Nov 4, 2011

ah sial lah...'siapa saya bagi awak'?

 
salam all! jum gua nak buat skrip sikit..ada pengalaman sebenar + tokok tambah.sikit..adat resam org bergaduh. hehe...update jap.. after solat nak balik kampung

Ayat lisa hari ni memang sound lain macam. Gua tengok dia asyik kesat air mata. Muka "mintak penyepak" macam nak kena bagi polompang je.

"Ah sial la ni, gua benci tengok dia nangeh", kata gua dalam hati.

"Ha, kau pergilah tinggalkan aku, biar aku mati kat sini, kau bukan peduli pasal aku lagi pun!!", jerkah dia dengan emosi.

Gua rasa nak tampar je. Apahal? "bulan mengambang  ke hape dak ni? Takkan sebab facebook, nak jadi macam gorilla mengamuk lak. Takkan sebab tak dapat beli choki-choki, lu nak emosi melampau? Apa lu ingat muka gua macam choki-choki ke? demm!

"Eyyy, apa marah-marah ni, tak syok lah, sampai nangis-nangis, meh aku kesatkan air mata", tutur gua dengan harapan mahu menamatkan tsunami yang melanda.

Muka dah merah. Menahan sedih. Hingus menjejeh. Aaa yang part hingus tu saje wa tambah.

"kay! Dah berapa lama kau dengan aku? Lamaaa kau tau tak! ujar cik lisa.. Kau ingat aku nak blah mcam tu je? Tak la. Aku sentiasa ingat kau lah. Nanti aku kontek la kau", gua cuba meyakinkan. Jadi hero.ala2 romeo and juliet !! Gua geli.

"Kau fikir aku ni apa? Siapa aku bagi kau? Aku bukan kawan kau lah. Jangan buat aku macam kawan-kawan kau sedangkan aku yang sentiasa di sisi kau. Ingat sikit!!", ayat balas dia buat gua rasa sentap lak.

Ah sialan ayat ni,  majoriti perempuan akan keluarkan ayat 'siapa saya bagi awak'  
kalau laki tak kuat iman .le makan pujukan ni..kawan-kawan tak yah touching beb.







42 comments:

cik kartun said...

cehh2..romantik siot..
gulz memang cam tu kot bila touching hehehe. Lek r..gulz ckp cam tu makna nye die syg lu lebihhh~ muahahaha

Aweyn said...

ceceh nk kesatkan ayaq mata pulakk daaa.
eh eh tapi betul ke lelaki sbnrnya x tahan bila tgk ppuan nangis? ahaha

Hanie_Dew said...

errrr...dahsyat gadoh cenggini. aku tak pernah gadoh cenggini.

♥Aien Najwa♥ said...

ceh..mesti ade sebab pompan tu kate gitu..aiyak..hati kene bersih babe..tangisan wanita confirm wat lu cair punyer der..(^___~)..ape der hal???..kesat jelah..kasik choki2 cket..diam la dier..Miahahaha..=D

asfira aminuddin said...

pompuan mmg camtu beb. sbb pompuan sanggup lakukan pergorbanan utk lelaki yg die syg. so bila pompuan terluka, mmg akan terkeluar lah ayat gitu. :)

Norlida Ramli said...

pempuan mmg camtu pun..xde ribut taufan tetiba tsunami biasala tu..laki kena paham..hahaaaa

siapa aku pd kau?*hah!jwb2!!

khairul akmal bin azman said...

kartun: agak la..aku ni je kuwang jiwang..hehe.



aweyn: laki cepat makan pujukan even luar je hardcore.



hanie: tu r pasal..jgn gadoh2 yer..x baik.



aien: ok2..nti gua kasi cokelat kit-kat lg.



asfira: ye ker? cam seram je.. (watak jai kl gengster)

Asrul "iLham" Sany said...

seb baek sayang aku seorang yg awesome

:D

khairul akmal bin azman said...


norlida: ok2..nti kay save tip lida k.


asrul: amin! unt0ng la!

noraauliyya said...

apasal dy marah2? mesti bersebab kn..

sha my heart said...

biasa la gaduh2.
perempuan nak lelaki bagi perhatian pada dia jer. hihi~

”Telefon bimbit: apa yang perlu anda tahu- kod?”

aiNa yaZiD said...

gurl didn't cry without reason. (^^,)takmo gado2 naaa..kasi coklat cadbury mesti si dia senyum! huhuh. =)

Hanie_Dew said...

kg kat mana.sonok la dia.

