Dec 1, 2011

kenapa orang meluat tengok drama melayu?



elow bebeh ..! now listening dj tiesto sambil mengarang cikit..hehe.. fb membosankan...its better layan blog now la compare than fb..satu transformasi lak..ingat dato' najib je ade transformasi.. pada bapak gua selamat mengikuti persidangan umno kat pwtc..pulun jgn x pulun..(berpolitik la plak).jum layan story of the day..

  • dalam drama melayu mesti ada makan kat restoran mahal2.. (wajib ada la babak makan2 ni..jadi habit kat pengarah skrg)
  •  ada watak dato kawen lain la..ade hubungan sulit ngn personal asistant..(plot cerita org da le agak)
  • balik2 muke pelakon yg sama..xde versatile ... (bukak tv1,tv3,8tv..muke same je pelakon 2..contoh je)
  • isteri curang..de skandal dgn laki lain..umah2 besar...kereta besar... (plot ni biasa kite nampak
tue la pasal dak skrg suke korean drama ke, japanese drama ke, jalan cerita dia kuat..bagi gua citer tamil paling ada plot jalan citer best..mantap isi2 cerita. plg tak lupe.. cerita sivaji the bos... kena lak hero nye rajnikan..pariappppaaaaa..!

gua bukan nak kutuk ke ape drama kite..just nak pembaharuan plot2 cerit yg lebih realistik.. ape2 pun majulah drama untuk negara..salam 1 malaysia.. (dulu, kini, selamanya..umno...) hehe.:)

39 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

kalau pree gua layan...hahaha

benci dgn industri yg banyak kencing gua

Juliet_iRa~" said...

oohoiii politik nmpk?haha..

blh msk putera umno ni..hee..

stuju kay...bkn drama je..novel alaf ehem2 pon sm gak..streotaip..huuuu

cik pinaz said...

betul tu .. tapi tu yang ada dalam masyarakat kita .. pengarah buat cerita sebab nak tunjuk pada masyarakat sikap buruk kita ...

khairul akmal bin azman said...


asrul: manyak kencing meh?



juliet: mmg nak register putera umno pun..hehe..



cik pinz: yes!..terlampau byk annoying in our environment

Nalisa Syahira said...

ahaha , standard ah cerita melayu .

YOUsoF said...

Hehe topik yang selalu ada dalam blog tapi tak pernah jemu untuk dibaca dan dikupas sebab memang betul pun semua tu..


Kalau tengok drama melayu ramai² dengan family aku suka cakap "kata cerita melayuuuuu" tanda mengajuk jalan cerita yang sangat bleh dibaca haha.



Plan A aku blog http://pelekatku.blogspot.com tu la Kay. Tu blog asal aku, sekarang aku jadikan blog bisnes kecik² je. Kalau kau sudi promote pun aku ok je. hehe

aizamia3 said...

lepas tu makan kat rumah mesti nak ada sudu dengan garpu.. mat salihler kononnya..

cik wanie Lovela (CWL) said...

haha setuju

cik Kartun said...

tetibe terselit isu politik nie..
ade pape ke?? nak masuk undi ke..???
huhuhu

kotak bulat said...

betul..semalam baru mak kb kata.. pelakon itu je la yg jadi orang kaya..bosan da tgk..

Saiazuan said...

mostly crita msia tak outside the box.. tu yg bosan.. :(

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

haha..betul tu.kebanyakannya mesti nak tunjuk mewah yg lebih2 tu..rasanya kat mesia ni yg kaya2 macam dalam tv tu chinese kot.. :P

tapi nama pon citer melayu..sape lagi nak tgok kalao bukan kita org melayu..layannn~

Daddylicious said...

ada yg bagus2 sebenarnya ...tak kan la semuanya poyo kan...hehe

cha zainol said...

lagi 1 : mesti tunjuk yang orang kaya ni jahat. betul tak?

Adylia Qarissa said...

layan jer cerita pa pon..dah bosan tutup tv..masuk tidur...heheeeeeeeee

ciK LyndaWawa said...

eh betul..klu drama melyu mesti makan restoran standard..
ade isteri curang jugak.tu yang diikut oleh org sekarang....ramai yang bercerai...

