Nov 30, 2011

jangan nak k-pop sgt la..

 
yer! gua taw..girl byk nak bf dia muke cam ala korean actor.. malay pop laki khususnya x semua kulit putih cam dowang..name pun malay..kulitnye bisa sikit kekuningan gitu.. alahai..if dapat lelaki gelap pun tak apaan.. "hitam kan manis..bila pandang kan tak jemu.." kah2..
  • i nak pakwe cam rain...?.. (sedangkan muke lawa cam fasha sanda xpe gak..demand kemain ko.)
  • msg dalam bahase korea.. (aah ko je kekorean kan2.msg bm sudah..)
  • bangga de iras muke cam korea.. (riak kat kawan2..mentang2 kawan muke cam peah lamb0ng jew)
  • nyanyi lagu korea2 kuat...(nak bg taw sekeliling..dia k-pop gitu..annoying mak! haha..
ada pro n kontra nye..(komen ni salu gua dapat).. tak salah nak memilih... tapi biar la realistik sikit.. gua tak marah/dengki/iri hati kat kowang nye taste.. bagi gua lah "cantik luaran..dalaman tak tentu lagi kan?.."

#terase ke?..hehe..

Nov 29, 2011

i love your couple der..amacam?.suke tak?


nak try wat entry kelakar la..hehe.. "hari ini hari selasa..jangan cari pasai ngn gua yer"...lalalala...
  • "weyh...aku suke awek ko ni??camni nak settle" (perampas awek tegar)
  • "sorry to say..couple lu sesuai ngan gua je.not lu la... " (hahahaha...)
  • "tak kisah lu berape lame ngn psgn lu..gua ttp nak try ayat.. gua pegang prinsip "usaha tangga kejayaan" (mmg da lame hidup sape wat camni,)
  • ni gua gune dulu mase zaman tak berape jahiliyah.. " ok..itu awek ko...kite bet best men win..tgk sape dia pilih..tapi!! jgn main kotor..persaingan ala2 fair n lovely.haha
nampak ayat2 berani kat atas..bukan takat gentle je... "berani tahap dewa ni".. tapi gua sokong je..berani berkata... bende "sedap" tak kan nak tgk je..try la nak dapat..persaingan ade je mana2.. so best things kite buat..biarlah the best ya!  

p/s: entry terpengaruh cinta sejati jacob kat bella dalam the twiligh breaking dawn..haha
 

Nov 28, 2011

ade nikon/dslr canon senanglah dapat awek..hehe.

 
mesti org cakap..blog ni sikit2 pasal awek je.nak taw sebab pe..coz ikut statistik blog ni mostly female around 70% antara 18-25 tahun..hehe..then blog gua x belah sape-sape..laki ke pompuan..gua langgar je tulis entry..ape de hal..


padini nye sale sampai hari ini..bapak ramai gler nak beratur..gua sempat sebat 1 baju n selipar padini.. hehe..gi la..de sampai 70% less..berbalik story..member gua nye opinion n gua la..
  • step 1: beli nikon /dslr dulu la..belajar expertkan functionnye.
  • step 2: wat page like or blog.
  • step 3: hantar link random  jadi cover shoot..mase2 nak cari model..chances nak "mengayat" awek kan tinggi
  • step 4: panggil sessi fotoshoot sambil "menyelam minum air" or "ulut bulu naik daunn.." hehe.
  • step 5: done mission..(girl kan suke di layan seperti model)
gua ngn mmber gua lame da perhatikan tektik ni..coz mmber gua pengasas nye.. haha.. lagi 1...tak semua gi photoshoot lawa weyh.. member gua cakap before photoshoot..bedak kat muke je 5inci..cube tgk muke dia real..semua kawah2 dapat tgk..haha..  


p/s: entry just remind jew..x nak dgr pun xpe..its up 2u..hehe..



