Oct 5, 2011

kerana facebook?


status updated: hujan lebat skunk..wow byk syok la..before nak tido..gua update sikit k!

Kerana facebook : Daripada Kawan Bertukar Musuh.
Kerana facebook : Couple Boleh Gaduh Sebab Cemburu.
Kerana facebook : Pasangan Couple Boleh Berpisah.
Kerana facebook : Hidup Boleh Diperbodohkan.
Kerana facebook : Kawan Lupa Kawan.
Kerana facebook : orang Boleh Perbodohkan Orang & kwn.
Kerana facebook : Kita Menipu Diri Sendiri.
Kerana facebook : Kita Tertipu.
Kerana facebook : Wujudnya Adik-Beradik Angkat.
Kerana facebook : Kita Tak Tidur & Tak Makan.
Kerana facebook : S'seorang Itu LUPA DIRI Kononnya Diri Dah HOT


terpulang masing2..tapi kalaw kowang amik bende kebaikan x jadi hal cam diatas kan..aku kalaw kawen may be kai fb la hantar kad kawen..jimat sikit der... target 2 tahun lagi umah sendiri 1 siap ikat tepi anee...(macam kat kedai mamak lak) duit2...nape x turun je dari langit.haha?..(laugh)


p/s: gua lebih main blog n tweet coz staright forward..fb kureng da..paling2 main game texas poker jew.haha.

54 comments:

nazira said...

Betul3... (gaya upin dan ipin..)

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

khairul akmal bin azman said...

nazira: fewwit pengomen pertama..
tq beb...!

Aweyn said...

kerana facebook,mudah org nk buat ilmu hitam kat die. kehkehkeh

khairul akmal bin azman said...

aweyn: hehe..2 la pasal zaman kuno.. moden2 kai ilmu hitam kan..x gentle btul..haha..

IZYAN KAHER said...

kerana facebook jugaklah takde orang nak datang you punya majlis kawen soon kay.haha!-gara2 merajuk takdapat official kad jemputan.

#nak jimat duit sangat kann.others want to jimat their petrol too :P

khairul akmal bin azman said...

izyan: alamak ai..tekene btg hidung admin gak..ok2 la tarik balik..jemput kai kad la..hehe

Cik Eyla said...

jgn slh guna sudah..
amacam plan sambut besday?

khairul akmal bin azman said...

cik eyla: nanti aku confirm kan yer..hehe..relax2 ...(",)

laskar pelangi said...

ter-SANGAT setuju:))

adwafarahin said...

klu guna cara baik,baik la jadinya..klu x,x la

mr.syazwan said...

patut la ku anta mesej pun lu x bls kat fb kan

retis katanya twit n blog je laa

huhu

Najwa Fatin said...

kan ?

hape daaa fesbuk neh !
melalaikan lagi =="

#lepas neh deactivate lah !
HAHA~
*poyo :)

ekabukanmakcikkau. said...

sebab fesbuk, orang panggil aku HIDUP BIAR SLAMBER hari hari kat skolah. demmmm macam aku takde nama sendiri je heheh

.hanya ika. said...

: salahkan facebook buat hape.. salahkan lah pengguna . sape suruh lalai? ta de pendirian diri betullahh. facebook nie nak eratkan hubungan silaturahim yg da lama terputus ^^,

Lieyly ︱ Alia said...

sokong sngt3..

khairul akmal bin azman said...

laskar pelangi: tq beb!...gua pun like gak de org komen2..rase d hargai lak.




adwa: depend kite gak kan2..btul x?




wan: ko menganjing aku ke wan?.





najwa: sila2..main blog gak best.




eka: ko kan market beb..ofcoz org pgl cam2.haha







ika: aah.ika x salah gune kan?..hehe..






lily: tq beb!

tricksrex said...

kerana fesbuk sepupu sama sepupu pon boleh bergadoh T__T

budakijaupendek said...

terlalu celik IT. hehe
setiap masa mencari perhatian.

khairul akmal bin azman said...

trick: gadoh lak pasal bodow kan2..podacik..





budakijau: cari populariti nye sal..

khairul akmal bin azman said...

trick: gadoh lak pasal bodow kan2..podacik..





budakijau: cari populariti nye sal..

Miss Eja said...

kay.. kte same.. hehehe.. sebab facebook,, kte x dpt focus nan study.. :'( tul x? sebb tu da off facebook da skrg.. layan to Blog and Tweet je skrg ni.. :) sebb bnyak kebaikan nyer.. bukn cam facebook.. lau dlu,, ley caye r fb memg ok,, but now? ermm.. mcam2 da berlaku sebab facebook.. tul x?