Lea Isnawi said...

suka tgk cerekarama

drama yg sarat dgn moral value.

selalu buat aku nanges2. huhuhu

azra said...

cerita melayu selalu pasal korporat,bisnes nak juta-juta je

#ciksuzlin said...

bukan tak sokong industri perfileman melayu, tapi kalau cerita stok-stok cerita macam creation Allahyarham Yasmin Ahmad and Afdlin Shauki yang berkisarkan masyarakat etc. aku la orang pertama yang pergi book tiket kat wayang nun~

Norlida Ramli said...

btl2..plot yg sama je..dh leh agak dh jln cite cmne..huhu

Kiera Qaira said...

nme pon drama mlyu..
biasalah kn..
huhu
bnde sme jek nk tnjuk..

khairul akmal bin azman said...


tq all compliment!

♥CIK IERA♥ said...

hahaha auwww tengok cerita korea sebab pelakon die hensem...yeah... :p

Lieyly ︱ Alia said...

alia sokong tuh..cita melayu neyh sama ja..

sivaji the bos tuh best jgk..

Hanie_Dew said...

Tau xpe.drama melayu wajib rumah bungalowclass!haha..keta nk mewah je.ofs nak besar shopg mall.cte sume same.

Lyan k-drama,j-drama,thai-drama lg best!cter sume lain2.ada signature t'sendri.

Juliet_iRa~" said...

selamat register la yea..

ayah kita sm mcm ayah awk..haha..;p

tp anak dia ni..

undi adalah rahsia..hehehe..atas pagar je la..;p

Ratu Lissa said...

mak saya tak berapa minat ngan filem/ drama melayu nieh.. sebab tu kalau ajak dia tgk movie org melayu dia tak nk.. haha ;) she just loves reading malay novels .. tapi kalau filem mak saya suka Hollywood.. habis HBO, starmovies, cinemax, starworld, fox, semua nya dilanggan, hehe :p

ღ Nurrul said...

setuju ! Nurrul suku tengok Bollywood , lagi2 law ada Shah Rukh Khan , Salman Khan , etc beb ! gempak ! out of our mind the action takes ! :)

miss Fyqa said...

drama melayu mcm tue la.. but kdang2 ade sesetgh drama melayu best gak..

:D

Breakfast Yummy2..

♥AienNajwa♥ said...

huhuhuhu..tau xper..kalau kete mewah memang wajib kowt ! tapi salunyer berkisakan kisah benar..cume bosan part2 cmtula kan..=)

~Nana BamBam~ said...

betul tuh kay..ishh semua drama2 nak bajet umah mahal2, kalah umah raja..

keta jenama, restoran mewah, bajet kaya sangatlah kan..huh..meluat i..

cik wanie Lovela (CWL) said...

drama melayu ending dia~ h.....

TwiggyLiyana said...

saya terjumpa your blog nih and i've gotta say, dude!! you're hilarious!! hahahahah!! keep up the good work!!

~SaL IjOu~ said...

da ramai yg ckp cite tamil lagi best die nye plot~ setuju tu~ ^^

Azham Vosovic said...

aya suka drama Melayu mcm Juvana, KAMI, Blogger Boy, Gol & Gincu...yg urban ckit hehehehe

✿ Myra ✿ said...

ciri2 tersebut masih banyak lg dalam drama2 melayu..tp takpe..skang ni perfileman kita dah makin upgrade.
ceeewahhh. hehe

TiraPengemis said...

jom layan korea plak....hahahahaha =)

Miss Eja said...

salam.. wahh,, lme x komen blog kay. eja cuti slme sebulan lh jgak kot..hahahha.. but blik kolej blik so 3mnggu lbey je lh cuti.. PWTC? eja ade at sne selme smnggu uh..haha.. de jmpe x x x ? well,, bese r cer melayu.. x cam cer indon,, korea or eng kan? hehe...

ILA HonEyBuNNy said...

itu je la modal cita melayu kita..hahahha