Nov 26, 2011

jangan pandai bagi harapan aje dong..



hahahai semua blogger yg hensem lagi comel-comel hendaknye..weekend day yuk... keh3..jum kupas tajuk kata atas..rase nye ramai da wat tajuk entry ni..
  • "ayg..abg keje 2 tahun lgi..then abg masuk pinang ek..".(sedangkan keje pun kejap2 tukar..ape kehe nye yob..)
  • "abg ..ayg syg abg sowang je aw..abis study je..ayg terima lamaran abg.. " (sedangkan kat kolej jumpe lak laki..bye2 bf yg dulu..hehe)
  • "ayg intan payung emas..abg kn setia ngn ayg sowang je..biarlah terpaksa lautan bergelora".. (harapan setinggi gunung tue.)
hidup lak jgn suke bg harapan@ omong2 kosong..enggak baik mas dan neng2 semua. jgn suke sakitkan hati owang..bahaye tue ..dak mude skunk..darah mude..cinta putus je... sampai ke tali gantung pun de.. ish3.. biar pun kite suke psgn kite jgn la 100% janji macam2...takut tak dapat nak tunaikan je...

p/s: ayat poyoness hari ini
hidup itu indah..like kain putih???...bukan kain kapan la der..ini  kite lah yg kene corak warnanye .. kalaw warna ceria..ceria lah hidup kita.kalaw warna malap kite letak..malap la hidup kite..

Nov 25, 2011

jangan suka merungut sangat lah weyh..



status updated: s0rry lame x update..baru abis final exam..tahniah b0la sepak malaysia menang sea games! kowang mmg terbaik..
  • merungut why hidup tak senang2..
  • merungut why kerja susah dapat..
  • merungut why gaji dapat hujung bulan je habis
  • merungut why tak kahwin2 lagi..
  • merungut why tak cantik/hensem cam org lain..
nape nak merungut sangat?.. kowang redah jer la.. org2 dulu pesan ..berakit-rakit dahulu..bersampan kemudian kan2.. nak bende sedap kene usaha lebih dan makan mase kan..hehe..lagi 1 ..tanam sifat bersyukur ape yg ada.. kalaw dah tue rezeki ..ikut je la kan.. then plg penting jgn ade sifat (phd) perasaan hasad dengki..kalaw org lain senang..kite senyum kat dia..jgn nak hantar bende2 hitam lak..jgn2..hehe..


p/s: yahuu..abis study..pasni nak mata pencarian lak..

Nov 19, 2011

Ambil sijil gantian SPM, PMR, STPM ?..gua nye sijil politeknik hilang..pergh...


done my muet tadi..wat hal seyh...transkip politeknik aku hilang lak,,original  lak 2..mane la aku campak.. da la aku nak isi gi keje ni.. time2 ni la nak hilang pun...tapi jgn risau ..aku tanye member2 aku ada kate kene gi poli balik la..ye ke?..cari2 kat internet..then aku found ni..x pasal2 nanti nak gi putrajaya lak..kowang if hilang sijil/dip ke..le gi tempat ni..

Ambil salinan sijil peperiksaan
Secara khususnya untuk panduan semua begini. Prosesnya mudah:
– Isi borang, nama penuh dan no. IC.
- Tahun peperiksaan
- Nama sekolah
- Selepas isi borang, pegi kat kaunter, serah borang dan IC.
- Bayar RM10 untuk setiap 1 salinan Sijil, so kalau korang amik salinan PMR dan SPM bermakna RM20.00 tuuunaiii

Kaunter permohonan dibuka setiap hari bekerja.

Isnin – Khamis   :  8.15 pagi – 12.30 t.hari/ 2.00 ptg – 4.30 ptg.
Jumaat              :   8.15 pagi – 12.00 t.hari/ 2.45 ptg – 4.30 ptg.

LEMBAGA PEPERIKSAAN MALAYSIA
KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA
ARAS 5, BLOK E11,
KOMPLEKS KERAJAAN PARCEL E,
PUSAT PENTADBIRAN KERAJAAN PERSEKUTUAN,
62604 PUTRAJAYA.
(U/P: UPMPD – UNIT KECIL SIJIL) – Tel: 03-88843526 / 3528











Nov 18, 2011

kisah cinta sekolah dulu kala...

zandra aziela.. atlet pilihan poyoness
"feewit!...tak kan jalan sowang je ..abg love kan de sini!"..ingat lagi nak mengorat pengawas pusat sumber..mase sekolah menengah dulu..org len gi library bace buku,main chest.gua gi jual minyak kat situ..lawa seyh akak pusat sumber masih terngiang-ngiang pale gua.. da kawen kot dia..

