Nov 8, 2011

cinta internet best kew?



status : salam..sorry lame tak update..bz kat kg kan2..best nye..tomorrow balik poli da.. siap2 nak final exam ..dok umah payah nak study...memanjang je keluar nye..hehe


entry pendek je la.before nak keluar jap lg..suggestion gua je la k.. nak amik point pun le..nak decline pun le.its up 2u..cinta internet kan?
  • mmg org de cakap ..cari cinta kat situ pun le.. tapi byk gak kes penceraian/gadoh ngn gf/bf because laman sesawang..
  • lagipun kat laman sesawang status le tipu..hehe..ngaku bujang pun ramai..walhal anak 3/4 org belakang.
  • ada yg dah kawin..tp jadi sugar daddy pun ramai..cari anak2 mude yg nak "shortcut" kesenangan.. bg barang2 mahal..i phone 5,ps3..kua kos2 tue dulu..then..baru mintak "body" girl tue kan
  • if take advantages lak..just kawan2 dulu..jgn mudah fall in love.. ada org gembira bile bahagia.. bila d tgl kan melalak lak...hehe..so think nicely..whatever we do.
  • dlm internet.semua yg indah2 kata..tapi persepsi di belakang tabir seseorg tue masih ke tdk tahu overall.."jgn sebab pndai berkata..tak menjamin seseorang baik.."
ape2 pun just think.ada baik dan kontra je.. so yg mana salah..jadikan iktibar.. "baik menyesal sekarang daripada kemudian hari ape2 pun tak boleh".. as salam..

p/s: nanti malam gua terjah blog kowang ..nak out dulu..

31 comments:

ayuni rosli said...

tak pecayelah ngn org sweet talker kt tenet ni. mengundang bahaye je. kalau betul2 nak carik someone, baik kat depan mate je. sume boleh nmpak kan.

khairul akmal bin azman said...

ayuni! first pengomen! tq..
jgn nak caye sgt la cinta2 internet ni`

Diary oF Mine said...

x caya sgt... tp kalau da jodoh cmtu, nk wat cmna kan??? :)

ZYASH said...

Ape pun kita kene ambil langkah berjaga2, selidik latar belakang dulu. Ne tak, pakai sauk jer... Ape pun tak boleh.

Aweyn said...

eh zed zaidi bkenalan ngn isteri die mlalui facebook ape

ntah2 nnt kay pon btemu jodoh mlalui blogging. kihkihkih

Hanie_Dew said...

tau xpe. hubungan dari internet bukan nak kata tak elok tapi susah nak pecaya orang sekrg. mmg ramai jgk yang baik tap jgn pecaya sgt kan. ape pon. berhati hati sebelum terkene. bila nasi dah jadi bubur dah tak bole nak wat ape. tambah kicap dan telur masin. makan. =)

selalu tak nampak ko kat tweeter. =(

Daddylicious said...

keracunan yang terlalu banyak sebenarnya....

Munnafendy said...

jgn trus pcaya bulat2..kekadang kena pndai trick, just nk tgk org tu jujur ke tdk =)

♥Aien Najwa♥ said...

euuwww..cinte internet best kew???..jwpnnyer xbest..!!..ade internet, kena celik pemikiran sbnrnyer..jgn tprgkap ngn tipu helah teman siber..engat !..

LydSunshine said...

Dulu masa muda2 dulu selalu jgk nak cari kenalan melalui internet. Tapi bila dah makin kertu ni, saya hanya kawan dgn org yg betul2 kenal je kat internet terutamanya Facebook. Bosan nak layan.

Amna.Qadeeja said...

cinta internet ni kdg2 leh pakai kdg2 tak. ats orgla nk terima or tak kan hehe.. kalo dah jodoh takleh ckp apelah :)

mr.syazwan said...

mencari cinta kat laman sesawang leh

tpi tuk mencari bini/isteri xkot

huhu

misTeaRed said...

ade yg menjadi....ade yg hancusss...hihihi

~Nana BamBam~ said...

akuuu...aku x pecaya cintaaaa...aku x pecaya cintaaaaaa, aku x pecaya c.i.n.t.a. = liyana jasmay :P

Azham Vosovic said...

dah malas nak bercinta...

kawen terus je nanti....

Lieyly ︱ Alia said...

kdg2 tuh bhong ja bnyak kay..

moral dia , jgn senang2 nk caya org..xkira lah sapa pon dia..

Fathiah Hamim said...

errmmmm. fa rasa macam nak jawab entry with my next entry lah. boleh?huhu

cik Kartun said...

CK pernah brkenalan ngn some one dlm YM. hanya 2 tahun je kekal ermmm

ABU said...

cinta internet bolh main tipu tipu... seng2 je bolh kena kencing.. baik tak payah..

Lea Isnawi said...

aku tak berapa percaya dgn cinta maya
lagi suka jumpa depan2
hihi

ILA HonEyBuNNy said...

biasa la..zaman dah maju...skrg bercinta pun guna internet....heheh

asfira aminuddin said...

i mmg takkan penah peracay cinta internet ni. rugi masa, tenaga dan duit je.

Ratu Lissa said...

mcm maner nk bercinta kalau berkenalan pun dalam tenet je.. hahah,.. dalam surat khabar pun dah banyak, org lari ikut boyfriend dlm fesbuk.. ish,,bahaya..

khairul akmal bin azman said...


tq semua pengomen2 yg baik hati !
hehe

YOUsoF said...

Cinta internet best bila kita cuma fikirkan seronok semata-mata tanpa fikir kesan negatifnya..


Orang banyak duit ni bahagia bila bersyukur dan pandai guna duit tu ke arah yang baik.. Sampai bila sangat la nak jadi sugar daddy.. kan bro.

Nalisa Syahira said...

hah , tak pernah pula terlibat dgn cinta internet ni .

khairul akmal bin azman said...

yusof: yes! aku mmg sokong hujah ko berikan.bernas sekali der!



nalisa: yeke?..untung la..baik jgn merase!

syakey said...

xbest ah cinta internet. xadventure bila nak kenai2.

Miss Eja said...

best if kite btul2.. means,,melalui internt gak,, ade yg ley kwen and da brumah tgga.. tu lau die btul2.. lau men2,, x bek gak..ngeeee~~~

konde said...

cinta internet Via Facebook... or twitter..? hahahah

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM100, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

yakkkk! bercinta dlm internet? cinta di luar pun banyak tak betul, ni kan pulak cinta internet, unless, if u jumpa directly that girl/man dan kenal dia sebagai seorang sahabat dulu!..........................