Jun 30, 2011

udah2 la perasaan hasad dengki (PHD)


pergh bulan 7 ni gua masuk study..rindu lak kat blog gua.da last sem..hehe..hye kowang semua malaysia,singapore,brunei. ini hali gua mau sikit cerita tentang "bersangka buruk"..ape da..gua pun perfect sgt..
cam biasa gua nak wat dialog skit..nak bace bleh..xnak blah je dr blog ni..
  • "kenapa aku tgk perempuan banyak je laki minat dia ek" pakai susuk ke ape ..aishh...
  • "laki tue cam sosial je..tgk dress up dia baju,seluar branded..terbaik la...bapak dia kaye.bolehla" 
  • "macam mane ko boleh beli kete bmw 5 series ni..ko buat skim cepat kaye ke"
  • "awek ko lawa la..cam lisa surihani.tp tgk ko..muke aku lg ensem..camne ko le dapat"
  • "besar rumah anak polis tue!!bapak dia mkn rasuah kot"
kalaw ade manusia cam kt atas..sampai ble kte x maju2..udah2 le..bersangka buruk..dok top up dosa wat pa..ish3..


p/s: baru le sign in blogger..cam sial google..asik tulis "bad sector"..gampang blog aku kene hack!

    Jun 29, 2011

    follower ramai.tp entry kureng!



    salam!tajuk hari ini "follower ramai.tp entry kureng!..jeng3.."..
    • bukan gua jeles tgk kowang2 follower ramai..tapi kdg2 panas gak kat shoutbox "Sila follow me.cam malas gua nak layan
    • gua lagi respect blog nye kurang follower tapt entry best..
    • trend sekarang gua perhatikan kalo blogger tue cantik ke macho.org terus tekan button "follow".lumrah manusia.nmpak kecantikan semata mata
    • gua plg hargai kepada pengomen2 entry gua..kerana dowang sudi membaca dan memberi respon.nak dibandingkan dengan org follow blog gua..tapi entry gua pun x pernah komen..pe jadah nye..
    • gua respect "abg ben"..follower ramai ..pengomen entry pun ramai..dia mmg laki blogger role model gua.kite tulis entry bukan tayang rupa!..tapi idea-idea...
    • orang yang cantik/hensem tak menjamin sgt blog nye best..yg penting isi blog tersebut..jeng3...
    • kalau boleh kuwangkan cerita2 personal..contoh "aku xle lupekan ko b,aku cintai ko,ko la saje milik ku,aku dan dia berasmaradana.haa..tgk entry je..gua x ingin nak bace..hahahahah...
    p/s:gua tabik spring kat pengomen semua..ingt nnti nak bg some prezen kat yg kuat supporting blog gua..
    nantikan ya!

    Jun 28, 2011

    jangan ego la sangat lah

    peminat tegar "germany"

    salam mukadimah:
    hi semua..taw "ego" x??bukan moto ego k mak bedah oi..pang sat lg aku bg kunk..kite kalaw da buat salah or sakit hati org cepat2 la mintak maaf..x rugi ape pun...gua pun dulu ego tahap gaban..tp bila umo menjangkau.. berubah la ckit..senang memaafkan dan mintak maaf kat org.

    • jika gua still ada sifat "ego" insyallah ramai la mmber2 gua tglkan gua...
    • or..gua kalo de wat salah ke..gentle la hadap je muke org 2.."skunk gua wat salah..mcm mane nak settle"??kedai mapeley sttle la der...kite kan sesame islam
    • dalam percintaan..jangan ada ego nak ngaku suke kat some one..pasai gua dlu ego la sgt  nak cakap suke payah bebenor kat awek sorang ni.last2 dia pilih laki lain..melopas den!(mase dia de bf,baru dia ckp pnh suke den)xpolah..xde rezeki la ni!
    • even kalau kowang anak tan sri pun jgn nak berlagak sgt la..cool2 sudah!..(yg kaya bapak ko.bukan ko)
    • so.marilah kite bermaafan!x payah berdendam la..
    • sedang nabi le maafkan umatnye..ini kan kite just "manusia"..(x lari lakukan kesilapan)
    p.s: salam semua!

