Dec 30, 2011

blog lawa pun tak guna jika......

kowang kalau buat blog jgn la letak widget merapu rapu.pastue berat nak loading.. kalau blogger2 famous pun blog dowang simple je..coz senang nak load blog dowang..gua nak bagi tips if kowang nak dengar pun le..ingat satu jela.."simple is nice!"
  • blog kowang jgn letak background size besar2..(gua suggest kowang letak colour default je..better letak colour putih.. nampak suci dan tak sakit mata )
  • widget merapu rapu kasi remove (aku taw ko nak nampak blog cantik..cantik tak guna..if pengunjung tak ramai watper mak cik oi)
  • then..pic kowang2 sume wat 1 column baru or page..so tak de la berat sgt blog kowang org nak view..
hope! blog kowang makin ringan nak mantopp..entry just suggest..kalau suka ikut..if tak suka.. ignore je bebeh..kdg2 jgn kejar sgt blog lawa ke ape..yg penting entry kowang yg lawa..org akan ingat sampai bila2..
orang selalu ckp cari pasangan jgn tgk cantik luaran je..tgk dalaman jugak..macam tue la juga blog..pentingkan dalaman..as salam semua!

39 comments:

MiaJie said...

Haha, tetibe ase nk stuju ^_^

GincoMerahJambu said...

sedih...blog aku kaler pink..tak suci keee?..tsk!

IMANSHAH said...

blog ai putih..suci u

TiraPengemis said...

okay...sy akan edit blog saya utk newyear...

ps: xde twitter....add me at fb pls...

Jue said...

Dulu blog ko kaler etam hahahahaha
Blog kitaorg pink! Hahaha
Btw aku mmg agree psl widget yg x plu kt blog kita. Mberatkan. Trutama yg psg lgu..headache haha

~Nana BamBam~ said...

kay rase nana punye blog caner ? ok ?

chemay said...

blog chemay takde widget langsung.
kecuali shoutbox tuh.
rase nye ringan dah.
hee
:)

♥AienNajwa♥ said...

loading yang berlevel pade keadaan yang sangat rendah, amat diperlukan..senang orang nak masok jengok..kalau berat nak loading, memang pengunjung lari der ! ~ ape2 pown setuju ngn u kay ! ~

Daddylicious said...

betul jugak tu...

Jue said...

Haha aku mmg dah tau lama ko jenis gitu tp aku x ksah sgt eh aku tipu, aku ksah sbb aku slalu bc abis pe ko tulis hahaha

CikAnyss' :O said...

about background tu satu pengetahuan baru bg ays , gotta change into small size , thanks for the info ! :) blog anys berat x ?

cik Kartun said...

ermm putih?? purple itam berat gak ke??
cer jujur.. blog CK berat ke kay?

CekbOlat-bOlat said...

blog cekbolat pink? tak suci eh? yealaa.. tengs syg ^^

p/s: yela-yela.. tak buat dah entry bunge-bunge.. T___T"

miss Fyqa said...

setuju :)

miSpYeja said...

kalau mcm blog mis ni,berat ke?o memburuk kn mate hhiih..setuju dgn pendapt awk:^^

emy zulaiha said...

hehe dari topik blog tetibe ke cari pasangan.ehem2 haha ;p

Azham Vosovic said...

hehe, kau rasa blog aku mcmna? Jujur kay hehehe

Aweyn said...

aweyn x suka blog yg ada lagu :-/

Nurrul said...

Alamak ! Blog Nurrul pening tak kalau Kay tengk ? ? hehe *Jujur-jujur ! :)

A Crack Mirror said...

Adoh..bab berat x berat ni...saya cuma nk komen dgn blog yg ada lagu tu better remove a..kecuali blog tu mmg dr sndiri je yg tgk hari2...

Maii said...

background mai putih je..ok mengaku tade background XD

encik rasa blog saya macam mana? ok tak? ;DD

Asrul "iLham" Sany said...

widget tu annoying tapi takpe le, diorang nak cari duit lebih... :D

Hanie_Dew said...

setuju. blog yang berat tu meningkatkan kebarangkalian untuk tekan "X" tu. blog kitorang pun Jue dah modified layout jadi suci dalam debu. yang penting loading senang. tak berat. widget tak merapu. =p

Munnafendy said...

blog ai simple gile...takde pun widget2..tp ada yg kata berat..nape eh..

Saddila said...

kay . blog gua kay ???? kena tukar background kasi kosong ke ?? whoaaa tak jadilah blog pelangi mcm tajuk :(

Fara E's said...

blog saya mcm mne ? :(

haha , slamat tahun baru kay !

acheeqa farhana said...

betul3..widget yang byk sgt,mberatkan blog..jenuh nak tgu loading..

Norlida Ramli said...

hehe..biar simple but nice kn :)

ILA HonEyBuNNy said...

biar simple biar berilmu...wakakka..

leh ke begitu?hehe

camat tahun baru...;)

cha zainol said...

belog aku oke dak? hahaha.

Miss Eja said...

hehe....terasa pown de,, but entry bernas beb..tq bro.. :)hehe..

ShahzCudin said...

hmm..info berguna..tq

ekin alias said...

blog aku ok tak?? :DD

Kamaludin Daughter said...

alaahaii..blog kite warne pink le..tpi nmpk cm suci je..heheh

cik pinaz said...

oke x keberatan blog pnaz tu kay ?

Teenager Housemaid said...

blog saya simple je, kan kan kan?????

Nurnajwa KZ said...

Yehhhh setuzu nye punnnn. Haha :D

wanyromly said...

terase cuiii..
mkn dlm beb..
kesah plak aq? hahaha
:D :P

Azham Vsvc said...

Hehehe....blog aku sekarang da tukar warna putih....amacam NICE tak? hehehehhe