Oct 1, 2011

perlu ke nak "rush a new relationship".?


status update: wake up,breakfast,atas katil, update blog.then jap lagi nak wat note.tomorrow morning have a mid term. grrrr..


best lak tajuk ni..saje nak bagi opinion kan. cerita2 gua pun dari pengalaman.sekeliling.psikologi,kawan2,mak cik kantin, brother kawasan2,persekitaran..(dah macam pakar kaunseling lak)

relationship seeloknya lama la sikit kan..yer la kalaw baru2 break off..couple lak after 1 month.."laki ni mesti dah ada sparepart ke?..playboy/playgirl ke?"  ..tapi kalau da jodoh org tua2 cakap..jumpe sehari pun da angau kat girl/boy yg kita minat. better kowang kawan2 dulu.kenal hati budi..dah lame sikit baru la decide/ declare nak jadi  pasangan sehidup@x semati ke? yer dok?


bagi gua "tak lari gunung di kejar" jodoh semua di tangan tuhan..tapi kena la cari gak..tak kan awek tue turun  dari langit lak kan..lain kalau muke gua cam awal ashaari xpe la..perempuan dtg cari.. 



kesimpulan gua le kasi.take time and dont rush..ikut je rentak..dalam percintaan. ada jodoh ada..tak ada nak wat mcm mana..k la salam adios..nak study for mid term esok.





p/s: selamat weekend semua! bende benda bermanfaat yer. nak nakal leyh..berpada-pada!




52 comments:

♥Aien Najwa♥ said...

tpi..sudah tertulis..Allah menciptekan manusie berpasangan2..jgn takut if skrg kiter tiade pasangan..1 ari mesti ade..PEACE!!!~

p/s : chaiyok2 for ur exam..=)

adwafarahin said...

kalut2 cr pengganti buat pe kang kapel x lama mane break up blk

Fara E's said...

perghh , edward cullen gua T.T

#buat2 tak nampak entry , haha ;p

let love come easily with no forces :)

Hanie_Dew said...

aku sokong part yang kawan lama sikit baru decide nak jadi couple ke tak. biasa sebelum declare tu memang la baiiiiik je. sopaaaan je. bila dah declare macam2 hal yg jadi. kenak hati budi dulu.

blajar rajin rajin ye. mid tern tu. event feveret aku & jue tu time study dulu. kitorg suke exam.

khairul akmal bin azman said...

ain: pengomen pertama..tahniah!


adwa: cri2 cepat.putus pun cepat2




fara: without force kan..?lg ok..



hanie: ok..knl lame2 la best .. baru taw ok ke x..tq 4 wish

Nur Hamizzah said...

hahaa. aku tak pernah suke lelaki lebih dr seminggu.. aku rasa aku ada mental problem ar...

♥Aien Najwa♥ said...

2x dh niy pengomen pertame..mne hadiah nyer???..hehe..=)

khairul akmal bin azman said...

hamizah: biar betiq..jumpe doktor cinta la camni.




aien: hadiah..tgu gua keje dlu.hahaha

Anif Abdullah| AA said...

yes, take time :)

khairul akmal bin azman said...

anif: yup..
"pelan2 kayuh ma"

Nur Hamizzah said...

haha.. aku suke macam tu je. bukan kapel pun. hahah

Nur Hamizzah said...
This comment has been removed by the author.
kotak bulat said...

kb ad seorng kawan merangkap ex-bf.dah nak 2 tahun dia tgu kb dan berkwn.. perangai dia lg ok bila berkwn..huhu... adakh laki mmg mcm tu?

YOUsoF said...

Bukan Awal Ashaari : Waah.. Entry kau dah semakin kedewasaan!> ;D




Betul la tu, jangan rushing sangat, nikah ni bukan boleh dibuat main².. Tapi kalau family dua² belah pihak dah setuju dan ready, baik percepatkan.. Benda baik.. kan.

khairul akmal bin azman said...

hamizah: ish3.kene jmpe pakar cinta ni..



kotak: lbh kuwang la.btter kawan dlu..pelan2 kayuh



yusof: tq atas pujina..
da lunch ?aku nak belanje ni.hehe

Hanie_Dew said...

kate nak buat nota. ni on9 ni. fokus! fokus!. hahaha

khairul akmal bin azman said...

hanie2: kul 1 la..best lak main blog.

.hanya ika. said...

: rasa diri hot letteww update relationship copat2.. untung lahh ada couple kan. hari-hari update status bahagia. bila putus. maki hamun dekat status plak. aiisshh,, kelakar jugak tengok org bercinta nie .. ><

Lea Isnawi said...

xyah kapel, kawen terus..har3

aip! aip! study study :P

Umie Artoqiemie said...

ushar biar selow.. takde jodoh tu laru an?..

Aweyn said...

takes time. :)

alif haris said...

betul bro ..
prinsip kau sama ngn prinsip aku dlm hal ni .. ^^

ABU said...

yup betul..take time dulu..

fyna said...

bnda ni xpyh rushing..mak kata kalau dah sampai jodoh tu..tepi jalan pon boleh jd keh2

ekabukanmakcikkau. said...

arghhhhhhhhhhhhhhhh kristen stewart arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh pattinson arghhhh mana taylor lautner gua?