    Jun 27, 2011

    ko ni selfish la!..gua jwb so????

     as salam semua!..like usual tajuk gua hari ni.."Selfish"..bukan penjual ikan le anee..ni penting diri lor..kowang mesti ada sifat2 ni a few..name pun manusia..tak lari lakukan kesalahan..bg aku ok kot selfish..??bayangkan if gua x selfish??


    • "kay! ko tlg amik aku kat sini..(pergi la amik kat bus stop.mmber punye pasal)..da amik ..duit minyak x reti kasi!ko ingat kete persona aku 2 kete "wakaf " kew?..haram jadah la..
    • bila makan tom yam ,fast food.."weyh beb!..lu bayarkan gua.gua x de duit kecik la"..(tapi kalau 5x skrip macam 2 je..anak tauke bab* pun bankrap!
    • "u?..i de problem ni..tapi malu nak bg taw??i suke kat u ...(kalau x selfish ,da lame aku jadi kasanova..sume awek aku sebat,meme la!..hehe)
    • "ko free x weekend ni.kteowang nak ajak ko keluar la.."?..da2 gi..xnak pergi sini ..pergi sane la..(aku ingt aku pemandu pelancong ke si*l..hehe..
    • "awk-awak tlg line up la..i malas la u....ramai sgt!..nape u x  booking..(mmg hari tu last aku date ngn ko ..haha..)

    p/s:sometimes kene ada sifat selfish tapi jgn la terlampau..sila komen pendapat kowang lak?mane taw gua le trime!

    Jun 25, 2011

    mael lambung kalah beb!baby..baby...baby.....!FINAL MAHARAJA LAWAK



     jozan gua kalah ..!menyirap...........ape2 pun (semputttttttttttt) tahniah lu sepah...lu konsisten every week..
    sorry bro mael lambung..gua ngn dak2 perak+singapore da vote lu..tapi kalah gak..kabel sepah besar lg la beb..xpelah..rezeki lu owang la sepah..

    • gua x blh trime?!..camne jozan kalah..abg long gua berlakon tue..(mael lambung)
    • xpe lah..sepah pun ok la tahniah kowang..
    • hadiah2 bapak mewah!..kalah akademi fantasia..
    • astro makin kaya raya la ko!owg byk undi!.suke bapak ko nak up lg harga pakej..kunk aku bakor br taw!
    • malas nak cter byk!blah dlu.sedey!jozan kalah....
    • ape2 pun x blh!!!!!astro mmg xle blah!!!!!!!cekik darah!!!!!!!!!s**l!

    p/s:penggunaan bahasa kesat amat dikesali!


    Jun 23, 2011

    bayangkan bila sakit??


     hye semua!..bayangkan bila kita sakit??
    • kurang aktiviti dan rehat kat umah..secara x lansung x top up la dosa spt gossip2 ..dak2 skrg semua nak jadi macam nas ahmad..apadaa..
    • mak gua selalu cakap "tuhan bg ko sakit,coz da hapus dosa2 kecil" ,btl gak kalau aku sihat asyik berso"Sial" je aku..tq mum!
    • sakit best what!..bila sakit terpenung je n refresh memory2 lame..da terbaring sakit ..ape lg start melamun la..hehe..secara tak lansung dapat muhasabah diri tuk gua gak..
    • suara pun berubah jadi manje ala2 "tomok mase new boys dlu"..haha..sengau der!..awek2 call pergh suare u "sexy" la..dlm hati aku cakap sexy kepala otak ko!aku tgh x cihat ni..le wat lawak seantero lak..podacik..
    • so..kalaw sakit bia berfikiran positif!allah nak uji kesabaran kite jew..
    • lagi satu gua kalaw sakit best jew..mesti family gua bli mc d ,pizza ke..sakit2 gak..melantaq2 gak!.

    Jun 21, 2011

    just be yourself la beb...!jgn annoying sgt noh..

    PI HANG PA TGK CITER NI "KITAB CINTA"

    see the title of today owang kampung semua..hang pa jadi diri sendiri la..ni aku nak bagi saranan..tok kaum cam aku ni kaum adam..hang pa nak taw golongan2 pompuan boleh meluat tgk perangai ang...ni aqu nak bg skit sketsa yg dok wat awek/marka ang blh cr laki lain klw ang dok wat perangai yg "munafik"(ayat kesat tue) ...dengaq btoi2 ni.pi amik kertas sat! salin apa aku nak tulis ni..ilmu dunia ni...


