Oct 4, 2011

jangan jadi "raja drama ek"..orang benci der..



raja drama bermaksud versi poyoness ..org yg pandai berdrama-drama, talam dua muka, pelakon layar terhebat.. haha..beb! jgn salah anggap lak..."apa2 hal ko kene kacaw ke,kutuk ko ker,aku back up ko dari jauh..tapi in other side.."ape aku benci sial minah/mamat tue..aku baik depan dia nak coverline je" patut ke? ish2...ape pun tak boleh..

berbuat baik demi kepentingan/agenda tertentu : "berlagak seperti baik pada hal dalam hati tuhan je taw..no no no..jauhkan sifat2 mazmumah.kalau kowang dalam class,tempat keje, kat mana2 pun..mesti pernah jumpe org macam ni kan.."raja drama" ..di depan berlagak bukan baik lagi.. tapi kat belakang dok mengata2 kowang gak..haha.. ape de hal..sabar jela,,sabar kan sebahagian daripada iman.


ikut orang camni..suh dia gi selection "drama/filem ke nak pakai pelakon extra..de faedahnya..drpd dok top up dosa kan.kah3...sampai meet uncle hussin pun de nyanyi lagu ni..kowang perhatikan lirik dia..de maksud mendalam beb.ahha..sok de quiz..wa chow dlu..










40 comments:

lemongrassbeam said...

haha! sokong sangat! tayah nak bdrama sgtla kannnn.

khairul akmal bin azman said...

lemon: kah3..
sokong sama sekali..drama2 baik gi interview drama kan.

anamizu said...

cik ana ade sorang mmber yg jenis suke berdrama nih..bile die dtg je rase nak bg penampar je tiap kali die bukak cerite..dah tau dah mmg propa je byk..ciss~ :P



luv,
cik ana :)

khairul akmal bin azman said...

ana: org cmni sound depan2 je.
bg salam pengenalan.haha

Azham Vosovic said...

Saya suka berdrama...sebab tu saya masuk Kelab Drama...

khairul akmal bin azman said...

azham: ptt muke cam iras2 pelakon..hehe

.hanya ika. said...

: betul jgakkan . drpd dok berdrama tak bertauliah nie.. baik pegi audition berdrama . dpt msuk tv ..

#ada sape2 nak amek ai belakon x?? =='

i am S!L4H.. said...

ni drama versi poyoness erh?

=p

Lieyly ︱ Alia said...

mmg xsuka jgk kot org cm neyh..depan2 baik gila , mai blakang kita kutuk bukan main kan ? ahahaha !

dunia2..

aiNa yaZiD said...

biasala..drama queen or drama king sentiasa ada di mana2.. lumrah hidup tu. dr buat drama tak berbayar, baik pergi audition asah bakat yg terpendam tu kan..? huhuhu.. =)

Izzaty Ishak said...

Oh tak sukanya drama king and yess drama queen!

Takpayah la nak drama sangat kan. Hahaha

lemongrassbeam said...

drama, drama gak. tp tayahla over sgt smpi sume pun nak kene cover kaaaan ;p

asfira aminuddin said...

i pun tujukan lagu MUH ni utk seseorg yg pernah jadi kawan i. i dah lali dgn manusia manusia yg drama queen ni. hidup diorg mmg sama je dgn drama drama yg ada kat tv tu. hehe.

mr.syazwan said...

bak kata azwan ali propa je lebih..

kau x mcm tu kan??

ku tau ko baik mcm ku

HAHAHA

Miss Eja said...

btul tu kay... now,, kat mne2 je ade RAJA drama ni.. huhuh.. dorg tak INGT Tuhan Tu,, thats y kate kat blkg je.. :)

ILA HonEyBuNNy said...

orang yang duk berdrama tu sebenarnya nak ajdi pelakon kot....hehe..

xsuka tol org gitu....n xsuka berkwn org gitu gak..haha

♥Aien Najwa♥ said...

hush kay!!~~biasela wei org berdrama niy kan..agak nyer suke tgok drama2 tu yang kuat berdrama..org mcm niy saye xlayan laaa..talam bermuke2 giler..baek simpan muke dalam tong sampah lagi bagus!!..i xrespect org mcm niy..hak tuih!!~~

YOUsoF said...

Selagi dunia ni wujud manusia, selagi tu lah akan wujudnya drama king & queen.

Harap² kita tak termasuk golongan tu, kan letih nak kena berdrama setiap hari.. ;D

khairul akmal bin azman said...

ika: le carik duit extra kan2..haha.




silah: lbh kuwang la beb..




lily: elok jgn kwn org camni..sgt bahaya.





aina: ya btul.komen plg best setakat ni..hehe..(:




zati: wat drama yg x mendtgkan hasil..haha.





lemong: mintak polompang den je.org cmni.





asfira: bagus2..agree jugak!





wan: aku x hipokrit.

plg pun poyoness jew..haha...






miss eja: kalaw ckp depan2 gua pun tak jadi panas kan..







ila: ila kawan ngn kay jela.haha.. plg2 pun poyoness jew.






ain: penuh emosi komen..terbaik!







yusof: drama klw best xpe gak.hih

Cik Jannah said...

hahaha. tembak je yang drama sangat

khairul akmal bin azman said...

jannah: tembak kai pistol air ke?

Fara E's said...

aku tak reti jd ratu drama , wuuu

khairul akmal bin azman said...

fara: fara..ko jadi pencarian gadis melayu ok gak?hehe

Lea Isnawi said...

betul2
x suka org yg berdrama
nak berdrama jugak, g jumpa yusop aslam

teha said...

menyampeh eh org yg banyak drama2 nie.. hahhahah !

khairul akmal bin azman said...

lea: yup..x pun jumpe anak dia..shamsul yusof..ahha...



teha: talam dua muke..rase nak bg "shoot laju2 jew"

fadh leyanie said...

sejak akhir2 ni,,ramai yg buat entri pasal talam 2 muka..apakah yg terjadi..ish3

Finaz Jaafar said...

hahah..aku de knl sorg mamat raja drama ni..aku panggil dia raja drama sebab dia bermuka2, berlakon sana sini untuk selamatkan diri..damn~

khairul akmal bin azman said...

fadh: mmg da jadi hot topic kan2..byk entry..so le sedarkan yg mane x bape nak sedar diri tue..hehe




finaz: tinggal je org cm2 finaz..hehe..

Amna.Qadeeja said...

drama biarla bertempat. eh? ahaha

ish tak suke gila ngan org yg talam 14 muka grr

gud luck kay ! ;)

khairul akmal bin azman said...

amna: 14 muke ek..bukan main hina lagi..hehe

Hanie_Dew said...

kesibukan tak tertanggung. rasa bersalah sgt tak bw lately. hhuuhuhuu...jawab kuiz lek lok.

khairul akmal bin azman said...

hanie: baru wat td...ahad ni de lagi..hehe

budakijaupendek said...

hehe
suka lagu ni.
dh lama tak dengar.

khairul akmal bin azman said...

ijau: lagu semangat ni.dgr pale goyang jew

Run Away said...

dalam tidak sedar..kita kekadang jadi raja drama..kahkahkah....;d

khairul akmal bin azman said...

run : btul gak..tapi jgn jadi salu sgt..owg meluat lak nnti

Jue said...

rs nak lempang laju2 je org yg drama king, queen nih hahaha

khairul akmal bin azman said...

jue: jum kay suke lempang2 ni

MiszCoMoT said...

comot xsukaaa orang talam dua mukaaaa!!! depan baik belakang perghhhh....uhhh