Dec 30, 2011

blog lawa pun tak guna jika......

kowang kalau buat blog jgn la letak widget merapu rapu.pastue berat nak loading.. kalau blogger2 famous pun blog dowang simple je..coz senang nak load blog dowang..gua nak bagi tips if kowang nak dengar pun le..ingat satu jela.."simple is nice!"
  • blog kowang jgn letak background size besar2..(gua suggest kowang letak colour default je..better letak colour putih.. nampak suci dan tak sakit mata )
  • widget merapu rapu kasi remove (aku taw ko nak nampak blog cantik..cantik tak guna..if pengunjung tak ramai watper mak cik oi)
  • then..pic kowang2 sume wat 1 column baru or page..so tak de la berat sgt blog kowang org nak view..
hope! blog kowang makin ringan nak mantopp..entry just suggest..kalau suka ikut..if tak suka.. ignore je bebeh..kdg2 jgn kejar sgt blog lawa ke ape..yg penting entry kowang yg lawa..org akan ingat sampai bila2..
orang selalu ckp cari pasangan jgn tgk cantik luaran je..tgk dalaman jugak..macam tue la juga blog..pentingkan dalaman..as salam semua!

Dec 28, 2011

cepat marah cepat tua ek?


"ko ni asyik marah je..nanti cepat tua aw.. ye ke?" tua ke... agak la..asyik marah je..muke mesti berkedut kedut kan..ada tak kat sini kaki emo ,kaki panas baran ke..klw ada bawak2 la berubah.. 


if marah2,orang pun annoying aw....muke lak berkedut kedut je..doktor pun berkata dahulu kala org yg cepat marah potensi nak mati cepat.hahaha..penyakit darah tinggi confirm da menunggu.. yer dak.. 


siapa de kawan ke?bf/gf ke yg ada angin satu badan.. potensi nak buat teman hidup agak malap disitu..kalaw awek gua kepala angin or cepat marah..akan gua tinggal je tanpa belas kasihan..relax kay! bunga bukan sekuntum...haha.. 


lagi 1 ade gak jenis marah kat bf/gf dia..kita lak jadi mangsa marah..orang camni..bodow tahap cipanzi..dia ngn awek dia..dua2 bodow.. so kawan cam ni.kowang tinggal je.. org camni le kawan ngn baboon kat hutan kot..baboon ngn dia pun xtaw beza agaknye..hehe.


so,conclution! jgn marah2 baby..nanti hilang seri!

Dec 27, 2011

choosen the best one from the best!



nampak tajuk kat atas? nampak? tak nampak pendek umur dah tue haa.. buat pilihan biarlah sesuai dan masak-masak..jangan cam telur setengah masak ke,suku masak ke pemilihan kowang.. orang selalu kata la macam ni..bukan aku kata..
  • pemilihan biarlah mencapai kepuasan hati maximum.. 
  • pikir pro n kontra nye..
  • selidik or ramalkan pe 5,10,20 tahun akan datang akan pemilihan sekarang dibuat
biarlah org kata ko ni demand la.. memilih sangat contah k..dalam aspek pemilihan awek ke, rumah ke,kereta ke, ni kan hak individu.jika itu yg terbaik bg ko..ko redah je. masa depan ko..ko yg tentukan sendiri ke..

ingat!.. jangan sesekali membuat pilihan ikut nafsu semata-mata.. kelak perasaan dan badan yg binasa..ape yg penting tanye ibu-bapa dulu ke..kawan2 ke..need some advice ke.. sesal dahulu pendapatan,sesal kemudian tiada guna. pilihan terbaik dibuat sekali..ianya tidak dtg banyak kali. once u fail choosen the best thing, in fact u will regret.tak regret sangat pun..still ada peluang ke 2..tapi sebaik yg pertama....assalamualaikum.


