Dec 13, 2011

kenapa pasangan kowang kemain kedekut ek?nak taw?


 
mesti kowang de kawan2 ke..pasangan dulu ke...bila tgk wayang n makan bayar sendiri2.. even mase couple kadang2 ur couple..tak la support semua.. cik wendy pun pernah tanye kat gua y laki kedekut nak belanje awek dia ek..? ni jawapan santai jerla..kot kowang de jawapan lg best le tambah2..

  • may be pasangan kowang dari keluarga susah2.. (hari keluar2 nak belanje ko nye..kopak la duit dia..anak tauke babi...le jadi miskin if duit keluar jew.
  • peristiwa silam? (may be org kedekot ni pernah kena kikis kew.. tue dia payah nak belanje2 org..)
  • decide?.. may be dia set in my mind..ok ! aku kan belanje dia if ada ikatan like tunang ker.. baru abis duit pun berbaloi..coz may b dapat kahwin dgn pilihan hati tak pe lah berhabis duit
  • tak pun! mmg keluarga haji bakhil..(if camni..kowang cari jer la..pasangan lain..coz mmg tahi hidung masin ler..)
#hidup jgn nak kedekot sgt.. nanti allah tarik balik ape yg kite ade..baru terduduk!..then if couple pun gilir2 la belanje..jgn si laki...lame2 cari girl lain la.dan begitu sebaliknya..chow..got to go.. (cam lagu najwa mohaideen lak)

46 comments:

cik Kartun said...

hahaha setuju laa..
Bagi CK, if korang ,masih bergelar student..bater tak yah kapel2, klu duit rokok, duit mkn p0n mak bapak tanggung :D

Cikpuan rara said...

kalau bercinta kena melabur sket.kalau kedekut mmg out awal2.hehe

Hanie_Dew said...

masa couple dulu aku segan bila bf banjer masa kuar. heheheh..

Hanie_Dew said...

sekrg dah tak segan sebb tu husband aku sendiri. hahahahahha

miss Fyqa said...

eh tak baik kedekut ..mak kita marah.. aha..

Teenager Housemaid said...

tak pernah ade pasangan..
tapi, kaalu saya mmg akan kedekut dgn die..tamau kene jadi stupid mcm org lain..hehehehehe ;p

Edy Fee said...

mmg ade jugak bape kali jumpe perangai kedekut cmni..huhuhu

singgah my new enty ...
http://edyfee.blogspot.com/2011/12/nak-tambah-saiz-ape-caranya.html

Jue said...

aku lomah beno kalau dpt bf yg kedekut..silap hrbln buat aku rs nak nyanyi lagu avril lavigne jer!haha

Azham Vosovic said...

hehe, betul betul betulll...

aku pernah rasa semua, kena kikis, lgpon aku mmg dr kuarga susah... huhuhuhu

Nurul Iman Rosman said...

takde pasangan lagi ,so tak merasa lagi pasangan tu kedekut ke tidak.

haha :D

justin lover said...

adik sy ckp...xbaik kedekut,nnti kubur sempit...haha^^

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

owh..akak benci org kedekut.jimat dan kedekut tu amat berbeza.

Saddila said...

dila dan pakwe saling tak kedekut .
ehh dengan sesiapa la , dila suka belanja orang :))

siti kektus said...

Kadang2, diri sendiri yg rela nak belanja dia. Kadang2, naik segan jugak selalu dia keluar duit. Duit bukanlah banyak mana pon. :)

NHMS said...

my pov la, bese laki nie time xde duet je kedekut.
time ade duet xdenye nk kedekut2 ngan gf.. :)

chemay said...

yang chemay punye.
memang jenis bakhil.
poyo je.
-.-

Ca Cik Duyung said...

sharing is loving..haha..kongsi duit bila keluar.xpon si pompuan byr duit mkn,lelaki byr wet wayang..hihi.contoh la.ok x?