Ratu Lissa said...

baru je habis baca novel.. kat dalam tu, adalah serba sedikit dia nyatakan tanggungjawab suami ngan isteri..hehe..

kawin kan boleh elakkan maksiat ? >.<

Rtp Farra Arisha said...

cinta pandang pertama beigtulah jadinya kot..hehe.
happy weekend too!

Lieyly ︱ Alia said...

kay jadi pkwe lily...KAHHH3 !! :D

mr.syazwan said...

kan kan kan

kita sama

cool n releks

;)

tpi ko bukan seorg lengcai ke??

haha

fadh leyanie said...

betul2,mngenal hati masing2 tu penting,all the best for mid term !

iKhRam said...

ada jodoh lambat dan cepat..
sekali pandang terus jatuh cinta.. (cam cinta aku terhadapa dato siti).. hahaha

kadang2 'rush' tu sebab terlalu sayang.. sehinggakan takut kehilangan.. tp selalunya kalau memang dah tertulis dia tu milik kita... mmg akan jadi milik kita jugak kan?

anamizu said...

dah setel ke midterm pagi tadi?
cane? ok tak? hehe



RELATIONSHIP...hemmm..
tak perlu nk rushing sgt kot :P







luv,
cik ana =)

khairul akmal bin azman said...

ika: cinta if boleh xyah nak kecoh2 kan.ckup mase kawen je.




lea: study dlu penting kan.then baru dapat keje bagus2.




umie: slow2 usha kan.bru gentlemen.





aweyn: tajke times! hehe




alif: ko mmg cam aku..x sombong kan..




abu: "yup abu.laki kene slow2 usha.bru dapat ikan emas"






fyna: btul fyna!...cam fyna tgu laki pun xpe..de pakej good looking kan2.(: .





eka: kat hollywood kot..hehe





ratu: yup! elakkan mksiat..n tmbhkan zuriat..hehe..






farra: yup!
happy weekend too...





lily: kay dah bpunye."tiz zaqiah booking".hehe..






wan: mane leng chai..gua biasa2 je..lebih part "poyoness je" hehe..





yanie: tq !..ni pun nak o9 kejap2.




ikhram: yes! dato siti ek?
bagus2 le geng poyoness ngn gua gak.hehe.




ana: sok la mid term ...hopefully le wat la..

Najwa Fatin said...

nice sharing !

:)

sailaaf said...

saya sokong.ayat penutup:( take time and dont rush..ikut je rentak..dalam percintaan. ada jodoh ada..tak ada nak wat mcm mana)
- i like it bebeh!hahaha

lynda salim said...

well . im just waiting 'pemilik rusuk' datang and taken me as her wife . thats the promise rite ?

*cepat atau lambat kerja yang di atas :)

Run Away said...

jodoh tu ada...cuma berusaha lebeh sikit..beb..hek..;d

syakey said...

eh,muka ex boipren aku ada pulak kt entri ni. HAHA

asfira aminuddin said...

setuju setuju. bagi i, if seseorg tu br breakup and esoknya terus in a relationship pun, i rasa mcm semacam jugak. ntah, lain org lain perasaan kot.

btw, goodluck exam! jangan dok main main je. hehe.

chemay said...

budak zaman sekarang.
baru lepas clash.
15 menet kemudian dah
"in relationship with ...."
hahaha

Hanie_Dew said...

hari ni dah 3hb baru aku baca komen ko soh lunch. aku pegi kenduri kawen sabtu tu.

Amna.Qadeeja said...

jodoh itu rahsia Allah. kejar camana pun kalo dah bukan jdoh kt ngan dia nk bt camana kan. begitula sebaliknya.

cam yg kay ckp tu ari ni putus esok terus cari couple laen mmg desperate sgt camtu haha

btw, gud luck exam. do ur best ! :)

aziekz said...

klu dh break,,,xder jodoh la tu..
mkin ngan org lain...tut2..slpas itu wujud insan baru,,,terima je la,,hehee

YOUsoF said...

Heheh.. Kalau aku tuntut belanja luch hari ni ok lagi tak? ;D

cha zainol said...

jadi skandal kau boley? gud luck esok :)

Pen MErah said...

stujuuuuuuuu!
jodoh akn sampai bila tiba masanya. jangan rushhhh.muahahahahah

khairul akmal bin azman said...

p/s: tq for compliment
nti gua terjah blog kowang 1 by 1 k..ade brann..hehe

~SaL IjOu~ said...

ada sesetengan kwn tu..baru break minggu ni minggu depan da ade pengganti..wuh..dasat~

Eina Azlina said...

btl dh 2...=)

Jue said...

Btul2. Kna knal hati budi bfore ke pringkat sterusnya.


Goodluck beb utk exam. Sorry lmbt wish. Exam ni faberet aku ngan hanie, zmn kgemilangan kitaorg haha

Izzaty Ishak said...

Jodoh di tangan Tuhan. Pray for the best lah.

khairul akmal bin azman said...

sal: nmpk sgt cinta x ikhlas org cm2.




eina: eina yg comel..hehe..tq komen.




jue: zaman kegemilangan tue..tahniah2.