 ayat2 gua tackle awek masa sekolah+jahiliyah sikit..
  • " nak tumpang baby?..bro love baru beli scooter vs125 ni..jalan kaki kan penat"
  • bila kena tahan kat pagar sekolah  dtg lambat: "lawa nye awak hari ni akak pengawas...comel sgt2.klw awk bagi saya lepas masuk sekolah..pergh..da lawa! baik lak awk.. untung sape dapat awk.."
  • "awk!...muke awak cam ex saya la.."tapi!!!... tgk  muke awk je..ingt dia..awk sumber inspirasi saya la.."nak no fon leyh?.."
  • "kay!.. i da de bf la..i mmg suke u!.. gua pun cakap: "rilex la!... baru bf!..bukan suami u pun..dun worry..sy tgu awak sampai bile2.. (dalam hati sweet talker jew)
gitulah skrip2 gua salu gune.. sok gua de paper muet 3 paper lagi..wish aku le wat..start la broken english aku sok.. kowang tackle pakwe/makwe dulu cam mane ek?

Nov 17, 2011

sinopsis twilight saga breaking dawn part 1


status update : citer favourite gua nak kua..! suke watak edward as vampire!..haha...mane kowang..bak sikit darah..

 Setelah melewati sekian banyak tantangan, akhirnya tercapai juga keinginan Bella Swan (Kristen Stewart) dan Edward Cullen (Robert Pattinson) untuk menikah. Sayangnya, ada sesuatu yang sama sekali tak terduga sebelumnya. Masalah baru ini bahkan mengancam keselamatan Bella sendiri.

Setelah menikah, Bella dan Edward berangkat ke Rio de Janeiro untuk berbulan madu. Tak berselang lama, Bella menyadari ada yang aneh dengan tubuhnya. Bella hamil. Ini tidak sewajarnya. Janin dalam tubuh Bella tumbuh dengan sangat cepat. Edward pun menghubungi keluarganya dan mereka menyarankan Edward untuk segera membawa pulang Bella ke Forks.

Bella ternyata mengandung janin yang nantinya bakal menjadi makhluk setengah manusia setengah vampir. Kabar bakal lahirnya 'bayi abadi' ini membuat banyak orang resah. Kelompok Quileute yakin bayi ini harus mati namun Jacob Black (Taylor Lautner) menentang keputusan itu. Masalah belum selesai, muncul ancaman dari Volturi yang juga menginginkan kematian bayi Bella.
 
ni pic novel dia..addicted novel2 camni.


p/s: 24/11/2011 showing.. addicted this film..sape nak ikut?

Nov 16, 2011

wordless wednesday- (tak tahu la nak tulis pe?)


p.s: mencapapkan muke sendiri..salu letak awek org jew..bile lagi nak muke sendiri kan2..

Nov 15, 2011

soalan-soalan bodoh yang ditanya?


selasa!..awal lagi ..paper khamis..sempat lagi gua nak o9.. berbalik pada tajuk di atas..gua nak mengupas mengikut fahaman dan anasir poyoness tentang persoalan yang tak bape nak terungkai ni..keh3.
 
"hai..ni ngorat-ngorat@usha pakwe tak marah ker?
(soalan bodow la.name pun kacaw x yah la mintak izin..)

"jum keluar makan or shopping2 weekend ni..tapi.. takut bz lak de kelas tambahan"
(cer cakap macam ni..next time je la keluar..ape2 contact..kan settle!)


"awak dah ada bf kew? or gf kew?.."
(sedangkan kan relation dah tertulis in relation with.....)

"kenapa aku tak hensem ek.. tapi member pompuan sekolah rendah aku cakap ..aku kacak gak"
(cakap x hensem..pastu ngaku hensem..perasantan tul..cter lak zaman sekolah rendah..meme la..)

so! brother love nak suggest ler..jgn nak gune sgt la soalan2 menjengkelkan ni..silap haribulan kawan2 rapat meluat nak melayan soalan yg x berapa nak sivik..hahaha.. "biarlah bodoh ...bile kene belajar kita jadi pandai kan.." ..jangan pula "sebenarnye pandai tapi....... berperangai bodow..jangan  belajar jew tinggi2...tapi otak seperti mangkuk bertingkat-tingkat..salam adios!


ayat poyoness hari ini berbunyi seperti ini.."
I am not your puppet. Don't tell me what to do. You're not my mum." keh3...kowang gune la ayat ni bila gaduh ngan pakwe ke..makwe ke.. mujarab ayat ni..