Addin-Lee said...

haha . aku sorag . pape hal , tnggung sndr derr

Jerr said...

haha . cmmnt here :D

sha my heart said...

mungkin dia ada sejarah pernah kena kikis @ dia sendiri kaki kikis.

plg tak suka kawan (couple) dgn orang yg kedekut ni..

aqmalazmi said...

Aku kedekut ;D

~SaL IjOu~ said...

ada kwn ngn sorang membe laki ni, kalo kua ngn die je, mesti die banje..bila nak byr dia x kasi..sampai naik segan dibuatnya..mudah2an murah la rezeki die ye~ ;p

Miz Novexx said...

kenalah kedekut sebab belum 100% lagi konfem yang sidia tu bakal suami or isteri kita... ;D

ciK LyndaWawa said...

hahahaha..baru pagi tadi d gak terpikir nak wat entry camni..hehehehe=]

Bluewendy said...

hihihi.kedekut taik idung masin..tapi tolak ansur skit bro.. :P

aiNa yaZiD said...

perlu ada give n take. (^^,) itu yg penting.

ShahzCudin said...

hamboih! semua laki nak tanggung..untung..
nak kena tggung meh kawen dulu..

biha yahya said...

yeah setuju..
tinggalkan jek , kalau lelaki yg kedekut gila. sampai topup pon sibuk suruh prempuan masokkn ! hessshh

Najwa Fatin said...

Err takpe, kay jazle kaya beb !

hee~
realitinya terserah kepada diri :)

adwafarahin said...

in relationship kene ade give and take so bile sorang dah blanje len kali pasangan die la plak..so xde la timbul pasal kedekut2 nie :D

anamizu kaito said...

kalo guwa lelaki pon for sure guwa pkir selagi blm konfem jadi ISTERI guwa,sory la beb =P







luv,
cik ana

cik pinaz said...

kalau tak penah langsung tu tandanya dia kedekut la .. huhu

Woofer Storm said...

bro,bukan kdekut tapi waspada..takut dapat yang pisau cukur je.hehee

*entry terbaik^^

Nurnajwa KZ said...

Sesungguhnya kte lg suka byr masing2 punya sndri :)

Pling tak suka bila dia ungkit ahhhhh -.-

Nurrul said...

wee... sanagt setuju..

*tapi lebih baik sharing-sharing right =,= *

Lea Isnawi said...

kongsi2 la bayar kan

jangan nak harapkan satu pihakje

Original CikTeddy said...

gilir2 la kan..bru adil^^

♥AienNajwa♥ said...

Hermm..ape yang penting sekarang, same2 tolak ansur..share is care ! ~~ ape2 pown tepuk dade tanye ur partner..(^___^)..y??..y??..n y??..

Juliet_iRa~" said...

ahaha..xleh terima org kedekut ni!

sbb sllnya dia kedekut bila nak guna duit dia, tp duit kita kemain lagi..

so bye2 je la..heeee

Norlida Ramli said...

kena la saling2 tukar..
xkan si boy je nk kna blnja..botak jgk kepala dia nnt..haha

TiraPengemis said...

jgn sampai kne chop pisau cukur atau pisau dapor sudehhh...hahaha

emy zulaiha said...

kawan emy ade..kedekut gile..even dgn gf sendirik..kesian kan :)

LAici KAng Ais said...

haha.terbaeeeeekkkkkkk

Lizzie Yasmin said...

Elloo si kedekut.. mmg ssh lar ko nak dapat pasangan.. tak pyah berkira sgt, sbb nanti pasangan pun tak berkira dgn ko..

Miss Volvo said...

dulu ex bf i kaya i xpyh kuar duit. skg dpt bf cukup mkn i pun kena kuar duit.








haha.

ekin alias said...

Mgkin laki kedekut dia pk nak beli rokok kang tak cukup duet HAHA..

tak pon yang laki tu bnyak spare part... sana nak blnja sini nak blnja...POKAI hahaha