Oct 18, 2011

cantik di fb..kat luar tak tentu lagi...hehe..



hahahai...selamat mlm semua... baru pas melantaq tadi ngan mmber2 kami..
ang pa nampak tajuk kat atas..  org kata kalau main laman so"sial" ni.. muka kebanyakan girl mesti letak pic profile cun2..harus la..baru ada org nak add kan2..

hehe..sapa tak mau muka cantik cam rozita che wan ka?? fasha sendat ka?.. hehe
..zaman sekarang kan le pakai adobe photoshop..yg gemok nampak kurus..hitam nampak putih... muke jerawat nampak licin noh..hehe..zaman teknologi la katakan..haha..


kena pulak camera nikon@dslr ka?..pandai amik angle picture..mmg lawa la..kena lak lighting semua adjust
mmg cun punya bai...tu pasai ramai nak jadi model part time coz adanya bantuan photographer2 yang bertauliah..




kadang2 model tak lawa mana pun ..tapi style posing ngan angle /background gambar je lawa..hehe..
pada laki dok add pompuan lawa2..janji suka sgt la..takut bila jumpa real ..tak cam ang pa bayang kan dalam fb ka?..hahhaa...kami lagi respect org yg letak pic natural beauty dari after di"edit".. poyo je ayat kami..






p/s: try wat loghat utara.



47 comments:

Lieyly ︱ Alia said...

sokong tuh...yg ori lg bgus kan kay ?

hahahah , meh cek nak ajaq loghat utagha :D

azalia hjsalleh said...

saya mengaku dkt luar mmg x chantik mcm dlm gambar.

azalia hjsalleh said...

err tp sebenarnya dlm gambar pun x chantik apatah lg real. ><

adwafarahin said...

manusia mana yg xnk sempurna kan..tp percayalah buat cmne pon x sama dgn yg asli :)

*hang kene blajaq lagi ckp utagha nieh :P

khairul akmal bin azman said...

lily: meh ajar cik..cik x berapa nak pndai sgt.



azalia: u ok la..x ya edit pun..da comel.




adwa: ajar kay wa...haha..cantik asli la syok

mr.syazwan said...

betul

tmbh2 yg reit adobe perh lg laa

mcm ko la

kat dlm blog perrhh kemain hensem

kat luar

perrhh tmbh2 hensem

erk??

>.<

khairul akmal bin azman said...

wan: aku x layan edit2 la wan.
x pndai beb

MiaJie said...

Biau je la..Lau xleh merasa cantik kat real life,merasa cntik kat alam maya pn ok what..haha..joke2..

noraauliyya said...

biasalah tu , sape taknak cantik ? huhu ..

khairul akmal bin azman said...

mia: ye ke...cantik kan aset wanita kan..





nora: yup...hehe..! tp cntik asli lg ok kan

syakey said...

cantik fb ke cantik luar ke. tu semua cantik dunia.......


huhu!

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

sangat betul!!! so be careful, jgn terpedaya dengan gambar. makanya org tua2 pilih menantu, suruh ank bwak ke rumah, bkn setakat tengok gmbr, senang nk tilik perangai sekali kot!

ezzu said...

btol2...gmbr dlm fb bkn main lgi...last2 bila tgok secara real hampeh....ape salahnye kalu letak gmbr real kn....bru leh tau dye tu kwn dgn kita ikhlas tau x...heheh

asmiza said...

hye, sy dtg lg dan komen dgn ikhlas. wehuu :P

betol betol, bia muke x cantik asal hati baik ;D

Cik Jannah said...

hehe. boleh la blajaqqq loghat utara kalau mau. hehe..

haha. gambaq kan selalu menipu>

Aweyn said...

sy gmbr x cantik. nmpk elok skit je sbb edit. hahaha. pengakuan tulusss eklashh. luar lagi lah! Allah~ jerawat dan lemak sana sini. hahaha

ILA HonEyBuNNy said...

alahai...macam2 la...hehe...

nama pun zaman teknologi....

kecantikkan itu perlu...hehe...

Bella said...

if i not mistaken,ur previous entry ni pon dah ade entry mcm nie dah...isi same title je len..huhuhuhu

♥Aien Najwa♥ said...

saye ngaku saye xcantik dan sangat buruk..sile jangan add saye......

