Nov 19, 2011

Ambil sijil gantian SPM, PMR, STPM ?..gua nye sijil politeknik hilang..pergh...


done my muet tadi..wat hal seyh...transkip politeknik aku hilang lak,,original  lak 2..mane la aku campak.. da la aku nak isi gi keje ni.. time2 ni la nak hilang pun...tapi jgn risau ..aku tanye member2 aku ada kate kene gi poli balik la..ye ke?..cari2 kat internet..then aku found ni..x pasal2 nanti nak gi putrajaya lak..kowang if hilang sijil/dip ke..le gi tempat ni..

Ambil salinan sijil peperiksaan
Secara khususnya untuk panduan semua begini. Prosesnya mudah:
– Isi borang, nama penuh dan no. IC.
- Tahun peperiksaan
- Nama sekolah
- Selepas isi borang, pegi kat kaunter, serah borang dan IC.
- Bayar RM10 untuk setiap 1 salinan Sijil, so kalau korang amik salinan PMR dan SPM bermakna RM20.00 tuuunaiii

Kaunter permohonan dibuka setiap hari bekerja.

Isnin – Khamis   :  8.15 pagi – 12.30 t.hari/ 2.00 ptg – 4.30 ptg.
Jumaat              :   8.15 pagi – 12.00 t.hari/ 2.45 ptg – 4.30 ptg.

LEMBAGA PEPERIKSAAN MALAYSIA
KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA
ARAS 5, BLOK E11,
KOMPLEKS KERAJAAN PARCEL E,
PUSAT PENTADBIRAN KERAJAAN PERSEKUTUAN,
62604 PUTRAJAYA.
(U/P: UPMPD – UNIT KECIL SIJIL) – Tel: 03-88843526 / 3528











53 comments:

Fathiah Hamim said...

cari, solat sunat dulu. hehe

adwafarahin said...

oo yeke? O_O

bru tau, ingat klu da hilang x bole buat pape dah

thanx kay!

Norlida Ramli said...

oo..bagus2..nife info!haha

p/s:len kali jg elok2..hehe

Tira Pengemis Maganda said...

amacam muet?
result gtaw ea....hihihi

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

leceh gak klo ilang ni ek..poli punye traskrip dh la ada 5 helai untuk 6 sem..eh,poli kay punya cane?

Mia Meymi said...

waahh..sijil pmr mia hilang jgk.
ingtkan dah x bole bganti..
adeh.

IMANSHAH said...

aku masih tersimpan kemas

IMANSHAH said...

aku masih tersimpan kemas

miss Fyqa said...

ohh. cengitu eh..baru tau..
tq kay..

onie said...

dah tu senang dak MUET?muehehehe :P

~Nana BamBam~ said...

Nasib baik boleh buat balik..kalau x..bai2 dah..haha

si robot comel said...

lah ye ke?cer ingat balik,

btw,muet senang tak?

Juliet_iRa~" said...

tu bkn utk sekolah je ke?heee..

kalo poli ke u ke kena g unit peperiksaan tmpt blaja kn?

cari dl...isk2...nt kot2 jmpa..jgn dah selamat kat kitar semula da la..hahhaa

~SaL IjOu~ said...

kite ilang slip keputusan MUET~ sob*

aqmalazmi said...

mcm mane lah boleh hilang kan...
kalau politeknik punya hilang mcm mane???
pegi hep erk????
dah sah sah kena saman kan?
habis tuw makcik goverment tuw cakap
"eee careless nya budak politeknik nie=.="
HHAHAA

Azham Vosovic said...

erk...tak larat nak drive g Putrajaya hahahah

cik Kartun said...

kay..kalau satu trnskrip mase sem 2 hilang cam ne kay??? tahu x cm ne nk setel?

khairul akmal bin azman said...


tq all comments!

