Nov 25, 2011

jangan suka merungut sangat lah weyh..



status updated: s0rry lame x update..baru abis final exam..tahniah b0la sepak malaysia menang sea games! kowang mmg terbaik..
  • merungut why hidup tak senang2..
  • merungut why kerja susah dapat..
  • merungut why gaji dapat hujung bulan je habis
  • merungut why tak kahwin2 lagi..
  • merungut why tak cantik/hensem cam org lain..
nape nak merungut sangat?.. kowang redah jer la.. org2 dulu pesan ..berakit-rakit dahulu..bersampan kemudian kan2.. nak bende sedap kene usaha lebih dan makan mase kan..hehe..lagi 1 ..tanam sifat bersyukur ape yg ada.. kalaw dah tue rezeki ..ikut je la kan.. then plg penting jgn ade sifat (phd) perasaan hasad dengki..kalaw org lain senang..kite senyum kat dia..jgn nak hantar bende2 hitam lak..jgn2..hehe..


p/s: yahuu..abis study..pasni nak mata pencarian lak..

45 comments:

ekin alias said...

owg merungut, owg tak bersyukur...~ haishhh

Adylia Qarissa said...

lumrah manusia suka merungut dan tak bersyukur dengan apa yang ada ..

selamat bercuti :)

syrupmasin said...

aku suke merungut doe..untunglah dah habis final :D

Lieyly ︱ Alia said...

best lah dh hbis final kan..

cari keja yg bgus2 kay :)

~ WafleCoKLAt ~ said...

wah...congrates ..hope dapat kja cepat2 :)

khairul akmal bin azman said...

ekin: org cam2 ..payah wat mmber.

adylia: tq..cuti pjg..yes!


sirap: ko mmg ..cam ladies2


lily: insya allah..

waffle: doa2 k bebe

Lea Isnawi said...

daripada duk merungut baik tidooo

khairul akmal bin azman said...

lea: sgt setuju.zzzz!

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

ca kdg2 pon merungut gak..ish..xelok kan.. :(

khairul akmal bin azman said...

cik: kuwangkn merungut..kay pun x perfect mane..

cik wanie Lovela (CWL) said...

rungutan yg banyak ehhee

Tira Pengemis Maganda said...

dah3.....pegi keje la...hahaha

Nurul Iman Rosman said...

pappp!

terkena kat diri sendiri,
sebab iman suke jugak merungut2 nih.

aduyaiii -,-

Fathiah Hamim said...

betul la. aku pun heran, orang suka merungut neh. yang sengal nya, dia yang buat benda tuh susah.

princess said...

senyum tak perlu kata apa2 , senyum :)

ABU said...

ya betul tu.. syukur je la apa yg dikurniakan olhNya..

PHD paling tak blg bla..

miss Fyqa said...

manusia x terlepas dr merungut. err.. :D

Juliet_iRa~" said...

tahniahhh dah habis belajar kan??

:))

dpaat keje blh la belanja..kekekkee

Mia Meymi said...

betul2..buat ape nk mrungut, tade untungnyee..

sugar2 kapas strawberry said...

itulah asyk merungut.bila Allah bg senang takde pulak nk syukur

A Crack Mirror said...

Hoho...phd...saya setuju tu...nway..untung lah dia da dapat cuti pnjng...erm...jeles2

KizZ said...

Hee..semuanya memerlukan usaha dan usaha dan usaha yang tak henti which is sangat susah untuk dibuat..

Munnafendy said...

kena slalu bsyukur...ce pk org yg lebih susah ke ape...xda mkn ke...jgn la pk idup anak raja yg mewah2..mmg la xpuas hati manjang

eRza farEeha said...

btol3..terima jela ap y ad ..ni x merungut..ish3..hehe

ShahzCudin said...

dengki xbleh..cmburu xpe..

i am S!L4H.. said...

yeahhh. lame x update eh? xpe x pe, kite pon lame x dtg sini. adil x? haha


eh dh abis study ke? yeahhhh

Asrul "iLham" Sany said...

sb itulah aku slalu yakin aku sgt2 ohsem n jambu walaupun semua orang kutuk aku..muahhahaha

Bluewendy said...

bersyukur dgn ape yg kita ada. dan usaha untuk mendapatkan ape yg blom jadi milik kite..hihi..=)

♥Aien Najwa♥ said...

betuuuuuuullll..jangan ade sikap PHD..tak baiiiiiiikkkkk ! ~~ hehe....

Juliet_iRa~" said...

kay kerja part time dl ke?

nape x cari permanent trus?huuu

eh konvo bila?

Finaz Jaafar said...

okay fine gwa kne ngaku yang gwa slalu juga mrungut tanpa sedar..sobbsss

YOUsoF said...

Syabas bro.. Selamat maju jaya untuk kau.



Betul lah, nak cemburu kejayaan orang lain boleh, tapi pastikan cemburu positif la. Kalau orang boleh, kenapa kita tak nak cuba kan.. Usaha kena mantap beb.

Aweyn said...

manusia itu mmg hatinya rapuh sebab itu merungut dah jadi rutin dlm khidupan seharian

cik Kartun said...

alhamdllah..
cer amalkan :)

Hanie_Dew said...

'why' tu ble buat kte jd org yg xb'sykur.jauhkn la. Phd tu paling pentg utk dijauhi. Jgn la aniaya org kan.
Kay da bole keje la skrg eh.konvo ble

Hanie_Dew said...

Ngorat jue bole lgj kay

cik wanie Lovela (CWL) said...

:0 come again

rozeeta rashid said...

jangan jadi orang yang suka merungut. jadi la orang yang sabar. =)

ABU said...

pHD blh bla..
second time komen hahahaha

khairul akmal bin azman said...


tq all compliment

ILA HonEyBuNNy said...

bersyukurlah dengan apa yang ada...eheh

khairul akmal bin azman said...

ila: untong la sape dapat ila..

~Nana BamBam~ said...

nak merungut je kang penampo makan dia kangg...huhuhuhuhuhuuuu

~SaL IjOu~ said...

yahuu..selamat menempuh dunia yg lebih kejam~ ;p

azila said...

acececeh..terbaik. buat insaf je. isk3