Dec 26, 2011

gua suka lagi ni.. Angkasa – Diandra Arjunaidi





Jika ku tuliskan
sepucuk surat cinta oh bagimu
mungkinkah ia mampu
mengubah fikiranmu
tentang diriku yang sayang
menanti ketibanya hari

ke angkasa
dan kembali
ku tetap berada disisi
cinta kita bagaikan fantasi
kau lah yang ku miliki
kau lah yang ku mencari
selama-lamanya

walaupun kita dua insan
yang tak pernah memahami
diri kita yang berlainan alam
tapi takdir kita bertemu
dan ku tak akan lepaskan
perasaan ini

dan sayang mungkin kita
tak harus kekal begini
dan sayang kita harus
menempuhi realiti
realiti..realiti..

Dec 24, 2011

best moment kowang apa ek? gua?

past is always past! but never forgot.
 
semua orang ada pengalaman kelaka kan..tajuk ni sangat famous la...benda ni kowang tak kan lupa...this moment sgt meaningful right... gua pun ada pengalaman2 spt ini.. jum just nak share.. kadang2 bila kowang sedih ker..perhaps kowang le flashback kenangan yg kelaka lepas2..kdg2 tersenyum sendiri lak ingat..hehe...
  • first day practical day: dtg lewat ..... kena marah ngn incharge... yg tak tahan tue... aku gi sound dia balik ..relax la..aku praktikal je kan!..kete rosak kan!..senyap je incharge tue..pas2..waktu lunch ajak teman dia makan..sembang2 kiteowang jadi bestpren..bagai adik n akak...
  • waktu sekolah: kena rotan kat punggung,.. coz ponteng kelas..kantoi lak kat library...malu weyh..depan awek2 pengawas..kene rotan
  • waktu hang out ngn kawan2: sekumpulan geng gua ponteng sekolah.. di subang parade..tgh main game daytona..best gila tak pergi sekolah.. rase cam heaven! laki pompuan campur..penglmn yg indah.. zaman2 jahat kan..now semua dah berubah hendaknye ek..

#kalaw nak story byk lagi!..pengalaman gua sentiasa ada di pemikiran..even nti berumah tangga gua tak kan lupakan...zaman2 nakal paling best..daripada nakal..kite belajar berubah ke lebih matang.. kowang lak pengalaman2 indah or best2...cer share sikit?

Dec 22, 2011

facebook punya timeline buruk pun nak kecoh...



tahniah kepada budak2 pmr semua..harap kowang dapat result yg baik2 belaka.. berdirinya hamba di sini ingin mengetengahkan secebis or picisan entry gua yang tak berapa nak ilmiah but rarely sentap.. #ek.

timeline baru fb camne? ade kate ok..ade kate cam harammm... gua so so je..coz fb x seaktif mane..lagi syg kat burung tweet2 biru gua twitter lor..if kowang tak suka fb wat timeline..deactivated je kan.. try main blog ke.. twitter ke..google ++ ke? yahoo minus2 ke? xyah dok kepoh2 kat wall 

"buruknye fb baru ni.! (ko tue lawa kew??")

"fb pun free je ko surf..nak kecoh2..(lain sebulan ko byr fb RM 30 per month ke)


#hidup jgn huru hara sgt la.. or ke nak publisiti muarahan je..dgn ko send ayat kata wall cm2..mengharapkan "like" yg banyak??? heheh..tepuk dada..tanye selera..jgn nak perfect sgt je.."Dare to change!"


p/s: if kowang nak try main blog lak ..first thing taip poyoness blog kat google then follow k..hehehhe..



Dec 20, 2011

muke pan asia...untung la kan.......

dating dalam mimpi jela..kah2

mesti untung kan muka pan asia... kena lak muka cam maya karin ..pakai apa pun lawa..pakai la baju kurung kamp0ng pun lawa.. tgk ombak rindu sweet la si muke pan asia pakai tudung..

ni kalau la yer muka cam pan asia:
  •  jalan gi mana mesti dapat perhatian..market tinggi la kan..hehe..
  • baju lak..pakai je kaler apa2 semua masuk kulit dah cantik kan..tak perlu asyik pakai baju kaler terang2 cam oren ke,pink ke..
  • silap2 le dapat tawaran model part time la..le side income kan..
tapi!!!! muka melayu tulen lawa la der..apa kuwang nye.... ingat muke kampong tak cun.. kene touch up sikit lagi je.. tgk cma yuna comel je..dress up sikit..superb..

so..kalau kowang nak lawa lagi gi la salon ker..spa ker...tak salah if de duit lebih kan...cantik2 untuk diri sendiri gak kan..tak salah kan..hehe.... or nak jadi natural beauty pun le..ade org cantik dalaman lagi penting,,its ok..if luaran lawa its bonus! confident level le increase aw!