    • "abg nak pi solat sat ek..tp jam baru pukui 6 ptg..habaq nak solat mgrhib.."(macam la awek ang x taw masuk waktu kui bapa)
    • "abg la paling baik dalam family aw..segak bergaya..semua abg"..(lama2 awek ang berbulu telinga dengaq na)
    •  "abg kaya taw ayg..abg de duit kat hong kong..banyaq dia le wat klcc yg ke-2" (bajet awek ang tergoda tgk kata2 manis ang tue)
    • "abg cool gila! aron aziz pun kalah...tgk2 bdn abg tough x ???!" (merah muka awek ang tahan nak kutuq dalam hati)
    • "yunk relax abg dapat bisnes 4 juta ngn najib razak ,abg masuk minang ayg..kita wat kat picc,putrajaya..jemput astro awani,espn semua..haha..(bodow la kalaw awek ang caya)
    p/s:2 la sketsa aku dah kaji..so hang pa semua kaum adam..biaq berubah ek..jgn dok kasanova sgt la.aku nak bersara dah..hehe...

    Jun 20, 2011

    contest! nak perfume lancome free tak?


    salam blogger,biggest,smallest..hari ini nak wat my first contest..(straight forward la ..gua nk bg je hadiah ni)

    syarat-syarat ialah?
    1. kowang letak side pic contest gua kat atas ni...
    2. tarikh contest started 17 june -1 july 2011..(xpayah lame2 lor..)
    3. the winners will announce 3 july 2011
    4. hantar link lu owang  contest kat cini k..
    5. kowang nak tag kwn2....(mesti dia taw..max 3org)
    6. contest dia senang je.add blog gua dlu 1st..
    7. wat review blog gua..pastikan kreatif dan bersurat-sirat...hehe...ini ayat berbunyi bergini di bawah..
    8. penyertaan kurang daripada 10 orang terbatal sendiri contest

     *blog poyoness best sebab
    ....................................
    .............................................................
    .............................................
    (tidak lebih 100 patah perkataan)






    hadiah di sponsored by anonymous!





    p/s: contest macam sohai saje lor..kasi hentam2 pun bole menyengat dapat hadiah meh..
    lai lai lai...

    Jun 19, 2011

    lelaki berkulit hitam lebih romantik betul kew?

    bila gua nak jd ank owg kaye cam citer ni.
    kata2 mukadimah:
    ramai blogger,fb,tweeter dedicated happy father day..gua pun nak ucap gax..tq abah! u r so meaningful to me..halalkn of my whole life..:)

    • lelaki berkulit hitam lebih romantik betul kew?..jeng2...
    • my opinion ..may b kot..coz diorang tahu akan kekurangan dowang  rupa tak ala2 cam korea ,so mereka akan syg pasangan dowang berhabis-habisan.girl sekarang "kalau boleh"..nak lelaki psgn nye.. ensem dan bergaya lg tuh..sape la xnak  pasangan yg terbaik kan2..
    • lagi satu setiap pasangan seharusynye "kontra" ..cube kowang bayangkan kalau couple sowang laki ensem2 ala pic korea kat atas ni ha..,awek dia lak cam hana tajima..mak ai..susah nak jage tuh..confirm masing2 "ego" coz dowang taw kan kelebihan dowang.
    • so jgn la mencari akan luaran je..biala owang kate  balak ko cam anak mamak,pakistan.. dia pun ciptaan allah..so jgn demand sgt nak bf yg ensem sgt...
    • kalau dah semua dilahirkan laki ensem ....semua laki ego nak yg gf hot2...x gitu... yg girl x lawa melopong la..not fair la cm2..
    • hitam bukan sebarang hitam taw..langit x sentiasa mendung...cume kecerahan ada dlm diri..kite yg kene pandai mencari..
    • "A beautiful face and great body will never substitute for an ugly attitude and a hateful heart".

    p/s:kulit gua nak kate hitam pun idak ler...cerah pun tak gak..kire gua 50-50 la romantik kot.hehe



