Nov 17, 2011

sinopsis twilight saga breaking dawn part 1


status update : citer favourite gua nak kua..! suke watak edward as vampire!..haha...mane kowang..bak sikit darah..

 Setelah melewati sekian banyak tantangan, akhirnya tercapai juga keinginan Bella Swan (Kristen Stewart) dan Edward Cullen (Robert Pattinson) untuk menikah. Sayangnya, ada sesuatu yang sama sekali tak terduga sebelumnya. Masalah baru ini bahkan mengancam keselamatan Bella sendiri.

Setelah menikah, Bella dan Edward berangkat ke Rio de Janeiro untuk berbulan madu. Tak berselang lama, Bella menyadari ada yang aneh dengan tubuhnya. Bella hamil. Ini tidak sewajarnya. Janin dalam tubuh Bella tumbuh dengan sangat cepat. Edward pun menghubungi keluarganya dan mereka menyarankan Edward untuk segera membawa pulang Bella ke Forks.

Bella ternyata mengandung janin yang nantinya bakal menjadi makhluk setengah manusia setengah vampir. Kabar bakal lahirnya 'bayi abadi' ini membuat banyak orang resah. Kelompok Quileute yakin bayi ini harus mati namun Jacob Black (Taylor Lautner) menentang keputusan itu. Masalah belum selesai, muncul ancaman dari Volturi yang juga menginginkan kematian bayi Bella.
 
ni pic novel dia..addicted novel2 camni.


p/s: 24/11/2011 showing.. addicted this film..sape nak ikut?

35 comments:

miss Fyqa said...

apa jadik.. jgn lupe citer lg dlm blog. hehe

Makan2 time..spagethi redah je la

khairul akmal bin azman said...

miss fyqa: ok2..xpun u tgk movie sudah..keh3..

Yatt S. said...

tak sabar ok! walaupun hanya tengok 1 je filem sebelum ni, tetap tak sabar nak tengok diorang menikah.

khairul akmal bin azman said...

yatt: 2 la pasal..anak yg dikandung ni..kan timbul perbalahan?..

Asrul "iLham" Sany said...

terseksa aku baca novel dia...

tapi aku tetap layan tgk muvi dia hahaha

:D

khairul akmal bin azman said...

asrul: jiwa terseksa kot..hehe..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

citer sampai habis kat blog la kay..akak minat nak tau

khairul akmal bin azman said...

lm: x habis bace ..tgk kat cinema bru syok..

YOUsoF said...

Aku tak berapa layan cerita ni sebab dah ter-miss yang awal² dulu..


Tengok trailer je. hehe

Miz Novexx said...

dah tahu ending citer ni cemana!!! yeay, semua ada kat dalam novel breaking dawn tu (^__^)V
ending yang superb la, tak tau dalam movie cemana...

khairul akmal bin azman said...

usop: ko tgk triller pun ok da.


miz: still ngn edward kan heroin tue.?.

Norlida Ramli said...

br2 ni ada tgk wayang pastu ada tunjuk gezek cite ni...
mcm best gak..hehe

Miz Novexx said...

ye... mestilah bella dengan edward, heheh and anak diorang sangat comel :D

khairul akmal bin azman said...

norlida: nti try la tgk.


miz: da agak. nape nasib jacob asik
"makan hati je kan" cian dia..

Miz Novexx said...

jacob ada awek lain nanti, memang unexpected la awek dia tu... nak tahu sila tengok movie, ngahahahah XD

khairul akmal bin azman said...

mizz: fulamak..ending yg best ni..

ILA HonEyBuNNy said...

nak ikot ke tak neh...hahahha...

nak tgk la minggu depan..ehhehe

Lieyly ︱ Alia said...

nk tgk jgk..

rozeeta rashid said...

tak pernah tengok twilight. tapi kali ni rasa nak tengok pulak. hehe.

Rtp Farra Arisha said...

tidak terlepaskan peluang untuk menonton filem ini! :D

cik Kartun said...

waaa..cam best jep. nak ikut..kay nk blnje ke..?? hehehe

mr.syazwan said...

tka sabar rasany nak tgk

dgr citwr ada aksi2 panasssss

ermm best!

hahahaha

Tira Pengemis Maganda said...

xnk tgk! hahaha

Hanie_Dew said...

i dapat tiket free. saiazuan bagi...weeee...sayang adik aku.

wahida said...

jiwa aku tak sesuai ngan citer ni...huhu...

Fara E's said...

nak weyhhh . aku minat gila ouh dgn EC ! haha

♥Aien Najwa♥ said...

huh ! ~~ nantikan okey..=)

noraauliyya said...

nak ikot !

khairul akmal bin azman said...


ila: jum2 kasi pecah panggung..!


lily: addicted cter2 vampire ni.


rozeeta: u should try watch first.


farra: really..same as me!.never miss it..


cik kartun: boleh2..awk bayar..keh3..


syAZwan: panas x panas la..hehe..


tira: xnk tgk sudeh..hehe


hanie: kay pun dapat..cik epal bagi..hehe.


wahida: jiwa lain la ni ek.


fara: sume watak gua minat


aien: yes!!!


liya: jum2 mai ipoh dulu.


A Crack Mirror said...

waaah..seyes ke??? tq lah share info..xsabo nirh...hope bella ok even jd buruan..cz dia yg bawak janin tu kan?

ABU said...

wuh..mmg sedap cerita ni.. aku pun layan.. mmg tak sabr nak tengok..

Ratu Lissa said...

nak ikut!!! boleh, ?? hehe ;p

khairul akmal bin azman said...

*jum2 semua sape nak ikut dipersilakan*

cik wanie Lovela (CWL) said...

eksted nuguu cita nie ja

eiyzniey said...

xsbr nk tgk!