Oct 28, 2011

nak tips pasal laki tak?


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada yang di hormati Tuan Yang di Pertua, tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Berdirinya saya di sini untuk mengetengahkan idea yang mungkin sedikit bernas dan secubit humor untuk kita sama-sama fikirkan. ! (mukadimah yg bernas sekali beb) 

gua bagi 4 point version seikhlas n sepoyoness k..lets read.

1. Tak sukar nak memahami lelaki. Seperti yang mak dan ibu kita buat pada kita, seperti itulah yang mereka mahu. Dengan ibu, takkanlah nak romantik sangat.. giler ke apa. Cukup dikatakan hubungan antara ibu di namakan sebagai 'caring so much'. Dan itu seperti yang selalu lelaki harapkan dari girlfriend nya. Tak hairan kalau gua cakap lelaki yang paling suka baring atas peha perempuan ye dak? Gatal? Mungkin.

2. Respect them as a leader. Perempuan di luar sana,gua tahu korunk berwawasan. Ada certain things yang korunk lebih dari lelaki. Tapi, please lah. Silalah menghormati kaum gua  sebagai leader in relationship. Bila dalam keadaan unstable problem. Selalunya lelaki yang akan kedepan menyelesaikan masalah. Pertikaman lidah akan timbul bila peperempuan rasa tidak bersetuju kerana merasa cara itu merugikan. Berilah peluang kepada lelaki menyelesaikan masalah dan membuat keputusan. Tapi, kalau problem makanan dan hal remeh temeh, tak payah la nak bertikam lidah kot.

3. Habit. Oh, ini paling menonjol. Melalui observation gua, memang ramai girlfriend tak suka boyfriend diorang hisap rokok. Kadang-kadang siap bagi ugutan clash. (bagi la kaum adam masa beb.hisap rokok cam dadah..ketagih..step by step la.)

4. Sex. Baiklah, ini kupasan terbaru. Jujur gua katakan 97% lelaki pernah menonton porno. Tak kira kalau girlfriend tutup selubung macam mana pun, mesti lelaki ada perasaan nafsu jahat punya. Macam mana lelaki nak handle, itu bergantung pada iman dia. As a smart girl, korunk sebagai perempuan perlu mengambil perhatian dalam hal ini. Korunk sebagai perempuan merupakan trigger untuk penetration terjadi atau tak. Kalau korunk mahu, you can go on. Tapi, kalau tak nak, mahu jaga maruah dan virginity. Sila avoid tawaran dan ajakan manis boyfriend korunk yang kurang iman itu. Avoid dengan mensibukkan diri ke, menasihati baik-baik ke, sindiran tajam ke. Series, lelaki yang baik, akan jatuh hati dengan perempuan yang boleh avoid sexual fisrt-calling dari lelaki. Adakalanya lelaki ni, mudah terlupa dan terleka. Mungkin kerana pengaruh porn. Mungkin sebab lain. So, hal sexual ni sememangnya terletak pada tangan perempuan untuk 'jadi atau tak'.


p/s: alamak ai..entry gua cam 18sx jew..omg! omg!. tomorrow...hoben jang hoben!











31 comments:

princess said...

HAHAHA . lawak kemain

hoben jang hoben

cha zainol said...

terbaek lah kay. tepuk sebelah tangan tak bunyi kan? avoid. sama sama jaga iman :)

noraauliyya said...

aisehh...entry liyya pun lebey kurang gini..

Finaz Jaafar said...

hahah..tips tak menahan..

Fathiah Hamim said...

1. kurang paham sangat. maksudnya lelaki suka diberi perhatian/diambil berat kah?

2. setuju, if big problems let the man handle. and kalo benda kecik2 jangan la nak gadoh2. unless kalo jenis relationship yang memang pendek2.

3. ehem adakah ingin mengatakan anda isap rokok? ;p

4. hahahahah hanya mampu gelak. =D

p/s: tak lucah pun? :)

Paris Lipton said...

salah. 99.99 % laki tgok video $%^&# tulah...hahhaha


ganu la weh mantop even bkn asal ganu pong...

khairul akmal bin azman said...

princess: lawak membina ni aw.



cha: avoid same2..hehe..


liya: ye ke..ok la 2..same2 wat entry same pun ok..hehe.



finaz: tip baik punya.



fathiah: x lucah ek..takut blog ni kena banned lak..hehe

khairul akmal bin azman said...

paris: asal x 100% je..
hehe..n9 la menang!

aqmalazmi said...

pehh bahasa kau kemain hebat !
best plak aku baca -.-"
apakah?
HAHAHAH

khairul akmal bin azman said...

aqma: tq beb!

blog ko pun best gak der!

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

pompuan da trang tang tanag tau lelaki nafsu nye satu..dan satu itu adalah 'perempuan'...so, pompuan kena la jaga diri dan pandai2 la lawan nafsu si lelaki yg kurang imannya..ye dak???

*laki bini ape ade hal...tu len citer la kan...

♥Aien Najwa♥ said...

heeerrrmmm..xmerendahkan mereke pown sbg kaum laki..

khairul akmal bin azman said...

cik : yup tepat sekali..jge la iman masing2.



ain: bagus2..untung sape dapt dak ni?

adwafarahin said...

no 1 n 4 tu btl! hekhekhek :P

teha said...

hah ! yg no 4 tu setuju ! hahahha !

MiaJie said...

Pergh!Haha

Bella said...

yang ni terbek...:)..bukan senang aku nak puji ko..best bro...idea mencurah hingga jdi cococrunch kali ni

Fara E's said...

no 4 menakotkan , haha

amna said...

hurm.. thanks2..
kena caring lah ni ^^

hobin jang hobinggg~

El-Janna said...

amboi kemain lagi..

laki pun jgn ego sgt tau
huhuhu

Hanie_Dew said...

sbb nafsu nya satu itu lelaki kadang ketepikan 99 akal yang dia ada.

oleh itu.pompuan kene jual mahal selalau even dah couple. jagn lembut sgt. garang skit. hahaha.

kalau dah kawin baru la tak bole jual mahal.

Umie Artoqiemie said...

lelaki sangat bahaya hahaha.. tapi aku ade 4 orang kawan rapat yg semuanya lelaki.. sempoi .. x merokok..

zonaku67 said...

kna tambah lgi tips nih .. kah3

asfira aminuddin said...

lelaki mmg manja! i thot pompuan yg manja, tapi lelaki lebih lebih manaj okay. haha. tapi i think mmg semua pompuan tak suka lelaki merokok. if tak suka, carilah lelaki yg tak merokok. tapi tipis laaa. haha.

khairul akmal bin azman said...

tq all compliment beb!

iKhRam said...

itulah
kadang2 pompuan tak tahu, yg kita ni lelaki nak belaian dari mereka seperti mana ibu kita layan kita..

tak lebih tak kurang

nia da pulak siap nak berlumba dengan mak kita..

ooo itu silap. ingat yer, lelaki amat2 sayangkan emak mereka..

ekin.. said...

ekin pon mcm bru tau pasal porno tuh..addoy..em act kne same2 avoid...iman yg tntukan semuanya..kan?

ayuni rosli said...

maka dengan ini, sukecitenye saya bersetuju dengan perkare di atas. haha boleh tak?

~Nana BamBam~ said...

er yang ke 4 tuh...

hahaha...omaigod..omaigodd...huhu

YOUsoF said...

Ok, aku semakin paham dengan diri sendiri haha.

khairul akmal bin azman said...

tq semua!