Oct 11, 2011

perempuan lawa tapi lelaki reject..why der?


status update: home sweet home.khamis ade "muet". wish me luck beb..aku da b.i slow sikit.. gune ayat b.i pasar taw la beb..dapat mkn sedap2 dok umh..windu masakan mak gua.kah2. :)

perempuan lawa tapi akhlaknye teruk macam tutttt... laki reject
perempuan lawa tapi egois tinggi nak mampos laki reject
perempuan lawa tapi terlampau demand atau pandang harta laki reject 
perempuan lawa tapi kedekut/ haji bakhil  laki reject 
perempuan lawa tapi tak pandai hormat ibu-bapanya  laki reject



sebenarnye laki even kowang salu cakap..laki ni ...even muke pecah umah..nak awek putih cam cina je.. nak seksi cam fasha sandha ...biasa adat manusia nak semua bende2 indah di mata..tapi aku pegang satu je.laki even dia agama kuwang, akhlak kuwang..dia kan cari isteri le bimbing dia ..so si bakal isteri pelihara dara sebaik mungkin ..bg kat org sepatutnya as "suami" kowang k..no ringan2 ke..sederhana2 ke, berat2 ke.. cukup2 la..da byk anak luar nikah di pasaran..


laki even dia sosial,kaki pompuan,kaki mabuk..............................tapi dia mesti mahukan zuriat yg elok...so dia kan cari bakal bini yg sebaik-baik mungkin..org salu cakap "bapak bopek ,anak rintik..".takut jadi citer anakku sazali.. "bapak yang salah! kenapa manjekan sazali dahulu"..aku bg skrip ckit jew..


p/s: to girl especially...jagelah mahkota kamu sebaik mungkin. to lelaki jgn nak rosak sgt la anak org la..kalaw anak ko kene "hentam" camne lak? sedey?. hampa? kecewa? bende jahat akan dibalas jahat gak!

59 comments:

Miss Eja said...

Hehehe... mybe im the 1st one yg komen..hahah.. btul tu. ade setgh pompuan krg ni lawa tpi x reti nk handle.. means da ade org usha2 die,, die lak tergedik geduk.. ye dok? :D kan bagus if de yg sempoi,, cool and antoher one,, akhlak die yg trjge.. subhanaallah.. sy sndri pown akan terpikat kot..hehe.. :D

Cik Purple Pinkypuff said...

no no no.. tak setuju.. hahaha.. kalau lelaki itu mualaf, baru masuk islam.. yes, isteri kena bimbing suami.. tapi sebagai lelaki MUSLIM dia yang wajib bimbing ISTERI walaupun isteri dia lagi solehah dari dia.. takkan isteri nak jadik imam? tak bley kan? hehehe.. so incik2 lelaki.. sila persiapkan diri anda sebelum kawen.. tak bermakna, lu cari isteri solehah, lu budak baek.. hidup terjamin.. hahahaha..^_^ tapi part perempuan kena jaga maruah, cp stuju.. tiada kompromi.. pompuan pun kalau nak suami yg soleh, baik.. kita pun kena jadik baik jugak.. :) kan kay? hihi..:D sori, kalau komen nih melebih2.. just suarakan pndpt sahaja..:) gud luck MUET! :)

Asrul "iLham" Sany said...

seb baek wifey gua chantek luar dan dalam. muahahaa

kalau tak ber'bulu' gak gua

;-)p

amna said...

nauzubillah..
jauhi daripada perkara mcm ni.
Allah dah tentukan yang baik dengan baik begitu juga sebaliknya :)

Ratu Lissa said...

tapi kalau pempuan seksi, cantik, putih melepak,, kalau akhlak tak baik, tak hormat org tua, kalau laki nk jugak mcm mana? hihi..

adwafarahin said...

jahat mcm mane pon sesorang die mst cr bini/laki yg baik kan :)

Fara E's said...

aku tak lawa pun still kene reject , apa kes ? haha

Hanie_Dew said...

laki kalau nak pilih istri perbaiki diri jugak. sebb suami yg patut bimbing istri bukan sebaliknya. kecuali laki tu mualaf.

aku bukan xnak ajak ko. ari tu nak ajak ko exam. jadi no!

khairul akmal bin azman said...

miss eja: aah ..like usual my firstly comemntar! ahah...tq beb!




cp: cam essay la..best lak bace!
tq 4 a good komen too






asrul: untung la..





amna: yup..kdg2 de gak psgn yg baik dpt x baik kn?.







lissa: laki x bape nak btul akhlak dia kot..hehe..





adwa: ya btul!..


adwa sgt memahami kepale aku.







fara: xde jdoh lg der!





hanie: aah aku exam la...
cenderamata tuk aku xde ker?

nuruashia ♥ said...

bile ni berlaku mksud die ini TAKDIR ALLAH. tu je :)

.hanya ika. said...

