Dec 8, 2011

follower facebook vs follower blogger?mane best?

ofcoz la gua pilih follower blog ...ala friend facebook beribu raban pun tak best gak..tak mencabar..nak taw nape2..ni bukan entry jeles ek.. saje nak tulis ape dalam kepale..keh2..
  • kat fb..org add tgk muke jew..if lawa org tue..byk la dapat friend request
  • friend byk pun kat fb pun tak best.. banyak lak kaki stalker la..jual minyak la.. adat ler.. kena lak org tue hotstuff kan
  • fb limit sampai 5000 je kan..pastue..contoh je aw (kena lak wat peah 1,peah 2,peah 3)..mmg serabut la..
  • fb xde entry best2 cam blog...buka home je..asyik2.status jiwa2..tahu la..status set for everyone..mmg annoying kan..
if blogger..kowang nye follower byk mmg gua respect..susah org nak follow blog kita ..jika kat fb senang..click je friend request ..kene lak muke mamat ensem ke..minah lawa..belah dada sini saneker. lagi laju add yer..


blog if bagus..org da suke..baru dowang follow aw.ingat senang ke nak follower byk cam cik epal..yuyu tue.ben ashaari tue.. entry2 best2..baru org baru nak follow aw..


p/s: tuntasnya..blog lagi mencabar dari facebook..sekian, terima kasih..hehe..

51 comments:

kotak bulat said...

betul..like entri ni..hehehe

awesome of NAA said...

hahaha ;D
btul3..

Lea Isnawi said...

tp kalo follower ramai, tapi diorg x folow baca blog kita. just dgn niat

"i folow u, u folow i"

xbest gak. huuu

miss Fyqa said...

sokong!.
kdang2 tension ngan fb.. hehe

chemay said...

secara kesimpulannyee.
chemay setuju 100%
:)

princess said...

kehkehkeh *gelak sopan* . memang pon . kalau kat fb tu kejap je dah bosan . kalau blog , tak cukup rasanya masa nak online .

khairul akmal bin azman said...



tq2 pengomen awal..
nti aku terjah blog kowang k..
de hal sikit..

ღ Nurrul said...

paling tak suka kalau diowg post pasal status cinta ,cinta cinta... hushh ! naik rimas Nurrul aw... heerrgghh ! baik blog ... boleh buat ayat tersirat dri tersurat.. kan ? :)

mr.syazwan said...

blog mmg best..

tpi tu la idea kena ada je kan tuk update

tgk je la dia ni

up to date je

hehe

cik pinaz said...

betul tu .. kalau fb kita add then org approve dh tmbah kenalan tapi blog kalau kita follow tak tambah follower kita pun ..

si gadis ayu said...

untung la ramai owg follow blog dye...heeee

~SaL IjOu~ said...

err..blog kite x ramai follower pun..tp xpe,kite bersyukur ape yg ada~ ^^

say to easy=) said...

betul tu..dgn blog jugaklah kita bole tau perangai orang tu macam mana..kalo kat fb harap muka n status tatahpape.memang cepat2 remove je.haha

sha my heart said...

ya, berblog lagi susah..
bukan senang nak cari kawan, (follower agak senang). Nak buat entri best2 pun susah jugak. kena ada idea =)

cik ella said...

sgt2 stuju :)nice entry..

Azham Vosovic said...

seronoklah kau, follower beribu huhuhu

aku pon sayang follower blog aku gak heheheh

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

dapat follower blog lagi mmberi kepuasan dari dpt fren req. dr fb...hehe


kay, komen ca masuk dalam spam ker? cane ek nak betulkan? :(

snf said...

blogger terbaek lah:-)

ShahzCudin said...

dua-dua best..dua2 tu ada keistimewaan tersendri..

fnd said...

aku prefer friend drpd follower, kat facebook tu kan friend..bukannya follower,kan?

Woofer Storm said...

nasib baik follower blog lagi ramai dari follower fb,kalau tak mesti sy dah sentap ni bro..hehee

#apapun apa yang cuba anda sampaikn tu memang betul^^ cool

K O R I E said...

ah poyo jea entri..