 

Nov 14, 2011

untung la...hehe..


status updated: sorry wey lama tak update..finale exam..wish gua le jawab..
 
jum2..nak bg skrip trend skunk..tiap2 hari gua dgr ayat ni..

"unt0ng la".. dapat awek cam lisa surihani?..
makan katne tadi?..makan kat secret ri"sepi"...pergh." untong la!"
ko dapat bape quiz hari tue?haa! full mark? untong la..


pikir2 balik..bile nak rugi nye.. gua nak try ayat baru la..

"rugi la"... kete aku tak cam ferrari...
aku tak dapat pergi hang out bb tadi..oh..."rugi la!"
aku fail la mid hari tue...kah3..rugilahhhh!..

bagi gua untung ke rugi..tak de hal..coz kite yg kene ubah... kalaw da rugi..nak ke rugi selamanya ke?..
change to positive la der.. nothing posible..believe it or not..hehe..


p/s: continue wat note sikit..exam gua tak habis lagi..goyang...!








Nov 9, 2011

wordless wednesday- war of poyoness

meriam time..attack!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p/s: heading to poli..wish me safe beb!

Nov 8, 2011

cinta internet best kew?



status : salam..sorry lame tak update..bz kat kg kan2..best nye..tomorrow balik poli da.. siap2 nak final exam ..dok umah payah nak study...memanjang je keluar nye..hehe


entry pendek je la.before nak keluar jap lg..suggestion gua je la k.. nak amik point pun le..nak decline pun le.its up 2u..cinta internet kan?
  • mmg org de cakap ..cari cinta kat situ pun le.. tapi byk gak kes penceraian/gadoh ngn gf/bf because laman sesawang..
  • lagipun kat laman sesawang status le tipu..hehe..ngaku bujang pun ramai..walhal anak 3/4 org belakang.
  • ada yg dah kawin..tp jadi sugar daddy pun ramai..cari anak2 mude yg nak "shortcut" kesenangan.. bg barang2 mahal..i phone 5,ps3..kua kos2 tue dulu..then..baru mintak "body" girl tue kan
  • if take advantages lak..just kawan2 dulu..jgn mudah fall in love.. ada org gembira bile bahagia.. bila d tgl kan melalak lak...hehe..so think nicely..whatever we do.
  • dlm internet.semua yg indah2 kata..tapi persepsi di belakang tabir seseorg tue masih ke tdk tahu overall.."jgn sebab pndai berkata..tak menjamin seseorang baik.."
ape2 pun just think.ada baik dan kontra je.. so yg mana salah..jadikan iktibar.. "baik menyesal sekarang daripada kemudian hari ape2 pun tak boleh".. as salam..

p/s: nanti malam gua terjah blog kowang ..nak out dulu..

Nov 5, 2011

kenapa lembu tak suka colour merah?hahaha



status updated: salam aidiladha semua.. best lak cuti2 ni..gua kan antara pemalas ke kuliah..home sweet home gak best!

lembu2 nape tak suke kaler merah?.
  • ko x suke manchester united kan?..tu ko berbulu ngan red devil.
  • lembu! ko pernah putus cinta kan.mase ko wearing baju merah?.ye kan!??
  • merah tu bg ko "lembu" seksi kew?
tapi mmg lembu tak suka kaler merah la beb.. mase kecik2..dalam ramai2 kawan gua..gua pakai la baju man u..gi main2 dekat lembu...sebelum lembu nak kene sembelih.dia kejar aku siut...yg budak2 lain xnak lak lembu dengan bengang ..hehehe... so bila raye aku tak pakai baju kaler merah da..!

p.s: suke kacaw2 lembu..lagi2 baling batu kecik2 kt lembu tue..