: perempuan lawa lebih baik menyombong/ego asalkan mahkota terjaga elok .(luaran nmpk kerek, dalaman hnya yg terpilih jea akn mengenali/mengetahui sprti husband) drpd perempuan lawa tapi jual body tepi jalan . grrr . xde mknanya .. friendly sgt pun xleh jugakkan .. :) just my opinion .. :)

khairul akmal bin azman said...

nuru: cam berpengalaman jew..hehe..





ika: yes! dalaman penting..dats mahkota prempuan

MiaJie said...

Begitu rupanya..^__^

khairul akmal bin azman said...

mia: yerp mia!

meisnani said...

ahaha lelaki anda harus igt...
yg perlu dibimbing adalah lelaki...
kerana lelaki adalah PEMIMPIN...

seperti yg Allah dah janjikan,
perempuan yg baik hanya utk lelaki yg baik n begitulah sebaliknya...
law nak yg terbaik dari segi agama,harta, kecantikan dan keturunan pastikanlah anda tu juga adlh yg terbaik utk dimiliki olehnya...=)

khairul akmal bin azman said...

mei: aah... lelaki adalah pemimpin...tp x slah kan dia nak cari bini yg solehah..kawen kan sekali jew? so kene pilih terbaik kan..:).hehe

Peah Glemer said...

setuju sangat, lelaki ni sebelum kahwin demand nak yg baik2, yg cool2, tapi hakikatnya lelaki pandang agama, bukan kecantikan dan keseksian, ewahh pnjang pulak aku ceramah

Baby Dolly said...

muahahaha..

Hanie_Dew said...

cenderamata xde .cedera mata ada sebb panas kot time tuh.

Najwa Fatin said...

i'm done with my MUET exam today :)

Najwa Fatin said...

i'm done with my MUET today :)

GOOD LUCK !

Aweyn said...

and one thing that i noticed about lelaki is x kira jahat mana pon diorang,sosial mana pon..at the end diorang tetap akan pilih ppuan yang mnutup aurat compare than yg seksi2 tuk dijadikan isteri ;)

i am S!L4H.. said...

nak yg baik kena tgok diri sendiri dulu jugakkkkkk.

hehe. opsss

khairul akmal bin azman said...

peah: kay pun cam2 gak..kdg2 awek nak sexy n lawa..

last2 akan pilih isteri yg beriman





baby: gelak lak si baby dia..




hanie: mata cedera..ciannye dia..




najwa: ok le wat x?





aweyn: yup..

kay sgt bersetuju..

khairul akmal bin azman said...

silah: yup..kay cube nak jadi dak baik la..hehe

Najwa Fatin said...

boleh wat ta erk ??
HAHA~
alhamdulillah, semua berjalan dengan lancar seperti kereta lancer kami..
*soalan untuk sesi kedua senang, yang pertama susah !
saya sesi kedua :)

asfira aminuddin said...

even terpengaruh dgn goadaan lelaki lelaki pun, pompuan ni kena kuat iman. yelah lelaki tak rugi tang mana pun kan.

Bagi i, i hanya pegang 1 prinsip. if i bwat benda tak elok, nanti anak-anak i jugak akan bwat benda yg sama. mau meraung tyme tua tua nanti. hehe.

meisnani said...

what u call me? mei?? errr =,=

u can call me nani okay not mei...
ahahhaa...

btw, law nk bini yg baik, anda pown mestilah jadi lelaki yg baik...
adil ke bg bini dpt lelaki yg kaki pempuan/kaki botol? memang dorg nk bini yg baik tp layak ke? hurmm renung2kan... =)

fadh leyanie said...

perempuan lawa tapi perangai hampeh pun tiada gunanya.
all the best for MUET.

khairul akmal bin azman said...

najwa: najwa kan clever..opkos le wat
keh3..





asfira: yes! allah nampak semua kite wat!





nani: tapi if dapat.. alhamdulilah kan2..hehe..





fadh: tq 4 wish bebeh!

.hanya ika. said...

: ehh , tertinggal sumthing ! WISH U LUCK for MUET .. (^^,)

khairul akmal bin azman said...

ika: tq2...target ben 10 jew..hehe

.hanya ika. said...

: nape target ben 10 je?

p/s : pix ika dah di ubah .. :D

khairul akmal bin azman said...

ika : pic like twitter!

mr.syazwan said...

biarlah perangai dia mcm mana pun

janji cun

tuk wat chill3 ok je

calon isteri SORI lerr

kehkeh

Azham Vosovic said...