;p
salam kenal!

sabella mohamad said...

hak'oh . tak guna ah riban riban follower kat fb . bella punya 400 lebih je . huahau . abg best ar follower blog dia ramai wowoo . kite ciput tak sampai 1000 pun . sobs

Teenager Housemaid said...

betul3x...
bagi saya kalau blog is much more better..:)
kita follow blog seseorg, coz blog itu ade cerite..
everyone has their own little story kan..

Miss Eja said...

agree wif u beb.. blog is more better than fb..

GincoMerahJambu said...

agree! kt fb orang suke stalkerrr..tp as blogger pon jgn sng2 nk app org jgk..takottt..

azra said...

blog lagi best,even tak ramai followers tapi readers its kinda awesome ;)

Athirah ' s said...

haha cayaaa lhaa ,, kat fb kaki stalker bykk . .

MiaJie said...

Follower blogggggggggggg..FB mcm private sket kot..tehee

syrupmasin said...

aku selalu stalk fb org weh..heck ape ntah lagi..lagi2 yg tak sign out tu :D

ciK LyndaWawa said...

Follower blog yg bez..lg cpt knl walaupun ckit..hehe

cik Kartun said...

setuju sgt!
CK accept org dikenali shj kt FB just nk tau info2 semasa dorang. klu kgkwn blog add CK kt FB, x app, mintak maaf sgt huhu..nk wat page utk blog malas :D

p/s : merajuk??? ermm ade la cikit. mne tau nie huhuhu

Saiazuan said...

hehe lg best add in circle g+ :D

jom berpindah ke g+ ;)

Asrul "iLham" Sany said...

tak kisah mana2 pun yg penting semua akan beli buku2 gua nanti muahahahha

ekin alias said...

follower blog aku ramai tpi =.=" tu la... i follow u, u folloe me...then NOTHING pon ramai2~ haishhhh

Miss Volvo said...

i accept kwn2 yg i kenal je hehehe :P tp blog lg best dr fb :D eh eh i folo u :)

Bluewendy said...

btol3!! bilalah nak followes ramai ribu riban..=.='

Jue said...

kan! berblog mmg susah pastu bkn snang nak blogging..silap tulis..pergh!! trus meletup ko nye blog haha

aku fb ni strict skit

cha zainol said...

hidup kay! hahaha c: blog lebih mencabar c:

mysara ramlan said...

hahaha... ok ler tu...

Rtp Farra Arisha said...

and one more point is blogging is always be the best and it's more fun compared to facebooking :D hehehe.

Hanie_Dew said...

totally agree tu kay. follower tak semestinya yang tekan button follow tu. ada visitor yang silent reader pun consider follower jugak walaupun tak appear kat dalam follower widget. kene ingat tu.

cabrannya kene la buat entry yang berkualiti bukan kuantiti. walaupun kadang main taram je kan. at least kita suarakan ape yang kita fikir relevan untuk semua orang. status jiwa2 dalam fb memang sgt annoying.

♥AienNajwa♥ said...

budak-budak punyer prinsip jer camtu..dont like ! ~~

Saddila said...

setuju setuju setuju .
dah naik muak da dengan fb . asyik2 dekat newsfeed status jiwang . menci -__-

Juliet_iRa~" said...

hee..like..
tp comment byk dlm 1 entry pon bkn sng nk dpt tau!:)..+ silent reader..

pss : thankss kay sbb remind..hee..tu keje 2 bff tu la suruh ikut tema pakai skirt labuh tu..;p

anamizu said...

seriyes annoying gila kat fesbuk yg jns bajet hot staf..meluat~
and sokong Hanie_Dew jugak! ;)

like entry ni la kay!





luv,
cik ana

Hanie_Dew said...

Kekekekkke.komen dr blogger picisan pun dpt pujian. Maceh....

ILA HonEyBuNNy said...

FB or blog masing2 ada kelebihannya..;)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

follow dengan niat nk berkawan lebih best kot..:) ramai kawan, ramai teman...

aziekz said...

refer vlog..fb x mnat..gmar bc vlog.bnyak info dpt thu..k.nice entri :)

headayahchul :) said...

setujuu , bosan ngn status dorg yg ske copy paste jee keje . thumbs up to u ^^