Munnafendy said...

kasaq gila ayat bila gaduh? aku kau lagi? =.=*

pmpn ni kalau dh syg mmg syg sungguh..tu yg kuar ayat mcm tu..die dh harap sgt kt laki tu agaknya...

miss Fyqa said...

pompuan kan..mmg sukar di fahami. hehe

ABU said...

apa maksud bulang mengambang tu hehehehe

Cik Jannah said...

haha. yang ni mmg sadis. betoi2. hehe

khairul akmal bin azman said...


liya: xtaw la..may b cari point je kowt..hahahah..


sha: perhatian ek?..bukan cari pasal?


aina: ahha..cadburry? choki2 sudeh.. hehe.


abu: ye ke ko x paham abu!

khairul akmal bin azman said...


jannah:sekali sekala nak wat entry sadis2 lak

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

rasanya laki pompuan sama jer..da jumpa da laki ckp gitu..huhu

bibi bibo said...

tu laaa . lain kali kalau dy suroh beli choki2 , belika je laa . haishh

ayuni rosli said...

huhu sedih. ckp kt lisa sabar banyak2. pujuk die bawak pegi makan sedap2 ke. hilang la marah die tu. hehe

khairul akmal bin azman said...


cik duyung: ye kew? nasib kay x camtue..
hehe.


bibi: ok2..nak suh dia beli pizza lorh..


khairul akmal bin azman said...


yuni: or8..nak bawak dia gi johny restaurant..lalala.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

lelaki dan perempuan, sama2 payah nk faham.. bila dah faham mengada2..hahaha

Ratu Lissa said...

hah.. tak dpt beli choki2 nanges.. hahahh...

Lieyly ︱ Alia said...

hahaha , romantik sngt nmpk :D

kahh3..lawak..

nuruashia ♥ said...

hhaha..ilek laaa..kata2 kasar tu kdg2 xde mkna pape pon.,..terkeluar tyme marah aje seyh ahahah

si robot comel said...

tak habis2 dengan lisa dia ni,hehe. :P

khairul akmal bin azman said...


fifie: definately..wah like pakar kaunseling..



ratu lissa: hehe..tu la pasal!


lily: meme la..bukan salu jiwang kan2.



ashia: might be! ashia jenis x marah kan?



robot: nti gua tukar name la..hehe..

Umie Artoqiemie said...

aku tak tacing sebab aku takdak perasaan.

khairul akmal bin azman said...


umie: ko kan hip h0p.

Izzat Azri said...

nama kita lah~~ ;D

khairul akmal bin azman said...

izzat: ye ke beb?

Daddylicious said...

org pompuan biasa la...ayat...

Ratu Lissa said...

nama saya lah, hehe...

ILA HonEyBuNNy said...

ayat perempuan bila marah...macam2 jampi serapah leh kuar...wakakkak

onie said...

kalau aku laki tu, lantak p kat ang la,hahaha.....

mr.syazwan said...

time dia wat ribut2 wat dek je

jap lg dia mst dtg balik

kehkeh

hamzah ian said...

perghhh... ayat

khairul akmal bin azman said...

daddy: tue la pasal.


lisa: meme la!
hehe..come2.


ila: seram tue..hehe.


onie: sgt setuju!



wan: walao weyh.nsihat dari pencinta wanita ni



hamzah: hehe..ayat msti mant0p

Miss Eja said...

biasalh wanita... :D