Rtp Farra Arisha said...

certain things of yours must be kept well after this!

cik wanie Lovela (CWL) said...

cmna leh hilang mesti letak merata folow awak ye
http://cikwanielovela.blogspot.com/

khairul akmal bin azman said...


farra:ok baby sweet!

wanie: x taw mane lak campak..

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

cuba try tepon unit pekse poli lama..

noraauliyya said...

cari baik2 nanti ada lah tu..

btw thanks bg tahu nih.. senang nanti kalau ape2 hal.

♥Aien Najwa♥ said...

tulaa..cuai sgt..slip letak merate, mmgler hilang..ltk dlm 1 file..mudah & senang..alhamdulillah ade jln pnyelesaian..=)

c'axoera said...

scan n save dalam email...senang :D original simpan bebaik kat umah :p

khairul akmal bin azman said...


cik duyung: nti kay try ek..

aien: ok2..style baru tudung nmpk..senget ke tepi.


xoera: ok2..nice tips

♥Aien Najwa♥ said...

style lame key..=) u baru nmpak ker??..xper, yang pnting still tutup aurat kan..=)

ShahzCudin said...

ohhooo..bleh dpt blik la nanti sama mcm yg ilang tu?

khairul akmal bin azman said...

aien: yes!..still lawa la aien..


shah: yup2..ape2 le try call dlu no kat atas ni. before nak gi..

Daddylicious said...

atau jumpa pesuruhjaya sumpah...mudah...hehe

khairul akmal bin azman said...

daddy: le gak ke bro.?

♥e'in♥ said...

leceh gak.. sib bek ein punye sijil poly xhilang.. huhu..

khairul akmal bin azman said...

ein: kay ni careless ckit..

Paris Lipton said...

masaklah...hihihi

khairul akmal bin azman said...

@paris: tue la pasai..

L said...

waaa. g2nyaaa.. huhu.. kene simpan leklok la kalu g2.. huhu

jom bacer kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

Lieyly ︱ Alia said...

lpas neyh simpan elok2 naaa...

Syazmil Bin Saruddin said...

btw, nice info ni. thanks. :D

syrupmasin said...

letak lagi merate-rate :D

lynda salim said...

kay : orang kata cari pakai mata jangan pakai lutut . hahahaha
*just kidding :D

~linda pun selalu jugak menghilangkan barang ketika nak guna . bila kita tak guna ada je barabg tu .. its FUN . hihihi ;p

YOUsoF said...

Alhamdulillah berjaya jugak kau nikmati MUET tu.. :D


Macam dekat pulak nak ke sana ek. Lepas ni kau seal baik sijil² kau tu. hehe

A Crack Mirror said...

Perh..macam hujan a komen kat entri ni...good2.. Ok x muet?

Asrul "iLham" Sany said...

tragedi tol....

Hanie_Dew said...

eee..bagus nya. aku punya sijil PMR xtau mana. ahahahha..nnt la kalau perlu baru buat. =)

ABU said...

info ini bagus tuk mereka2 yg telah kehilangan sijil.. bagus, kongsi pengalaman cam ni

ILA HonEyBuNNy said...

okeh...

so far masih terjaga rapi sijil2...ehheh

asfira aminuddin said...

perghh payah nya. mesti bnyak benda kena bwat kan. lainkali simpan elok elok tau.

Saddila said...

wahh bagus . info baru .
ehh muet ?? EXCITED . haha

KizZ said...

WAh very good info ni..leh la Kiz guna nanti..TQ for sharing yah..

rozeeta rashid said...

kalau simpan dalam file elok2 mesti tak hilang. tak payah nak gi putrajaya. hehe.

ekabukanmakcikkau. said...

Bagus bagus, itu nak menunjukkan pada kau yang keprihatinan itu penting dalam kehidupan . Biar aku gelak sikit nak bagi kau sedar , HAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. -..-

Unknown said...

Kena wat repot polis dulu ke..lama tak siap prosesnya..

khairul akmal bin azman said...

payah gila!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...