Nov 1, 2011

tips nak pikat gadis idaman ? usha2..


intro: weekend2, pastinya lu owang  ingin bersuka ria bersama rakan-rakan kan.. tapi tgk lak member2 kowang bawak awek..lu owang lone ranger je..bosan gak.. bile xde partner like awek cam borink lak..xde tempat mengade ngade.haha..gua bg tips ckit..

1. Kenal pasti gadis idaman
Sebagai lelaki anda perlu memulakan langkah pertama. Beranikan diri bergaul dan berkenalan dengan ramai gadis sebelum membuat pilihan. (berkawan beribu der..bini 1 jew!)
"biarlah orang kata..aku tgk kerol  tue kejap2 tukar perempuan bile kuar bandar..ish2.."

2. Selidik latar belakang
Apabila bertemu dengan gadis diminati, anda perlu melakukan sedikit ‘researh’. Selidik latar belakangnya sama ada dia sesuai atau tidak, siapa keluarganya dan paling penting, adakah dia sudah berpunya.
"tgk mak ayah dia background baik2 ke tak..kalau didikan mak bapak baik..anak insya allah ok"

3. Pastikan dia tahu kehadiran anda

Anda sudah pun bertemu dengan bakal teman wanita. Perlu diingat anda tidak akan dapat mendekati gadis impian melainkan anda menegurnya. Mulakan dengan senyuman sebagai langkah pertama. Bagaimanapun anda tidak digalakkan merenung gadis itu terlalu lama kerana ia boleh membuatkan dia mempunyai prasangka negatif.
"kowang wat rilex je depan awek tue..ko wat la lawak2 sikit..baru dia taw ko ade kat situ"


4. Biar dia tahu anda menyukainya
Berlagak biasa tetapi berhati-hati dengan percakapan dan tindak-tanduk agar tidak menyinggung perasaannya.
Anda juga boleh mengatur temu janji seperti makan malam atau menonton wayang. Namun, lebih baik bertanya si gadis ke mana dia ingin pergi agar lebih selesa.
"pelan2 kayuh...x lari awek tue..kasi timing betul mase birthday dia ke..declare la der! as couple"

pesanan/tips khas  dari pencinta wanita k..bukan playboy!

37 comments:

Munna said...

1 lg,jgn tnjuk macho je lbih tp ape pun tarak =)

ayuni rosli said...

ceh gambar calon nak lisa surihani. keh keh keh

noraauliyya said...

haha kay praktikkn ke tak menda nih?

Fara E's said...

balik2 lisa jep , haha

khairul akmal bin azman said...

munna: betul gak 2.


ayuni: pic je..real x dapat pun lisa.hehe..


liyya: praktikkan la gak

adwafarahin said...

nie entry tok laki jer kan???? hehe

N A T A S Y A ツ said...

bole sangkut ke ? :p

FarHANa aZwA said...

owwhhh ni rupanya tips org laki nak ngorat ekh...kantoi dahh...haha

Warna Warni Kehidupan said...

penulisnya udah praktik ke belum..cane? berkesan tak?

khairul akmal bin azman said...

adwa: perempuan le study gak tips ni.hehe..


natasya: insya allah..tp jgn putus asa ler.


farhana: xpe..tips dari pengalaman2 kan.

khairul akmal bin azman said...


warna: ofcouse pernh nye praktikkan

Lea Isnawi said...

dan yg paling penting

jadi diri sendiri
takyah nak hipokrit sgt la

si robot comel said...

lisa surihani jugak jadi pilihan,kehkeh.

khairul akmal bin azman said...

lea: kay bukan jenis hipokrit.
dun worry..nice tip


robot: dia comel kan..lg2 kai tudung lak

♥Aien Najwa♥ said...

sesuai untuk jejake diluar sane yer..=)

cik kartun said...

no 4 xleh blaa..ank dara org tu ko nak timang2..keh3x
sukew cik katun..:p

ILA HonEyBuNNy said...

wakakkaka..bagus tip neh tok kaum adam..ehhehe

Lieyly ︱ Alia said...

ahaha , nak awex ka kay ? asyk ckp bab awex ja neyh :)

p kwen ah cm tuh..kahh3!!

khairul akmal bin azman said...

aien: yes! 4 kaum gua.jadikan teladan


cik kartun: ehehe..meme la!


ila: yes! betul tue cik ila yg comel2.


lily: le gak..ade calon 4 kay x?

~Nana BamBam~ said...

dah de calon ? haha

Rtp Farra Arisha said...

para laki2 surely berjaya if they use these tips..hiks..hiks..:)

khairul akmal bin azman said...

nana: nak carikan kew?

farra: definately ..tak rugi follow this tips

Juliet_iRa~" said...

amboi pndai bg tips skang yea..haha

Cik Jannah said...

okey. saya nak buat iklan. sapa nak cari pasangan hubingi syaaa...

hahaha...poyo kan? kena dgn tajuk tak> hehe

Juliet_iRa~" said...

ececeh..

tu dia pencinta setia wanita da bg tipsss..


amik2 para jejaka y nk mula mengorat..;p

YOUsoF said...

Aku pun pencita wanita, bukan playboy.. (saja nak bagitahu) ;D



Bagi aku, kita jadi diri sendiri je, kalau perempuan tu suka dan terpikat, syukur.. hehe

asfira aminuddin said...

haha. tapi lelaki yang over react pun akan bwat pompuan rasa annoyed beb! :)

Hanie_Dew said...

pompuan tak suek lelaki ngade ngade. nak tarik perhatian jangan jadi talkative sangat. menten cool je. pastu gentlemen. kompem cair.

miss Fyqa said...

tips yg bagus di amalkan utk kaum adam. hehe

Nurnajwa KZ said...

Kte pernah dpt propose waktu bday, tp kte reject. Kah kah kah, kejamkan == Nk buat cemana, cinta tak boleh dipaksa :)

Norlida Ramli said...

oo..kay mst slalu wat tips mcm kat atas ni kan..hehee :p

syahirooAhmad said...

tips ni sgt berguna beb! hahahha. adehh tapi kau ingat senang ke nak gentle..! aku tak!

aiNa yaZiD said...

setuju dengan asfira aminuddin~!! huhuhu..
hamboi..tips dr pencinta wanita ni...bukan main lagi.

ekabukanmakcikkau. said...

yelahh yelah lisa surihani tu awek kau . faham fahamm

Hanie_Dew said...

oooo...orang shah alam rupanya.

misTeaRed said...

tips ngorat laki ade? hihihi

khairul akmal bin azman said...


wah2..
suke2
tq semua pengomen.