pe?. oh!.. crush aku hensem dow?crush ko?..awek2 aku cun dow.. ?..awek ko?. start dari cuti.. amik mood dulu dengan bergossip.. kt sekolah je dah macam propaganza dan melodi..

  • fb/twitter --------> confirm bersepah tweeticon or default pic raya. tapi x berkenan.. ada pic atas lawa.. tgh2 lak cam sendat. cuci mata sat.. haha..ada pic lawa pun de.. ada pic cam nak nikah pun de, macam2 pic kowang. by the way semua #ohsem. :)

  • hari isnin di tempat kerja.... (kerja dah menunggu..bertimbun.. de yg pakai baju raya pun mesti ada.. protes nak cuti lagi la tuh. ada yg bawak kueh mueh..ini confirm lah.. kalau kat meja .. tepi mesti ada kerepek2..tempeyek..asam jeruk.. cam aku xtaw je.. bosan2 keje .. suap je makanan kat mulut kowang.
  • check atm  (bape balance. ke over.. raya nak grand.. dalam bank tak grand pun masalah jugak... check bila gaji kua...bg yg berjimat.. senyum je ler.. yg boros.. garu pale.. mula lah nak meminjam duit kengkawan tue..)


written by :
khairul akmal bin azman

Aug 11, 2012

siapa pernah kecewa or rejected? dipermainkan?.


entry lepas banyak dapat komen yg best pasal tip laki ek..de suggest wat entry tip perempuan lak.nti free gua wat entry tue..by the way tq! .. #nowplaying you found me by the fray.. nak taip kan kene ade lagu sat..siapa sini pernah pernah dikecewakan.. di "choki2" kan ker?..

kenapa jadi macam ni?
  • may be ada lagi pasangan yg lebih baik kat luar yg menunggu kowang.. (bagi gua la best jugak kne dikecewakan then next time kite kan jadikan experience. nak true love.. try hard love dulu la.. baru adventure..)
  • apa perlu buat bila dikuciwakan .. (kowang relax je.. ckp kat ur ex.. "allah dah tentukan pasangan lebih baik utk aku".. kecewa putus cinta ape la sgt.. ku kan kecewa if putuskan hubungan silaturrahim.. so sila putus dgn segala hormatnye..#wat muke bangga)
  •  pernah di rejected??.. kowang rasa x kacak? kowang rasa tak mewah?..rasa tak lawa? rasa down? bodow la! relax la.. (ko apply awek/bf sowang je.. cuba apply awek/bf lebih ckit..macam mintak kerja..minta byk2 tempat kan..nampak tak?jgn nampak dia sowang je..)
ape2 pun.. set in mind "lelaki yg baik tuk perempuan yg baik"......entry juz nak bagi semangat sape yg rasa "down".. kepada player2 sila2 bersara #pesandirisendiri jugak..x bek main perasaan dowang.. hidup x lame mane pun.. mungkin esok,lusa,tahun depan ke.. masihkah kita hidup??????


salam poyoness...selamat hari raya kowang!

written by :

khairul akmal bin azman

Aug 1, 2012

lain orang lain ragam... dalam blog?


tiba-tiba je ni!!!!!!! rasa nak menulis ni.. spontan datang. lalaa.. ramai la sekarang ada blog.. budak2 sekolah ramai ada blog.. lawa2 lak tue blog dowang.. widget kemain.. tapi isi blog.. bagi gua so-so jela.. banyak paparkan muka sendiri dari isi blog. tapi lu punya blog.. ada waa kisah kan..lu lagi la tak kisah meh..
gua tulis pendek2 jela ek.. puasa la.. kah2..ada orang hari rabu je "wordless wednesday".. lagi malas nak update. puii..!
  • ada orang berblog nak jadikan diari kehidupan
  • ada orang berblog nak cepat famous
  • ada orang berblog syok sendiri pun ada.. perasan popular di alam maya kataNya
  • ada orang berblog tempat luahan rasa,isi hati, tempat mengadu. (thats good for us)
  • ada orang berblog ikut trending.. (ko de blog ke peah?.. aku nak wat blog gak la)
  • ada orang berblog nak cari kenalan. (sama cam aku)

sebenarnya berblog best..sebenarnya blog tak payah perah otak taip entry hari2.. no need la.. sebenarnya berblog tak payah writer yg hensem dan lawa.. nampak tak?. kowang tak bangga ke..  bila kowang dah kahwin..anak2 nak taw kisah hidup kowang masa muda.. gi jela taip google search blog "poyoness".. (contoh je) .kisah "papa" masa muda.. hahahahha...
  • berblog bagi gua diari kehidupan/ luahan rasa dan perasaan/ tempat cari kawan2 /tempat cari jodoh ke mana taw kan?..
  • nak tips! (kowang gi blog orang lain dulu.).. take note.. jgn sombong dalam blog . blog ko famous bonus je.. 
  • nak entry best tak??? amik nota! "tulis ikut hati jangan nafsu semata-mata."
k la bye, banyak kerja nak buat



written by
khairul akmal bin azman



Jul 30, 2012

ex bf/gf itu apa ek?

letak pic ni adil,karang letak pic ex. lain terasa lak.

pada zaman dahulu kala.. if saya tak salah masa zaman "merlin". pernah berkata yg ex..ialah sebenarnya hanya "x". maknanya tak,tidak..sewaktu dengannya.. (ayat permulaan yg agak mengarot) jap! (pasang lagu ayu by ve) baru semangat nak menulis..