ABU said...

uh macam2 sbb fb...

lemongrassbeam said...

huiiihhh. fenomena pesbukkk ;)

khairul akmal bin azman said...

@miss eja: fb tempat kay main game je skunk..haha.
more to blog la ni.





@abu: 2 la sal abu..bosan aku fb da..





@lemon: hahha..macam kne tsunami fb lak.

Azham Vosovic said...

kerana Facebook, aku jumpa balik ex aku then dia terhegeh2 nak kapel balik sbb skrg aku da lain hahahah

♥ norlida ramli ♥ said...

yela..mmg sume kerana facebook..haha..

btw skrg ni facebook dh tukar mcm2 jd baru..so bertambah2 la x bestnya,,,huhu

anamizu said...

silap sendiri takmo kire..
sibuk je nak tunjuk silap FESBUK..hesh~
dasar MANUSIA..ciss~ :P




luv,
cik ana :)

Run Away said...

guna dengan tujuan baik..baik ar jadi nyer...dan sebalik nyer...;d

niesa said...

manusia sering menyalahkan teknologi atau kemudahan yang ade....sehinggakan menjadi mangsa teknologi...hakikatnya masalah yang terjadi itu disebabkan mereka sndr yg menyalahgunakan teknologi......

(^_*)

lemongrassbeam said...

fenomena pesbuk merosakkan mental ;p

syrupmasin said...

sebab facebook lecturer banyak pesan jangan selalu maen fb :D

♥Aien Najwa♥ said...

biasela lah kan FB..herm, sape pandy gunekan pandaila..kadang2 dengan fb la kiter boley tau org matang @ tidak..

YOUsoF said...

Harap² aku tetap tak obses dengan FB untuk 20 tahun akan datang..


Aminnn. Semoga kau ketemu calon yang terbaik! ;D

Asrul "iLham" Sany said...

aku dh delete fesbuk...dh buhsan

Cik Purple Pinkypuff said...

eh.. ade ek yg masih lagi main 'angkat2' nih.. :D hahaha.. suweet.. ermm kerana facebook jugak ada yang tak kenal pon ley jadik musuh..siap maki hamun gi.. tak penah jumpa pun nak gaduh kat fb.. tak ke bangang tuh~~=='

Miss Eja said...

hehehe... btul tu,, kdg2 bgi anak muda skrg ni,, nk ceri PKWE and mkwe je dlm facebook kan? hehe.. ..

Izzaty Ishak said...

Wahahaha. Mampu gelak je.

Fara E's said...

same la , booo fb , haha

Finaz Jaafar said...

okay fine gwa dan fesbuk memang ngan..tak reti twitter..hahaa..nk wat cmne..eh twitter pun bole jadik hal aperr...jeng3

Rtp Farra Arisha said...

ramai sangat orang menyalahgunakan facebook. oleh itu terjadi perkara2 yg tidak diingini..:O

aQimie Ceplos said...

haha! naseb baik aku bukan mangse FB :D

Miss Eja said...

hehe.. gud2.. anak yg baik.. wakakaka.. :)

asfira aminuddin said...

setuju! i pun tak berapa suka fb. tapi budak budak uni ni suka bagitau info berkaitan kat situ. tu terpaksa ada fb.

ILA HonEyBuNNy said...

ne la bahaya fb...macam2 ragam manusia ada bila berfb..uhuhu

kalau twitter mmg mcm privacy ckit..;)

Eina Azlina said...

sbb fb pn kite blh jmpe kwn yg baik...fb ad pro and cons nye...=)

HoneyMadu said...

Betul betul betul! :D

chemay said...

dekat fesbuk.
dari single boleh tukar2 relationship.
heeee

cha zainol said...

kerana facebook bertemu jodoh :)

khairul akmal bin azman said...

p/s: tq all komen!


kowang mmg best support entry aku!

qlah said...

kerana facebook ,

qlah bertemu kawan lama..

Jue said...

ada kwn aku sanggup putus kawan kat FB lepas aku xnak join projek MLM dia

khairul akmal bin azman said...

qlah: aah..kay pun ade gak..kawan dak sekolah rendah dlu

khairul akmal bin azman said...

jue: ko tgl je org cm2 jue..
mmg xle pakai..

A retarded kitty said...

kerana facebook muka ugly duckling boleh jadi snow white