Good luck weiy! MUET tu tricky skit...jawab elok-elok....

khairul akmal bin azman said...

wan: calon isteri sorry ler..

kan2...hehe..


pmpuan cm2.. wat teman hang out le la.




azham: tq ..! for tip. hehe

Eina Azlina said...

btl 2...tp klu nk baik...lelaki 2 pn kna la baik dlu akhlak nye...=)

Bell said...

janganlah kena reject,,,hahaha

Lieyly ︱ Alia said...

nak jadi pompuan baik2..amin :)

Run Away said...

tak sume memilih rupakan....;d...lelaki hensem pun selalu kene reject.....;d

Run Away said...

tak sume memilih rupakan....;d...lelaki hensem pun selalu kene reject.....;d

♥ norlida ramli ♥ said...

hakikatnya camni:

lelaki nk awek dia sexy..cun..moden..
tp utk jd bini dia nk yg sopan..lemah lembut..beriman..menutup aurat.haha..

ntahla..tp Allah dh tentukan jodoh masing2..yg baik akan dpt yg baik & begitu sebaliknya..tp kdg2 ada gak yg baik dpt x baik.nasib kau la..haha...

p/s:xtau nk update entry ape..ngah sedih ni..sob sob :(

Cik Jannah said...

haaa. saya suka. kalau cantek peranngaii hampeh. tak payahh..

anamizu said...

tggu je la LELAKI ade anak
pmpuan sendiri kang tau la cane
sshnye ha..hehe

*cane MUET?ok tak?ok tak? :P



luv,
cik ana

ILA HonEyBuNNy said...

entah kenapa....suka entry neh..

dalam hal ne..lelaki n perempaun kena sedar diri masing2....jaga akhlak masing2...;-)

Diary oF Mine said...

hehe... lawa ngn ilmu akhlak perangai yang baik lagi bagus...

P/s : bnyk ja idea nk nulis.. transfer idea blh?? :D

mr.syazwan said...

ang mmg 1 kepala ngan cek..

hahaha

jom laa ajak aweks cun g chil3..

1 night only

hua3

khairul akmal bin azman said...

eina: yes!..tapi dptyg bini yg baik pun its bonus kan2..hehe.



bell: amboi..pujuk rayu nmpak? hehe



lily: amin..:)




run: aah..nti wat entry "laki kene reject lak ek" ..ok gak 2..hehe.



norlida: update je pape..rabu kan ini hali..cari pic kiut2 kat google..n briefly explain.




cik jannah : :)...suke jugak!



ana: muet hari khamis ni.. hope le wat la..hehe




ila: idea? spontan la ufa..kay men tulis je..




wan: sape la nak kua ngn aku..


aku kan poyoness..haha.. gi la cari "lorong haji taib"..hehe

khairul akmal bin azman said...

ufa: *spontan je update


*ila: tq ila like the entry!

Jue said...

laki mana yg xnak show off bini dia kan

bole kira bape kerat yg trima wife dia seadanya wp wife dia btudung litup, x berapa fashionable

psst: pnah nengok org pakai tudung labuh msk toilet tukaq baju seksi kat kl sentral hoho

khairul akmal bin azman said...

jue: kat kl sentral? ish2..pe nak jadi dak zmn skrg..hehe.

YOUsoF said...

perempuan lawa luaran tapi dalaman hancus, lelaki reject.


Apa² hal cuba jadikan diri sendiri lebih baik, insyaAllah kita dapat pasangan yang baik..

khairul akmal bin azman said...

yusof: amin! ko pun moge dpt awek yg baik2

budakijaupendek said...

lelaki baik hnya utk perempuan baik.
ni lelaki peragai hampesss mntk perempuan ada dara ?
menyedihkan. hehe ^^

lemongrassbeam said...

sama² kena take note. jangan mudah terpedaya dan diperdaya. hmmmm.

Izzaty Ishak said...

Ohoi kontroversinya tapi ada betul nya juga entry kay ni. Baik jadikan panduan, buruk jadikan sempadan. ;)

~SaL IjOu~ said...

yg penting jaga diri jaga peribadi~

♥Aien Najwa♥ said...

Untuk mendapat pasangan yang terbaik, kiter kene jadi baek dulu..xkire laki ataupun perempuan..walau macam mane erti kate pown, LELAKI yang harus memainkan peranan di dalam membimbing insan bername PEREMPUAN..gudLuck Muet..

p/s : Ashraf MusLim,terbaik!!~~(",)..