bukan cerita pasal kumpulan xpdc ke..pasal nak x-tray badan ke.. puii.. ni ex la.. pendek citer (bekas)
bukan bekas besen,bekas mangkuk..bukan xy kuasa dua ke? tapi bekas pasangan kekasih upenye. grrr....


baca timeline.. "ex.. ko hanya ex"... kejamnye.. agaknya masa ko couple memang takde perasaan kot. ke xde nafsu ..ke nafsu songsang...kah2....


baca lagi."ex..kadang2 boleh jadi pasangan suami-isteri kita"....bagi gua ok ler..so so la.. ada gak a few dalam banyak2 couple dari zaman tadika ke pekerjaan..last2 salah satu ex menjadi suami/isteri dia.. coz da pernah kenal hati budi masing2..


baca lagi.."ex..aku still syg ko la.." ini bodow bagi gua.. sekarang ko couple ngn sape?..baik ko syg couple ko sekarang..yer dok.. ko syg dia..tentu2 dia ada pasangan lain.. ko bagai sayang benda hanya ilusi.. spoill...


baca lagi.." ex aku dulu...lagi hensem dari skrg".. ini pun bangang gak.. sebab ko nak hensem dapat player or mata duitan.. hehe.....


itu jelah..gua ade ayat power.. "biar hilang harta benda...jangan hilang dara"



written by khairul akmal


p/s: saya pun still contact ex2.. kat twitter. juz bestfriend.

Jul 28, 2012

#trending twitter lagi best! dari facebooo..haha


nampak! tajuk weekend hari ini.. twitter lagi best? best kew? meme la! gua pro twitter aw.. megikut kaji selidik professor kay-al radji..lulusan ekonomi rumah tangga katanya?.. pengikut twitter semakin berkembang jika dibandingkan dengan facebook yg semakin pudar dek tinggalan zaman.mehla aku nak tuliskan kelebihan2 tweet atau "burung biru" nie..


  • twitter boleh taip berkali-kali.. (kalau kat fb ..bajet retis la dia ni.. asyik muka dia je kat newfeed)

  • ikut kaji selidik poyoness dan member2 blog lain.. (kalau kat fb perempuan paling famous free hair lagi seksi..tapi? kat twitter alangkah terkejutnye aku.. tweetfamous perempuan bertudung menang dan lagi banyak followernya jika dengan perempuan free hair)

  • facebook aku mule bosan da.. ntah pape iklan la..jual perfume la..jual baju la.. nasib takde jual spender ..sign in ada pasal iklan..rasa facebook lebih mementingkan keuntungan.. dah macal laman pengiklanan da bukannya laman sesawang.

  • ini aku bagi 2 orang jela tweet diorang memang tip top.. kowang follow la dorang if rajin..yang perempuan ini memang popular dari blog lagi dan yg lelaki baru abis spm..tapi tweet best gila.. budak sabah..
kalau perempuan gua bagi kat budak ni..


@lyssafaizureen
kalau lelaki gua bagi kat budak ni.. berpengaruh beb tweet dia.. follower tweet bapak ramai..jeles aku.


@akbarazman





                           nie lak twitter poyoness..unfollow.. do i care..(ingat azwan ali je le guna)

@sayakayrule


written by kay..

Jul 27, 2012

ayat biasa2 bila nak clash ..#trending..

cinta itu indah kalau kena caranya
salam.. tanpa membuang masa.. saya?? professor madya kay rajagopal.. ingin menerangkan atau memerah idea seperti memerah batang tebu di bazar ramadhan..hahahaha.. kowang kat luar mesti bercouple-couple an kan.. biasa la pasang surut dalam percintaan.. couple,clash,couple,clash.. mak ai.. macam button suis on/off lak katanya.


entry ni bukan sentap/gumbira/kecewa.. hanya berkongsi dari penelitian dan penerimaan alam sekeliling kita dalam ape tindak-tanduk kita lakukan. (macam presiden jpp).. yg baik jadikan teruskan.. yg buruk jadikan teladan ya..


ayat biasa2 atau sinonim kowang akan perhatikan bila putusnya sesebuah ikatan.. haha.. bapak jiwang entry kali ni kan..meh gua bagi contoh2 nye ek


  • "oh baby baby baby.. walau apa pun terjadi i tetap sayangkan u aw.." (ang caya ang bodoh)
  • "kita lebih baik jadi kawan semula dari couple la hana tajima ku syg..kita tak de keserasian dah.." (sob sob..hana tajima tue.. sadis..)
  • "i nak fokus study dulu..my parent tak bagi couple da.. sorry to say k.."abg dejavu ayg".. (puii.. )
  • "sorry la saya dah tak nak kat awak..coz saya dah jumpa lagi better..kita stop it relation kita k.. kira 0-0.." (0-0 katanya.. macam kena sentap 5-0 kan)
rasanya kowang pun le tambah kan.. member baik gua suka buat ayat macam ni bila dia putus.. "allah nak menemukan dia dengan laki yang lebih baik".. memang terbaik la kata2 nya.. terpikat lak dengan kata2 tue.


parent gua lak selalu berpesan.. "berkawan beribu-ribu...isteri satu je aw..carilah selagi mampu..tengah ada masa ni".. dah kawen jgn nak jadi player ke.. kaki sosial..tinggal2 kan perangai lama.. takut nanti bapak borek anak rintik.. (sungguh pedas macam cili boo.. ayat tue di benak ku)..


salam poyoness..


your faihtfully,
khairul akmal azman.