Jue said...

hahaha agree!!! aku xksah gambo aku burok ke pe sbb aku tau aku x fotogenik
jd kalau p luar, org yg 1st time jumpa mmg tkejut sbb dlm gambo lain luar laen haha

asfira aminuddin said...

hahahah. entry ni menjatuhkan martabat perempuan tau. haha. alah cantik tu subejktif and ikut pandangan masing masing kan. kalo ada perempuan yg mahu berasa lawa, apa salahnya :)

YOUsoF said...

Kami suka entri ini! ;D


Tapi aku lebih suka berpada-pada daripada terlebih.. Lama² orang boleh muak jugak kot kalau asyik duk tayang muka sendiri setiap waktu dan ketika.. ye dak?

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- said...

photogenic or photogedik..haha

Bella Bell said...

tu belum campur yang cun sebab mekup.. huhuu!!~


ewwww... loghat utara naaa ^^

ABU said...

ha tu la kebanyakan plastik je tu..hehehehe

Asrul "iLham" Sany said...

orang cakap aku buruk kat fesbuk, kat luar aku nampak jambu...

muahahhahaa

khairul akmal bin azman said...

tq all komen!

Paris Lipton said...

ekceli xpenahedit gamba...xghetiii hikk ok jd jirn suka sama suka x ni? kang ckp poyo lak huu

Hanie_Dew said...

jadi girls jgn approve lelaki yg tak kenal. dorg hanya lihat kecantikkan luaran. hahahaha..lari topik tak.

aiNa yaZiD said...

cantik itu subjektif...bergantung pada mata yang menilai... tapi zaman skrg macam2 teknologi ada. blh edit gambar pelbagai rupa.. jagn muda tertipu udah la. yewdak..? hehhehe.(^^,)

~Nana 귀여운~ said...

gamba ori la cantik...

miss Fyqa said...

sapa taknak cantek kan?..

zmn teknologi skg nie.. hehe

khairul akmal bin azman said...

paris: same la kite..
x men la edit2



hanie: boleh gak..silakan dgn segala hormat klw rase diri lawa..hehe.




aina: meme x nk tipah tertipu ler..hehe..



nana: yes!



fyqa: cantik pic watpe.
nak real..huhu

.hanya ika. said...

: okayh bro, gua luar xcantik. dkt fb pun xcantik .. gua nak jadi model pun xlayak .. muahahaa =='


#suuuwwwiittt tu ai ade lerr.. :D

Run Away said...

hahahaha...betul2..tapi kan..kalau kat gambar cantik..kat luar pun myb cantik juga..walaupun tak secantik mcm lam gambarkan.....;d

cik sakdi said...

aku suke edit gambar. ahahaha aku kat fb x kawan dgn org yg aku xkenal,so semua tau muke aku mcm mana. waahahaha

teha said...

eh eh , btol jugak kan

Anif Abdullah| AA said...

aku kat luar serabai.. dlm picture ni,entahla... mana2 part boleh edit kasi semat weh..

Hanie_Dew said...

nak ikut jumpa lisa? bole dengan syarat ko kene pakai DRESS pink. nak tak jom la. kitrg jemput ko kat lrt

EZAN IDMA said...

ok. gua tak cantik kat lua. dlm pon tak cantik. cane tu?

gilaweb said...

cantik akhlak yang akan memikat hati sesiapa pun

Fathiah Hamim said...

oh! setuju! sokong! agreed! hehe

ch000tz axoera said...

click like manyak kali hehehee

khairul akmal bin azman said...

*tq 4 sweet comment all!*

anamizu said...

like entry ni la kay! hehe
aah kal okt fesbuk tu kemain
lg tempek gambar2 yg dh edit.
for sure la cantik kan?? :P




luv,
cik ana

Finaz Jaafar said...

hahah..gwa yg pmpuan ni setuju jugak !!!!alahai gwa ada jugak gambo perasan model ni tapi dah bosan dah nak tepek2 kat fb..nak buat ape pun..pnyudahnye padam je..gambo profile blog ni je yg tak tuka2 lg..hoho

ayuni rosli said...

betul jugak. ade yg edit sampai putih melepak tak nmpak batang hidung. kah kah kah