Dec 24, 2011

best moment kowang apa ek? gua?

past is always past! but never forgot.
 
semua orang ada pengalaman kelaka kan..tajuk ni sangat famous la...benda ni kowang tak kan lupa...this moment sgt meaningful right... gua pun ada pengalaman2 spt ini.. jum just nak share.. kadang2 bila kowang sedih ker..perhaps kowang le flashback kenangan yg kelaka lepas2..kdg2 tersenyum sendiri lak ingat..hehe...
  • first day practical day: dtg lewat ..... kena marah ngn incharge... yg tak tahan tue... aku gi sound dia balik ..relax la..aku praktikal je kan!..kete rosak kan!..senyap je incharge tue..pas2..waktu lunch ajak teman dia makan..sembang2 kiteowang jadi bestpren..bagai adik n akak...
  • waktu sekolah: kena rotan kat punggung,.. coz ponteng kelas..kantoi lak kat library...malu weyh..depan awek2 pengawas..kene rotan
  • waktu hang out ngn kawan2: sekumpulan geng gua ponteng sekolah.. di subang parade..tgh main game daytona..best gila tak pergi sekolah.. rase cam heaven! laki pompuan campur..penglmn yg indah.. zaman2 jahat kan..now semua dah berubah hendaknye ek..

#kalaw nak story byk lagi!..pengalaman gua sentiasa ada di pemikiran..even nti berumah tangga gua tak kan lupakan...zaman2 nakal paling best..daripada nakal..kite belajar berubah ke lebih matang.. kowang lak pengalaman2 indah or best2...cer share sikit?

32 comments:

miSpYeja said...

fst day praktikal kna marah.haha mis nk praktikal nti tak taw la zz:^^

Bluewendy said...

best moments wendy, lepak2 ngn kawan2..oh yeaahh!

khairul akmal bin azman said...



mispyeja: tq pengomen paling awl!

wendy: kawan2 plg best lol..

Asrul "iLham" Sany said...

byk sgt best moments tp yg paling awesome masa ayah gua belikan 1st game boy ;-)p

A Crack Mirror said...

best moment?? erm..banyak jer kot..tapi yang paling tak boleh lupa is...

setiap kali myself berjaya mengatasi ketakutan diri..huh...tu bukan setakat best..puas hati semua ada lah.. contoh eh...salah satu yang PALING best ah..

**** time kat skolah dulu.. skema..takut nak fly dari asrama (masa tu skolah asrama perempuan kat melaka).. ntah macam mana, boleh berjaya lepas dari pak guard n warden... merayap lah kitorang 3 sekawan sekitar ocean (orang melaka taulah, stesen bus lama)..jalan kaki pulak tu..sampai ke Mahkota parade..borak,seronok2..siap skodeng mak nyah cari customer lagi tu..n kitorg hampir2 kene tangkap ngan diorang, nasib ada sorang mamat polis ni tolong..then kitorang lepas ah..leka dengan observation dunia malam tu..sampai tak sedar dah lewat...nak balik hostel semula da takot..plus dah tak da bus masa tu...nasib baik duit banyak..check in motel..besok pagi2 naik bus semula balik hostel...malam tu..padan muka..kene FIRE dengan warden..naseb pandai menjawab a.k.a ayat sedih... ahahhaa..tu lah pengalaman pertama yg paling adventure before tinggalkan zaman sekolah dulu..

khairul akmal bin azman said...

asrul: game boy mahal dulu kan.sape pakai kire anak org kaye da.



crack minnor: komen terbaik stakat ini..thumb up!

CekbOlat-bOlat said...

haha.. zaman jahat..

bolat ada zman nakal jew.. cepat sambung !

cik Kartun said...

setiap hari ade kenangan tersendri..
nak share..memang tak cukup panjang nk cter hahaha :D

Lady Shana Sweet said...

teringat time skolah kena rotan ngn setazah depan secret admire.. hahah malu derr.. akibat extreme sngat escape time weekend.. maklumla. skolah asrama.. :P

Ca Cik Duyung said...