"entryku banyak berbentuk pendek spt surat,tq."

Jul 25, 2012

wordless wednesday

ost dejavudikibalu


"orang kalau suka kita... kita boleh nampak dengan mata kita.... 
orang kalau jatuh cinta dengan kita..dia takkan berani tatap mata kita"

Jul 22, 2012

buat baik berpada-pada buat jahat jangan sekali..


salam ramadhan semua!.
nak nyanyi sat " buat berpada-pada....buat jahat sekali.. hidup di dunia..banyak pancaroba.. mujahadah segalanya..oohhh..." (ada macam ustaz don tak?)


jangan la ang pa buat jahat kat org lain.. ni aqu bg cth je..karang aqu karang pjg2 hang pa dok bosan pulaq..ini hanya contoh takdak kena mengena dengan sapa2 kat luaq sana noh.

-jangan main perasaan orang = "jangan hang dok canang janji2 manis..kalau diri sendiri tak boleh tunai. ingat masa kecik2.. jangan dok sumpah2. nti kena jadi sesumpah,masa aku kecik2 bergurau senda..


-dalam hubungan = jagalah sebaik mungkin. dunia sekarang kalau tengah bercinta mmg ashikkk menghangat.. darah manis la katakan.. bila pisah.. bagai dunia tanpa sepadan.. porak peranda dibuatnya.. 
apa pun tak boleh. prinsip gua life must go on. tengah belum berstatus suami.. hangpa cari calon betui2.. takut la. bukan nak buat mulut ke apa.. bg gua " biaq muka tak cun tapi jgn pakai nasi kang2".. bahaya kowang klw dah kena. haha.


-baik biaq bertempat = nak baik boleh.. zaman skrg buat baik pun kena pijak.. buat jahat lagi kena pijak. baik berpada-pada.. baik banyak2 karang. kita pulak yg merana. apa apa pun.. biaq org buat kita.. kutuk kita.. dok mengata blkg kita. biaq pi ja... itu dia dengan yg Esa.. 


pesanan ikhlas.: teruskan beramal.. sosial-sosial jugak.. jangan jadi so-SIAL! fb/twitter activated balik. rajin hangpa add la.




WRITTEN BY KAY.







Jul 19, 2012

manje itu apa ek? gedik ke romantik.. check it out.


yeyeh.. jap before nak tulis.. gua kena pasang lagu dulu.. lagu ape ek.. #nowplaying mp3 adinda by lah ahmad kasi feel sikit gua nak perah idea kat benak otak ni.. gua bagi entry santai je.. so kowang le chill2 bace..
( sambil menyanyi lagu lah ahmad dan menulis)


aku suke tajuk ni!. hehe. setiap manusia ingin di manjakan.. bagi gua manja paling romantik adalah bersama "keluarga dan adik-beradik".. without dowang.. memang tak sempurna kehidupan ni. awek boleh cari... mak ayah mane nak cari kan? boleh beli mak ayah kat jusco ke? pavilion ke? sape kate boleh.mmg bodow la!

manje oh manje?..manje lebih2 orang kata gedik..manje kurang2.. org kata takder perasaan lak.. bagi gua dalam perhubungan perlu juga manje tapi versi tak berlebihan la.. takde la manje sampai check in hotel ke.. haha.. 

gf yang manje le wat laki cair beb. manje tak semestinya dalam perbuatan.. kadang2 tgk gelagat kita pun ..nampak manje kan.. gua dalam blog je ganaz..kat luar manje dgn org tersyg. dalam hati ada taman der.. 


"tapi if tempat awam jgn lak kiss ke seangkatan dgnnye.. aku taw ko manje..tapi respect org sekeliling. nanti org kata eh.."Sangap gila dowang bermnjeaan..asal tak check in motel ke?".. see! dah de kutuk..

manje boleh bertukar gedik..apabila depan2 kawan buat publisiti murahan spt:

"b!.. cepatlah kiss baby if cyg depan kawan2...(wekkk...muntah aku klw jmpe org camni)
"b!.. anje akut tikus...... cepat halau tikus tue.. (ingat laki keje vegeterinar ke)


so! korang jenis yg manje macam mane?.. cube describe sikit?.. benda yg baik di share xpe kan?..



writen by kay... "selamat berpuasa semua".











Jul 18, 2012

sebenarnye?? korang kena terima fakta bukan auta.

calon mak mertua di malaysia sekarang!

entry santai dan pendek tapi padat.. sila bace..nak tambah isi pun boleh kat ruangan komen.. segala komen akan diapprove..takde hal..  (ucapan dari ustaz kayrule..bakal imam tua musim ke 2)

sebenarnya..... bukan tudung hana tajima lawa... hana tajima yg lawa mak cik,akak akak kat luar sane.. #fakta

sebenarnya...bukan gila duit.... duit sebahagian kehidupan.anything kena bayar dalam kehidupan mendatang ni. so carilah duit semampu katanya. #fakta.