Dec 18, 2011

muka cerah hati dalam tak tentu cerah gak kan.......

gambar hanya hiasan..tak ada mengena ngn aku pun

update time..back from watching mission impossible. terbaik la wok.. gua nak tulis entry ni..coz terbaca quote yg best kat twitter..so sape yg x follow gua nye twitter..sila2 ler add k..promote2..
  • muka cerah cantik ala2 retis gitu.. tapi perangai masya allah..clubbing sini sana... tegur sikit..melantun lak...... "hai..kubur masing2 kan..ko sibuk pe hal..." inilah contoh if hati dah hitam.......
  • ala..i lawa lagi..bergetah..muke cerah cam korea...tgh market..biarlah i enjoy puas2... (jgn sampai body tergadai sudeh..cian laki ko dapat second hand)...hahahaha........
 #orang yg lawa tapi dalam hati busuk macam bangkai pun tak gune.. baik la muka gelap cam bangla pun..hati suci dan bersih gituh..... lagi...cantik2 pun..lame kelamaan kedut gak...pakai pe pun.. tak de ketat cam zaman muda mudi...silap2 haribulan monopos...time tue ko baru pikir zaman kegemilangan ko hanya kenangan yg tak berape nak indah yuk..

p/s: dinner time..chow!.. siape de bbm invite k le sembang poyo2... 21451E30


Dec 15, 2011

untung la ada gadget terkini.......sentap gua.....

gadget idaman !
hai hai...! best lak tgk kawan2 main bbm...semua bb terkini...gua bye biasa jew.. janji ley bbm kan... dgr2 kata i phone 4s lagi gempak ek..if layan gadget ni... semua update jew... tgk i pad 2 nak beli..tgk samsung galaxy S2 nak beli... ketamakan betul.. 


tapi gadget2 mahal...terpaksa ikat perut watper kan.. kadang2.. bab makan kemain kedekoot..order ais kosong..roti canai...cakap on diet la bagai.. sygkan gadget terkini..sampai makan pun nak kene catu yer..ish2..ape pun tak boleh..


then,jgn la ikut nafsu sgt... dan dengki kat kawan2..biarlah dia beli..dia mampu..ko x mampu kan??? himpun duit beli lah..jgn ko g rembat lak gadget kwn ko tue... potong tgn karang..nasib negara kita belum laksana hukum "hudud" lagi..kan2..(nik aziz nik pun may be angguk tgk entry ni)..kah3..

#biarpun gua sentap! gua nak wat perancangan jgka pjg..why gua x beli emas ker..tanah ker?rumah ker?  4 long term..harga emas tak pernah turun aw..le wat duit hantaran ni..if 3 tahun simpan dari skrg..haha.. (angan2 jer brader poyoness..)

kowang lak ? terikut ikut or tergoda gadget2 terkini skrg..memberi pulangan ker for long term?? 
ke satisfaction? hobbies? saje2??




Dec 14, 2011

azam 2012 ape der...jum share?



on tweet n bbm..kemain semua story trend citer azam 2012.. azam 2011 da capai lum...ke nak carry forward next year...adat ler..mane le 1 tahun le capai semua der..pelan2 kayuh...jum2 gua nak share azam gua yg pelik tak pelik la..normal je kot..
  • more matured.........(dulu2 enjoy jew...now da earn money lak.study habis da kan)
  • more poyoness....(ni maintain je la cam 2011...ape de hal..diri aku .sekati aku la..hehe!)
  • less kan kasanova... (pengakuan jujur...cukup2 la cintan2..cintakan kerjaye dulu..baby baby baby dikemudiankan..)
  • tegas sikit la...(tak tegas krg asik kene pijak pale jew..)
  • more friendly...(teringin jumpe kowang kat blog ni..camne la if real meet kan? tuhan je la yg taw..
#kowangnye azam nye camne lak..ce cter...kot same ke? lain ke?
tak salah pasang azam..
le capai x capai belakang story der..
hehe..ape2 honestly gua2 syg lebih sape salu komen2 gua
terharu der!