    Nov 4, 2011

    ah sial lah...'siapa saya bagi awak'?

     
    salam all! jum gua nak buat skrip sikit..ada pengalaman sebenar + tokok tambah.sikit..adat resam org bergaduh. hehe...update jap.. after solat nak balik kampung

    Ayat lisa hari ni memang sound lain macam. Gua tengok dia asyik kesat air mata. Muka "mintak penyepak" macam nak kena bagi polompang je.

    "Ah sial la ni, gua benci tengok dia nangeh", kata gua dalam hati.

    "Ha, kau pergilah tinggalkan aku, biar aku mati kat sini, kau bukan peduli pasal aku lagi pun!!", jerkah dia dengan emosi.

    Gua rasa nak tampar je. Apahal? "bulan mengambang  ke hape dak ni? Takkan sebab facebook, nak jadi macam gorilla mengamuk lak. Takkan sebab tak dapat beli choki-choki, lu nak emosi melampau? Apa lu ingat muka gua macam choki-choki ke? demm!

    "Eyyy, apa marah-marah ni, tak syok lah, sampai nangis-nangis, meh aku kesatkan air mata", tutur gua dengan harapan mahu menamatkan tsunami yang melanda.

    Muka dah merah. Menahan sedih. Hingus menjejeh. Aaa yang part hingus tu saje wa tambah.

    "kay! Dah berapa lama kau dengan aku? Lamaaa kau tau tak! ujar cik lisa.. Kau ingat aku nak blah mcam tu je? Tak la. Aku sentiasa ingat kau lah. Nanti aku kontek la kau", gua cuba meyakinkan. Jadi hero.ala2 romeo and juliet !! Gua geli.

    "Kau fikir aku ni apa? Siapa aku bagi kau? Aku bukan kawan kau lah. Jangan buat aku macam kawan-kawan kau sedangkan aku yang sentiasa di sisi kau. Ingat sikit!!", ayat balas dia buat gua rasa sentap lak.

    Ah sialan ayat ni,  majoriti perempuan akan keluarkan ayat 'siapa saya bagi awak'  
    kalau laki tak kuat iman .le makan pujukan ni..kawan-kawan tak yah touching beb.







    Nov 1, 2011

    tips nak pikat gadis idaman ? usha2..


    intro: weekend2, pastinya lu owang  ingin bersuka ria bersama rakan-rakan kan.. tapi tgk lak member2 kowang bawak awek..lu owang lone ranger je..bosan gak.. bile xde partner like awek cam borink lak..xde tempat mengade ngade.haha..gua bg tips ckit..

    1. Kenal pasti gadis idaman
    Sebagai lelaki anda perlu memulakan langkah pertama. Beranikan diri bergaul dan berkenalan dengan ramai gadis sebelum membuat pilihan. (berkawan beribu der..bini 1 jew!)
    "biarlah orang kata..aku tgk kerol  tue kejap2 tukar perempuan bile kuar bandar..ish2.."

    2. Selidik latar belakang
    Apabila bertemu dengan gadis diminati, anda perlu melakukan sedikit ‘researh’. Selidik latar belakangnya sama ada dia sesuai atau tidak, siapa keluarganya dan paling penting, adakah dia sudah berpunya.
    "tgk mak ayah dia background baik2 ke tak..kalau didikan mak bapak baik..anak insya allah ok"

    3. Pastikan dia tahu kehadiran anda

    Anda sudah pun bertemu dengan bakal teman wanita. Perlu diingat anda tidak akan dapat mendekati gadis impian melainkan anda menegurnya. Mulakan dengan senyuman sebagai langkah pertama. Bagaimanapun anda tidak digalakkan merenung gadis itu terlalu lama kerana ia boleh membuatkan dia mempunyai prasangka negatif.
    "kowang wat rilex je depan awek tue..ko wat la lawak2 sikit..baru dia taw ko ade kat situ"


    4. Biar dia tahu anda menyukainya
    Berlagak biasa tetapi berhati-hati dengan percakapan dan tindak-tanduk agar tidak menyinggung perasaannya.
    Anda juga boleh mengatur temu janji seperti makan malam atau menonton wayang. Namun, lebih baik bertanya si gadis ke mana dia ingin pergi agar lebih selesa.
    "pelan2 kayuh...x lari awek tue..kasi timing betul mase birthday dia ke..declare la der! as couple"

    pesanan/tips khas  dari pencinta wanita k..bukan playboy!