sebenarnya .. ko memang tak cantik!.. memang la..! aku sokong..ko tak de usaha nak melawan kan diri.. #fakta

sebenarnya.. ko memang gedik... ko kena terima!.. ko dok jaja bbm ko sana sini.. sampai kat dalam tandas pun de.. pe cer.. haha.. #fakta

sebenarnya .. ko memilih awek?.. ofcouse! ko ingat kawen murah?... paling2 koman 20k aw .ko ingat cari awek macam beli kete tutup mata then pilih je....mane mahu kak piah, senah , mak jemmah oi.. #fakta 


sebenarnya.. bukan produk nutox yg bagus.. tapi! fazura yg bagus. dia mmg sejak azali lawa.. pakai ape pun lawa..  #fakta

sebenarnya..anzalna ke neelofa ke.. bukan lawa mane pun... harap seksi je.. baik ambik icon heliza helmi je.sejuk mata gua memandang.. #fakta


----------------------> anything happen de pro dan kontra je.de reason dan hikmah tersendiri.. ada bulan ada la bintang..ada adam ada la hawa.. ada kay ada hana tajima pun xpe.. puiii..! (pembaca berkata).. belajarlah terima kenyataan...jangan ada rasa iri hati ke ape.. tak baik.. ustaz don pun marah..ustaz kayrule lg tak suke.. jangan jangan jangan....... allah kat atas nampak ape kite buat yer..choW!

 written by me..................................................!











Jul 16, 2012

#trend remaja sekarang? entry version blogger famous amous poyoness kataNya

nak letak pic sendiri mahal sgt,haha..

introduction by author
:- title yg agak poyo disitu.. (do i care!) ingat azwan ali je le pakai tagline tue.  tq  kepada member2 blog.. bagi support..ramai gak kata.. "poyoness buat come back dalam arena blogging!" insya allah. i will write by hati not nafsu.. fuhh.. mari kita mulakan.. gua nak bagi hujah2 gua... check it out! (sambil dgr lagu coldplay- every teardrop is waterfall)

trend2..sape x nak nampak uptodate kan.. yg gua perhatikan la..
post picture? 

dak2 sekarang posting gambar x nak kalah.. 3/10 gambar mesti dekat tutti fruiti,starbuck, kedai2 mewah.. (sekarang nak posting gambar kedai ke gambar ko?)

trend tudung/hijab dan sewaktu dengannya?
  
mulut2 member gua yg nakal berkata.. ok! berhijab mmg bagus.. tapi..meh aku bagi skrip sikit.
"kenapa awek tue pakai tudung kat atas kepala dia ada pokok krismas ke"
"kenapa awek tue pakai tudung macam sesumpah je kat depan muke dia..".

bergaya tutup aurat or trend? mane penting? its ur hand.. u choose the best answer rite?

mesej dalam ayat pelet? paham tak?

"caye tayam awk etat2.."
"idow impi aye oweyz yer"..
"leb me campe atii aw!"

aku pun berkata puiiiiiiiiiiii! (version zizan rajalawak) bajet kiut lak write macam tue..dulu gua main fb bersepah kat wall ayat macam tue.. kalau sangap sgt.send kat phone balak ko sudah..

p/s: jangan buat benda yg memperbodohkan diri kita sendiri..

 written by blogger poyoness! tulis bukan kejar komen..kejar kepuasan hati!



Jul 13, 2012

bbm? whatapp? ym? hok aloh budak zaman kini!

remaja2 sekarang.. semua hp canggih.. gua taw zaman metropolitan kataNya.. kowang confirm tahu tajuk entri gua pasal pe..bukan pasal masakan.bukan pasal cari gadoh, bukan pasal menang loteri ke.. bukan2!..

tadaaa! mempersembahkan tajuk kita minggu ni  "bbm? whatapp? ym? hok aloh budak zaman kini!" bersama ustaz don like kayrule..apa ke jadah semua ni! haha.. bbm tue pe? bahasa melayu ke?.. ustaz don like kayrule berkata "tak salah remaja menerima kecanggihan teknologi".. tapi!
ada batas-batasnya ..meh ustaz "d.l.k" bagi contoh2 anak remaja diluar mungkin lakukan..mungkin manusia    mudah alpa.. 


ketika di dalam kuliah.. chit-chat sana sini..nampak! tak menghormati guru di hadapan.. "kuwang ajar kata kasaqnya"


bbm/whatapp kalau salah guna mmg bahaya.. bayangkan jika kawan kita menjaja link nama kita kpd pihak tak bertanggungjawab.. prinsip ustaz d.l.k.. sombongla sikit nak bagi bbm /whatapp bagai pun.. ni tulis kat fb la..kat twitter la..kat blog la..


eeeeeehhh! nape tak tulis kat tandas je? bus stop ke? haa,! ingat ang artis ka..tudiaaa...bantainye perogol dapat bbm ang.. tak ke anaiya..mula2 dok bbm..lama2 mintak jumpa..pas2...three!.. (hangpa suma mesti otak dah kuning kan)..ustaz benci benci benci ........masyarakat asing dok wat onar kat budak2 melayu skrg..dengan teknologi masa kini..


ok la..as salam.


writen by
kay..


p/s: ustaz (don like kayrule)..d.l.k hanya rekaan nama semata-mata.. tak ada kena mengena sama ada hidup atau pun sudah meninggal dunia noh.. minta maaf ustaz don..jika ang terbaca entry aku ni!