    Jun 16, 2011

    upah girl/boy menyamar?

    pinjam pic adik aku jap!

     salam all blogger..gua dapat idea menaip today...like usual based on the title..ni drpd pengalaman lepas2..saje nak share ngn kowang..kowang nak taw couple kowang setia ke x kan2??(cpt2 angguk)


    upah gf/bf???
    -cube try kowang upah sowang girl yg tip top la kan..menyamar goda/interested kt kowang. if reaksi couple kowang wat relax je..mmg dia sedia terima lu blah dr hidup dia ..so le cr laki lain..

    -if dia jealous??pandang "kerek" jew kat minah tue..(mmg dia syg lu la der)



    -dulu gua de gune la..tp yg klaka tue..upah punye upah gua lak tangkap leleh kat minat yg disuruh berlakon.keh2...pesanan "jgn take advantadge lak.."belajar dr pengalaman..now da aware..jd baik skit la..keh3..last2 ex2 gua tglkan gua..(padan muke gua)

    -now da xupah2 girl ..even girl 2 volunteer nak jadi skandal..(terkono gua dlu.sampai mati wa x lupe)hehe.. salam semua adios!..

    p/s:"a girl's laughter is much more cheerful than a boy's, but a boy's tear is much more meaningful than a girl's."




    Jun 15, 2011

    baru couple dah cakap "I'm yours forever" HAHA


     tajuk je da melawak..gua x kutuk ek..dak2 zaman skunk tgh sehangat bercinta sakan..on2 je fb n tweet.. 
    ade je manusia hantar status "
    #barucouple dah cakap "I'm yours forever" HAHA" ..hantar kat wall lak 2..nak muntah nak bace..kalo 

    da syg ur couple tue..kowang2 taw sudeh..xkan nak heboh seantero fb n tweet "lu spoil my day la der"
    kah3...better ko cakap la cam ni "Every women deserves a man who looks at her every day like it's the first time he saw her" baru cair partner ko tue.. (mengajar lak).hehe..




    kadang2 org yg "hide" kan status dia on social network..kowang berhati-hati..cinta cyber kan..memg x le caye.."jage2..de org memerhati kome-kak piah propa-"

    p/s: Girls are like butterflies, they are so pretty and beautiful to look at, but really hard to catch






    Jun 11, 2011

    kl gengster genre lasak terbaik!

    terpengaruh citer juvana

    masa utk update ..tadaaa...penat gila gua br balik tgk "kay L gengster" td..silap2 kl gengster..keh3..!
    • tahniah shamsul rasanye blh pecah box office filem ni..rasa nya lu leh kalahkan filem "kongsi" la leng chai..ayat gua minat "tak kira lu abang long ka,ayahanda ka,janji gua pegang ini kl!"
    • watak ajib paling gua minat ..(anak buah dragon)..caya la lu tailo..!cakap selupa pelat cini dusun la...lu mmg klaka..mmg sial!terbaik wok!...lu mmg ada cara..cara lu berlakon sampai kat audien!lu blh mmg le pergi buka kawasan perfileman lagi besar.
    • watak zizan pun terbaik..cita2 mau jadi ayahanda..tapi goyang bila beradu..apa la lu..mmg klaka sial!.cittt...."lu kisah lu punya kereta saja"..kah3..(dlm filem)
    • hope kl gengster 2..jemput sazzy sam berlakon!..mmg gempak kalau ini laki langsi berlakon..lai lai lai...
    • kalau drama gua bagi 5 start kat juvana drama!(watak botak mmg meningglkan kesan)
    • gua rasa dah jadi fenomena genre macam ini anak muda mahukan!"hidup jangan sampai kena pijak"
    p/s:semoga ada cerita2 lasak macam ni lagi..mmg gua hadap support kat wayang nya!

    Jun 10, 2011

    info senarai calon anugerah planet muzik 2011



    Anugerah Planet Muzik (APM) yang memberi pengiktirafan kepada penggiat muzik dari tiga buah negara, Singapura, Malaysia dan Indonesia akan kembali menemui peminat pada 15 Julai ini setelah berehat selama setahun.

