Dec 15, 2011

untung la ada gadget terkini.......sentap gua.....

gadget idaman !
hai hai...! best lak tgk kawan2 main bbm...semua bb terkini...gua bye biasa jew.. janji ley bbm kan... dgr2 kata i phone 4s lagi gempak ek..if layan gadget ni... semua update jew... tgk i pad 2 nak beli..tgk samsung galaxy S2 nak beli... ketamakan betul.. 


tapi gadget2 mahal...terpaksa ikat perut watper kan.. kadang2.. bab makan kemain kedekoot..order ais kosong..roti canai...cakap on diet la bagai.. sygkan gadget terkini..sampai makan pun nak kene catu yer..ish2..ape pun tak boleh..


then,jgn la ikut nafsu sgt... dan dengki kat kawan2..biarlah dia beli..dia mampu..ko x mampu kan??? himpun duit beli lah..jgn ko g rembat lak gadget kwn ko tue... potong tgn karang..nasib negara kita belum laksana hukum "hudud" lagi..kan2..(nik aziz nik pun may be angguk tgk entry ni)..kah3..

#biarpun gua sentap! gua nak wat perancangan jgka pjg..why gua x beli emas ker..tanah ker?rumah ker?  4 long term..harga emas tak pernah turun aw..le wat duit hantaran ni..if 3 tahun simpan dari skrg..haha.. (angan2 jer brader poyoness..)

kowang lak ? terikut ikut or tergoda gadget2 terkini skrg..memberi pulangan ker for long term?? 
ke satisfaction? hobbies? saje2??




44 comments:

laskar pelangi said...

mmg tgk gadget baru..terus nak sambar jer....tp..xmampu lg..tunggu kerja dulu ah =D

miss Fyqa said...

takpe la x penting gadget2 tu smua..

phone yg ade ..cap ayam je fyqa ni. kui2. ^__^

Norlida Ramli said...

beli je kalo mampu..
kalo xmmpu wat cra x mampu.haha..

aww..kay nk masuk meminang i kn?sentap guwa.haha

aqmalazmi said...

itu semua kehendak..bukan keperluan ;)

ShahzCudin said...

dulu masa masa sekolah dlu suke folo gajet2 nih..tp da bsr ni da phm cmne susah ayah cr duit da xkesah da sume tu..beli ble perlu je..

Najwa Fatin said...

Eh wawa pun ada IPhone :)

*stands for I Punya Phone :)
HAHA

noraauliyya said...

guna ape yg ada jew!

noraauliyya said...

guna ape yg ada jew!

~SaL IjOu~ said...

kite tgk aje..tompang gembira tuk kwn2..hek2~ =p

Zaza Fakharuldin said...

ala gadget kat anroid pon best jgk laaaa

Ca Cik Duyung said...

gadget2 macam phone, ipad ke masih belom mampu menggoda ca..tapi ca tergoda dgn dslr..hehe

ada duit banyak better beli tanah..akan dtg, nak dpt tnh sendiri mmg susah kan?

Teenager Housemaid said...

wah bestnye..
kalau ade rezeki nak beli ipad 2 and iphone..:)

sha my heart said...

saya tak la terikut. setia dgn yg satu jer. hihi~

tapi tau perkembangan gajet terkini..

Miss Eja said...

hehe.. eja da ade i-phone da. nak galaxy lak r..heheheh..

Woofer Storm said...

suka beli gadget time study dulu.gila gadget katakan..beli untuk kehendak nafsu yang tak kan pernah puas..

#kini simpan duit nak kwin..wa kan dah gatal ..hahaa bro bila nak kwin?hehee kwin tu best..lalala~

Saddila said...

hahah setuju . tak payah nak jelous2 de . nnt kite simpan duit , kita boleh bukak kedai gadjet yang awesome pula *okay melampau

Nurrul said...

tak berminat... :)

Miss Volvo said...

hmm i lg suka samsung galaxy s 2 :D

siti kektus said...

tengok orang lain berteknologi, diri sendiri terasa jugak nak berteknologi. kan. teringin jugak nak yg canggih2 sekarang ni, tp apa yg dah ada, cukuplah, tak payah tamak sangat. =)

cik Kartun said...