Jul 11, 2012

ramai betul nak jadi popular kan..?

siapa tak nak publisiti kan. buka blog..ramai update pasal v-log.. buka youtube.. bersepah-sepah girl mengpload video lagu. penangan "cinta muku buku"..sampai sekarang menjadi-jadi..

ini entry bukan jealous ke pe, saje mengkaji dan mengadaptasi..(ayat multimedia).. so trend skrg tak payah gi audition pe ke..mentor ke..af ke.. better upload je kat youtube video korang yg berbakat tue..tak pun buat v-log masukkan dalam blog.. nasib tak go- blog je..(bahasa seberang nya bodow)..kalau upload video ke ape jgn la nak seksi sgt..takut org kata..video lagu ke video porno ni..hehe

memang banyak cara nak fofularkan diri.. tapi jgn sampai "Syok sendiri udahler".. tgh ada teknologi gunakan sebaik mungkin... gua mmg support artis2 remaja yg independent..dapat isteri independent lg bagus.. tapi?
jgn kejar sgt populariti tue.. selalunye populariti akan datang dari fan or sendirinya. jika hasil yg kita berikan adalah terbaik. no doubt kita kan popular.. popular just bonus je..


macam dalam arena blogging. ada org tulis untuk luahan hati.. ada org tulis nak famous dengan cepat.. lain org lain citarasanya.. gua tulis ikut hati.. nak kutuk..kutuk je.. nak puji.puji je.. hehe...anything apa yg kita lakukan biarlah ikhlas bukan hanya sebagai "propaganza"..




written by
gua la!
 

Jul 6, 2012

Explaining why you love someone is like explaining what water tastes like.


salam poyoness semua.. sorry la title entry omputih.. saje nak wat pembaharuan kat blog poyoness ke more "world" gituh.. ek?..tengok dari drama ke.. hindustan ke.. korea drama ke..

"benda kalau dah syg.. baik buruk org len komen pasal pasangan kita"..
kita akan tetap back up kan.. tue la "rasa" if da syg psgn kita.. cacat cela dia.. buruk hensem dia.. kaya miskin dia.. kita redah je rite..

entry agak jiwang today.. poyo2 gak..jiwang kene ade sikit.. hargai kowang nye pasangan sepenuhnya,
jgn kita menyesal kemudian hari.. happiness tak semestinya di kira dari faktor rupa/harta/aset ke?.
x jamin bahagia sampai mati pun.. gua pun if dah jatuh cinta.. gua jage awek gua at all.. cari awek bukan tuk teman tgk wayang, teman shopping, lepas nafsu.. biarlah cari awek untuk di "convert" sebagai seorang bernama "isteri"!.

p/s: malam sikit gua singgah blog kowang.


written by
kay.

Jul 4, 2012

perlu ada ketegasan dalam hidup.peace yo!


tegas itu indah a.k.a bebas!
dalam hidup if xde ketegasan memang hampeh!.. bagi gua la..cuba kowang imagine.. jika tiada ketegasan.. cakap memang susah ..gua bagi contoh2 jela..senang kowang nak paham.. 
  • tegas dalam perhubungan: "eh..aku nak balak A ke balak B ek..alamak dua2 baik..." (if ko laki xpela bleyh pilih both..coz laki le kahwin 4..haha...)
  • tegas dalam kehidupan: nak makan gaji ke? kerja sendiri ker?.. (ini semua perlu ada ketegasan, once kita da pilih..kita redah jew..)
  • tegas dalam membuat keputusan: "aku sayang dia.. tapi aku kadang2 aku benci lak dia... " (nak benci,benci je..nak sayang,alhamdulilah.. haha...do i care!)
nampak! mesti ada org komen "ala! cakap memang senang!..buat tengok!"... now gua pun wat.. kowang mesti le wat.. satu jela!... usah dikenang sesangat la.. benda yg lepas2.. bukak je buku baru. yg mana silap betul kita masa lampau kasi halal n taubat nasuha la der.. bagi gua no body perfect! k la.. tulis pjg2 k0wang la bosan nak baca.. lain la aku selit pic hensem2 ke.. baru sejuk mata nak layan.. *suara2 sumbang akan kata."hensem ke mamat blog ni*..


salam 1 poyoness semalaysia..


written by,
kay

Jun 30, 2012

ciri-ciri gadis bertopengkan "playgirl"?



Pernah mendengar istilah yang playgirl? Ramai wanita berbakat untuk menjadi “playgirl"? playgirl memang ramai dalam abad ni.. playgirl bukan wanita yg senang bermain yer kat taman ke.. ini tentang permainkan perasaan yg bernama "lelaki".

Seringkali Changed Facebook Status
Bermula dari “single” ke.. "in relation".. pastue single alik...pastu "divorce".. (memang perempuan ini jenis x tetap pendirian...kerja nak enjoy dunia jew)

Memberi Nombor Telefon Mudah
Contoh paling sesuai la kan.. jenis macam ni kaum adam kena berjage-jage..kerana ade yg memerhati kome.(cam kiah propa galaxy lak)

Suka bermain dengan perasaan
Perempuan yg sering menceritakan kisah-kisah sedih, keluarga yg susah.. lama kelamaan golongan ini akan berani meminta duit.. mula2 nak pinjam duit.. lama2 free of charge..haha.. kowang gak kan menyesal di kemudian hari.


written by:
kay



Jun 28, 2012

perlu ke ayat manis ketika bercinta?.ce cter?

ayat mukadimah sikit: amacam ok x design blog gua?tak payah code bagai..pilih template dan apply..(semudah chipsmore jew) bapak simple kan..s0nang k0wang nak baca..(bajet bl0g retis)

berbalik tajuk entri di atas.. bagi gua.. nak ayat manis boleh.. tapi jgn dijanjikan benda yg mustahil.. janji2 ke langit band ke.. ke bulan band ke.. ayat2 jugak.. apa kata selitkan dengan "bukti" sekali..