    Acara yang dinanti-nantikan ini akan kembali ke Singapura setelah dibawa ‘mengembara’ ke Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) pada 2008 dan Pusat Konvensyen Jakarta pada 2009. Kali ini Max Pavilion, Singapore Expo, terpilih menjadi lokasi acara berprestij ini.
    Seperti  tahun-tahun sebelum ini APM 2011 bakal  mempertandingkan 17 anugerah yang terdiri daripada 12 kategori terbaik, empat kategori popular dan satu khas yang dikenali dengan Anugerah Cinta Planet Muzik.


     Berikut senarai penuh calon bagi kategori terbaik APM 2011.

    Vokal Terbaik (Artis Baru Lelaki):
    1. Ariss
    2. Febrian
    3. Igo
    4. Sandhy Sondoro
    5. Sezaire Sezali

    Vokal Terbaik (Artis Baru Wanita):
    1. Aisyaa Hasnaa
    2. Amanda Imani
    3. Ana Raffali
    4. Mytha
    5. Roze

    Vokal Terbaik (Duo/Kumpulan Baru):
    1. Ana Raffali, Altimet & Suhaimi Meor Hassan
    2. Azlan & The Typewriter
    3. Govinda
    4. Projek Pistol
    5. Zivilia
    wah, sapakah yang bakal memenangi Anugerah Planet Muzik pada kali ini? sama-sama kita nantikan

    Artis Lelaki Terbaik:
    1. Faizal Tahir
    2. Glenn Fredly
    3. Hady Mirza
    4. Hafiz AF
    5. Judika

    Artis Wanita Terbaik:
    1. Agnes Monica
    2. Ana Raffali
    3. Astrid
    4. Rossa
    5. Sarah Aqilah

    Kolaborasi Terbaik:
    1. Amarah  Siti Nurhaliza & Krisdayanti
    2. Berteman Rindu Didicazli & Giselle
    3. Harus Bagaimana Atilia & Maliq & Essentials
    4. Kalau Cinta Aliff Aziz & Joanna
    5. Sayang Dayang Nurfaizah & Marcell

    Duo / Kumpulan Terbaik
    1. Andra & The Backbone
    2. D’Masiv
    3. Kotak
    4. 3 Suara – Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila
    5. 6ixth Sense
    6. Ungu

    Album Terbaik:
    1. Cari Jodoh (Wali)
    2. CTKD ( Siti Nurhaliza & Krisdayanti)
    3. Energi (Kotak)
    4. Ketika Aku Kecil (Ana Raffali)
    5. Sang Penyanyi (Hady Mirza)
    6. Suara (Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila)

    Lagu Terbaik Singapura:
    1. Harum (Roze)
    2. Ku Tetap Kan Menunggu (Hady Mirza)
    3. Lagu Teman (The Lion Story feat Zahidah)
    4. Maafkan Ku (Oh Cinta) (Faizal Isa)
    5. Matahari (Sezaire Sezali)

    Lagu Terbaik Malaysia:
    1. Awan Nano (Hafiz AF)
    2. Hanyut (Faizal Tahir)
    3. Kalau Berpacaran (Ana Raffali & Altimet & Suhaimi Meor Hassan)
    4. Kekanda Adinda (Atilia & Monoloque)
    5. Noktah Cinta (Hafiz)

    Lagu Terbaik Indonesia :
    1. Cari Jodoh (Wali)
    2. Cintailah Aku Sepenuh Hati (Ari Lasso)
    3. Karena Ku Cinta Kau (Bunga Cinta Lestari)
    4. Pelan-Pelan Saja (Wali)
    5. Rindu 1/2 Mati (D’Masiv)

    p/s:gua minat 6ixth Sense dan d'masiv..(lagu ost amanah dalam cinta).sangat best!