best moment ca paling xleh lupa masa kat poli la.kat umah sewa member masa tu.umah sewa ca dekat2 je ngan umah diorang.masa membe yg umah lagi 1 nak sambut bday.. dak umah ca kena masak..xsangka diorang ajak budak2 laki sekali.tapi kitorang slambe je sbb setakat makan2 je.diorang yg pi main baling2 tepung,kejar2 kat taman tu.tengah best2 ambil gambar, rukun tetangga, lecturer disiplin, polis serbu rumah membe tu.gila cuak. membe yg dok umah tu semua dibawak ke balai naik jip polis.kitorang yg lain kena basuh habis2an..sok kat poli, pegi kelas semuaaaa orang pandang pelik kat kitorang.kecoh jadinya.kitorang dicop buat parti liar @ parti seks.ade ke patot? haha

Daddylicious said...

tiba2 harus punya kembar...:)

~SaL IjOu~ said...

masa awal2 kije dulu innocent gile..masuk office lambat sbb overslept..bila boss tanya dengan lurus bendulnya ckp overslept..terus dpt surat cinta (peraturan ketat gile kot kat sinun) adulahai..kene marah ngn senior,"yg ko ni lurus bendul sgt apehal..pandai2 la kelentong"..eheh~ (--")..bila da jadik senior baru keluar tanduk sket..haha!~

miss Fyqa said...

best moment.. dpt roommate yg besh masa last sem. leh share prob.. share story..gossip.. haha..

Saddila said...

best moment time sekolah ? ada dekat entry baru dila :(

acheeqa farhana said...

alangkah seronoknya kalau masa boleh diputarkan kan?

tp mmg berani gile pegi lawan baik mse first day praktikal tu,,terbaik..haha

Teenager Housemaid said...

best moment?

erm..pergi buat umrah dengan mama..:)))

Lieyly ︱ Alia said...

alia paling best masa skolah..time dok asrama..hahaha best gila !

si robot comel said...

best moment wa adalah bila dapat duit pt,Hhaha,cool kan? :P

Ratu Lissa said...

best moment ? emm, banyak. tp yang pasti, setiap saat-saat yang dilalui masa di sekolah rendah. kenangan-kenangan manis dekat sekolah rendah . i won't be forgetting that ;)

Rtp Farra Arisha said...

setiap hari pasti adanya kegembiraan dan kedukaan. and these 2 things will never be forgot by everybody..

IMANSHAH said...

curi garam pak kadir, kena kejar satu kampung

Miss Eja said...

benda yang tak kan eja lupa dri kecik smpai skrg ade lh mase form 1..hohoho..kne buli hbis2an nan abg n kakak tgktn 6.. da tu,, jtuh lak dri atas pents mse tu... glerr wei,, da lh dak bru..... (smbil glak ingt bnde tu)hehee...

Nurrul said...

Boleh tahan juga Kay nie kan ? ? heheh .. terjalnya.. sekarang mesti baik kan.. *boleh buat calon menantu tak :)*

law Nurrul apa ekk ? ? Naik belon kot.. :)

sha my heart said...

best moment? mesti la masa konvo.. hihi~

emy zulaiha said...

kene rotan kat sekolah sebb lambat..pastu nanges dpn sume oorg..malu :(

Miss Volvo said...

malu gile kena rotan dpn aweks pengawas padan muka hahahaha

Juliet_iRa~" said...

haha..mmg mcm2 pengalaman ada ;p

tp xnk cte kat kay!

kehkeh

chemay said...

buat masa nie.
best moment bila elaun masuk,
then tak pikir panjang terus pergi habiskan.
lepastuh bile dah tak ada duit.
sibuk meniaga macam2 dekat hostel.
hehe
:P

Hanie_Dew said...

aku paling suka zaman sekolah menengah, zaman study ngan bila gather ngan family. gather ngan family tu buat akuk xnak kuar rumah langsung. hahahaha

YOUsoF said...

Pengalaman indah yang kita dapat dalam sehari mungkin boleh lekat dalam kepala kita selama lebih 10 tahun kan Kay.. ;D


Masa darjah 5 aku kali pertama dapat no. 1 bapak aku hadiahkan jam casio.. hehe

Jue said...

Aku suka tiap2 zmn aku kat skolah rendah, mnengah ngan time study ngan hanie..giler best pastu hang out ngan family, relatives & close friends

Azham Vosovic said...

Game Daytona...dulu selalu main kt PC hehehehe