  • betul ke?..pandai ayat2 manis senang dapat awek ke balak ke?..
-zaman sekarang ayat je tak jadi bro.. duit dan kerja kena ada. baru lah bakal mak mertua pandang.. lagi besar kereta, tinggi pangkat kerja.. lagi terbeliakkk mata bakal mertua..(contoh je,hehe...) 


-ingat ayat manis je le support kebahagian dunia akhirat ke?.. ayat manis boleh bayar duit kereta bulan2 ke? boleh beli susu anak ke? pampers anak ke?..ahahahhaha.. 


-tapi kan?.. if dalam hubungan tak ada ayat manis pun b0san gak.. suram je relation tue, mane romantikkknye!!.. so ayat2 gak!.. tapi buktikan ye!.. kalau gua pandai mengayat je tak jadi.. tapi tak dapat buktikan.. last2.. awek/balak pun tinggal kowang... dan dia berkata " sembang je kencang balak.awek aku ni..hasil tak de..puiii..." (contoh sahaja yer.. hehhe..)


p/s: siapa yg bercinta teruskan bercinta.. siapa tak bercinta.. carilah cinta.. cinta ada je.. kat pasar malam pun le jadi,tesco ke, kat tgv ke, kat taman klcc ke ...haha.. (ting tong da gua ni). so jum layan lagu jiwang bawah ni!






 

May 27, 2012

bajet belanja kahwin..? ahhh..!!


 nampak tajuk kat atas?? weekend je kenduri...kenduri je weekend.. gua pergi kenduri sana sini... terpikir sejenak.. bila lak gua nak kahwin.. paling2 busuk pun 20k kena ada if nak kahwin..lambat lagi gua nak kumpul 20k ni.. xpe la..pelan2 kayuh der.. de jodoh x ke mane nye..

  • paling2 nak kahwin pun.. dalam bank kene kukuh dulu kan.( x sanggup gua nak kahwin kena mintak pinjam along lak nanti.. ) 
  • hope pikir masak2 pilihan hati kita.. ditambah tolak bahagi darabkan.. adakah dia pilihan hati kita. gua nak kahwin sekali je.. 4 kali kahwin kan. 4 x 20,000= 80,000 (80,000 hilang duit gua melayang karang)
  • kahwin nak meriah bagai.. simple2 sudeyh.. tapi if nak terlebih-lebih duit. buat la meriah ape de hal.. duit banyak la katakan.. untung la..
  • sambil2 gua pergi kenduri sana sini.. gua usha2 gak pelamin dowang camne hias.. bagi gift camne.. tema colour pe... gi ngan mak.. kena la wat research sikit.. bajet makan sowang bape.. laki pun  kene ambil berat hal-hal cam ni kan.. yer dok?..
kepada yg nak kahwin.. tahniah ye.. kepada belum kahwin.. chill beb..masa masih panjang.. kahwin awal ke lambat ke.. ape de hal.. de sampai seru ada nye la hendaknye kan.. tapi kita terus mencari yer. jangan nak harap pasangan kita jatuh ke riba ke?.. datang depan mata ke.?. cari2!.. so siapa de pasangan. belajar erti kesetiaan n "gift n take"..(gua pun tengah praktikkan).. salam poyoness semua!

Feb 1, 2012

tak semua benda kene show off kat public kan....



salam all.. masa untuk menaip .. straight to the point la..  just my opinion ye..kadang2 pemikiran orang berlainan dan sama dengan citarasa kita.. adat la tue..kadang2 benda personal tak minat sangat gua nak show off.. bukan nak bajet hensem ke..tapi on public kan..  zaman sekarang zaman i.t gambar dalam fb pun owang le rembat dan nak le wat dajal or aniaya kan2..

bab relationship : ada orang cakap kena letak relationship on fb or so on coz nak membuktikan kesetiaan...ye ke? might be?..

gua tak minat nak show off relation lebih kurang adik badik hide la.. tapi bagi gua.. bila dipikirkan balik.. ok! bila on relation bapak ramai like..tapi change to single pun ramai orang like..agaknye relation status juz nak kejar like je kot..bukan keikhlasan dalam relation.. kalau ada bf ke gf ke..tak payah syok sakan nak bagi satu dunia.."u sorang ada buah hati..org lain pun de gak.tapi chill in je..diam2 je..tup2. invite kahwin..baru surprise kan kawan2 kita ke..hehe"

picture yang mengghairahkan perlu ke diupload?

i dont think so.. no need to upload la.. kalau rasa nak jadi pornografi contact je owner magazine playboy..de income gak.. ni tunjuk free je..ape dapat?..dapat like and comment banyak je...berbaloi ker?..

p/s: jangan dikejar sangat publisiti murahan,tak kekal lame pun.. tak semua benda perlu dishare di public kan...ok..salam semua......!
 