Dec 13, 2011

kenapa pasangan kowang kemain kedekut ek?nak taw?


 
mesti kowang de kawan2 ke..pasangan dulu ke...bila tgk wayang n makan bayar sendiri2.. even mase couple kadang2 ur couple..tak la support semua.. cik wendy pun pernah tanye kat gua y laki kedekut nak belanje awek dia ek..? ni jawapan santai jerla..kot kowang de jawapan lg best le tambah2..

  • may be pasangan kowang dari keluarga susah2.. (hari keluar2 nak belanje ko nye..kopak la duit dia..anak tauke babi...le jadi miskin if duit keluar jew.
  • peristiwa silam? (may be org kedekot ni pernah kena kikis kew.. tue dia payah nak belanje2 org..)
  • decide?.. may be dia set in my mind..ok ! aku kan belanje dia if ada ikatan like tunang ker.. baru abis duit pun berbaloi..coz may b dapat kahwin dgn pilihan hati tak pe lah berhabis duit
  • tak pun! mmg keluarga haji bakhil..(if camni..kowang cari jer la..pasangan lain..coz mmg tahi hidung masin ler..)
#hidup jgn nak kedekot sgt.. nanti allah tarik balik ape yg kite ade..baru terduduk!..then if couple pun gilir2 la belanje..jgn si laki...lame2 cari girl lain la.dan begitu sebaliknya..chow..got to go.. (cam lagu najwa mohaideen lak)

Dec 10, 2011

rock la sikit abah.......! lalala..

 
weekend day!..berjimba jimba la kowang ek.. gua kene teman abah gua tadi.. dia penat nak drive kan.. berbalik tajuk kat atas..gua buat entry santai je la..weekend kan...family day la katakan..

gua pun buka la radio favourite gua fly.fm.....huhu...sambil nyanyi dalam hati...bapak gua sebelah kan..
then baru 5 minit.. bapak gua sound "lagu pe la ko dgr..! mat salleh je..cube layan radio cam..sinar fm... "..gua pun jawab "abah..tak semangat la nak drive lagu2 slow camtue..rock la sikit abah!!!

then, bapak gua pun cakap rock la sangat.. ko dgr ni..if tak de org dahulu..xde la org sekrg.. dak muda2 skrg nak up to date..sampai lupe asal usul... (terkena satu das!). chill la abah..hehe..bapak gua senyum jew.. layan jela sinar.fm..klw kereta aku mesti fly.fm nye..ngan bapak kan kena la mengalah...gengster2 gak..family first..
so, kowang jangan mudah lupa diri yer.. cam johan rajalawak cakap (asal dari kamponggg!)
  

Dec 9, 2011

yes! gambar hak masing2..but......

sayangi lah pic anda.haha

tq all! entry pasal follower blog n friend on fb yg lepas..macam2 komen yg membina gua bace..rase best2 lak komen kowang..hehe..entry lepas gua pilih komen dari hanie dew la..komen dia sgt bernas..clap ur hand kat dia.."push u  hands up in the air."..(cam dlm kelab x berape nak mlm lak..hehe)

back to the title..yes!.."pic aku..sekati aku la..".. (dalam pale gua dak2 yg kerek kan kate)..gua nak kupas,cungkil je..nak dgr pun le..if x suke..gi tekan je simbol pangkah kat atas belah kanan tue..settle!
  • pic if yg kat bilik tidor ke..pakai sexy2 ke..tak yah publish ..(bile kene curi pic marah lak,yg gi taruk pic menghairahkan sapa suruh baby..hehe..)
  • bile nak publish pic kite kat sesawang mane2 ke..pastikan pic tak bermaksud negatif..cth: pic kat clubbing ke.. (nanti bile owg kutuk..ko marah lak..)
#org yg lawa selalu jarang publish pic dia kat sesawang mane2.. biarlah tunjuk pic2 aurat kat suami..halal..jgn bg tgk free je.. makin ketumbit la mate gua.. tgk panorama dari pic2 kowang yg indah2 tue..haha..


now at gym..nti aku terjah blog kowang balik yer.! much luv from brader poyoness.





