Dec 18, 2011

muka cerah hati dalam tak tentu cerah gak kan.......

gambar hanya hiasan..tak ada mengena ngn aku pun

update time..back from watching mission impossible. terbaik la wok.. gua nak tulis entry ni..coz terbaca quote yg best kat twitter..so sape yg x follow gua nye twitter..sila2 ler add k..promote2..
  • muka cerah cantik ala2 retis gitu.. tapi perangai masya allah..clubbing sini sana... tegur sikit..melantun lak...... "hai..kubur masing2 kan..ko sibuk pe hal..." inilah contoh if hati dah hitam.......
  • ala..i lawa lagi..bergetah..muke cerah cam korea...tgh market..biarlah i enjoy puas2... (jgn sampai body tergadai sudeh..cian laki ko dapat second hand)...hahahaha........
 #orang yg lawa tapi dalam hati busuk macam bangkai pun tak gune.. baik la muka gelap cam bangla pun..hati suci dan bersih gituh..... lagi...cantik2 pun..lame kelamaan kedut gak...pakai pe pun.. tak de ketat cam zaman muda mudi...silap2 haribulan monopos...time tue ko baru pikir zaman kegemilangan ko hanya kenangan yg tak berape nak indah yuk..

p/s: dinner time..chow!.. siape de bbm invite k le sembang poyo2... 21451E30


44 comments:

ShahzCudin said...

patut muka tgh cntik wat perkara2 baik..bru org hormat..

Nurul Iman Rosman said...

lagi bagus,
cantik dalam cantik luar :)

miss Fyqa said...

tu la, bak kata pepatah jgn pandang pada paras rupa. ehee.

CekbOlat-bOlat said...

betul tuh ! hm.. sye bolat -,-" die rmping,, haihh

~SaL IjOu~ said...

kite xde twitter~ =p

org skrg kan ramai berselindung di sebalik 'topeng'~ (--")

Nalisa Syahira said...

kalau dulu , rambut sama hitam , hati siap yang tahu , tp zaman sekarang , rambut pun dah tk sama hitam , hati lagi lah tak tahu mcm mana

nasha sanza said...

dua2 penting tapi lebih penting dalam hati..

Lieyly ︱ Alia said...

hahaha , alia xputih pon..

amboii ada bb sudah..bestlah kan..bg alia ah..

heheh ! alia jrg online dh pas neyh..jrg lah main blog kay noh..wish me good luck big bro ! take care , Assalamualaikum :)

Ida Ramadhani said...

dont judge a book by its cover :)

tapi kalo dlm luar cantik kira pakej la..bertuah..hehe

Jue said...

Kkdg mmg btul pnampilan mcerminkan peribadi seseorang tp ada kalanya kita tlalu mudah pcaya di sblk pnampilan yg baik itu

sha my heart said...

sebab tu tak leh cepat menilai orang.. =)

Azham Vosovic said...

wah...da ada BB....kelas kau Kay hehe

K O R I E said...

baik berkulit koko,
xkacau org ;p

cik Kartun said...

alhmdllah CK tak cntik :D

Woofer Storm said...

masih muda bolehlah perasaan cun,nanti dah tua baru tahu langit tak selalunya cerah..tak baik bongkak dgn wajah yang diberi oleh tuhan,bila-bila tuhan boleh tarik balik..ermm

#jom bertwitter bro.hehee

Teenager Housemaid said...

sama2 lah kita menjaga hati..
wah ade bbm gak ke..hehehe

Miss Volvo said...

hmm biasa la manusia byk mcm

Saddila said...

jaga perangai , elok la hati :))

Bluewendy said...

alangkah indahnye klu hati pon flawless~

sha my heart said...

ada org baik, ada orang jahat.

meh add twitter

Fyqa said...

alhmdulillah..
smoga cantek sgalanya.
amin...

Nurrul said...

SETUJU SGT2 DGN kAY... sekarang mmg susah.. nak tegur sikit..
nanti dia kata kita gini plak..

"kau dah baik sgt ker nak tegur aku ? ? ?suci ler tuh ??"
sakit betul hati ini.... Allah juga berfirman : ingat-mengingati sesama manusia.. kalau jadi gini ? nak kata ap ? :(

Asrul "iLham" Sany said...

yang penting luar dan dalam gua jambu - kesayangan gua ar yg cakap bukan gua muahahhaa

GincoMerahJambu said...

manusia..biasalah..mcm2 jenis perangaii

eva said...

ish ish dunia dunia~

haha.. blog awak lagi ringan.. simple jer.. senang masok blog awak.. hehe

♥AienNajwa♥ said...

like ur statement..muke cntik tp hati busuk, prangai truk wtpe..biya xcntik yg pnting hati bersih..but, major nyer yg ade kulit cntik, kaki cntik, body cntik, yg tulah dier nak tunjuk kat khalayak ramai..yg pnting kite kena tau bahawe Allah sengaje hendak menguji kiter..hidup di dunie hanye ujian belake..=)

c'axoera said...

tepat aku amat setuju skali dengan quote tu heheh

http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/aku-hanya-mahu-kamoooooo.html

ILA HonEyBuNNy said...

hati yang suci susah nak di cari...
lau nak sucikan hati dekatkn dri dgn Allah...;)

p/s: kay sori la..ila dah xguna nber fon lma tu...so mmg xkan text dgn sapa2 g...ehheheh

konde said...

hati orang sapa yang tau

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

teha said...

cerah hati lg bagus drp cerah muka :)

mr.syazwan said...

haha

mmg panahan ayat2 tu..

=_=

A Crack Mirror said...

terkadang..kita semua ni pandai berbicara..tapi tak sedar yang kita sendiri pun ada terbuat perkara sama..cuma tak ketara macam org yang kita kutuk tu..then bila tersedar kita akan cakap "lah..at least aku tak macam dia..." hrm.. sama2 kita renung kan...tq

Edy Fee said...

zaman skrg....clubbing dh jd mcm trend....tp dlu pon ade disco ape.hehehe

Juliet_iRa~" said...

huhuhu..setuju..:)

muka cantik hati kena cantik..

muka x cantik hati cantik akan jadi cantik serba serbi..

fany wany said...

manusia kannnn

macam macam

Ratu Lissa said...

biasalah.. kalau kulit cerah mestilah clubbing. pkai seksi-seksi. mestilah nk tunjuk kat org. tp kalau lawa hati busuk mcm bangkai pun memang lah tak guna, hahah..

emy zulaiha said...

haha mcm mane nak add twitter...bayang twitter pon emy xde?

mcm mane nak sembang poyo2 dlm bbm..bb pon emy xde.

haha kesian! :)

emy coklat tapi hati suci.haha perasan! :)

mira maisara said...

hati tu penting kan

azra said...

kubur masing-masing,tapi siapa tolong tanam?Hahaha.

aleen aiden said...

MI4 amemenuhi expectationku.hu3

yup2.cantik muka tu akan fade seiring dengan masa. :)

siti kektus said...

mungkin dorang fikit kalau dah cantek, tak tunjuk apa guna kan. rugilah duit byk dah melabur.

LAici KAng Ais said...

luar cerah dalam berkurap

Hanie_Dew said...

Cantik luar dalam la baru cunnnnn.cam lisa surihani.=)

noraauliyya said...

ekceli bila dalam cantik, luar conpem cantik.