Jan 19, 2012

jangan nak bodek2 sesangat ler.

ehsan google
written by kay!

oit kowang sume..sorry! entry sebelum ni mmber baik gua tlg update kan.. gua nak taip cepat je ni.. ade hal ..
bodek?? kowang pandai x?aku x pandai la bai.. yg aku perhatikan la..
  • cantik la bos hari ni...! (kalau ikhlas cakap xpe..tapi just nak bodek podaaa..)
  • belanja makan...(niat nak naik pangkat)
  • cerita yang baik2 je kat org atasan...(yg realiti tak lah sebaik mana)
  • buat keje depan bos..konon2 dia paling hardworking..ahh fuck la..
kalau nak bodek..jgn terlampau la.. sikit2 da la.. kalau yer ada agenda tersendiri jangan menjengkelkan kawan2 dan persekitaran ko.. mesti ada org cakap "adat la bodek" ..baru cepat naik.. podaa..mane la nak maju.. gua if dpt kawan yg kaki bodek..gua tinggal je..org camni...bukan nye ikhlas..bagai
gunting dalam lipatan" lak di kemudian hari..dangerousss dow!.. 


cuba jadi diri sendiri.. paling tyco..aku terlepas cakap .."bos! make up tebal sgt".. pas2...,muke merah dia..
(aku wat slumber papa yaya je..) ...sok tgk bos dah kuwangkan make up dan dia berkata "tq! pengakuan paling terikhlas anda!..hahaha..ingat aku kene fired la..hahahahha... salam adios kengkawan! 


p/s: nanti aku jengok blog kowang lak..chow dlu.!

Jan 10, 2012

adakah blogger lawa/kacak senang mendapat follower?



salam semua.... mesti ada mulut2 nakal la.. "blogger itu kacak...blogger itu cantik..part time model lak"..
patutlah follower blog dia ramai...agak la..tapi tak la semua....

ada jugak gua perhatikan blogger itu memang lawa..gua tengok pun terpikat.. tapi muka cantik pun tak guna.. bila tengok entry yang hambar dan lebih syok sendiri..orang yang baca pun 2 atau 3 kali..malas la! nak bace lepas itu..ntah pape dia tulis la..

dan ada jugak berkata.. skrg ni banyak " i follow,u follow me back.."
kalau gua dia follow if tak komen entry gua..jangan harap gua nak follow balik..haha.kejam kan!..hehe.
kalau kowang lawa+entry tip top.. mmg aku salute la.. pakej bai!.. ingat buat blog tak le cari extra income ke?.hehe..


just saranan lah k.. kadang2 ada blog pic nya lebih menyerlah dari entry..so better dia fokus kat kat penulisan dia gak..tapi if blog dia nak bace sendiri tak pelah...tapi kalau nak share blog kat orang..jangan banyak pic dari entry.. konklusinya.. penting entry gak ek. tak la if ko lawa ke... hensem ke??...menjamin follower ramai..bagi gua mmg x..senang je nak taw dia famous ke tak..tengok entry nya..banyak tak dapat komen?ke dia yg banyak komen entry sendiri..ke komen dia ciput je..entry bapak panjang...so ini just entry santai.. bukan mengutuk yer.. as salam..

p/s: pasni jarang le update...busy dengan kehidupan yang mendatang.  amboi ayat!..hehe.

Jan 7, 2012

set fire to the rain by adele..



"Set Fire To The Rain"


I let it fall, my heart,
And as it fell you rose to claim it
It was dark and I was over
Until you kissed my lips and you saved me

My hands, they're strong
But my knees were far too weak
To stand in your arms
Without falling to your feet

But there's a side to you
That I never knew, never knew.
All the things you'd say
They were never true, never true,
And the games you play
You would always win, always win.

[Chorus:]
But I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name!

When I lay with you
I could stay there
Close my eyes
Feel you here forever
You and me together
Nothing is better

'Cause there's a side to you
That I never knew, never knew,
All the things you'd say,
They were never true, never true,
And the games you play
You would always win, always win.

[Chorus:]
But I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name!

I set fire to the rain
And I threw us into the flames
Where I felt something die
'Cause I knew that there was the last time, the last time!

Sometimes I wake up by the door,
That heart you caught must be waiting for you
Even now when we're already over
I can't help myself from looking for you.

[Chorus:]
I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name

I set fire to the rain,
And I threw us into the flames
Where I felt something die
'Cause I knew that there was the last time, the last time, oh, oh!

Let it burn
Oh oh ohhhh
Let it burn
Oh oh ohhhh
Let it burn
Oh oh ohhhh

 p/s: lagu favourite..."adele muka tak lawa xpe..janji bakat yg kita nampak"then moral of song..past is always past..just erase all ur memory..lets dissapear......

Jan 6, 2012

nowadays ramai culture shock? kenapa berlaku?

entry totally tak de mengena amalina pun ok

agak ramai la..bukan cakap sedap mulut.. coz gua ambil dari pengalaman lepas dari masa belajar. memang bila kita masuk dunia baru...kita berasa sedikit pelik..bukan senang nak menyesuaikan diri dengan cepat kan kenalah ambil masa..ada orang kata tengok keimanan diri seseorang ? yes..gua sangat agree.. another tips cari lah kawan yang mengajar kita ke jalan kebaikan..bukan jalan yg sonsang. kadang2 kita dari golongan yang beragama dan baik2..salah pilih kawan..rosak akhlak kita.

dan ada orang cakap nak kutuk org ke..ambil cermin besar2 dan nilai sendiri kan.. aah! betul jugak2 kadang2. tapi if entry kita untuk mengingat or jadi pedoman..kan dah berjasa sesama umat islam rite?.entry bukan kejar follower or komen yg banyak..just kepuasan hati..


culture syok? gua paling tak setuju jika org cakap bapak borek anak rintik? who r you? allah?.. only God can judge. then,nak enjoy boleh..tapi ada batasan nye.. 
contoh: "Adakah semua orang ke kelab malam semua salah?.. (might be pasal kerja. tapi bila tempat tidak sesuai kita meet friend ke,client ke,jadi bualan mulut org)


so carilah tempat like starbuck,kopitiam,mamak stall? then jgn malu jika kita berasal golongan yang miskin or tak pandai bergaya.."adakah org bergaya confirm masuk syurga"?? tepuk dada tanya selera... As salam semua. tq 4 reading. :)

Jan 4, 2012

lelaki berbaju pink ?..jambu?



agak kot!..yerla kan baju colour "mantul" sangat.. confirm nampak perhatian?."jambu seyh mamat tu pakai baju pink.." tak de buah lain ke..guava ke..mangga ke.dragon fruit ke..nape mesti buah jambu jugak..ape special muka jambu.. ke cicah kuah kicap pun sedap dgn jambu?..