BB???
hahaha..cer bace nie kay http://nurais-luahanhati.blogspot.com/2011/12/jom-chitchat.html

YOUsoF said...

Haha jeles tu ada jugak la bila tengok kawan pakai gadget baru yang ngetop.. Tapi aku tak kisah, ikut kemampuan bukan ikut ketamakan.. ;D


Betul jugak tu Kay, beli emas sikit² pun ok kot..

Finaz Jaafar said...

sentap jugak org pakai gadget gempak2 ni tapi pe de hal..gwa tau gwa tak mampu so chill je..haha =P

Ratu Lissa said...

siapa kata beli gadget mahal2 ikat perut ? ayah saya ada samsung galaxy s2 tu, tp tak de lah smpai order ais kosong, hehe..tapi canggih.. best guna ! :D sebab tu semua org nak memiliki nya.huhu ~

Edy Fee said...

aku dengar kat radio pon dh meleleh..blum pegang lg

adwafarahin said...

pakai ikut kemampuan :)

ciK LyndaWawa said...

hadiahkan satu untuk saya boleh? hehehe

emy zulaiha said...

emy tak terkejar peredaran zaman gadjet terlalu pantas...kadar penebalan purse pulak ala kadar...akibatnye 2 thn pakai sony buruk tak ubah2 :) haha

cik pinaz said...

dalam mimpi je la .. huhu

Juliet_iRa~" said...

bagus2..sila simpan duit dr skang..hee..nt nk belikan bakal wife emas plak kan..;p

ira bb pon xpkai..huuu..pkai htc biasa je..xleh bbm pon..hehehe ;p

kalo nak ikut trend mmg x terikut le..;p..duit tu simpan utk kegunaan benda lain y lebih penting..:D

ILA HonEyBuNNy said...

kalau ada duit lebih memang akan beli...

saja suka2...ekkekekke

Lieyly ︱ Alia said...

kalau smpai makan pon nk diet..baik xpyh...wat susah ja..hahaha !

K O R I E said...

en.poyoness,

gua dh lama beli semua gadjet tu.
skang tgh tunggu iphone 5 plak,
memang mantap,rugi klu xmerasa..

kononya, padahal gua pakai nset 33sekupang jek ;p

Thalhah Amir said...

sama la. best ade gadget latest ni. huhu..

jom ke http://syoknyerblogging.com/v1/

~Nana BamBam~ said...

nana pon sentap u..awwwww!

ekin alias said...

nak satu... wakaka...
kadang2 smart phone ley jd STUPID phone... baek pakai hp biasa....legend 3310 haha

eva said...

haha.. ntah lah.. da duit beli jer.. takda duit tensen.. ahhaha.. alahai dunia kan.. suma nak jadi keperluan pulak..

Azham Vosovic said...

hurm....sy tak mampu beli semua ni huhuh....bersyukur dgn hadiah pemberian DiGi huhu

♥AienNajwa♥ said...

yup ! ~ plan yg cukup bernas..untuk mase depan kan..(^__^)..herm, mmg ade kawan mcm tu..tak boley tgok org lain lebih..tp think positive jela kan..dier nak berseronok2 gak..HAHA ! ~..

Asrul "iLham" Sany said...

gua ngah tunggu nk beli Samsung Galaxy Note muahahha

Nurnajwa KZ said...

Kte mmg tak ikut ahhh gadget update ni -.- dhlh mahal, kejap je dh ade yg latest.

Ohhh emas, klau smpan dr skrg boleh kaya woooo :D Sila beli sekilo yehh :)

acheeqa farhana said...

niat dihati mmg nak...tapi duit stil tak ckup lagi..huhuhu

cha zainol said...

aku tapandai guna sbb tu hp aku torchlight ja.

Fyqa said...

tak mampu lagi -.-"

Hanie_Dew said...

Aku besa tuka gajet ni ujung tahun la. Buat seperation utk simpan,bg parent,pastu bru tuka.tak pun hasben aku la bg hadiah besday.=p