Dec 8, 2011

follower facebook vs follower blogger?mane best?

ofcoz la gua pilih follower blog ...ala friend facebook beribu raban pun tak best gak..tak mencabar..nak taw nape2..ni bukan entry jeles ek.. saje nak tulis ape dalam kepale..keh2..
  • kat fb..org add tgk muke jew..if lawa org tue..byk la dapat friend request
  • friend byk pun kat fb pun tak best.. banyak lak kaki stalker la..jual minyak la.. adat ler.. kena lak org tue hotstuff kan
  • fb limit sampai 5000 je kan..pastue..contoh je aw (kena lak wat peah 1,peah 2,peah 3)..mmg serabut la..
  • fb xde entry best2 cam blog...buka home je..asyik2.status jiwa2..tahu la..status set for everyone..mmg annoying kan..
if blogger..kowang nye follower byk mmg gua respect..susah org nak follow blog kita ..jika kat fb senang..click je friend request ..kene lak muke mamat ensem ke..minah lawa..belah dada sini saneker. lagi laju add yer..


blog if bagus..org da suke..baru dowang follow aw.ingat senang ke nak follower byk cam cik epal..yuyu tue.ben ashaari tue.. entry2 best2..baru org baru nak follow aw..


p/s: tuntasnya..blog lagi mencabar dari facebook..sekian, terima kasih..hehe..

Dec 7, 2011

dress up simple pun still ok kan..?

cik epal..gua pinjam pic sat na..
 
hai tuan2 dan puan2 sekalian..dato n datin semua.(kalau la ada).. gua nak mengarang sikit untuk hari ini... lets check it out... huhu......


jangan disangka org dress up simple tak up to date k...kadang2 simple is more better taw...  simple ini tak lah menserabutkan mata.. gua standard la.. paling basic.shirt,jeans,selipar padini.. gua bukan pandai dress up pun..... for addition..mmg x minat pakai kasut bile hang out..haha... selipar gak best beb......
biarlah sopan santun org tgk sudehh..


then, bagi gegirl n baby2 sume..simple ok..tak yah sexy2... tunjuk aurat sana sini..... kalau kita dah lawa kan.. pakai simple pun ttp lawa aw.. actually..laki sbnrnye suka perempuan dress up kesederhanaan n sopan gituh......so xyah nak terpengaruh..ngn dress2 dari oversea tue.gua mmg suke girl yg simple aje...... 




p.s: k0wang dress up up to date ke? simple ke? ala2 retis ke? seksi ke? seksa ke? hehe..











Dec 6, 2011

jika gua jadi adnan sempit?..ohhh.....

tailo...gua tabik spring lu..
oh adnan!..best la ko kan drpd sempit2..ending2 dapat nadia (intan ladyana).. best beb jadi cam adnan (shazzy sam).......
  • biaq pun suka berangan. tapi ada gak matlamat.... (tak salah angan2 mat jenin)
  • happy go lucky jew kan......everyday is happy day..haha..
  • beshpwen 4ever.. semangat kekawanan yg tinggi.....
  • nampak2 cam bodow2 ubi..tapi hati baik....hehe..
thats why.jangan disangka org cam bodow2 ulu..tak le berjaye yer..see the leg la..... jgn see xxx lak..haha.... biaq hidup papa kedana..tapi tak menyusahkan org....mem"epy" kan org lagi bagus.. baru org syg der.. if awek/bf xde pun..kawan2 still de lagi kan..nak kwn syg kita tak??..belajar hargai n syg dowang dulu yer baby baby baby semua k....kdg2 bercouple pun gadoh2 gak..agak2 suka/gatai  kat girl tue  masuk merisik je.baru gentle..kan2..couple lame2 pun tak tentu ke ambang perkahwinan..duniawi.....hehe..

p/s: addicted ke gym...menaikkan otot2.. sambil gym le release tension n care for healty. chow cin chow.