    Jun 9, 2011

    melayu boleh???hehe..


    ye?..ikutkan melayu semua ade je kat pelusuk dunia..
    cume..............yg hilang hanya?..
    dulu melayu semangat setia kawan
    now kwn mkn kwn
    dulu melayu tiada perbalahan
    now melayu pantang nak berlawan
    melayu dulu duduk semeja
    melayu sekarang lu lu gua gua..
    melayu dulu mahkota dara dijaga
    melayu sekarang dara tak ada harga
    fikir2 balik yg hilang hanya sifat2 melayu yg dulu
    dr mahathir pun dulu kata melayu mudah lupa
    kaya sikit jalan dah mendada
    "bila lah melayu nak pegang ekonomi negara ini..??"

    p/s:pesanan kepada diri sendiri dan umum

    Jun 8, 2011

    kawen meriah?cerai pun meriah?,kah3..

    gambaq hiasan.ang pa wat x nampak da..

    • bismilahirrahmanirahim..salam sejahtera semua.cik nak habaq ni pasai tajuk di atas.. hang pa tgk artis2 kalau dok nak kawen,pergh meriah bagai nak rak..biasa la.."public figure la sangat"
    • tapi cik memang tertarik kata-kata abang ben..dah jadi satu trend sekarang.kawen je kene ada tema ala2 garden la..candle light(eh ni bukan tuk couple ka),inggeris,cowboy la..and so on.
    • agaknya dowang semua malu .. biasa la..tak kan nak dok wat kahwin simple2..malu ka??adat pepatih lama kita kalau berterusan lagu ni  akan pupus r..melayu mudah lupa..(kata tun mahathir)
    • dah trend si laki jadi anak ikan..yg perempuan dok hambat laki owang.."apa ka jadah semua ni!"
    • last2 cerai2 masuk melodi..jawapan statik (kiteowang tak ada jodoh,no comment,its my personal,sorry).masa ang kawen sibok kalut2..nak meriah2 je na..tup2...last2 la cerai dok sedeh tak guna cik oi!biaq p aqu la nak bobel2.blog aku bukn blog ang..hehe..(laugh)

      p/s:try loghat utara biaq x pandai sgt..(kite kan 1 malaysia)

      Jun 7, 2011

      bila lelaki!!!


      • bila lelaki hensem?..."mesti dia ni gay or ala-ala lembut"..xnak mak n0k..
      • bila lelaki tak hensem?.."e..plez la..muke cam mat rempit je"..
      • bila lelaki kaya?.."ala..anak org kaye..mesti playboy punye.kaki club la tue...."
      • bila lelaki miskin?."tak demand laki cam2..x dapat la i nak gi butik ke".
      ingatlah sesungguhnya lelaki yang baik untuk pasangan yang baik, dalam al-Quran pun dah tertulis...
      semua jenis lelaki kalah kepada "bila lelaki ada ilmu dan agama".dapat kesenangan abadi dunia dan akhirat..
      sesungguhnya rupa,darjat,kawasan,negara jajahan bukan bekalan untuk beli cam "hotlink ticket" nak masuk syurga..fikir2 kan dan selamat beramal.."if you truly love someone you'll forgive the unforgivable."..conclution jadilah seorang pemaaf.

      p/s:pesanan kepada diriku juga..
      A beautiful face and great body will never substitute for an ugly attitude and a hateful heart. !






      Jun 6, 2011

      girl malaysia vs girl singapore




      • thanx god!.follower da 500 org.hehe..suke2.tajuk entry kali ni biasa la..girl malaysia vs girl singapore?
      • based on the top,firstly in my mind."ala dak girl singapore..sosial nak mampos,bajet kaye..bajet oversea,tip top lak.."..byk gak aku mengutuk..hehe..
      • tp xsemua girl singapore cam2.mungkin cara didikan parent yg agak ke"barat"an..membuatkan anak-anak kejarkn nikmat dunia..
      • in addition,tp yg sedey tue..xya cakap dak singapore gini2 la..gitu2 la..dak girl msia pun ape kuwangnye.dak cini pun kaki clubbing gak ..tu la org cakap "dun judge a book by it cover"..
      • tp mmg x dinafikan dak girl singapore pandai berbahasa english..p.m dia pun cine der..2 la advantages dowang.xsalah kalau kte berkawan dgn dowang le increase languange kite ..ke "internationalyy.."(mamat khalid)
      • sejak 1 month playing social network, "twitter"..banyak gak friend from singapore,dak girl dowang x la poyos sgt..cume dress up la agak seksa mate memandang..(tp gua tgk hati dia,bukan brg dia yer)...