Feb 27, 2011

anugerah berita harian 2011

MAKIN hari makin menjadi. Semakin hari saham mereka semakin melonjak dalam dunia persada seni tanah air. Sepuluh artis dan penggiat seni tersenarai dalam ramalan B*POP bakal mencipta kejayaan mereka tahun 2011. Shaheizy Sam, Syamsul Yusof, Lisa Surihani, Shahir, Zizan Raja Lawak, KRU, David Teo, Diana Danielle dan Azlan & The Typewriter mungkin antara sebahagian insan seni yang bakal mencetuskan fenomena tersendiri tahun ini.

Apapun masih ramai yang hebat seperti Remy Ishak, Tiz Zaqyah, Maya Karin, Johan Raja Lawak, Kamal Adli, Fizz Fairuz, Mizz Nina, Yana dan Shahz Jaszle yang bakal mencipta sejarah dalam kerjaya mereka.

"gua hope shaheizy sam or yuna menang mlm debaran itu yer." 
de info2 sikit gua jangka pemenang..(bajet tok bomoh daa..) 

Shaheizy Sam
 MELEDAKKAN kejayaan dalam sekelip mata. Hero Malaya baru,  diramal akan terus meraih kejayaan tahun ini. Dia kini aset penting dalam dunia filem tempatan. 

yuna version star wars
 Gadis bertudung popular sekarang,yuna akan mencipta fenomena sebagai penyanyi yang boleh menguasai populariti dan mengambil tempat sebagai Penyanyi Wanita Popular ABPBH 2010 selepas kejayaan membina namanya di Amerika, selain memikat peminat remaja dan dewasa. Saingan penyanyi wanita memang ramai tetapi tidak sengit kerana kebanyakannya hanya mencapai tahap mutu sama rata dan populariti yang tidak konsisten. Yuna ada keunikan dan inilah yang membezakannya.


Feb 25, 2011

2PM Junsu, Lim Jung Hee - 가지마 Don't Leave Dream High OST Part 6



siapa layan story ni,,kat channel 391?..cpt2 komen.."dream high"
mmg terbaik cter ni..step dancing mmg layan ..wa pun layan joget kat bilik..

Feb 23, 2011

pantai irama?

21/2/2011(jalan2 with my new group research..%^&&**)
p/s:"jasa kowang amat ku hargai"


end of class je ptg tu..terus gi pantai ngn geng2 powerpuff girl..hehe..ni de sikit pic..sila2 tgk yer.klw x menarik kowang ignore jela..pikir balik study2 gak..tp mase release tension harus ade..x gitu?.lala...

ni kete ksygn gua pesona..tp org dia terpesona gak an?.perasan2.hehe




ni dear watak utama powerpuffgirl.."buttercup"..tq tulis nama aku nnti aku."xde duit kecik nk bg la"


ni dia geng2 powerpuff girl..hehe..aku cm power rangers merah da kat in the middle 2



 ..



Feb 17, 2011

Day 170 : melakar belog =)

salam blogger.gua di tagged oleh cik munge ros !! so terpaksa lah buat entry sebab ditag oleh die ...

Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
- hurmm ape erk ?? of coz la..nak rumah semi d..corner lot k.

Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri ?
-hp ler..no fama ;)

Di mana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang?
- kalau bley kat garden2 ler..tgk buah hati gua nak katner.tapi if bley kat hotel je..senang nak 2 pihak berkumpul ;)

Adakah korang sedang bercinta sekarang?
- no comment ahakzz ;D

Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
- to my future wife ler ( until death ) ^___^'

Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
- errrr -,-' , kalo jumpe pun kat mall..plg gentle kat umah dia..so le amik hati both parent pasangan kite right+_+ )

Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
- maskulin ;)

Apakah nama penuh korang?
- alamak ! hak nie yang lemah nie owang nak tau nama gua +_+ .. hurmm oke lah , khairul akmal bin azman .. okee fine awak menang dan dapat tahu nama penuh saye ;(

Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
- both la  >_< 

Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
- errr tak dak sape kot +_+ .. dapat jumpe my family hari2 pun kire seronok tau ;(

Adakah korang basuh baju korang sendiri?
- hehe..yer..if xde washing mashine..p hantaq dobi ler..

Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
- korea ! nak nak negok keindahan panaroma ! >_<

Pilih salah satu, peluk atau cium?
- hahaha ciss soklan maut nie beb !! kiss ,, haha opss gatai cikit xpe kot ..

Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang
- simple , lawak , peramah ;)

5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
- lappy ku
- kereta persona ku
- beg dompet
- blackberry ku
-perfume polo ku

5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar? 
- Bunkface - Dunia
-08-nelly-gone_(feat._kelly_rowland)
- keane-somewhere only we know)
-NeYo_-_One_In_A_Million
- Yeah3x (chris brown )

Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
- werkk nak tau p tengok mukabuku ! 21oct ... tempat tuh rahsia ;)

3 orang blogger yang korang nk tag
( erza )
 ( wan hazel )
( labu )
 ( honey madu )


Cerita sikit blogger yang pertama korang tag
- die sangat comel , kelakar dan simple ;))

- TAMAT -

Feb 8, 2011

follower ramai bagus ker?

 follower ramai pun daripada sudut positif le tingkatkan trafik.tetapi kadang unique visitor tak tentu le dapat
depend ngan artikel yang dipostkan.certain blogger akan bangga akan jumlah followernye.tetapi bagi ku..
thats not important,quality of entry post lg bagus.le tingkatkan unique and income kite.
  • so,rajin2 la blogwalking.
  • jangan harap orang yang komen artikel kite dulu
  • rajin2 mempromosikan diri(jual nama blog kat blog org lain)
  • banyak kan post artikel yg membosankan

Feb 2, 2011

berita hari ini?



lame tak update this blog..like usually busy with study..kepada umat chinese di luar sana ..saya mengucapkan gong xi fa cai..lai lai lai..makan kuih bulan jgn byk sgt,,nanti itu bulan tak ada ..kita jugak susah meh..hope student at mesir selamat hendaknya.amin..now.hope malaysia negara tercintaku..aman dan sentosa la hendaknya.baru la ramai investor nak masuk.."saya sayang negara saya".
p/s:alamak ai..semangat patriotik!