Dec 5, 2011

berblog nak famous je ker?..jangan.....

blogger2 fofular
hehe.siapa la tak nak famous kan..?. blog skrg bertambah2 cam cendawan tumbuh..dak2 sekolah pun ada blog sendiri..mmg ict la negara kita.... bagi kaum hawa mesti sinonim name2 blogger ni.. hanis zalika,yuyu zulaika,fatin liyana, cik epal,cik manggis,cik mempelam..(menambah je tue..)

kowang berblog ikhlas je..tulis je ikut pandangan korang... dan open minded dengar kritikan2.. entry2 gua dulu pun salu gak kene kutuk..tapi gua tak kisah pun.. dowang kutuk coz syg blog gua..dowang alert..hehe.
dulu gua mula2 dapat follower baru 10 pun da bersyukur..de gak follow blog aku..

dulu blog gua personal byk sgt..bosan lak gua bace sendiri..------> membuat transformasi kat blog gua.. ..kowang kene cari keunikan..contoh blog gua name poyoness..lantak mak bapak gua la nak letak name tue. sng gua nak ingat ..keep blogger sume k..jangan kejar sgt popular...kdg2 popular dtg sendiri..kite pun tak perasan.


p/s: entry gua tak suke pjg2... reader mmg tak suke entry melalut sampai ke-----------> laut! haha

Dec 2, 2011

kisah seorang kasanova dan playgirl?


#nama dan watak bukan nama sebenar.tiada kene mengena sama ada hidup ataupun sudah meninggal dunia.
 
baby yana: hoi kay!..amacam...banyak tak  dapat bunga2 baru ?..

kay jazle: "bunga2 baru?" itu ape weyh..

baby yana:  ala..u kan pandai tabur2 janji2 manis..habis madu sepah dibuang kan keje part time u..

kay jazle: alalala...jgn nak madu sgt la.. baby baby baby... berape banyak lak aset u da kikis kat laki2 luar sana? cukup tak nak sara sampai tua..kikis sikit2 kan lama2 jadi bukit..

baby yana: lancang sungguh mulut u jazle.. ade la sikit2 nak wat duit tuk hari tua.laki2 kat luar nak kat i..i terime jew..rezeki kan jangan ditolak..

#dua2 jenis ni tak le pakai..so kowang kat luar sane..berjage jage yer... pandang kiri..pandang kanan... kalau nak usha sana sini..takut2..kene baham dengan musang berjanggut dan pisau cukur..hehe..

Dec 1, 2011

kenapa orang meluat tengok drama melayu?



elow bebeh ..! now listening dj tiesto sambil mengarang cikit..hehe.. fb membosankan...its better layan blog now la compare than fb..satu transformasi lak..ingat dato' najib je ade transformasi.. pada bapak gua selamat mengikuti persidangan umno kat pwtc..pulun jgn x pulun..(berpolitik la plak).jum layan story of the day..

  • dalam drama melayu mesti ada makan kat restoran mahal2.. (wajib ada la babak makan2 ni..jadi habit kat pengarah skrg)
  •  ada watak dato kawen lain la..ade hubungan sulit ngn personal asistant..(plot cerita org da le agak)
  • balik2 muke pelakon yg sama..xde versatile ... (bukak tv1,tv3,8tv..muke same je pelakon 2..contoh je)
  • isteri curang..de skandal dgn laki lain..umah2 besar...kereta besar... (plot ni biasa kite nampak
tue la pasal dak skrg suke korean drama ke, japanese drama ke, jalan cerita dia kuat..bagi gua citer tamil paling ada plot jalan citer best..mantap isi2 cerita. plg tak lupe.. cerita sivaji the bos... kena lak hero nye rajnikan..pariappppaaaaa..!

gua bukan nak kutuk ke ape drama kite..just nak pembaharuan plot2 cerit yg lebih realistik.. ape2 pun majulah drama untuk negara..salam 1 malaysia.. (dulu, kini, selamanya..umno...) hehe.:)