"member girl aku cakap..if laki tue muka hitam,baju pink..nampak macam baju terbang je?"..lancang betul mulut baby ni.. sekali aku lesing baru ko taw..hehe..ok la 2..muke x bape nak ensem pun.baju ensem pun ok gak..kena lak baju colour pink gituh...dapat tarik perhatian awek2 gak. 


"ada tue cakap.setakat baju je colour jambu..org tak tentu jambu lagi...ada orang cakap cantik dalaman lagi penting dari luaran.macam2 ragam kan..kadang2 ada org cakap pakai baju pink selalu laki lembut je... tapi member aku tough2 cm aku(pasan jap) ok je pakai baju colour pink.. mungkin ke pink just untuk perempuan je?tak kan! ada org cakap "dont judge a book by its cover.. hehe. depends masing2 kan.. hehe..entry santai je hari ini..tak sentap pun kan?


p/s: gua suka baju kaler hitam je..penuh dalam rak..hitamm je..ade ke mak gua panggil "ko ni join blackmetal ke"?

Jan 2, 2012

bergaya lebih dari rupa...?


gua ok je pun ye..tak ok pun ye..ada reason masing-masing kan.. gua nye entry banyak jadi pihak pembangkang je kan cam roket yang tak tercapai hajat je..(DAP)....... hi semua! hari ke 2 untuk tahun 2012 ni. so lets usahakan azam2 yg tak terselesai tue..

yes! siapa yg tak nak lawa?. siapa tak nak  perhatian orang ramai?.siapa tak nak org yg berpengaruh?. "member aku salu cakap nak berlagak baik la..dun ever hipocrite....then kita de hak bersuara kan.. selagi tak menganggu sentimen individu ke..xpela kan..sape yg tersentap entry gua.nak bawak gi court pun xde hal... saman la..(kalau dapat)

tajuk asal?. bergaya lebih pada rupa
  • might be bila bergaya cantik or elegen akan menaikkan confident diri..ok gak 2...
  • kadang2 ada gak mulut2 jahat..(harap baju je lawa, muka tak seberapa)..well...biasa la 2.. masuk telinga kiri keluar telinga kanan je
  • tapi kalau bergaya jgn sexy terdedah sane sini..(mmg org laki suke..free kan tgk??..tp ada gak yang akan mengutuk ko nnti.. (so pilih la gaya yg agak lembut di mata persekitaran umum)
  • ini gua tak suka..bergaya,baju seluar beg seluar berjenama.rupa lak salu gi spa,saloon..tapi perangai terok..spoil da..luar mantap der..dalam la kene transformasi ke baik sikit..hehe..
so,entry kali ini de pro kontra..cam dalam politik ada pembangkang..ada pro kerajaan.... hehe..tapi jangan jadi cam DAP( duduk atas pagar)..ibarat lalang...angin ke kiri..kirilah....angin kanan..kanan la dia...dan tak de pendirian.boooooo..........ASSALAM.......

Jan 1, 2012

pasang azam kemain.... kadang2 kelaka beb....


2012 semua!..semua tajuk 2012...semua tajuk depan ada "new" new life ,new hope, new ambition..nak new gf/bf pun le..selagi belum berkahwin..cari sebaik mungkin.. 2012 bagi gua tahun cari makan la.. ada sumber kewangan.baru hidup pun consistent...yang new of urself..jangan still ditakuk lama..mane nak maju nye.

so gegirl dan boboi diluar sana...kadang2 azam be realistik sikit..baru senang nak capai. tapi azam yang menggelikan ulu hati gua ...
  • azam i nak bf hensem..2012 ni! (kira bf 2011 tak hensem la)
  • azam i nak cantik dari neelofa.....2012 ni. (ni still ok....usaha sikit lagi k..)
  • azam i nak famous dari cik yuyu ke cik epal tue ..2012 ni. (blog kalau best tak xpe .tetttt....)
  • azam i nak prince charming or vvip ke..2012.. (are you pretty?)
azam tue!..eh geli gelaman aku baca..memang la hak masing2 nak pasang azam... tapi annoying kan..hehe.... azam yg senang dicapai dah la..demand sangat azam tue der..org baca pun cakap "eh,tak le belah azam minah/mamat ni.. " azam kemain ke bulan sane...

tapi if azam pasal kewangan,kerja or motivasi diri pun ok je. pasang niat tue pun dapat pahala..nak berubah ke lebih baik kan..tapi bila azam dibuat mainan atau joking ke.. sangat merugikan..... zaman sekarang niat je x penting..kena ada usaha nak mencapainya..lambat ke cepat kita yang tetapkan..depend on kita sendiri..

ASSALAM.